Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto webpaja

webpaja 04.10.18  10:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

V jednoduchosti je krása ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 04.10.18  10:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

Tak predbežne som vybral kombo Dunlop Winter Sport 5 + Dezent TD 18"
    Disky sú úplne jednoduché, úplne nadšený z nich nie som, ale nemám chuť umývať nejaké mnoholúčové či zložité a radšej než drahšie disky by som zvolil lepšie gumy (Dunlopy boli v teste 18" druhé hneď za Contíkmi a cenovo len málo nad Semperitmi či Nokianmi).
    [odkaz]
    Btw. vybral som obyč, nie run-flat, jednak s RF je veľmi obmedzený výber a pri tých modeloch, čo sú aj RF je ten cenový rozdiel neprimeraný, to radšej budem riskovať s tyre-fitom.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 04.10.18  10:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

iu........nekteri duchodci ano, ale to se netyka me. Ja zacinal jako duchodce v Cesku v roce 2008 s 260k M3 MPS...... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto webpaja

webpaja 04.10.18  09:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

Upřímně jsem měl Hankooky jen na SUV, jak na Q7 tak na X5. Letos jdu do nich pro X5 znova. M3 má z loňska ještě 18" Conti, ale s ní ve s.rágorách nejezdím. Mokro snesou dobře a vymrzlé silnice výborně.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 04.10.18  09:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

Nie je to tak dávno, a ani nemusíme ísť do socializmu, čo ľudia boli radi za 90 koní a dnes niektorí dôchodcovia nie sú nadšení ani z 340k auta. ;-)
    Inak ako pozerám, ako dobrý kompromis výkonu a ceny mi vychádzajú Semperit Speedgrip 3. Tie Ronove Nokiany majú také kolísavé výkony, obdobne aj Pajove Hankooky. Inak podľa mňa sú najdôležitejšie vlastnosti na vode, pretože snehu býva u nás málo, väčšinou sa rýchlo roztopí alebo posolí a na suchu zase držia takmer všetky gumy. Pátranie pokračuje.
  • « 00 Reagovat !

foto webpaja

webpaja 04.10.18  09:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

Nezapomeň jak moc se změnila auta, provoz atd.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 04.10.18  09:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

Co se týče vaší debaty o výběru gum na zimu.....nemůžu jinak než se usmívat. Ono to totiž není tak dávno, co člověk byl v ČSSR rád, že vůbec nějaké gumy sehnal...... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 04.10.18  09:00

« Re: Re: Hlasuji

Soutěže jsem se tentokrát nezúčastnil, jelikož nemám žádný vhodný materiál a i energie k výrobě něčeho nového chybí......ale můj hlas za pradědky dávám:

1. Dany
    2. White label
    3. Emel

Oceňuju hlavně nápad a časovou náročnost na přípravu "záběru".... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 04.10.18  08:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

Pri gumách môžem potvrdiť to čo zhrnul WL. Contíky výborné na zimu. Majú veľmi vyrovnané vlastnosti a preto vyhrávajú testy. Tiež súhlasím s Pavlom, že Hankook dosiahol prémiovú kvalitu, ale musím podotknúť, že tiež ceny sa priblížili na dostrel k prémiovým výrobcom. Ja mám osobnú skúsenosť s icept RS2, v 14 a 16 palcovom rozmere a obe sú výborné na snehu a vo vyslovene zimných podmienkach. Na suchu a vode moc nezaostávajú. Sú veľmi tiché napriek smerovému dezénu a komfortné (mekšia bočnica). Čo ma pri nich zarazilo, je výroba v Číne, ale asi majú dohľad na kvalitu. Mám tiež skúsenosť s Matadorom MP92, na svojom aute. Guma je dobrá na snehu, je výrazne tichšia ako letné CSC5 a komfortnejšia. V ostatných smeroch moc nezaostáva. Ani v testoch viac kritizované správanie na vode (nizšia rýchlosť pri aquaplaningu) som nejak v praxi nezaznamenal. Buď tú kaluž vidím a spomalím, alebo ma prekvapí a nejaký 2km/h rozdiel rýchlosti ma nespasí. Cena polovičná voči prémii. Pozor, v rozmere menšom ako 225/45 R17, je iný dezén, iné miesto výroby, iné vlastnosti. V Púchove Continental investoval do výroby a sústreďujú sa na väčšie rozmery a vysokovýkonné pneu. Už som písal, že celá konštrukcia gumy je na oko zhodná s CSC5. Kľudne ich odporučím hocikomu, kto nevyužíva v zime plný výkon a chce ušetriť. Prípadne ako ja, potrebuje funkčný, hlboký dezén a bolo by im ľúto vyhadzovať prémiu po dvoch sezónach.
    Woody: v tom eco rozmere je to samé eco. Dunlop ako jediný má v názve sport. Ale videl by som to na CPC5, alebo zmeniť rozmer.
    Ja som na leto kúpil už teraz Michelin PS4. Cena bola výrazne lepšia ako na jar. Miesto výroby Španielsko. CSC5 sú na tom zle s nájazdom, odhadujem tak 18t km a sú na úrovni 3,5mm. V práci máme podobné skúsenosti.
    Iudex: tiež som za 18" v rovnakom rozmere a RFT. V poslednej generácii, už nie je problém s komfortom. Alebo? Ak by si chcel používať nejakú výplň na zacelenie defektu, tak to má svoje obmedzenia (veľkosť diery). Tiež je potom problém pri oprave, tá hmota bude nalepená po celom disku a pneu... V pneuservisoch to nevidia radi.
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 04.10.18  07:20

« Re: Hlasuji

Hlasovanie:

1. white label
    2. Iudex
    3. Thomasino

WL: oceňujem prípravu scény. Mal som ako alternatívu pripravené niečo podobné na čerpačke, priamo zo stojana.

Iudex: úplne si viem predstaviť ten zvýšený adrenalín. Atmosféru tiež dotvára obecenstvo. Dobrá značka ;-)

Thomasino: veľmi podobná fotka. Zaujal ma billboard s mercedesom. Spolu s ftipným popisom, ako v prémiových reklamách, by to malo potenciál...

Emel: podobne ako Woody, čím dlhšie sa na tú fotku pozerám, tým viac vnímam tú atmosféru. Evokuje to vo mne poslednú zastávku pred odchodom na dovolenku. Bojoval som s tým, umiestniť ju na druhé miesto. Nakoniec asi pre krátkosť času, takto.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 04.10.18  06:39

« Hlasuji

Tak já jdu do toho:

1. Dany
    2. Emel
    3. white label

Dany - no jasně, tohle je jednička kola. Parádní práce. Nakonec hrátky s časem byly i můj úmysl, který jsem bohužel z časových důvodů nezvládl. Stejně by to nebylo takto propracované, ale nápad ještě možná použiju. Čímž nechci zakecat tvoje jasné první místo. :yes:

Emel - čím déle se na tu fotku koukám,tím víc mě oslovuje její atmosféra. Já nevím, ale mně se fakt hodně líbí, to nebe v pozadí, ten totem s nehezkými cenami, ty kapaliny do ostřikovačů, kola na střeše auta.....ve mně to vyvolává úplnou chuť cestovat, což je spolu s kvílením gum v serpentinách a předjížděním Aurisů >:-[] další činnost, pro kterou mám auto rád. ;-)

white label - ocenění za přípravu a vtip. ;-)

iudex, Thomasino - téma na 100%, fotky povedené, ale bedna je jenom pro tři. Pardon.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 04.10.18  06:28

« Fotosoutěž Září 2018 hlasování

Ještě dnes do 22:00 hod můžete hlasovat ve fotosoutěži. Přihlášeni jsou:

Dany [odkaz]
    Emel [odkaz]
    Thomasino [odkaz]
    iudex [odkaz]
    white label [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 04.10.18  06:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

Jo, a ještě když už jsme u pneu. Letňáky na Swiftovi (CPC 2) jsou po 45.000 (na zimákách mám cca 21.000) kilometrech téměř kaput. Můj jízdní styl s ním také není nejšetrnější :-) a co z gumy sedřeš, už tam opatrně jezdící manželka nevrátí. >:D

No, každopádně na jaře bych je rád vyměnil. Hledám ideální kompromis výdrže a co nejlepších jízdních vlastností (přičemž ty jízdní vlastnosti jsou priorita) v pitomým rozměru 175/65 15", eventuálně bych mohl Swiftovi dopřát "tunning" na 16" kola, kde je rozměr pneu 185/55. Jak tak na ty gumy koukám, tak vůbec nevím, to je samý energy saver a eco a žádnej sport. ;-) Jak jsem psal, z výroby tam byly ContiPremiumContact 2, které nebyly špatné, ale pokud by bylo něco lepšího...
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 04.10.18  06:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

wl, Ron: My jsme teď s bratrem řešili zimáky na tu jeho novou Fábku a po dobrých zkušenostech s Contíkama TS850 na Dokkeru (ostatně já je měl na Dokkerovi taky a ještě na Mondeu TS830P) se nakonec koupili TS860. Jediným konkurentem byly cca o 200 Kč/ks levnější WR D4.
  • « 00 Reagovat !

foto webpaja

webpaja 04.10.18  05:53

« Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

Vem RFT a jsi bez starostí, nech 18". Jestli s nimi nechceš na okruh, tak vyzkoušej Hankook. Jsem s nimi poslední 3 roky spokojen na SUV. Tiché, příjemné, nadprůměrné na sněhu, ledu.
    Nebál bych se je označit za pneu s prémiovými vlastnostmi.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 04.10.18  05:12

WL: s tím pořadím ano, vyhrává většinou TS v závěsu D4, ale vzhledem k ceně, která v mém případě dělá cca 2000 na sadě, jsem to bral jako volbu rozumnou ;-) Letní vyber mě teprve čeká na sezónu 2020, teď mám Continental ale nevím které, ale než jsem přešel na 17 měl jsem Michelin energy něco a zdály se krapet qtizsi.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 04.10.18  05:12

WL: s tím pořadím ano, vyhrává většinou TS v závěsu D4, ale vzhledem k ceně, která v mém případě dělá cca 2000 na sadě, jsem to bral jako volbu rozumnou ;-) Letní vyber mě teprve čeká na sezónu 2020, teď mám Continental ale nevím které, ale než jsem přešel na 17 měl jsem Michelin energy něco a zdály se krapet tizsi.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.10.18  23:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

WR D4 je výborná pneu a pokud se dostane do srovnávačky kde je i Conti (860, nebo 850P), tak obvykle celkově končí druhá (právě za 1. místem pro Conti, viz i Th. odkazy). Nedávno vyšel velký podzimní test asi 40 zimních pneu a celkově první opět Conti TS 860.
    Zimní Contíky mám docela projeté:
    780 G3 GT
    790 5er
    800 G3 GT
    810 G5 GTI
    830P G6 GTI
    850 CrossPolo
    860 G5 GTI
    U 860ek ta hlučnost na rychlé vodě není.

Ale u letních pneu jsem od Conti Sport Contact (hlavně k vůli životnosti) odešel k Michelinu Pilot Sport a aktuálně jsou PS4/PS4S (a to nejen podle mě) nejlepší UHP pneu na trhu. :yes:
    Kdyby Francouzi uměli dělat auta tak skvěle, jako letní pneu, tak bych nemusel mít v garáži skopčáky. >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 03.10.18  21:14

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

Ano, rozdíly nejsou velké, takže se dá říct, že cokoli si vybereš z první poloviny výsledků, neuděláš vyloženě chybu... A pak dle preferencí jestli mokro, nebo sníh, jak moc hraje roli cena, jestli směrový dezén nebo naopak ne, nebo jestli je to jedno...
    Poslední dvě zimy jsem jezdil na Contíkách 205/55 R16 na Golfu VII SV, tuším že model 850, nebyly špatný. Dostal jsem je tehdy i s koly k autu od Škofinu (za ty jejich úroky).
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 03.10.18  20:38

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

WL: Obecně ano, ale konkrétně tento nový dezén Nokianu má na mokru nejlepší hodnocení. Nokian má více dezénů pro více trh do různých podmínek, tento je tak akorát pro nás. A ono pak na extrémní sněhové podmínky mají Nokiany třeba vzorek Hakkapeliitta, který může být i s hroty.
    Teď dojíždím na Meganu Conti TS 850, moc sněhu nebylo za těch 5 zim, takže se mi to bude krapet hůře srovnávat s Nokiany. Teď ale poslední dvě zimy u nás byl sníh (to je asi tím stěhováním z jižní na severní Moravu, tam dole je skoro poušť >:-[]) a to Nokiany byly lepší. Jenže narozdílných rozměrech. rozměrech. Co mi na Conti vadilo, byla hlučnost nad 100 km/h za deště, byl to takový nepříjemný pískot, co letní nedělají. Jako plus vidím výdrž, 5 zim, zatím 47 000 km dle spritmonitoru, teď jsem na nich projel celou letní sezónu (já vím, není to ideální, ale zase to tak za vedra pěkně pískalo a lehounce klouzalo a pěkně se odhadovaly hranice >:D ) a jak jsem na ně koukal, určitě by na nich jetě 80% řidičů jela i tuto zimu.

Ad Semperit - je to Rakouská značka, co testuje v Alpách, takže to musí být znát.

Jinak taťka nakonec na Fabku vzal Polaris 5, jsom 215, já mám 205, ale jsem zvědav, jestli nasněží, kdo lépe bude vyjíždět kopec od garáže a k cestě. Ale dle některých diskutérů zde tam ani tatka nevyjede, protože 1,0 TSI odejde při tom spojka >:D

Thomasino: jedno podstatné v tomhle testu vidím, ty rozdíly jsou strašně malé :-O Si vemeš v handlingu to je snad do 5 km/h... :-O
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…