Thomasino 21.10.18 23:49
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor
Těžko jezdil pod 2:40, když jsem mu zvládal celkem ujíždět.. Je to přece jen těžký...
P.S: Ty brzdy by byla u mě asi první investice u 340i, na okreskách a v Alpách by se určitě hodily! :-) Takže iudex aspoň ví, o co napsat Ježíškovi ;-) -
praděda7 21.10.18 23:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor
Tms ....Pátral jsem dál a musím se omluvit. Ty lepší brzdy pro 3er se skrývají pod názvem 18" brzdový systém, ale detaily jsem našel jen zde: [odkaz]
Hádám, že tahle věc plus semi-sliky by iu 340i dostaly někde k 2.35.....
Za kolik to jezdil ten Rakušák? Měl i semi-sliky? -
Thomasino 21.10.18 23:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor
Jasně že semislicky. Ono bez nich tam nemá moc smysl jezdit (nebo aspoň něco jako měl iudex na GTI ty PS SuperSport či nástupce 4s). Stejně jako je základ jiná brzdovka a většinou jiné než seriové desky, které málokdy něco vydrží. S tím rakušákem se krátce bavil iudex, ty kotouče měl nějaké děrované a o dost větší než iudex. Skoro jako z M2. Ale taky záleží na deskách... -
praděda7 21.10.18 22:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor
Tms ....dobrý....ale ty jsi měl podle iu obuté semi-slicky, že? Kolik vteřin na kolo dávají tam na SR k dobru?
340i s Performance brzdama.......? Díval jsem se na BMW M Performance Parts katalog, ale tam žádné performance brzdy pro 340i nenabízí.....? -
Thomasino 21.10.18 21:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor
iudex - tady kolo s kamerou na helmě, hned to vypadá o deset vteřin rychleji !! >:-[] Ke konci zdržení za tou šedou rakouskou 340i s M Performance brzdama, plus malé zdržení v poslední zatáčce za závodním Clio RS
Thomasino 21.10.18 19:58
Rodinný kombík dneska taky žádná sláva, ale na druhou stranu na seriový kombík i těch 2:37 ujde. Ale pojel jsem aspoň jiné sériové Cupry, nebo Megana R.S. (pak se přišel ptát kolik to má koní, že jsem mu na cílovce trochu ujel). A tu rakouskou 340i s Performance brzdama :-) Hlavně že jsme si to užili, zničili trochu gumy a brzdy a byla sranda.. Ten Adam s CTR zajel 2:30, což je teda už slušný. A to tam má pneu jen 235/40 R18, misto 245mm šířky co je v sérii.. -
praděda7 21.10.18 19:51
iu......thank´s for the prompt report........No, zrobil si dobre..... ;-) You in one piece and the car too. That´s what counts! Právě jsem dopsal dlouhý email mladší dceři, co žije v Austrálii a ta angličtina se mě nechce pustit....má dnes narozky.....39 roků.
Ano, na okruhu se nejlépe poznávají fyzikální zákony. Jak jsem psal dole. 3er je dost těžké auto a na okruhu je v zatáčkách každé kilo znát......
Zajímalo by, jak se "cítil" brzdový pedál na konci toho druhého ostrého kola. Zhoubičkovatěl nebo byl pořád při síle? Jak nakonec vypadaly gumy? Na jakých jsi jel? Na kolik barů jsi je napumpoval?
speedfred 21.10.18 19:35
a to si zober že ani super sporty nie sú ktovie aké pneu. Ja mám teraz Michelin 4S a pri ostrejšej jazde sú zúfale.
Časy neviem aké sa jazdia bo SK ring vôbec nepoznám. Tom tam jazdil aké časy ak to bol on ? -
iudex 21.10.18 14:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor
Tak 3ka prežila na SK ringu: [odkaz]
Po všetkých katastrofických scenároch, ako odpálim platničky a zvlním kotúče som jazdil trošku opatrnejšie, zahrievacie kolo, dve ostré, jedno chladiace, ostré, chladiace atď. A brzdy to zvládli. Ale je pravda, že v zákrutách je tá hmotnosť auta sakra cítiť, brzdy nebrzdili tak dobre ako na GTI, aj gumy začali veľmi rýchlo plávať, oproti Super Sportom grip dramaticky horší. Na cieľovej rovinke som šiel 220, o 10 viac ako s GTI, ale proste v zákrutách som bol o hodne pomalší (jednak z objektívnych dôvodov, proste to tak nebrzdilo, možno som aj subjektívne nešiel tak na doraz), takže celkový výsledok bol, že čas na kolo oproti GTI bol o 7 sekúnd horší, a to stabilne (meral som si tri kolá a všetky boli cca. 2:55 min., teda nič, čím by som sa chválil, všetky hotheče na okruhu ma v zákrutách predbehli, resp. som radšej pustil (na rovinke samozrejme 326 koní cítiť, to je fajn, k tomu parádny zvuk vytočeného R6). Celkovo som si potvrdil, že sériová 340i nie je auto na okruh, ale som rád, že som si zajazdil a priblížil sa bezpečne k limitom.
Btw. bol tam aj nejaký rodinný kombík z Brna, obutý na semislickoch Toyo: [odkaz] >:D -
praděda7 21.10.18 11:39
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor
Když jsem v Austrálii jezdil super sprinty, tak jsem měnil destičky a odvzdušňoval brzdy před a po každém závodě. Měl k tomu i "udělátko" abych mohl odvzdušňovat sám. Závodní destičky jsem používal jen na okruh. Tím jsem si je jednak šetřil a také proto, že nebyly ke kotoučům zrovna šetrné. Ty jsem měl vrtané a nebyly také zrovna z levného kraje. -
Thomasino 21.10.18 09:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor
Taky nevim jak to jezdíte a jak zvládl iudex na GTI několik okruhů a za 4 roky stejné desky. Já měnil teď na Cupře přední desky po 10-ti tisících, a dvou okruzích 25 min. Ikdyž minule jsem jim už dával a i se spolujezdcem zajel v Brně skoro stejný čas jako s Meggie. Takže jsem teď dal i trochu lepší Ferodo DS 2500. Jo a to má GTI stejné brzdy jako Cupra, o to víc to nechápu. Možná má jinou směs desek.. -
Ronault. 21.10.18 00:44
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor
Mrkněte na tento článek, především na konec, kde redaktoři ověřují racelogicem, kolik metrů auto ujede při určené rychlosti za určitý čas, protože nevěří předešlé informaci. [odkaz] 8-s :'-(
Tohle totiž hodně vypovídá o jejich inteligenci a dělá obrázek o redakci. Komenský a Newton se obracejí v hrobě. Kdyby to bylo v Blesku, ale automobilový novinář opakovaně ověřuje základní fyzikální zákony, které se učí v šesté třídě.
Mě se chce zvracet. :no:
Jinak ad diskuse, jak to jezdíte? mě na servisní prohlídce v 90t km napsali stav destiček 60% vpředu :-! :-! -
speedfred 20.10.18 22:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor
Tak to ja mám po 17tis km druhé dosky KO a objednal som pre istotu dopredu pneu Pirelli Trofeo :-)
Zajtra určite nepojdem a budúcu sobotu by som mal ísť do Mostu samozrejme ak zoženiem dosky. Tu je to celkom problém,ale v Nurburgu sme ich zohnali aj v nedeľu. -
woody-alien 20.10.18 22:17
iudex: Nejsem si úplně jistej, jestli 2.0 TDCI 132 kW (v tomto případě ještě ve spojení s Powershiftem a AWD)můžeme považovat za základní nafťák... ;-) ale k věci, Insi byla v pohodě, Leon taky....jenže s pořádnou zátěží se to srovnávat nedá. -
iudex 20.10.18 22:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor
fred: to určite nie, na cieľovke som atakoval 210 kmh a brzdil som vždy naplno; skôr by som povedal, že GTI Performance malo nadštandardné brzdy, 340mm vpredu a 310mm vzadu pri hmotnosti 1366 kg (rovnaké ako Golf R s 300k a 1500 kg) a po výmene brzdovky za racingovú vydržali v chladnejšom dni celý stint bez chladiaceho kola. Ak už niečo nestíhalo, boli to gumy, ktoré už začali ku koncu plávať, ale bzdy boli v pohode.
woody-alien 20.10.18 21:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor
iudex: Předpokládám, že BMW na tom bude líp, ale Ozzmanovi dneska na Mondeu skoro hořely brzdy i po pár minutách přátelského nahánění s Insignií a Leonem u Prahy. >:-[]

EDIT: podľa toho dedovho odkazu som zadal VIN auta a napísalo mi, že Based on the information you provided, this item does not fit your vehicle. This could be due to the production date or other options and accessories present.
Inak fakt, že na GTI slabšom skoro o 100 koní som spravil o 7 sekúnd (!) lepší čas na kolo svedčí o tom, že 340ka (a aj ja samozrejme) má ešte veľké rezervy. Ale boli tam aj dvaja borci so sériovými rodinnými autami, jedna Toyota Auris (ešte aj so strešným nosičom) a jedno naftové Toledo; takže ako ma "potešil" Tom, nebol som najpomalší na okruhu. :-) Ale ani tak nemyslím, že by lepšie brzdy spravili z môjho auta konkurenta type R, proste tá hmotnosť 1675 kg nepustí.
P.S. Dal by som video, len ten súbor neviem nijako dostať z mobilu do PC (kábel, bluetooth, wifi, mail, nič nefunguje) 8-s Porovnaním videí by bolo jasné, že rýchlosť je rovnaká (na cieľovke cca. 220 kmh), ale proste Tom môže brzdiť o desiatky metrov neskôr a jeho prejazdová rýchlosť zákrutami je oveľa vyššia. Ale zase ja mám lepší zvuk. >:D