Ronault. 16.09.18 01:10
« Re: BMW novinky
Iudex: piš, piš, přečtu..byl jsem taky na prezentaci, ale Citroenu >:-[] Bohužel jsem se zdržel na op.sale a už jsem nestihl nové Berlingo, jen staticky. V první řadě vypadá o dost lépe, hlavně uvnitř, i když Picasso je prostě stále propracovanější, ale ten rozestup není tak velký. Jen teda Berlingo stále nemá posuvné sedačky v druhé řadě, jsou krapet kratší a nedají se naklápět opěradla.
Jel jsem krátké Picasso 1.2 THP s Aisinem a stejnoi konfiguraci v C3 aircross či jak se to jmenuje. Ta převodovka je prostě super a úplně o vesmír jinde než ten můj robot. V krátkém picassu ten motor stačí, ale v delším už si myslím, že to.je hraniční a ta naše 1.6 HDI je vhodnější, lépe se to v rodinném autě opře o kroutak.
A jel jsem nového Cactusa s 1.2 THP v manuálu. Musím ale krapet nesouhlasit s Rejlkem, je pravda, že je podvozek komfortní, ale není to želé. Ty hydraulické dorazy dovolily tužší tlumiče a auto mě docela bavilo, proti předešlé C4 nebo Cactusu mě to bavilo řídit. A fakt to parádně filtruje ty dorazy tlumičů :yes: jen teda absence otáčkoměru, nebo jestli jsem jen nenašel jak ho nastavit na.display, je blbost.
Jinak ano, moc jsem to zatím až tak neprezentoval, bylo to i mazle na fotce ve fotosoutěži >:D
Potřebujeme něco většího, rozrůstá se to a ještě asi bude. Chtěl jsem počkat na jaro až to bude, ale dcera šéfa prodávala C4 Grand Piccaso 1.6 HDI v automatu, resp. s robotickou převodovkou, 2014...a manželka nechtěla moc nové, že tím bude jezdit ona, k tomu jistá historie, dobrá péče a málo najeto, tak jsme to vzali, i když teda ten robot je fakt pomalý a uhoupany...ale žena je velmi spokojená a je pravda, že v téhle třídě je to fakt nejprostornější auto až skoro jak Sharan. Časem napíšu snad recenzi, ale to už slibuju u Meganu 5 let >:D už mám 3 resty, Megana, Fabii 3 a Picasso 8-s
Jsme to letos v garáži z půlky obměnili, ale stav zůstal stejný, místo P207 Fabia III a místo Fabie I Citroen. Oba noví bílí, rasisticky férové >:D >:D -
iudex 15.09.18 21:10
« BMW novinky
Dnes som si ošahal horúce novinky BMW ešte pred ich ofiko predstavením:
roadster Z4, novú radu 8, novú generáciu X5 a novú vlajkovú loď medzi SUV: X7. Skúsim hodiť na blog pár dojmov.
Ron: nejak mi ušlo, že máš nové (aj keď staršie) auto, tak gratulácia. Čo sa týka toho čističa, táto super chémia aj tak vždy potrebuje dočistenie, tak nejak jednak nevidím zmysel investovať do nej nad rámec bežných čističov, jednak to asi pekne dáva zabrať životnému prostrediu, keď to umývaš niekde pred domom a odteká to len tak.
Dany: tie motokáry by sme niektorý z nasledujúcich víkendov mohli dať, buď najbližší, prípadne ten ďalší, každopádne ešte kým je dobré počasie. -
Ronault. 15.09.18 17:46
« Re: Re: Re: Re: Motokáry Dlhá
WL: No to máš recht, třeba na můj příspěvek se tu většinou nereguje. Jen se řeší barvičky a hot hatche a co by kdyby... ;-)
Nicméně třeba se někdo chytne tentokrát.
Nedávno jsem tady zjišťovat zkušenosti s čističi kol, koupil jsem tohle:
TENZI DETAILER BLEEDING RIM
A jak to teda funguje? Když srovnávám doposud mnou zkoušené produkty z tesca podobně, tak docela slušné. Hodně to odstraňuje prach z brzd, trochu i rzi, ale představa že se to naaplikuje jako na videu a tím se odstraní zažraná špína, to ne. Navíc samozřejmě je nutné klasicky malou houbou nebo kartáčem kola vyčistit. Zkoušel jsem to na otcových před prodejem Peugeota a tam ta hrubá špína stejně držela. Nakonec je taťka docela slušně vyčistil... technickým benzínem >:D Pak jsem to zkoušel na má kola na Meganu a jelikož jsou pravidelně a důkladně myté, tak tam to fungovalo lépe, ale zase ne o nic lépe než když to umyju ručně a stejně to pak je nutné ručně umýt.
Takže takové spíše smíšené dojmy mám. Možná to ještě pak někdy zkusím aplikovat na umyté a vysušené disky a pak znovu spláchnout, třeba to bude lepší.
Teď jsem ale pořídil svůj první sealant. Koupil jsem dle recenzí osvědčený Auto Finesse Aqua Coat Hydrophobic rinse.
V první řadě ho chci aplikovat na nová kola před obutím kol. Po dlouhém pátrání jsem našel akční nabídku 16" originál hlinikáčů přímo v shopu Škodovky za 1066 Kč jeden (neuvěřitelná cena, taky druhý den byly vyprodané, když jsem je chtěl objednat ještě kolegovi do práce).
A pak taky před zimou nechám zrenovovat disky na Picassu, jsou dodrané všechny. Mám aktuálně tyhle: [odkaz] , v podstatě to mé auto vypadá přesně takhle:
[odkaz] (kecám, ne přesně, mám verzi před faceliftem, takže skoro přesně)
A teď i otázka na Vás. Renovace do dvoubarevné verze vyjde na cca 10 000 Kč, což teda do zimních kol nedám, sorry 8-s Ale v jednobarevné verzi mě to výjde na 3300 Kč za všechny. Máte někdo nějaký návrh na odstín? -
white label 14.09.18 16:44
« Re: Re: Motokáry Dlhá
iudex
No, třeba praděda to má taky kousek. ;-)
Nemáš teď někdy cestu směr Žilina, že bychom dali nějaký mikrosraz?
Dany
Tak jsem si ty motokáry pečlivě prohlížel, a nejvíc mě na nich zaujaly ty blankytně modré oči, ale neboj, tvoje (taky modré) oči to nebyly... >:D >:-[] ;-)
P.S. Pěkná rodinka... :yes: -
iudex 14.09.18 14:18
« Re: Motokáry Dlhá
Jj, v Dlhej je to celkom fajn, aj tým, že je to všetko nové a aj tie motokáry sú ešte v dobrom stave a celkom šlapú. Vonkajšia dráha je naviac lepšia ako indoor v Petržalke, kde sa pekne nadýchaš splodín. Inak mohli by sme sa niekedy zorganizovať a vybehnúť tam niekedy, Ty ani ja to nemáme ďaleko a Leg to má hneď za humnami. Prípadne aj vo väčšom meradle vrátane Moravákov (ale to už by si vyžadovalo zrejme prespanie a väčšiu organizáciu). -
Dany 14.09.18 10:02
« Motokáry Dlhá
V jeden pekný voľný deň sa mi podarilo zlomiť tlak navštíviť nejakú zo ZOO a presvedčil som rodinku (ženu), že zajazdiť si na motokárach bude oveľa zábavnejšie :-)
V Dlhej je postavená motokárová dráha od roku 2017. K dispozícii majú pre verejnosť stroje Sodi s motorom Honda 9 koní. Majú k dispozícii tiež dvojky s prepojeným riadením. Je to pekná príležitosť zatiahnuť svoje ratolesti do jazdenia na okruhu. Pod hrozbou rozvodu, sme sa mali pomaly voziť po trati, ale poznáte to. Po zoznamovacom kole a prvej šmykom prejdenej zákrute prišiel od mladého palec a tak sme sa do toho opreli. Dvojka krásne práskala do výfuku po ubratí plynu. Jednotka sa správala úplne inak a po ambicióznom štarte som v prvej ostrej dostal hodiny. Sám som bol prekvapený, ako boli všetci nadšení. Odchádzali sme ako zbití, ale spokojní a s prísľubom, že si takúto ZOO určite zopakujeme.
Thomasino 11.09.18 20:18
« Re: Re: M2 manuál v sérii a Nordschleife BTG pod 8
No chce to koule tam jet takto svižně (a Matěj tam jede pěkně a čas pod 8 se seriovou M2 je fakt pěkný!) a spoléhat na to, že tě každý vidí a uhne. Já jsem v tomto trošku opatrnější, většinou při předjíždění počkám jestli dá blinkr doprava, nebo se viditelně drží napravo. Stejně jako vím, že se dají ty zatáčky jet ještě rychleji, ale jednak mám respekt ze zadokolky, ale hlavně si na NS nechávám trochu rezervy. Občas tam potkáš vytahanou hlínu nebo štěrk od nějakého příliš rychlého nadšence, který jel chvilku před tebou (viz. ta IBIZA na mém videu), nebo potkáš olej apod. >:-[]
A nejvíce mě tam vadí že se jezdí společně s motorkářemi, ti se mi tam pletli několikrát.
[odkaz] - Tady stačilo jet rychleji v Karuselu, vylítnou z něj a sundám ho >:-[] -
praděda7 11.09.18 14:26
« Re: M2 manuál v sérii a Nordschleife BTG pod 8
Tms......super video.....dobře nastavená kamera, bylo hezky vidět šaltrování.....borec jel s přehledem....i ta * omg do toho pasovala.....musí to být opravdu nervák pro ty rychlejší jezdce, když se jim tam namotají do cesty "nedělní jezdci". Už jsem se na to ptal Freda....v Austrálii se pouštěli na trať (po skupinách) jen jezdci, co zajížděli podobné časy, tak na * málokdy došlo...organizace byla docela jiná. -
iudex 11.09.18 11:03
« Re: Re: Re: Re: M2 manuál v sérii a Nordschleife BTG pod 8
Dany: presne, najväčšie nervy mám na okruhu pri predbiehaní, pokiaľ Ti človek neblikne, tak furt nemáš istotu, že Ťa vidí a nespraví nejaký nečakaný manéver.
Fred: tak je zrejmé, že to bude ťažko vytunený Golf, inak by M2ku nesfúkol ako sviečku a to ešte na rovine. Od pohľadu sa zdá, že je to GTI Clubsport S.
Keď už tu virtuálne jazdíme okruhy, dám tu jazdu kolegu dinara na Radicale z Mostu: [odkaz] -
Dany 11.09.18 10:45
« Re: Re: Re: M2 manuál v sérii a Nordschleife BTG pod 8
Iudex, Thom, Fred: Pekné jazdy. Na NS treba mať gule. Vidieť, že chlapci mladí ho tam rúbu. Pri niektorých predbiehaniach do poslednej chvíle nevidíš, či ťa predbiehaný registruje alebo nie (ak nebliká). V tých rýchlostiach je to o život, rám, nerám.