Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
praděda7 21.09.18 09:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW novinky
Aussie dollar........platí stále....při dnešním kurzu tak 15.50Kč....je to slabý. Když jsem renovoval v Kyjově barák, tak se pohyboval mezi 20-22Kč, což bylo moc dobrý. Při dnešním kurzu by mě renovace stála o milion víc..... ;-\ -
praděda7 20.09.18 19:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW novinky
Dnes byla v bazénu voda 31°C. Rekord drží 33.5°C, kterým bazén dosáhl nastaveného maxima. Byli jsme 6 dní na cestách a zastřešení bazénu bylo celou dobu uzavřené. Během léta jsem bazén "chladil" tím, že jsem jej nechával přes noc otevřený. -
praděda7 20.09.18 13:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW novinky
Já měl v bazénu od 24 dubna vodu minimálně 28°C. Sledoval jsem teplotu vody v letoviscích ve Středozemním moři na zprávách v TV, ale nikde mě nemohli konkurovat. Až posledních pár týdnů v Tunisku a Turecku se občas teplota přiblížila ke 30. Já mám ještě dnes vodu stále na 30°C. Ani v Austrálii v Jižním Queenslandu se Pacifik neohřál na víc než 26°C. V Melbourne jsme se koupali v 19°C, když byla vedra..... :-) -
white label 20.09.18 11:49
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW novinky
Kypr je ještě o kus jižněji, než Zakynthos (mrkni na mapu) ležící v Jónském moři mezi Řeckem a "podrážkou" Itálie. A pravděpodobnost, že tam bude koncem září pršet je prostě menší, než na Jónských ostrovech, a bude tam taky o něco tepleji/teplejší moře.
Např. Limassol je označován jako nejteplejší (teplotně ;-) ) město v rámci celé EU.
Pokud bych měl jet na dovolenou do středomoří někdy na přelomu září/října, tak by byl u mě Kypr jasně na prvním místě.
K Maurícius apod., předpokládám, že tam "normální" evropané nejezdí v období, kdy je v Evropě léto, ale pokud se chtějí ohřát u moře v období, kdy je tady zima (roční období), tak se nějakému tomu delšímu letu nevyhnou.
P.S. Letos je v EU abnormální léto, loni bylo např. v Benátkách chladno už začátkem září, letos je tam horko ještě dnes. -
iudex 20.09.18 09:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW novinky
Naopak v južnejších častiach Stredomoria je september najstabilnejší, more ešte vyhriate, ale slnko už tak nepečie. Takže Cyprus či Zakynthos je úplne jedno. Ja som bol v druhej polovici septembra/září v južnom Taliansku a super počasie. A naopak v auguste/srpnu som mal celodenný dážď na Kréte (aj keď to bolo aj pre miestnych dosť prekvapenie).
Inak ale súhlasím s Tebou, že v rámci Stredomoria je všetko blízko, či sú to 2 hodiny alebo 2:30 je už jedno. Mňa skôr fascinuje že ľudia sú ochotní letieť 12 hodín na Maurícius a pod. aby tam potom boli zavretí v rovnakom rezorte ako v Turecku. -
white label 19.09.18 23:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW novinky
Tak ta cca + 1 hodina už by mě nezabila. Ve druhé polovině září bych dal rozhodně přednost Kypru. Letos bylo dlouhé léto skoro všude v Evropě, ale jinak je Kypr v tomto období nesrovnatelně větší zárukou opravdu letního počasí bez srážek, než Zakynthos a spol. ;-)