Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 28.09.18  08:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Září 2018

>:D >:D >:D "zvýšenie výživného"

pohľad právnika
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 28.09.18  08:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Září 2018

Dany......máš pravdu. Já tady v Česku prodal poslední 3 auta pod 8k km. Ale já jsem jiný případ. Mě totiž "tlačí" čas......... ;-) Na M140i mám najeto 7600, tak je nejvyšší čas.... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 28.09.18  08:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Září 2018

Ron: no vzhľadom na tú chaotickú históriu Tešínska je možné, že text vašej hymny Kde domov múj vznikol práve u vás. >:D A tuším aj Ty máš také nie české písmená v priezvisku. Ja si síce čo-to z dejín štátu pamätám, ale viac poznám situáciu na juhu Slovenska, kde to bolo minimálne rovnako divoké, ak nie viac.
    WL: no veď práve, samotní Rakúšania si to píšu s mäkkým i, Tirol, ale vy ste pápežskejší než pápež a prepíšete im to na y. Ako s tými vašimi mesiacmi, proti všem. >:D Inak asi to nie je moc známe, ale aj u nás mali štúrovci pôvodný úmysel zaviesť "prírodné" pomenovania mesiacov inšpirované českými (Veľkí Sečeň, Malí Sečeň, Brezen, Duben, Kveten, Lipen, Červenec, Klasen, Malí Rujen, Velkí Rujen, Listopad, Prosinec), ale neujalo sa to (našťastie) a sme kompatibilní so západnou Európou (aspoň v niečom).
    Ad Tom: ja vidím postupnosť takto: M2 - M2 Competition - Cayman - 911 - zvýšenie výživného - i30. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 28.09.18  08:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Září 2018

Píšeš..............Ta historie tady na Těšínském slezsku je dost komplikovaná a každý by si ji rád vykládal po svém Že někdo chtěl v Bielsku Biala do České republiky protože byl čech, je sice možné, protože i dva lidi mohou mít názor v statisícové oblasti, jen extrémně menšinový. V Těšínském slezsku se mluvilo na konci I. sv.v. většinově polsky, proto taky Polsku připadla většina Slezska nakonec.

To by pak ospravedlňovalo (a já s tím problém nemám), kdyby Sudety po I svět. válce, protože tam žili většinově Němci, připadly Německu, potažmo Rakousku. Stejným způsobem přišlo Srbsko o Kosovo.
    Bylo by zajímavé vědět, jak by se historie vyvíjela, kdyby ČSR vznikla bez Sudet. Samozřejmě by odpadl Mnichov, ale myslím, že II svět. válka by se stejně konala. [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 28.09.18  07:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Září 2018

Je to nešvar. Autá sa tu začnú predávať snáď z nájazdom do 10t km.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 27.09.18  23:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Září 2018

praděda: Bělá Bílska nejde, když tak Bílská Bělá. To je jako bys řekl Králové Hradec nebo Dunajovice Dolní. Sorry, překlep, samozřejmě jsem myslel období po 1.sv. válce.
    Však to v té citaci máš napsáno jasně: "neuznané Republice Německého Rakouska" a " jakési pokračování rakousko-uherských poměrů, jednak stát s výrazně větším zastoupením německé národnosti", prostě část skopčáku či sudeťáků chtělo tam, kde je více Německa. Stejně si to pak historie psala jak chtěla, po Mnichovu chvíli Těšínsko v Polsku a pak hned v Německu. Proto byl děda jako Polák odveden do Německé armády, kdyby se příhlásili k české národnosti, tak by jej neodvedli. Naštěstí pak vzápětí (už to bylo ke konci války) přeběhl k angličanům a jezdil se sanitou u RAF.
    Ta historie tady na Těšínském slezsku je dost komplikovaná a každý by si ji rád vykládal po svém ;-) Že někdo chtěl v Bielsku Biala do České republiky protože byl čech, je sice možné, protože i dva lidi mohou mít názor v statisícové oblasti, jen extrémně menšinový. V Těšínském slezsku se mluvilo na konci I. sv.v. většinově polsky, proto taky Polsku připadla většina Slezska nakonec.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 27.09.18  22:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Září 2018

Pořadí slov? Nechápu....Řeč byla o I. světové ne II. Wiki říká, že Bílští by raději byli součástí Československa. Co je na tom špatně?
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 27.09.18  20:59

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Září 2018

Praděda: už jen to pořadí slov je naopak 8-s
    Především však jde o nepochopení historických spojitostí. Rozhodně v době na konci 2.sv války nežilo více Čechů či byl více česká, to rozhodně ne. Bielsku už vůbec ne. Slezsko má dosti komplikovanou historii, střídavě bylo v Polské, České (menší dobu), Pruské, Rakousko uherské, samostatné atd. Největší míchanice byla asi tady u nás, v Těšínském Slezsku. A jelikož už tady žijeme jako rodina po řadu generací, nejsme nějaká naplavenina z období komunistické výstavby, přišli jsme sem z otcovy strany z Pruska, z matčiny Slezané a Poláci, tak ti mohu směle říci, že by Poláci chtěli do Česka, to je absurdum. V meziválečném období bys měl problém se na českém těšínsku domluvit česky, Češi tu byli v menšině.
    Tady bylo vždy živo, viz třeba Těšínské niebo - divadlení hra o Těšínu s písněmi Jarka Nohavicy.
    [odkaz] samozřejmě nejlepší je originál
    [odkaz]
    [odkaz] celá hra
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.09.18  20:45

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Září 2018

w-a
    >:-[] jj, čekal jsem kdo s tím na mě tady přijde jako první... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 27.09.18  20:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Září 2018

iudex: Snad nechceš srovnávat moji náhradu za čtyři roky staré auto (a to ještě pro mnohé v uvozovkách) s Thomasinovým přelétáváním z květu na květ. ;-) To bylo slávy s M2, málem jsem mu ji jel škrábnout na Karlovarskej festival >:-[] ....a už je v inzerci. Cupra ST byla ideální daily car, dokud tam nebude filtr a je k dostání s manuálem....a od inzerce ji už taky mnoho nedělí. A jak je to dlouho ? Možná ani ne půl roku, řekl bych. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 27.09.18  20:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Září 2018

wl: Nečti už toho hamunu, začínaj se ti do příspěvků dostávat rovnítka. 8-s >:D ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 27.09.18  20:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Září 2018

Ron: V nejhorším tě zachrání otec. Ten má aspoň rozum a polorozpadlého francouze vyměnil za jistotu všech jistot. :yes: >:D
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 27.09.18  18:03

Měl jsem v Toyotě ve vývoji kolegu z Bělé Bílska (pracoval tam než utekl v místní automobilce FSM - Fabryka Samochodow Malolitrazowych) a ten mě říkal, že ta oblast byla historicky víc česká (moravská) než polská. Za RU tam ale žilo a podnikalo hodně Němců.
    Tady kousek z Wiki.....
    Tváří v tvář rozpadu rakousko-uherské monarchie se zastupitelstva obou měst přihlásily k mezinárodně neuznané Republice Německého Rakouska. 13 listopadu 1918 vkročila do Bělé polská vojska a město se spolu s celou Haličí stalo součástí Polska, náleželo ke krakovskému vojvodství. Území Těšínska, včetně Bílska, bylo předmětem československo-polského sporu. Bílští podporovali spíše Československo, jelikož v něm viděli jednak jakési pokračování rakousko-uherských poměrů, jednak stát s výrazně větším zastoupením německé národnosti, přesto ale byl nakonec region rozhodnutím Konference velvyslanců v červenci 1920 rozdělen a jeho východní část s Bílskem připojena k Polské republice jako součást autonomního slezského vojvodství.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.09.18  17:13

Jj, v agličtině je to jako u nás = taky správně... >:D ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 27.09.18  17:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Září 2018

Zajímavé, že v angličtině také preferují tvrdé Y.... ;-) Tyrol....[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 27.09.18  16:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Září 2018

WL: Ich bin ein Berliner! >:-[] Přiznám se, že to ""počešťování"" názvů moc nemusím. Teď to google dotáhl tak daleko, že i v Polsku dal česká jména městům a tedy, nevím které je které 8-s ;-\ Bílsko Bělá - když to čtu, chce se mi zvracet 8-s

iudex: tak u tebe pozoruji pro jistotu pořízení si ještě dalších německých značek, sice jedna je od f - folkswágn, ale BMW to jistíš, kdyby došlo na slova o vlaku.
    Já teď vyměnil jistotu všech jistot Škodovku za druhého a ještě k otmu ojetého Francouze, no úplně se bojím :'-( :-( >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.09.18  15:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Září 2018

Jistě, slovensky ano (v němčině není žádné Tirolsko, ale Tirol), ovšem tady píšeme česky, teda pokud zrovna nejsme Slováci. ;-)
    Kdyby to napsal místně - "Tirol", tak "nema problema", ale hlavně tady je každá nahrávka na smeč dobrá. >:-[]
    O archaizmus/archaismus nejde:
    [odkaz]
    [odkaz]

Mimochodem, když si otevřu tvůj druhý odkaz, tak tam mimo jiné také vidím:
    "Tyrolsko či Tyroly je spolková země na západě Rakouska. Metropolí a současně největším městem Tyrolska je Innsbruck, sídlo Tyrolského zemského sněmu a dalších zemských institucí. Jedná se o severní část původně většího Tyrolska, jehož zbytek náleží od 10. září 1919 Itálii. Prakticky celé rozlehlé území zabírají Alpy."
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 27.09.18  14:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Září 2018

Ron má pravdu, Tirolsko je s mäkkým i (teda aspoň v slovenčine a nemčine):
    [odkaz]
    [odkaz]
    Ale možno v češtine to máte inak. Ja som teraz čítal deťom pred spaním Čapkových Devatero pohádek a hoci som si myslel, že po česky viem, tak také výrazy ako v tej knihe som v živote nepočul. Ale je možné, že sú to archaizmy, ktoré sa dnes nepoužívajú. A Tyrolsko je jeden z nich. ;-)
    Ron: plne chápem, ani môj Ford sa nie a nie rozpadnúť, a to podľa všetkých predpovedí som mal dávno chodiť vlakom. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.09.18  14:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Září 2018

Ron
    Ale já jedu do Tyrolska, v Tirolsku to neznám... >:D ;-)
    Zatím mám zjištěné, že tam teď nemá tři dny pršet..., ale zaprášené to bude stejně, to je fakt... :-O :*) >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 27.09.18  14:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Září 2018

Dany, iudex: a já už mám taky auto 5 let, to to uteklo :-) Při koupi jsem si říkal, že tři, max. čtyři roky a pryč. Letos na jaře jsem si říkal, že na podzim a na podzim jsem si řekl, že ne, že ještě tak alespoň 3 roky a z domu šla Fabie :-O Když on ten Megane tak spolehlivě slouží, ťuk, ťuk, ťuk... záruka skončila >:D >:D >:D

WL: a už sis našel kde v Tirolsku je ruční mytí, nejlépe uzavřené? >:-[] >:D
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…