Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 03.10.18  20:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

Vycházel jsem hodně z těchto dvou testů:
    [odkaz]
    [odkaz]
    Ještě jsem přemýšlel o DUNLOP Winter Sport 5, asi bych do nich šel pokud bych si auto nechával déle, ale protože nejspíše půjde Cupra na jaře z domu, tak jsem raději ušetřil pár tisíc.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.10.18  20:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

Zrovna to mokro (včetně břečky) je u zimní pneumatiky taky docela důležité...
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 03.10.18  20:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

Souhlas. U mě třeba byly preference sucho a mokro, chování na sněhu pro mě na Jižní Moravě je méně důležité a sníh moc často nevidíme.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.10.18  20:17

« hlasování

1) Dany
    2) Thomasino
    3) iudex

4) Emel (dlouho jsem váhal a málem jsi byl taky na bedně)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.10.18  19:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

Nokiany obecně vynikají hlavně v zimních disciplínách, celkově to ale zase až tak slavné nebývá, takže záleží na konkrétních preferencích.
    Fakt je, že zimy u nás už několik let nejsou tím, čím bývaly, a i tady u nás pod horama, sníh/břečku na cestách potkávám relativně vzácně.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 03.10.18  18:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

iudex - já na M2 zimní pneu nemám >:-[] >:-[] V zimě s ní jezdím jen za pěkného počasí nad 5 st., takže na letních. Ale to je evidentně asi poslední zima, příští rok na ni (nebo na M2C pokud by se prodala) asi zimní pneu koupím a myslím, že je tam rozměr 235/40 R18 na všechny 4. Nebo dám o cenťák užší než mám předepsané na letní, ikdyž to nebude sedět na techničák.
    Ale na Cupru jsem objednal 225/40 R18 SEMPERIT SpeedGrip 3 za 10.200,- Kč vč. dopravy za 4 ks :-) Podle testů slušný nadprůměr za dobrou cenu, když ohodnotím jako ve škole, tak známka 2.
    A chtěl jsem po nedávných zkušenostech se sjížděním vnějších krajů zimní gumy se směrovým dezénem, abych mohl prohodit pravou stranu za levou, kdyby bylo zase třeba (mám vzadu o trošku větší odklony, stejně jako na M2).
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 03.10.18  17:20

« Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

iudex: Já bych klidně na zimu zvážil i 17", minimálně guma je o 500 levnější a 3-er zase není takový mamut aby na ní 17" vypadaly nepatřičně.
    Já teď kupoval nové na Megana a i na Fabii jsme brali a radil jsem se s místním diskutérem co má pneuservis a prodává pneu, má tam i recenze: mpneu.cz event. info@mpneu.cz, nakonec na Megana jsem vzal Nokian WR D4, směrové, protože jsou levnější než Continental, v testech jsou na stejné úrovni, jako jediné zimní gumy na trhu mají hodnocení za deště A, to nemají ani Continental a jdou dost propracované. Pravda, já mám šířku 205, ty 225 a silnější auto, jestli by v té situaci nebyl lepší asymetrický místo směrové dezénu, tedy WR A4, to je otázkou. Zase v zimě se až tolik rychle nejezdí, minimálně já ne tolik po dálnici aby u mě zvítězila asymetrická přes jiné výhody směrové.

Za mě tedy zvážit Nokiany a klidně 17". Jinak se mi teď vyplatilo sledovat sbazar, bazos (cz i sk), protože nabídka kol je velká a raději jsem volil originály na Citroena a sehnal jsem nádherné originál Zephyr nez jediného škrábance za cenu gum, které na nich jsou. Ale zase přišel mi mail z Citroenu a mají akci, kdy mají slevněné 17" za cenu cca 15000 za sadu, což je paráda. A i Škodovka měla před zimou akci na 16" alu za 1060 Kč jeden kus. :yes:

Každopádně jsem zvědav jaké budou ty Nokiany, protože jsem je měl na Fabii (pravda značně jiný rozměr) a v místech, kde Meganu na Continentalech už blikalo ESP, Fabka držela, jak ve sněhu, tak na náledí.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.10.18  14:59

« Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

Zimní Conti jsou (v tom rozměru) 850P a 860S, ale ty nové 860S jsou zatím jen v SSR (RF), 850P jsou SSR i normal. Klasické 860ky jsou jen v 225/50/17".
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 03.10.18  14:52

« Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

Normal, len neviem, či nebude problém fakt, že nemám rezervu. Asi by som dokúpil nejaký tyre-fit.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.10.18  13:30

« Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

Takže z toho vychází nejvhodnější kompromis 225/45/18" vpředu i vzadu.
    A chceš pneu RF/SSR, nebo normal?
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 03.10.18  13:26

« Re: OT: BMW 3 konfigurátor

iu...už sem to psal jinde....BMW bojuje s flotilovými emisemi. Proto se (doufám, že zatím) manuály neobjevují. Ale nebyl bych překvapen, kdyby se u trojek benzinů už vůbec nenabízely.... ;-\
    V Paříži chybí X2 M35i, myslím, že i zde ještě bojují s EU normami....
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 03.10.18  13:06

« Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

wl: existujúce disky chcem nechať na leto, teda na zimu chcem komplet novú sadu disky+pneu. Hlavne kvôli zjednodušeniu kúpy (diskov aj gúm) by som chcel rovnaký rozmer, teda 225 všade (napr. čo som pozeral nejaké disky Dezent aj AEZ, je problém jeden dizajn z rôznych rozmeroch). A ako píšeš 17ky nevyzerajú na strednej triede moc dobre, takže asi by som nechal rozmer 18".
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.10.18  12:34

« Re: OT: BMW 3 konfigurátor

Tak těch 354 může být "základ" a těch 380 v performance nabídce.
    Ale předek je proti minulé g. kýčovitý (tím spíš v eMpku) a hrb na hraně víka kufru je prostě ošklivý.

Záleží taky na tom, jestli si chceš nechat stávající disky:
    - jen na léto
    - na léto i zimu
    - jen na zimu
    Na E39 jsme měli na zimu o palec menší kola a stejný rozměr i vzadu, takže stejného rozměru na zimu bych se nebál, na vodě/sněhu je to logicky výhoda a s trakcí na suchu by u x-driveu problém být neměl.
    17" na zimu by měly jediný problém - vzhled.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 03.10.18  08:43

« OT: BMW 3 konfigurátor

Na nemeckom webe je už konfigurátor novej 3ky. Zatiaľ len dva motory, 30i a 20d. Škoda, že aj dvojlitrový benzín má povinne automat, zato by to mala byť jediná verzia, kde sa bude dať priplatiť samosvor. Pribudli nejaké nové farby.
    [odkaz]

Inak ide zima, musím riešiť zimné gumy a disky. Čo by ste odporúčali, ponechať aktuálny rozmer, alebo ísť do iného? Aktuálne mám 225/45 R18 (8Jx18 ET34) vpredu a 255/40 R18 (8,5Jx18 ET47) vzadu. Hlavne či nechať rozdielnu šírku diskov a gúm (čo bude znamenať obmedzenejší výber a vyššiu cenu), alebo zjednotiť rozmery? Techničák pripúšťa aj to, na oboch nápravách 225/45 R18, dokonca i 225/50 R17.
    Tom, Leg, Boost, ako to máte na zimu?
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 03.10.18  00:52

« Re: Re: Fotosoutěž - ukončení přihlašování

1) Dany
    2) White label
    3) iudex

Vysvětlení je podobné jako podal Emel :-) Jak jste zmínili níže, materiál by pro mě problém nebyl, cerpam nastradanou dovolenou za dva roku plus studijní volno, tedy studuji a píšu atest
    práci, doufám, že už konečně poslední zkoušení 8-s Už se mi chce zase zvracet 8-s >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 02.10.18  22:27

« Re: Fotosoutěž - ukončení přihlašování

hlasování:
    1.) Emel
    2.) White
    3.) iudex
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 02.10.18  14:22

« Re: Hlasujem

1) Dany
    2) White
    3) iudex

Dany a white si vyhráli, ve finále mě Danyho fotka zaujala trošku víc

iudex a Thomasino - ty fotky jsou si dost podobné vč. značky auta :-) , nakonec ten Ariel v pozadí převážil misky vah na stranu iudexe

Za svou mobilovku se omlouvám, nic lepšího jsem tentokrát nespáchal... ale aspoň nebudu muset vymýšlet příští téma >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 02.10.18  09:33

« Hlasujem

Tak rovno zahlasujem, nech nemusím sledovať termín uzávierky.
    Dany: paráda, presne tento typ hrania sa s foťákom mám rád, chce to trochu premýšľania a hľadania optimálnej expozície, priehľadné auto spolu s rekvizitami jasne evokuje "natankujem a už ma niet". U mňa jasný víťaz s veľkým náskokom.
    Thomasino: osvedčená klasika, športiak a slávny okruh, tematicky na 100%, len mám pocit, že z tých okruhoviek je táto kompozične najmenej zaujímavá, hlavne to popredie vpravo je dosť rušivé, zvyšok fajn.
    Emel: tak téma tam je, ale u Teba som zvyknutý na vyšší štandard než len rýchla mobilovka.
    white label: tak na toto sme mysleli asi všetci, to doslovné stvárnenie "benzínu v krvi", tiež som zvažoval, kde zohnať rekvizity, ale potom som si povedal, že Dr. Ronault to iste premaká viac, má väčšie možnosti. Ale napokon to nik nerealizoval, len Ty a preto Ti právom patrí kredit.
    Škoda slabšej účasti, na druhej strane je fajn, že máme úspešne za sebou už 3. kolo obnovenej fotosúťaže a ocenenie patrí všetkým zúčastneným.
    -------------------------
    Poradie:
    1. Dany
    2. white label
    3. Thomasino
    -------------------------
    P.S. Nová 3er je už vonku, tu je detailné predstavenie: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 02.10.18  08:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Přihlášení white label

Jj, takto to vyzerá, keď máš "benzín v krvi"! ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 02.10.18  08:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Přihlášení white label

Takže takto vyzerá vysokohorská turistika v Alpách á la label. >:D
    Ale aspoň že si dostál slovu a dal foto do súťaže, na rozdiel od Lega.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…