Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
-
Thomasino 01.10.18 14:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uzávěrka
M2C není zdaleka lepší auto, ale o něco málo lepší bude. Jel jsem v ní na místě spolujezdce v pátek, zvuk je fakt o dost horší, ale má to konečně přímé vstupy vzduchu k předním brzdám, ne jen přes chladiče jako u mojí M2. Má to za příplatek větší brzdy a o něco lepší sedačky. Obě tyto věci měla ta oranžová co mě v ní známej vezl. Bylo to v automatu, ten řadí pěkně, navíc se dá nastavit ta rychlost řazení. Dobrý jsou ty tlačítka M1 a M2 pod které si nastavíš vlastní nastavení auta (ikdyž adaptivní tlumiče to stále nemá). Podvozek je podle všeho stejný, nebo hodně podobný. Jo a všimněte si na videu od iudexe toho hnusného velkého tlumiče u M2C :-(
Mě by k výměně tlačil jen jeden důvod, výměna za automat, pokud bych z těch dvou aut chtěl udělat jen jedno (ale jsem mimochodem zvědavý taky na novou M340i s 380hp, kterou nyní představí v Paříži).
Jinak náročný víkend, v pátek po okreskách od Jihlavy cestou z Prahy, v sobotu s M2 výlet přes Buchláky do Uh.Hradiště. V neděli s partičkou z Motor Café (taky z MACZ pod Nicky: Bully, Covenant, Kaa a další) výlet na Červenohorské sedlo a chvilku ježdění na něm. Navečer jsem dojel domů a byl jsem kaput :-) -
iudex 30.09.18 21:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uzávěrka
Niečo preThomasina: zvuk M2 vs M2 Competition: [odkaz]
Na moje prekvapenie M2 Competition znie o triedu horšie, ako M2. Údajne by to mohlo byť spôsobené filtrom pevných častíc, ktorý už M2C má. Teda jeden drobný argument pre ponechanie si M2. -
praděda7 29.09.18 18:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uzávěrka
Tož s Kyprem už konkurovat nemožu....doufal sem, že slunečné dny ke konci týdne soláry ještě nakopnou, ale nestačilo to. Na Kypru je moře ještě 28°C, ale v bazénu mám po několika opravdu chladných nocích už jen 24.5°C. No, určitě by se našli borci, co by do toho ještě skočili, ale pro nás kmety, zvyklí na 29-30°C, je to už poněkud chladné..... -
Ronault. 29.09.18 13:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Uzávěrka
Sedím si tak na ambulanci v Nošovicích v HMMC a někdo tu v areálu kde je max. 30 a ostraha to docela hlídá (nedávno za mnou malém nevyrazili, když jsem se služební Tucsonem odjel s pískajícími gumami a u třiceti to zase zašlápl >:D ), litá kolem s i30N typnul bych to tak stovkou... střílí to do výfuku a zvuk moc pěkný.
Asi budu muset apelovat, že Tucson pro záchranářské činnosti je moc pomalý, že to chce něco silnějšího :-! >:D -
pradeda777 29.09.18 11:57
« Re: Re: Re: Re: Uzávěrka
Rnl......ta mapa co je v odkaze verne ukazuje jak to bylo s nemeckym osidlenim. I podle ni byli Nemci na Tesinsku v mensine. Ale co tyce podnikatelu, tak tam Nemci asi vedli. Myslim, ze to za RU i za prvni republiky platilo vsude. I u nas v byvalem okresnim meste na jizni Morave tomu tak bylo. Nakonec i muj otec byl pocesteny Nemec rodem puvodne ze Svabska. Mas urcite pravdu v tom, bezne Nemce nahnala do naruce Hitlerovi bida, zrovna tak jako je nahnala v Cesku komunistum. Zajimave, ze to neplatilo u Slovenska, kde sve asi vykonala vyra. -
pradeda777 29.09.18 11:49
« Re: Re: Re: Re: Uzávěrka
Rnl......ta mapa co je v odkaze verne ukazuje jak to bylo s nemeckym osidlenim. I podle ni byli Nemci na Tesinsku v mensine. Ale co tyce podnikatelu, tak tam Nemci asi vedli. Myslim, ze to za RU i za prvni republiky platilo vsude. I u nas v byvalem okresnim meste na jizni Morave tomu tak bylo. Nakonec i muj otec byl pocesteny Nemec rodem puvodne ze Svabska. -
Ronault. 28.09.18 22:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Září 2018
iudex: jj, mám, spousta lidí si v práci myslelo, že mám rozbité razítko nebo je tisková vada na jmenovce >:D I když to taky není správně, protože původně to bylo psáno německy, resp. prusky a pak se to někomu z předků hodilo aby to bylo popolštěné a teď zase někteří to píšou česky... Prostě Těšínsko >:D
praděda: No na Těšínsku Němci byli v menšině, takže kdyby to bylo dne národností, tak asi Polsko, ale pravda, že místy by to byly německé enklávy.
Samotné Sudety by asi nezabránily vzniku 2.sv., ale pokud by po 1. sv. válce nebylo Německo tak okleštěné, deprivované a neplatilo tak velké reparace, možná by mezi lidem nebyla tak velká touha po nápravě toho bezpráví na národu a třeba by to ti nacisti neměli tak lehké. Ale to je hodně těžká polemika a diskuze 8-s >:D -
praděda7 28.09.18 08:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Září 2018
iu....hymnu mě ani nepřipomínej....jak je možné, že se Moraváci nikdy proti ní nepostavili? Vždyť se v ní zpívá ....země česká domov můj....to je přece pro Moraváky "faux pas"...... >:-[]
Napřed si nechali ukrást Moravské markrabství a pak jako blbci 70 let zpívají hymnu o zemí České...
Btw....přičlenění Moravského markrabsví k Československé republice bylo nezákonné, protože o tom nejednal a nerozhodl řádně zvolený, zákonodárný Moravský zemský sněm.
A s těmi měsíci máš pravdu....a bohužel to není jen s měsíci........... ;-\
Ad Tom.... >:D Aby to nebyl po zvýšení výživného jen push bike... ;-)

První fotka je pohled přes okno spolujezdce ve výšce přes 2200m nad mořem, další pak přes čelní sklo při zpátečním sjezdu (místy doslova):
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]