white label 03.10.18 19:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor
Nokiany obecně vynikají hlavně v zimních disciplínách, celkově to ale zase až tak slavné nebývá, takže záleží na konkrétních preferencích.
Fakt je, že zimy u nás už několik let nejsou tím, čím bývaly, a i tady u nás pod horama, sníh/břečku na cestách potkávám relativně vzácně. -
Thomasino 03.10.18 18:39
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor
iudex - já na M2 zimní pneu nemám >:-[] >:-[] V zimě s ní jezdím jen za pěkného počasí nad 5 st., takže na letních. Ale to je evidentně asi poslední zima, příští rok na ni (nebo na M2C pokud by se prodala) asi zimní pneu koupím a myslím, že je tam rozměr 235/40 R18 na všechny 4. Nebo dám o cenťák užší než mám předepsané na letní, ikdyž to nebude sedět na techničák.
Ale na Cupru jsem objednal 225/40 R18 SEMPERIT SpeedGrip 3 za 10.200,- Kč vč. dopravy za 4 ks :-) Podle testů slušný nadprůměr za dobrou cenu, když ohodnotím jako ve škole, tak známka 2.
A chtěl jsem po nedávných zkušenostech se sjížděním vnějších krajů zimní gumy se směrovým dezénem, abych mohl prohodit pravou stranu za levou, kdyby bylo zase třeba (mám vzadu o trošku větší odklony, stejně jako na M2). -
Ronault. 03.10.18 17:20
« Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor
iudex: Já bych klidně na zimu zvážil i 17", minimálně guma je o 500 levnější a 3-er zase není takový mamut aby na ní 17" vypadaly nepatřičně.
Já teď kupoval nové na Megana a i na Fabii jsme brali a radil jsem se s místním diskutérem co má pneuservis a prodává pneu, má tam i recenze: mpneu.cz event. info@mpneu.cz, nakonec na Megana jsem vzal Nokian WR D4, směrové, protože jsou levnější než Continental, v testech jsou na stejné úrovni, jako jediné zimní gumy na trhu mají hodnocení za deště A, to nemají ani Continental a jdou dost propracované. Pravda, já mám šířku 205, ty 225 a silnější auto, jestli by v té situaci nebyl lepší asymetrický místo směrové dezénu, tedy WR A4, to je otázkou. Zase v zimě se až tolik rychle nejezdí, minimálně já ne tolik po dálnici aby u mě zvítězila asymetrická přes jiné výhody směrové.
Za mě tedy zvážit Nokiany a klidně 17". Jinak se mi teď vyplatilo sledovat sbazar, bazos (cz i sk), protože nabídka kol je velká a raději jsem volil originály na Citroena a sehnal jsem nádherné originál Zephyr nez jediného škrábance za cenu gum, které na nich jsou. Ale zase přišel mi mail z Citroenu a mají akci, kdy mají slevněné 17" za cenu cca 15000 za sadu, což je paráda. A i Škodovka měla před zimou akci na 16" alu za 1060 Kč jeden kus. :yes:
Každopádně jsem zvědav jaké budou ty Nokiany, protože jsem je měl na Fabii (pravda značně jiný rozměr) a v místech, kde Meganu na Continentalech už blikalo ESP, Fabka držela, jak ve sněhu, tak na náledí. -
praděda7 03.10.18 13:26
« Re: OT: BMW 3 konfigurátor
iu...už sem to psal jinde....BMW bojuje s flotilovými emisemi. Proto se (doufám, že zatím) manuály neobjevují. Ale nebyl bych překvapen, kdyby se u trojek benzinů už vůbec nenabízely.... ;-\
V Paříži chybí X2 M35i, myslím, že i zde ještě bojují s EU normami.... -
iudex 03.10.18 13:06
« Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor
wl: existujúce disky chcem nechať na leto, teda na zimu chcem komplet novú sadu disky+pneu. Hlavne kvôli zjednodušeniu kúpy (diskov aj gúm) by som chcel rovnaký rozmer, teda 225 všade (napr. čo som pozeral nejaké disky Dezent aj AEZ, je problém jeden dizajn z rôznych rozmeroch). A ako píšeš 17ky nevyzerajú na strednej triede moc dobre, takže asi by som nechal rozmer 18". -
white label 03.10.18 12:34
« Re: OT: BMW 3 konfigurátor
Tak těch 354 může být "základ" a těch 380 v performance nabídce.
Ale předek je proti minulé g. kýčovitý (tím spíš v eMpku) a hrb na hraně víka kufru je prostě ošklivý.
Záleží taky na tom, jestli si chceš nechat stávající disky:
- jen na léto
- na léto i zimu
- jen na zimu
Na E39 jsme měli na zimu o palec menší kola a stejný rozměr i vzadu, takže stejného rozměru na zimu bych se nebál, na vodě/sněhu je to logicky výhoda a s trakcí na suchu by u x-driveu problém být neměl.
17" na zimu by měly jediný problém - vzhled.
iudex 03.10.18 08:43
« OT: BMW 3 konfigurátor
Na nemeckom webe je už konfigurátor novej 3ky. Zatiaľ len dva motory, 30i a 20d. Škoda, že aj dvojlitrový benzín má povinne automat, zato by to mala byť jediná verzia, kde sa bude dať priplatiť samosvor. Pribudli nejaké nové farby.
Inak ide zima, musím riešiť zimné gumy a disky. Čo by ste odporúčali, ponechať aktuálny rozmer, alebo ísť do iného? Aktuálne mám 225/45 R18 (8Jx18 ET34) vpredu a 255/40 R18 (8,5Jx18 ET47) vzadu. Hlavne či nechať rozdielnu šírku diskov a gúm (čo bude znamenať obmedzenejší výber a vyššiu cenu), alebo zjednotiť rozmery? Techničák pripúšťa aj to, na oboch nápravách 225/45 R18, dokonca i 225/50 R17.
Tom, Leg, Boost, ako to máte na zimu? -
Ronault. 03.10.18 00:52
« Re: Re: Fotosoutěž - ukončení přihlašování
1) Dany
2) White label
3) iudex
Vysvětlení je podobné jako podal Emel :-) Jak jste zmínili níže, materiál by pro mě problém nebyl, cerpam nastradanou dovolenou za dva roku plus studijní volno, tedy studuji a píšu atest
práci, doufám, že už konečně poslední zkoušení 8-s Už se mi chce zase zvracet 8-s >:D -
Emel 02.10.18 14:22
« Re: Hlasujem
1) Dany
2) White
3) iudex
Dany a white si vyhráli, ve finále mě Danyho fotka zaujala trošku víc
iudex a Thomasino - ty fotky jsou si dost podobné vč. značky auta :-) , nakonec ten Ariel v pozadí převážil misky vah na stranu iudexe
Za svou mobilovku se omlouvám, nic lepšího jsem tentokrát nespáchal... ale aspoň nebudu muset vymýšlet příští téma >:-[] -
iudex 02.10.18 09:33
« Hlasujem
Tak rovno zahlasujem, nech nemusím sledovať termín uzávierky.
Dany: paráda, presne tento typ hrania sa s foťákom mám rád, chce to trochu premýšľania a hľadania optimálnej expozície, priehľadné auto spolu s rekvizitami jasne evokuje "natankujem a už ma niet". U mňa jasný víťaz s veľkým náskokom.
Thomasino: osvedčená klasika, športiak a slávny okruh, tematicky na 100%, len mám pocit, že z tých okruhoviek je táto kompozične najmenej zaujímavá, hlavne to popredie vpravo je dosť rušivé, zvyšok fajn.
Emel: tak téma tam je, ale u Teba som zvyknutý na vyšší štandard než len rýchla mobilovka.
white label: tak na toto sme mysleli asi všetci, to doslovné stvárnenie "benzínu v krvi", tiež som zvažoval, kde zohnať rekvizity, ale potom som si povedal, že Dr. Ronault to iste premaká viac, má väčšie možnosti. Ale napokon to nik nerealizoval, len Ty a preto Ti právom patrí kredit.
Škoda slabšej účasti, na druhej strane je fajn, že máme úspešne za sebou už 3. kolo obnovenej fotosúťaže a ocenenie patrí všetkým zúčastneným.
-------------------------
Poradie:
1. Dany
2. white label
3. Thomasino
-------------------------
P.S. Nová 3er je už vonku, tu je detailné predstavenie: [odkaz]

Ještě jsem přemýšlel o DUNLOP Winter Sport 5, asi bych do nich šel pokud bych si auto nechával déle, ale protože nejspíše půjde Cupra na jaře z domu, tak jsem raději ušetřil pár tisíc.