Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
praděda7 04.10.18 14:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor
iu...kua, "dobří rádcové" ti ale pěkně zamotali hlavu, co?..... ;-) Mých 5 centů worth.....zůstaň u toho komba Dunlop Winter Sport 5 + Dezent TD 18" a máš po starostech... :-! -
Dany 04.10.18 14:39
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor
Snímačmi, resp, nejakým systémom sledovania tlaku Musí byť od určitého času vybavené každé auto. Systém Musí byť funkčný. Či máš RF alebo neRF je jedno.
Predpokladám, že BMW bude mať systém vysielač/príjmač na každom kolese. Tak by aspoň odpadala nutnosť chodiť programovať po prezutí.
WL, tak podrobne som to neštudoval, to už určite spraví Iudex sám, rád.
Ide o rozšírenie obzoru, aby náhodou nekúpil tie Dezenty ;-)
Borbet má navyše príjemné ceny. Viacfarebné a zložitejšie designy sú sice drahšie, ale stále sú to relatívne slušné ceny. -
praděda7 04.10.18 14:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor
My koupili Yarise na zimácích a plechových 15" kolech. Na léto nám pak v Toyotě kola přehodili na 15" mag wheels a nějaké širší gumy od Goodyear a Yarisek se s nimi ledvá hýbal.... ;-\ Proto sem po další zimě už na letní gumy nepřezouval a jezdil dál na plecháčích. Loni sem si koupil hydrohever a přehodil na letní kola sám a jakžtakž sem si na ně zvykl. Rozdíl mezi těmi zimními a letními koly je v chování vozu opravdu markantní..(FWD)..no, musím je příště zvážit, abych viděl o co jsou ty letní kola těžší. S tímto jsem se v Austrálii nesetkal, protože se tam zimní pneu logicky nepoužívají. -
white label 04.10.18 14:31
Nějaké hlídání tlaku teď musíš mít (u nových aut) na všem (na běžné stačí nepřímý systém), a když nebudeš mít RF musíš mít aspoň tu lepící sadu.
Když už rezignuješ na vzhled, tak si tam dej ty 17"ky + 225/50/17" CWC TS 860. -
iudex 04.10.18 14:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor
Takže tie TPMS musia ísť iba do run-lfatov? Ak áno, o dôvod navyše nebrať ich, okrem toho, že RF sú drahšie, tak aj tie senzory stoja tak 40-50 eur na kus, teda ďalších do 200 eur navyše.
Dany: Tie Borbety XL vyzerajú parádne.
WL: nie, tei Dezenty čo som mal na Golfe (a mám ich aj na Mondeu) sú len do 17", pritom tie by som bral hneď. -
white label 04.10.18 14:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor
K případnému dojetí letních pneu, viz já 13:19.
U RF pneu je monitorování tlaku povinné, takže pokud necháš RF i na zimu (bez nutnosti lepící sady) měl bys to být i u nich.
Ten design zimáků cos měl na GTI na 3er nejde? -
iudex 04.10.18 13:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor
Súhlas, tie Dezenty TD sú taká z núdze cnosť, dizajnovo nič moc, radšej by som niečo krajšie. Každopádne origo disky na zimu nechcem prehadzovať, to by som musel kúpiť rozdielne rozmery gúm, čo nechcem a následne prehadzovať aj letné na nové disky (zase rozdielneho rozmeru). A 19ky vôbec nepripadajú do úvahy, to by som musel kupovať nielen nové disky, ale aj gumy a čo s letnými 18kami, kto kúpi ojazdené gumy, nikto. Takže zostávam pri nových diskoch na zimu v rovnakom rozmere. Hlavná myšlienka bola vyhnúť sa návšteve pneuservisu, nech mám dve hotové sady kolies, ktoré si prezujem sám. Tak hľadám ďalej.
P.S. Tie snímače tlaku TPMS tam musia byť? -
Thomasino 04.10.18 13:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor
Souhlasím s WL, ty Dezent kola to auto hodně "zhodí" :-(
Co nějaké AEZ, např. Antigua nebo Steam? U těch Antigua jdou dát origo pokličky BMW, navíc je to BMW design, ale na čištění to bude horší.
[odkaz]
Ale taky bych nechal origo na zimu, přiznejme si, že nejsou žádná pecka v té stříbrné, a hledal bych na léto něco hězčího. Ať už 18" nebo 19" (ikdyž bys musel prodat ty 18" pneu, což je nějaká ztráta). -
white label 04.10.18 12:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor
Dezent, nebo Rial, to už máš jedno, ale tyhle vypadají nesrovnatelně lépe, s těmi Dezenty to auto (vzhledově) "zabiješ".
Osobně bych si ty origo 18"ky nechal na zimu (třeba s Dunlop SP WS 4D, které se dělají pro tvůj předek i zadek) a na léto koupil dvoubarevné 19", které by ladily k shadow line a designově auto výrazně pozvedly.
S trochou štěstí se dají sehnat i orginály v pěkném stavu za hodně zajímavé ceny. -
iudex 04.10.18 11:07
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor
Emel: ani mne moc, ale je tu aj praktický problém, že chcem kúpiť kompet sadu a weby čo majú aj gumy aj disky majú obmedzenejší výber než tie špecializované na disky. A chcem to mať komplet naraz a nie následne ešte riešiť objednanie sa do servisu, aby mi to skompletizovali. Inak by sa mi viac páčilo takéto niečo, ale zase neviem, čo je to za značka: [odkaz] -
-
Ronault. 04.10.18 10:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor
Woody: Brácha ale dal Fabku na 15 a tam ne docela běžný rozměr, takže Continental chápu. My ji nechali na 16, 215/45, což je docela atyp a WR D4 3000 a vice, Conti 3500 a nakonec Barum 2200.
Samozřejmě Continental nezpochybnitelný ;-)
Hele, ty energy saver jsou na Toyobaru, prý to lépe driftuje >:-[] já je měl chvíli a je pravda, že byly tiché a moc se nesjely

[odkaz]
Tahle "barva" by slušela i těm tvým originálům.
P.S. Mimochodem všiml sis, že u 19" palců mají omylem šířku 5,0" místo 8,5". Leda, že by to byly disky na nové MPV od Renaultu. >:-[]