white label 19.09.18 23:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW novinky
Tak ta cca + 1 hodina už by mě nezabila. Ve druhé polovině září bych dal rozhodně přednost Kypru. Letos bylo dlouhé léto skoro všude v Evropě, ale jinak je Kypr v tomto období nesrovnatelně větší zárukou opravdu letního počasí bez srážek, než Zakynthos a spol. ;-) -
iudex 19.09.18 15:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Komu nestačí GT86/BRZ, koupí Supru :-)
Už som písal v blogu, že do Z4 som sa vošiel úplne v pohode, mal som ešte rezervu na posunutie sedadla dozadu, až som bol prekvapený. Ak Supra nebude vnútri výrazne skromnejšia (a nie je technický dôvod, aby bola), tak sa tam vojdeš úplne v pohode. -
Thomasino 19.09.18 15:28
« Re: Re: Re: Re: Komu nestačí GT86/BRZ, koupí Supru :-)
Mě se ty hrubé tvary zatím také hodně líbí. Jen se trošku bojím toho předku, ty světla s tím fousem protáhlým doprostřed vypadají divoce, něco jako fousy u Megana R.S. pod světly >:-[] >:-[]
Snad se do toho vejdeme :-) -
iudex 19.09.18 15:22
« Re: Re: Re: Komu nestačí GT86/BRZ, koupí Supru :-)
Tak ako som predpokladal, Supra bude mať B58 s automatom ZF. Teda sayonara manuál.
Cit. Autoexpress: "...installing the BMW-sourced turbocharged 3.0-litre straight-six... The engine – along with the eight-speed automatic gearbox – is one of only six components the Supra will share with its German half-brother, BMW’s new Z4."
Každopádne proporčne to vyzerá parádne: [odkaz] Presne takto má podľa mňa vyzerať malé kupé. -
Thomasino 19.09.18 14:53
« Re: Re: Komu nestačí GT86/BRZ, koupí Supru :-)
Do toho slabšího třílitru jim asi motor z M4 nedají, to si taky myslím. Ale jestli Z4 M40i a nebo chystaná M340i, má mít kolem 385 koní, tak jim takový motor bude bohatě stačit. A třeba jim ho půjčí na ten vyšší model, tam není problém 450-460 koní se dvěma turby jako má M4 a M4 CS. -
iudex 19.09.18 14:29
« Re: Komu nestačí GT86/BRZ, koupí Supru :-)
Rejlek trošku trepe o tom motore, cit. "Toyota Supra využívá služeb motoru z modelu BMW M3/M4. Výkon nám inženýři neupřesnili, ale měl být mít hravě přes 300 koní."
Cez 300 koní má aj dvojliter z X35i, S55ka má predsa 420 koní v sérii, o Performance či CS nehovoriac. Ono to bude tak, ako som písal na ACZ, teda "normálna" B58 ako mám ja a deda, možno z ľahko zvýšeným výkonom á la M340i Performance, ale rozhodne im bavorskí nedajú eMkový motor S55.
Inak súhlasím, že Supra na báze bavoráka vyzerá na perfektné kupé. Ak by tam dali manuál, je to dokonalé, ale to sa dosť obávam, jednak BMW už do nových trojlitrov manuál nedáva (a zo skúsenosti sa ani nedivím, prečo) a žeby Japonci vyvíjali novú prevodovku len pre jeden okrajový model, to pochybujem, takže to skôr vidím na A/T ZF. Ale uvidíme.

Inak ale súhlasím s Tebou, že v rámci Stredomoria je všetko blízko, či sú to 2 hodiny alebo 2:30 je už jedno. Mňa skôr fascinuje že ľudia sú ochotní letieť 12 hodín na Maurícius a pod. aby tam potom boli zavretí v rovnakom rezorte ako v Turecku.