Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 21.10.18  09:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

Taky nevim jak to jezdíte a jak zvládl iudex na GTI několik okruhů a za 4 roky stejné desky. Já měnil teď na Cupře přední desky po 10-ti tisících, a dvou okruzích 25 min. Ikdyž minule jsem jim už dával a i se spolujezdcem zajel v Brně skoro stejný čas jako s Meggie. Takže jsem teď dal i trochu lepší Ferodo DS 2500. Jo a to má GTI stejné brzdy jako Cupra, o to víc to nechápu. Možná má jinou směs desek..
  • « 10 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 21.10.18  00:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

Mrkněte na tento článek, především na konec, kde redaktoři ověřují racelogicem, kolik metrů auto ujede při určené rychlosti za určitý čas, protože nevěří předešlé informaci. [odkaz] 8-s :'-(
    Tohle totiž hodně vypovídá o jejich inteligenci a dělá obrázek o redakci. Komenský a Newton se obracejí v hrobě. Kdyby to bylo v Blesku, ale automobilový novinář opakovaně ověřuje základní fyzikální zákony, které se učí v šesté třídě.
    Mě se chce zvracet. :no:

Jinak ad diskuse, jak to jezdíte? mě na servisní prohlídce v 90t km napsali stav destiček 60% vpředu :-! :-!
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 20.10.18  22:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

Tak to ja mám po 17tis km druhé dosky KO a objednal som pre istotu dopredu pneu Pirelli Trofeo :-)
    Zajtra určite nepojdem a budúcu sobotu by som mal ísť do Mostu samozrejme ak zoženiem dosky. Tu je to celkom problém,ale v Nurburgu sme ich zohnali aj v nedeľu.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 20.10.18  22:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

iudex: Nejsem si úplně jistej, jestli 2.0 TDCI 132 kW (v tomto případě ještě ve spojení s Powershiftem a AWD)můžeme považovat za základní nafťák... ;-) ale k věci, Insi byla v pohodě, Leon taky....jenže s pořádnou zátěží se to srovnávat nedá.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 20.10.18  22:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

fred: to určite nie, na cieľovke som atakoval 210 kmh a brzdil som vždy naplno; skôr by som povedal, že GTI Performance malo nadštandardné brzdy, 340mm vpredu a 310mm vzadu pri hmotnosti 1366 kg (rovnaké ako Golf R s 300k a 1500 kg) a po výmene brzdovky za racingovú vydržali v chladnejšom dni celý stint bez chladiaceho kola. Ak už niečo nestíhalo, boli to gumy, ktoré už začali ku koncu plávať, ale bzdy boli v pohode.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 20.10.18  22:06

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

Ak ti vydržali na GTI dosky 4 roky tak to si asi jazdil len také výletné tempo. :-! a hlavne aj na okruhu
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 20.10.18  22:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

No skôr ako Ozzmanov základný naftiak by ma zaujímala Emelova Insi, tá ako vrcholný benzín by mala mať bližšie k 3er, tá bola v poho? A čo Tvoj warm-kombík?
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 20.10.18  21:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

iudex: Předpokládám, že BMW na tom bude líp, ale Ozzmanovi dneska na Mondeu skoro hořely brzdy i po pár minutách přátelského nahánění s Insignií a Leonem u Prahy. >:-[]
  • « 10 Reagovat !

foto iudex

iudex 20.10.18  21:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

Deda: na SK ring som s Golfom chodil 4 roky, takže mi je jasné, aká záťaž to pre auto je. Požičať si ale FWD hotheč mi nič nerieši, to je ako GTI, ale nič mi to nepovie o správaní AWD sedanu na okruhu a práve to chcem zistiť, ako sa to správa na limite, lebo skúšať limity 326 koní na okreske je o hubu (resp. vodičák). Na jednej strane rozumiem, čo mi hovoríte, 1675 kg sedan so sériovými non-performance brzdami asi nie je zrovna okruhové náčinie, na druhej strane Golf vydržal 4 roky návštev okruhu bez toho, aby som musel meniť čo i len platničky. tak sa mi nechce veriť, že by 340i odišli brzdy po jedinom stinte v relatívne chladnom počasí. Uvidím, možno si zajtra budem nadávať. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 20.10.18  17:36

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

Tms....tož letos je už pozdě a moc narychlo. Jo, máš pravdu, pokroutit kotouče, speciálně na cesťáku není velký problém. Poslední kolo nebo dvě (SR je dlouhý, tam by mělo jedno stačit) hezky pěkně pomaloučku...moc nebrzdit a chladit a chladit....a v depu pak pokud možno nezatahovat park. brzdu...

Nebylo by ale marné, naplánovat na jaře sraz právě tam (nebo v Brně) a spálit trochu gumy.....ale nejsu si jistý, že budu m-lite ještě mít..........

Další entry do foto soutěže české dálnice...[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 20.10.18  17:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

Do foto soutěže....................České dálnice.......

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 20.10.18  16:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

iudex tam již párkrát jel a myslím, že je mu to celkem jasné. Ani moje M2 nemá v sérii moc brzdy na okruh, jeho základní brzdy v 3 series mi přijdou naprosto nepřipravené na nějaký okruh, zvláště Slovakiaring. Trochu se bojím, aby ho to nestálo pak nejen nové desky (já je spálil i na M2), ale náhodou i kotouče. Pronajmutí CTR vypadá sice jednorázově poměrně drahé, ale ve finále to není hrozné, neublíží svému autu. Je to samozřejmě na něm...
    Jinak my za chvilku vyrážíme, spíme v Dunajské Stredě a ráno na 10 hod jsme tam. Nebo možná po desáté, nebudeme nikam spěchat a první jízdu vidím až tak na 11 hod, až bude tepleji.
    Praděda - co takhle oživit své okruhové choutky a dojet na jednu jízdu, nemáš to tak daleko :-)
  • « 10 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 20.10.18  15:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

iu....tak jak tě čtu.....doporučoval bych tu akci realizovat jak píšeš dole. Zajeď si tam na otočku, napumpuj kola natvrdo (aby jsi neponičil gumy), a s rozumem absolvuj těch 20 minut.
    Když se ti to bude líbit, tak zvaž ty lepší brzdy. Polozávodní obložení, odvětrané kotouče a závodní brzdová kapalina udělají velký rozdíl. Samozřejmě jestli to vezmeš opravdu vážně, tak investice do semi-slicků by pak byla potřeba. V této rovině by jsi již měl také investovat do podvozku. Díváš se tady na opravdu "slušné" peníze. Bylo by dobře si na tu aktivitu udělat předem hrubý rozpočet.
    Na druhé straně, a protože bydlíš relativně blízko, by nebylo od věci (když bys tomu propadl, což se může lehce stát), si pořídit další (lehčí) vůz jen tak na bláznění. 3er je na okruh dost těžké auto, poznáš to nakonec sám. "In the long run" by to mohlo vyjít levněji a měl bys větší fun.... ;-) "Rasovat" tak parádní 3er na okruhu by přece jen byla škoda.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 20.10.18  12:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

A kolik stojí nové přední kotouče a desky?
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 20.10.18  12:41

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

Ten nápad (type R) stojí 260 eur na 30 minút plus zábezpeku 1000 eur cash.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 20.10.18  12:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

Ten nápad s pronájmem "pořádného auta" se mě moc líbí..... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 19.10.18  19:38

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

Vzhledem k tomu, že jsi bohužel nepřiplatit za ty lepší M paketové brzdy, tak buď hodně opatrný. Být tebou, raději si tam pronajmu Civica Type R.
    Už v 10 hod tam chceš být? Tak snad to stihnu aspoň na 10,30 hod, abychom dali řeč až budeš po ježdění chladit >:-[] A jestli pojedeš svým, spíše bych zkusil jedno zahřívací, jedno ostré, jedno chladící. Dvě ostrá by mohlo být moc, zvláště jestli nemáš vyměněnou brzdovku, máš seriové desky a jen UHP pneu...
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 19.10.18  18:36

iu...píši to dole...ten korejec nebyl jen tak nějaký cesťák. Sledoval jsem celé video a odhaduji to minimálně na čipnuté ECU, lepší brzdy (minimálně obložení), semi-sliky a laděný podvozek. A samozřejmě ten borec co řídil, také nebyl nějaký Franta Lopata z Horní Dolní co rozváží balíčky... ;-)
    Na okruh bych radil minimálně lepší brzdové obložení a brzdovou kapalinu. A pak na okruhu jedno zahřívací kolo, 2 rychlá a jedno až dvě piánko. A pak znovu podle toho jak se budou brzdy cítit. 25 minut? Jsem moc zvědavý na tvůj report afterwards...jo a pneumatiky budou také trpět. Pamatuješ na Fredovi fotky?
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 19.10.18  16:46

Tak potom aftermarket brzdy ako má Dano s M2 (mimochodom TT) a vravel mi že dokáže teraz vygenerovať preťaženie 2.3G čo je myslím brutálne.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 19.10.18  16:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

Fred: tak ja plánujem len tak na otočku, hneď prvý stint o 10:00, aby som bol na obed doma. Inak tie brzdy ma se.ú, sakra k 240 kW hot-sedanu nevedia Bavorskí dať brzdy, čo by vydržali tých 25 minút na okruhu?!! Kórejec za polovicu ceny to zvládne. 8-s
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…