white label 04.10.18 14:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor
K případnému dojetí letních pneu, viz já 13:19.
U RF pneu je monitorování tlaku povinné, takže pokud necháš RF i na zimu (bez nutnosti lepící sady) měl bys to být i u nich.
Ten design zimáků cos měl na GTI na 3er nejde? -
iudex 04.10.18 13:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor
Súhlas, tie Dezenty TD sú taká z núdze cnosť, dizajnovo nič moc, radšej by som niečo krajšie. Každopádne origo disky na zimu nechcem prehadzovať, to by som musel kúpiť rozdielne rozmery gúm, čo nechcem a následne prehadzovať aj letné na nové disky (zase rozdielneho rozmeru). A 19ky vôbec nepripadajú do úvahy, to by som musel kupovať nielen nové disky, ale aj gumy a čo s letnými 18kami, kto kúpi ojazdené gumy, nikto. Takže zostávam pri nových diskoch na zimu v rovnakom rozmere. Hlavná myšlienka bola vyhnúť sa návšteve pneuservisu, nech mám dve hotové sady kolies, ktoré si prezujem sám. Tak hľadám ďalej.
P.S. Tie snímače tlaku TPMS tam musia byť? -
Thomasino 04.10.18 13:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor
Souhlasím s WL, ty Dezent kola to auto hodně "zhodí" :-(
Co nějaké AEZ, např. Antigua nebo Steam? U těch Antigua jdou dát origo pokličky BMW, navíc je to BMW design, ale na čištění to bude horší.
Ale taky bych nechal origo na zimu, přiznejme si, že nejsou žádná pecka v té stříbrné, a hledal bych na léto něco hězčího. Ať už 18" nebo 19" (ikdyž bys musel prodat ty 18" pneu, což je nějaká ztráta). -
white label 04.10.18 12:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor
Dezent, nebo Rial, to už máš jedno, ale tyhle vypadají nesrovnatelně lépe, s těmi Dezenty to auto (vzhledově) "zabiješ".
Osobně bych si ty origo 18"ky nechal na zimu (třeba s Dunlop SP WS 4D, které se dělají pro tvůj předek i zadek) a na léto koupil dvoubarevné 19", které by ladily k shadow line a designově auto výrazně pozvedly.
S trochou štěstí se dají sehnat i orginály v pěkném stavu za hodně zajímavé ceny. -
iudex 04.10.18 11:07
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor
Emel: ani mne moc, ale je tu aj praktický problém, že chcem kúpiť kompet sadu a weby čo majú aj gumy aj disky majú obmedzenejší výber než tie špecializované na disky. A chcem to mať komplet naraz a nie následne ešte riešiť objednanie sa do servisu, aby mi to skompletizovali. Inak by sa mi viac páčilo takéto niečo, ale zase neviem, čo je to za značka: [odkaz] -
Ronault. 04.10.18 10:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor
Woody: Brácha ale dal Fabku na 15 a tam ne docela běžný rozměr, takže Continental chápu. My ji nechali na 16, 215/45, což je docela atyp a WR D4 3000 a vice, Conti 3500 a nakonec Barum 2200.
Samozřejmě Continental nezpochybnitelný ;-)
Hele, ty energy saver jsou na Toyobaru, prý to lépe driftuje >:-[] já je měl chvíli a je pravda, že byly tiché a moc se nesjely
iudex 04.10.18 10:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor
Tak predbežne som vybral kombo Dunlop Winter Sport 5 + Dezent TD 18"
Disky sú úplne jednoduché, úplne nadšený z nich nie som, ale nemám chuť umývať nejaké mnoholúčové či zložité a radšej než drahšie disky by som zvolil lepšie gumy (Dunlopy boli v teste 18" druhé hneď za Contíkmi a cenovo len málo nad Semperitmi či Nokianmi).
Btw. vybral som obyč, nie run-flat, jednak s RF je veľmi obmedzený výber a pri tých modeloch, čo sú aj RF je ten cenový rozdiel neprimeraný, to radšej budem riskovať s tyre-fitom. -
webpaja 04.10.18 09:46
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor
Upřímně jsem měl Hankooky jen na SUV, jak na Q7 tak na X5. Letos jdu do nich pro X5 znova. M3 má z loňska ještě 18" Conti, ale s ní ve s.rágorách nejezdím. Mokro snesou dobře a vymrzlé silnice výborně. -
iudex 04.10.18 09:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor
Nie je to tak dávno, a ani nemusíme ísť do socializmu, čo ľudia boli radi za 90 koní a dnes niektorí dôchodcovia nie sú nadšení ani z 340k auta. ;-)
Inak ako pozerám, ako dobrý kompromis výkonu a ceny mi vychádzajú Semperit Speedgrip 3. Tie Ronove Nokiany majú také kolísavé výkony, obdobne aj Pajove Hankooky. Inak podľa mňa sú najdôležitejšie vlastnosti na vode, pretože snehu býva u nás málo, väčšinou sa rýchlo roztopí alebo posolí a na suchu zase držia takmer všetky gumy. Pátranie pokračuje. -