Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 04.10.18 14:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor
K případnému dojetí letních pneu, viz já 13:19.
U RF pneu je monitorování tlaku povinné, takže pokud necháš RF i na zimu (bez nutnosti lepící sady) měl bys to být i u nich.
Ten design zimáků cos měl na GTI na 3er nejde? -
iudex 04.10.18 13:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor
Súhlas, tie Dezenty TD sú taká z núdze cnosť, dizajnovo nič moc, radšej by som niečo krajšie. Každopádne origo disky na zimu nechcem prehadzovať, to by som musel kúpiť rozdielne rozmery gúm, čo nechcem a následne prehadzovať aj letné na nové disky (zase rozdielneho rozmeru). A 19ky vôbec nepripadajú do úvahy, to by som musel kupovať nielen nové disky, ale aj gumy a čo s letnými 18kami, kto kúpi ojazdené gumy, nikto. Takže zostávam pri nových diskoch na zimu v rovnakom rozmere. Hlavná myšlienka bola vyhnúť sa návšteve pneuservisu, nech mám dve hotové sady kolies, ktoré si prezujem sám. Tak hľadám ďalej.
P.S. Tie snímače tlaku TPMS tam musia byť? -
Thomasino 04.10.18 13:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor
Souhlasím s WL, ty Dezent kola to auto hodně "zhodí" :-(
Co nějaké AEZ, např. Antigua nebo Steam? U těch Antigua jdou dát origo pokličky BMW, navíc je to BMW design, ale na čištění to bude horší.
[odkaz]
Ale taky bych nechal origo na zimu, přiznejme si, že nejsou žádná pecka v té stříbrné, a hledal bych na léto něco hězčího. Ať už 18" nebo 19" (ikdyž bys musel prodat ty 18" pneu, což je nějaká ztráta). -
white label 04.10.18 12:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor
Dezent, nebo Rial, to už máš jedno, ale tyhle vypadají nesrovnatelně lépe, s těmi Dezenty to auto (vzhledově) "zabiješ".
Osobně bych si ty origo 18"ky nechal na zimu (třeba s Dunlop SP WS 4D, které se dělají pro tvůj předek i zadek) a na léto koupil dvoubarevné 19", které by ladily k shadow line a designově auto výrazně pozvedly.
S trochou štěstí se dají sehnat i orginály v pěkném stavu za hodně zajímavé ceny. -
iudex 04.10.18 11:07
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor
Emel: ani mne moc, ale je tu aj praktický problém, že chcem kúpiť kompet sadu a weby čo majú aj gumy aj disky majú obmedzenejší výber než tie špecializované na disky. A chcem to mať komplet naraz a nie následne ešte riešiť objednanie sa do servisu, aby mi to skompletizovali. Inak by sa mi viac páčilo takéto niečo, ale zase neviem, čo je to za značka: [odkaz] -
-
Ronault. 04.10.18 10:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor
Woody: Brácha ale dal Fabku na 15 a tam ne docela běžný rozměr, takže Continental chápu. My ji nechali na 16, 215/45, což je docela atyp a WR D4 3000 a vice, Conti 3500 a nakonec Barum 2200.
Samozřejmě Continental nezpochybnitelný ;-)
Hele, ty energy saver jsou na Toyobaru, prý to lépe driftuje >:-[] já je měl chvíli a je pravda, že byly tiché a moc se nesjely
-
iudex 04.10.18 10:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor
Tak predbežne som vybral kombo Dunlop Winter Sport 5 + Dezent TD 18"
Disky sú úplne jednoduché, úplne nadšený z nich nie som, ale nemám chuť umývať nejaké mnoholúčové či zložité a radšej než drahšie disky by som zvolil lepšie gumy (Dunlopy boli v teste 18" druhé hneď za Contíkmi a cenovo len málo nad Semperitmi či Nokianmi).
[odkaz]
Btw. vybral som obyč, nie run-flat, jednak s RF je veľmi obmedzený výber a pri tých modeloch, čo sú aj RF je ten cenový rozdiel neprimeraný, to radšej budem riskovať s tyre-fitom. -
webpaja 04.10.18 09:46
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor
Upřímně jsem měl Hankooky jen na SUV, jak na Q7 tak na X5. Letos jdu do nich pro X5 znova. M3 má z loňska ještě 18" Conti, ale s ní ve s.rágorách nejezdím. Mokro snesou dobře a vymrzlé silnice výborně. -
iudex 04.10.18 09:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor
Nie je to tak dávno, a ani nemusíme ísť do socializmu, čo ľudia boli radi za 90 koní a dnes niektorí dôchodcovia nie sú nadšení ani z 340k auta. ;-)
Inak ako pozerám, ako dobrý kompromis výkonu a ceny mi vychádzajú Semperit Speedgrip 3. Tie Ronove Nokiany majú také kolísavé výkony, obdobne aj Pajove Hankooky. Inak podľa mňa sú najdôležitejšie vlastnosti na vode, pretože snehu býva u nás málo, väčšinou sa rýchlo roztopí alebo posolí a na suchu zase držia takmer všetky gumy. Pátranie pokračuje. -