Dany 27.09.18 13:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Září 2018
50D som kupoval pri predstavení 60D, kde sa takým tým novátorským spôsobom zvýšilo rozlíšenie, pridalo video, nejaké funkcie, vyklápací displej ale znížila kvalita prevedenia. 50D bola taká stará škola v poloprofi prevedení za dobrú cenu. A to sklo vyšlo vtedy podobne ako telo. Tým, že je veľký a ťažký, lepšie stabilizuje ;-) -
iudex 27.09.18 12:30
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Září 2018
...povedal woody, ktorý si pred pár mesiacmi kúpil nové auto. >:D Ale máš pravdu, sú tu stále label a Leg so svojimi 10 (11?) ročnými youngtimermi. ;-)
Dany: 17-55/2,8 je vysoko cenené sklo u Canonu a tuším aj dosť drahé. Aj 50D bola svojho času parádna zrkadlovka, vtedy tuším ich vlajková loď v rámci APSC. Len to je vcelku tehla (to i môj Pentax bol menší) a oproti súčasným bezzrkadlovkám je to obrovské: [odkaz] -
Dany 27.09.18 11:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Září 2018
Neni všetkým dňom koniec. Hádam stihneme to stretko pred generačnou výmenou >:D . To tempo, akým sa tu menia káry je závratné. Až sa bojím, že aj nákazlivé.
Ja fotím na 50D od Canonu s takým lepším seťákom. 17-55 svetlosť 2,8 v celom rozsahu. Pentax moc nepoznám. Kamarát fotil Pentaxom a tiež nadával, že sa nikam neposúvajú ešte v dobe zrkadloviek. Prešiel na Nikon. -
iudex 27.09.18 11:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Září 2018
Tak to som fotil ešte starým Pentaxom, žiadna moderna, model z r. 2012, ale funkcií mal dosť. Paradoxne nový foťák mi z hľadiska kvality fotiek neprináša progres, tam je skôr bonus v podstatne menších rozmeroch a polovičnej hmotnosti.
Keby nebola taká sk....á kosa, poviem, že poďme na motokáry a tam na parkovisku môžeš na mojom aute aj nejaký prach zvíriť a ja to cvaknem. -
Dany 27.09.18 10:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Září 2018
Iudex, tak moderný foťák, aby za mňa niečo skladal, nemám. Tak musím makať.
Pekné foto :yes:
Inak, teoreticky som zamýšľal, zachytiť kolá v pohybe s prachom a tak, nech to má aj nejakú dynamiku. Nepodarilo sa mi to ani s kratšími časmi.
PS: som zvedavý na novú techniku v praxi ;-) -
iudex 27.09.18 09:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Uzávěrka
Jasné, Photokinu sledujem od začiatku, všetko zaujímavé novinky: dve avizované fullframe bezzrkadlovky Panasonic, kompaktný stredoformát Fuji, konzorcium Panasonic-Leica-Sigma, pred Photokinou prvé fulframe mirrorlessy od Nikonu aj Canonu, samé zaujímavé veci. Akurát ako fanúšika (a donedávneho majiteľa) Pentaxu ma mrzí, že Ricoh spí a nič s Pentaxom nerobí, mám obavy o ich budúcnosť, na druhej strane ma to utvrdilo v správnosti rozhodnutia opustiť značku a prejsť na perspektívne Fuji (mimochodom kúpil som - rovnako ako Leg - objektív 56mm f1,2 (!) a som z neho nadšený). -
white label 26.09.18 15:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW novinky
Nemyslím si, že by v případě prodeje hrálo nějakou výraznější roli, jestli to má najeto 10-15 tis., nebo 20-30 tis. ;-) -
praděda7 26.09.18 15:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW novinky
wl...tvůj otec je borec! ALE. Není praděda a nejezdí v M140i..... ;-) Jo, a s M140i bych jezdil častěji, ale jednak není důvod a nechci taky najíždět zbytečně km. Při prodeji to hraje dost velkou roli...jak víš.... :-!

Dal jsem allroada do garáže k otcovi a u sebe mám MGTS >:D , takže na tom s těmi yt nejsem tak špatně. Ted´s ním zrovna pojedu na pár dní do Tyrolska. ;-)