praděda7 11.10.18 10:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor
Dany...nevím co jsou ATáčkové pláště, ale pokud chce iu dobře ochránit své nové disky, tak se do pneu musí investovat. Real McCoy je angl. slang a znamená to něco na způsob opravdová kvalita..... ;-) -
Dany 11.10.18 09:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor
Dedo, neviem čo je McCoy. GoodYear F1 som mal (na diskoch OZ Michelangelo s "vypuklým" designom) a nemali o nič väčšiu ochranu diskov ako dole odkazované MFS, FR.
A uznáš sám, že dávať ATčkové plášte na 340 je blbosť.
Dany 11.10.18 09:18
Iudex, áno sú vypuklé, ale v mieste, kde už s obrubníkom neprídu do kontaktu. To by už musel byť vyšší múrik, prípadne stena a to už odreš skôr nárazník.
Dávaj si pozor, aby si nenachal pri prezúvaní kolo stáť na behúni. Vlastnou váhou sa zvykne prevrátiť na vonkajší bok ;-) -
praděda7 11.10.18 09:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor
Dany....no přesně...na jemné opření...ale jinak je to jen "vodička"..... ;-) Opravdový
McCoy je o něčem jiném....[odkaz] -
woody-alien 11.10.18 09:01
Při dnešní ranní četbě mě napadlo, jestli ten Thomasino neudělal se svými auto-rošádami přece jen chybu. Takový klenot už v rukou měl, dokonce fóliemi vylepšil....a pak se ho zbytečně zbavil. ;-)
woody-alien 11.10.18 08:58
iudex: To by bylo, abys té kombinaci (tříválce s DSG) nepřišel na chuť. >:-[] Ale až to na tebe opravdu přijde, vinu dávej Fordu. Nebýt jeho servisní náročnosti, nemuselo to takhle dopadnout. ;-) >:D -
iudex 11.10.18 08:37
Dany: to máš síce pravdu, ale tie disky sú mierne vypuklé, takže stredná časť presahuje gumy. Proste to bude chcieť opatrnejšie pri parkovaní. [odkaz]
Inak dnes som dal Mondeo do servisu a opäť si vychutnávam lahodnú kombináciu litrového trojvalca so 7st. déesgéčkom DQ200. >:-[] -
white label 10.10.18 15:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor
iudex
Třeba VW běžně kombinuje letní rozměr 225/40/18" s disky širokými 7,5" (viz Golf GTI) a na 8" obouvá až 235/40/18" (Golf R). Zvlášť u zimních pneu byl byl užší disk vhodnější, ale u druhovýroby je šířka 7,5" vzácná, buď 8", nebo 7" (ta bývá spíš u 17"). Sám mám teď na zimu 225/45/17" na šířce 7" a úplně v pohodě. Disk je více chráněný a lamely vzorku se spíš více otevřou.
Ale nedělal bych z toho vědu, tvá kombinace je taky zcela v normě.
Opticky budou k shadow lepší, než ty origo. -
Dany 10.10.18 14:51
Iudex, ladiť budú lepšie ako letné. Takto z čelného pohľadu to nie je moc poznať, ale vyzerá, že gumy majú ochranný lem na disky. Tým pádom by mali pretŕčať až za hranu disku. -
iudex 10.10.18 14:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor
Mne dnes prišli zimné komplety: [odkaz] Naživo disky vyzerajú výborne, myslím, že budú pekne ladiť s čiernym Shadow paketom. :-) (teraz len aby som nezopakoval Emela, že nebudú sedieť). Majú len jednu chybu, sú dosť zarovno s gumami, resp. i mierne vytŕčajú, čo je síce estetické, ale nie veľmi praktické (náchylnejšie na poškrabanie), kľudne mohli byť disky 7,5" široké namiesto predpísaných 8". -
Dany 09.10.18 07:00
Emel: to je dobre, že si ich vrátil. Ak to boli tie z odkazu, tak boli celkom slušne odrbané. Pravdepodobne zasiahla vyššia moc ;-) -
Emel 08.10.18 21:37
No já už je vrátil, prodejce úplně v pohodě... je fakt, že jsme se domlouvali, že to vyzkouším.
Mimochodem, Opel v tom má fakt slušnej binec. Pro novou Insi udává jak 5x115, tak taky 5x120... a nabízí oboje. -
iudex 08.10.18 14:30
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor
Emel: uff, tak to nas_re. 8-s Nedivil by som sa, ak by si dal menšie disky ako máš na leto, ale pri rovnakej veľkosti 18 ma to vcelku prekvapuje. Najhoršie je, že Ti to predávajúci nebude chcieť vziať späť a máš sadu nepoužiteľných diskov, ktoré môžeš iba dať znovu do inzercie. Popravde obava, ako sa vojdú na brzdy bola jedným z dôvodov, prečo som zostal na rozmere 18" aj ja, už na Golfa som tie zimné 17ky dal len tak-tak, s rezervou asi 0,5 cm.
Dany: uvidím, či budem doma, zvažujem Tatry, kým je ešte pekne. Ak ale zostanem doma, ozvem sa Ti. Inak s témou súhlasím, je tak abstraktná, že nemám ani šajnu, čo by som na to odfotil. >:D