Thomasino 17.10.18 20:22
« Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor
Před týdnem jsem se zúčastnil zajímavé akce od BMW CarTec Olomouc na uzavřené trati Ecce Home Šternberk. Bylo to spíše pro běžné majitele, kde nás učili intenzivní brždění s pevným držením volantu, pak pozdější brždění až do zatáčky se svižnějším průjezdem zatáčkou a také slalom mezi kužely v různých rychlostech. Na začátku také správné sezení v autě. Instruktory dělali pánové ze závodního týmu Janík Motorsport. Na závěr jsem měl možnost chvilku řídit 460-ti koňové M4 CS :-) Tady jsou nějaké fotky: [odkaz] -
praděda7 13.10.18 12:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor
Jsem zvědavý kdy se do toho (GPF) někdo pustí. GPF je umístěn blízko turba kvůli rychlému zaktivování, ale zároveň bude tím komplikovat potenciálním "vylepšovatelům" jejich práci. Zatím jsem na netu nenašel žádnou nitku, ale mám rozhozeny sítě..... ;-) -
praděda7 12.10.18 23:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor
Chtěl sem v rámci "nevinné občanské neposlušnosti" tady původně navrhnout způsob jak obejít nepříjemnost zvanou GPF, ale po přečtení několika odborných článků jsem zjistil, že tuto věc nebude tak jednoduché "ošulit", jak bylo kdysi (cca 1985) snadné "ošulit" katalyzátor. Elektronika a kontrolní čidla jsou totiž dnes poněkud důvtipnější a pouhé "vybrakování" těla GPF a odpojení čidla/čidel by nebylo dostačující. Ano, jistě by se našla cesta jak triknout i ECU, ale tady by už byl potřeba zákrok zkušeného experta. Samozřejmě u nového vozu by se musela zohlednit záruka, což by vyžadovalo zákrok, který by byl non traceable...... -
iudex 12.10.18 08:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor
Tom: M2 Competition na NB Ringu alebo Keď jazdia profíci: [odkaz]
Inak čím viac nových áut s GPF sa testuje, tým viac sa spomína, že ten filter uberá charakteru motora, najmä po zvukovej stránke, osobitne sa to spomína v testoch M2C (vs. štandardná M2), ale aj u iných áut. Z tohto pohľadu Ty, ktorý si kúpil oba športiaky ešte bez GPF (a práve preto, že ešte boli bez filtra) by si spravil dosť veľkú chybu, keby ich po roku predal a kúpil niečo s filtrom. Osobne myslím, že po čase sa zase aj táto technika vychytá a vplyv GPF na charakter motora sa trochu eliminuje, aktuálne by som sa ale tešil, že mám auto s tak parádnym zvukom. -
Thomasino 11.10.18 21:49
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor
woody - zrovna včera jsem absolvoval ve stejné i30 1,6i jízdu do Prahy a v noci zpět, naštěstí jako spolujezdec a vybral jsem si zadní sedadlo, abych se mohl trochu natáhnout (a přední dal dopředu, tam nikdo neseděl) >:-[] >:-[]
Dnes jsem měl možnost chvilku řídit M4 CS na Ecce Homo Šternberk, akce CarTec Olomouc, kdy byla horní část tratě uzavřena a jezdili jsme tam s bramborami za dozoru závodního týmu Janík Motorsport, který tam dělal instruktáž jak brzdit, jak sedět za volantem, plus tam byl slalom.. Taková dvouhodinová akce, ale spíše pro normální lidi, mě tam zaujalo jen to krátké svezení s 460-ti koňovou M4. Má lepší řízení než M2!! -
praděda7 11.10.18 15:32
Jasně píšu, že jestli chce iu ochránit svá nová kola dobře, tak musí investovat do kvalitních pneu. Co je na tom nesrozumitelného? -
praděda7 11.10.18 10:50
Dany...nevím co jsou ATáčkové pláště, ale pokud chce iu dobře ochránit své nové disky, tak se do pneu musí investovat. Real McCoy je angl. slang a znamená to něco na způsob opravdová kvalita..... ;-) -
Dany 11.10.18 09:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor
Dedo, neviem čo je McCoy. GoodYear F1 som mal (na diskoch OZ Michelangelo s "vypuklým" designom) a nemali o nič väčšiu ochranu diskov ako dole odkazované MFS, FR.
A uznáš sám, že dávať ATčkové plášte na 340 je blbosť.
Dany 11.10.18 09:18
Iudex, áno sú vypuklé, ale v mieste, kde už s obrubníkom neprídu do kontaktu. To by už musel byť vyšší múrik, prípadne stena a to už odreš skôr nárazník.
Dávaj si pozor, aby si nenachal pri prezúvaní kolo stáť na behúni. Vlastnou váhou sa zvykne prevrátiť na vonkajší bok ;-) -
praděda7 11.10.18 09:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor
Dany....no přesně...na jemné opření...ale jinak je to jen "vodička"..... ;-) Opravdový
McCoy je o něčem jiném....[odkaz] -
woody-alien 11.10.18 09:01
Při dnešní ranní četbě mě napadlo, jestli ten Thomasino neudělal se svými auto-rošádami přece jen chybu. Takový klenot už v rukou měl, dokonce fóliemi vylepšil....a pak se ho zbytečně zbavil. ;-)
woody-alien 11.10.18 08:58
iudex: To by bylo, abys té kombinaci (tříválce s DSG) nepřišel na chuť. >:-[] Ale až to na tebe opravdu přijde, vinu dávej Fordu. Nebýt jeho servisní náročnosti, nemuselo to takhle dopadnout. ;-) >:D -
iudex 11.10.18 08:37
Dany: to máš síce pravdu, ale tie disky sú mierne vypuklé, takže stredná časť presahuje gumy. Proste to bude chcieť opatrnejšie pri parkovaní. [odkaz]
Inak dnes som dal Mondeo do servisu a opäť si vychutnávam lahodnú kombináciu litrového trojvalca so 7st. déesgéčkom DQ200. >:-[]