Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 10.09.18 22:58
« M2 manuál v sérii a Nordschleife BTG pod 8
A takhle to vypadá, když už to někdo s M2 umí a na Nordschleife se toho nebojí :-) Seriová M2 v manuálu (taky desky PFC), jen M Performance výfuk.
[odkaz]
Pro mě zajímavé video, že vidím kde a co řadí (na 70% řadím podobně), jen na dvojku nejdu nikde.
-
Ronault. 10.09.18 22:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: G20
V první řadě gratulace vítězi a děkuji za body.
Chtěl jsem napsat dojmy po týdnu s novým autem, že docela spokojenost a dneska mi po první jízdě s vozíkem přestal fungovat blinkr v levém zrcátku 8-s :-(
Beztak v tom má prsty ten otcův letitý vozík se světly, které většinou nesvítí... 8-s nejhorší je, že samozřejmě v zrcátku je LED blinkr a ten stojí litr, kdyby tam byla alespoň obyčejná žárovka... prostě nesmysly vymýšlejí automobilky ;-\
No uvidíme, co mi řeknou v Citroenu, sám do toho nepolezu, ani nevím kudy....
Zlatý Fanouš :-! 8-s >:D -
iudex 10.09.18 14:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: G20
Tom: veď preto píšem tuning, nie tuzing. A výmena bŕzd, lepší podvozok či sedadlá samozrejme je tuning, rozdiel je potom len v miere toho vyladenia.
Btw. takto vyzerá jazda (na Ringu) na Atome v rukách človeka, čo to s ním vie (jediný, kto mu na tom NBR stíhal, bola Corvette a zjavne nie základná, tipujem ZR6): [odkaz]
Ale ono tá rýchlosť samotná nie je to najzaujímavejšie, tým je tá intenzívnosť jazdy, už len fakt, ako človeku odpor vzduchu tlačí prilbu do opierky, vzduch sviští, človek počuje priamo rev motora a pískanie turba, to celú rýchlosť pocitovo násobí.
deda: neviem čo je RBR, ja idem na na "THE PRIVATE COLLECTION. by BMW.", predpremiéra novej X5, 8 Coupé, koncept BMW X7 a BMW Z4. Uvidím, do akej miery nás k tým autám pustia, tipujem len čumenda zvonka. -
Thomasino 10.09.18 14:02
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: G20
Když já nepovažuji moc za tuning dát lepší brzdy, příp. sedadlo (Recaro Sportster CS co bylo v MRS a co bude nabízené v BMW M Performance doplňcích) a lepší podvozek (okreskový KW V3 kdyby náhodou, ale spíše nechám sérii). To je jen takové běžné "doladění" auta, aby občas zvládlo nějaký ten okruh a hlavně Nordschleife >:-[] Nakonec to samé má BMW ve svém M Performance programu, stejně jako řada dalších výrobců. Dneska úplně normální stav. Ale každý může slovo TUNING chápat jinak. Ono je tuning a tuzing ;-) >:D Jo a u C-MAXe jsem měl sice tvrdší pružiny, ale na okruhu jsem s ním mimochodem nikdy nebyl.
Ten ARIEL ATOM musel být SUPER! Jinak na březen mám domluvené malé testování KTM X-Bow na okruhu (asi Brno, nebo SK ring), asi 10 kol, tak na to se taky hrozně těším! Pár krát jsem v tom jel jako spolujezdec, to je brutus kára, a konečně to budu moci chvilku řídit!! :-) -
-
webpaja 10.09.18 12:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: G20
Ariel jsem nejel, nicméně rozdíl tam trochu bude. Máme ještě o něco nižší hmotnost, ale zase nižší výkon. Brzdy jsou neskutečné a každý kdo si vyzkouší něco dvoustopého bez posilovače řízení i brzd už zřejmě nikdy nenapíše o něčem, že cítí ve volantu či pedálu pefektní feedback a tok informací.
Největší rozdíl bude v aerodynamice, radical si v rychlostech přes 100kph ještě čapne dolů a přítlak je neskutečný, tam kde v pomalých vinglech jedeš jen na přilnavost cítíš kde jsou hranice jasně, tam kde pálíš na křídla to musíš dostat pod kůži a natrénovat. Auto přitom toho dokáže dost prominout, ale rychlá zatáčka s netrefeným apexem znamená jediné...výlet mimo trať ;-) .
Jak je to v Arielu s řazením? Taky dolů s manuálními meziplyny a sekvence? -
iudex 10.09.18 12:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: G20
Paja: šoféroval som, ale mal som inštruktora na sedadle spolujazdca. Hovoril mi ideálnu stopu, ako mám radiť, ale v podstate som nemal čas ho nejak veľmi vnímať, celé to bolo strašne rýchle a intenzívne, pri vyšších rýchlostiach už vietor tak fičal okolo prilby, že som ho ani cez vysielačku nepočul. A moc na svoj výkon hrdý nie som, moje skúsenosti z okruhu mi pri takomto úplne odlišnom aute boli nanič, prejazdy zákrutou, brzdné body, moment, kedy môžem pridať, všetko je iné. Inak tak nejak si predstavujem, že jazdí Vaša placka a popravde neviem si predstaviť toto šoférovať niekoľko hodín. -
woody-alien 10.09.18 12:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: G20
iudex: Každopádně by ta fotka naplňovala téma na 120%. :yes: :yes: Až ti trochu závidím, nemám teď v poslední době žádnej skutečnej řidičskej zážitek. Pokud tedy nepočítám, že mi Leona málem čelně sejmul zmatenej chlapík v Octavii I,kterej na úseku řízeným semafory z obou stran vjel do protisměru. >:D
A když tak vidím tu tvojí SPZ ;-) , vzpomněl jsem si na příhodu z dovolené. V Písku jsme náhodou potkali designéra Maxima Velčovského [odkaz] - s malým děckem právě vystupoval ze Scénica I a směřoval do McDonalda. >:-[] Jeho nějakej známej tam postával s aktuálním Supem s SPZ "PROMIN". Tak nevím jestli tím předjímal své řidičské "dovednosti" nebo svoje prasáctví. :-) -
iudex 10.09.18 11:59
« Re: Re: Re: Re: Re: G20
woody: ja viem. A ak má byť niektoré z dvojice Tomových áut "obeťou" tuningu, tak to ozaj skôr M2 než chudák rodinná Cupra. >:D
Ešte jedna foto zo soboty, ak nič nenafotím, možno ju dám aj ako súťažnú:
[odkaz]
Btw. v sobotu idem na prezentáciu nových modelov BMW, som celkom zvedavý najmä na 8er. -
woody-alien 10.09.18 09:04
« Re: Re: Re: Re: G20
iudex: Snažíš se hezky, argumenty máš ale >:D >:D
[odkaz]
Thom má nepochybně právo dělat si co chce a pochybuju, že by byla M2 prvním autem od doby, kdy upravoval pro okruhové radovánky i svého C-Maxe, které by zůstalo ušetřeno. ;-) Ale možná se pletu. -
iudex 10.09.18 08:42
« Re: Re: Re: G20
Upravená M2 je iste jazdne zaujímavé auto. Ale zvezenie v tom Arieli ma utvrdilo v tom, čo som písal nižšie (a rovnako Dany), teda že nech vytuníš sériové cestné auto akokoľvek, nikdy sa nevyrovná (resp. ani nepriblíži na dohľad) čistému okruhovému športiaku, iba stratí charakter univerzála. Napr. tie reakcie Atomu na plyn a ochota zrýchľovať od 2000 otáčok až po takmer 9000 sú tak okamžité a bezprostredné, že každé sériové auto pôsobí ako medveď po zimnom spánku, proste leňoch. Môj trojliter dá stovku za rovných 5 sekúnd a je to pekne točivý motor, v porovnaní s Atomom som mal ale pocit, že sa môžem špárať nudou v nose, kým zrýchlim. Proste hmotnosť nepustí, aj keby sa zvýšil výkon, tá hmota tam je a bude vždy cítiť (v zákrutách, na brzdách atp.).
Čiže nechal by som M2 v sériovom stave (resp. len minimálne zásahy), notabene ak ju chceš v blízkej dobe predať.

thom ,ty tam máš aký čas ?