Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 22.10.18  13:45

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

iu....video dobrý...jel si dobře, účelově, stopa dobrá a í na ripple strips si se dostal.... ;-) , kdybys tak přes ně jezdil 3-4 kola za sebou na zahřátých gumách, tak by to bylo na gumách určitě znát.... ;-) Jinak rezervy tam jsou, jasně, ale na lámání rekordů a huntování auta si tam, jak víme, nejel....... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 22.10.18  13:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

No, v M Performance parts tabulce je ten 18" brzdový systém u řady 3 od roku 2011 kompatibilní. Ale bacha. Může jít o absolete informaci.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 22.10.18  12:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

Tak sa mi konečne podarilo uploadnúť video na YT, tak jedno kolo pre ilustráciu: [odkaz]
    Sorry za roztrasený obraz, je to z mobilu a ten držiak na mobil nie je moc stabilný. Je zrejmé, že limitujúcim faktorom sú gumy a brzdy, rýchlosť na rovinkách tam je, ale brzdné dráhy dlhé a prejazdová rýchlosť zákrutami je veľmi nízka a moc viac sa nedá, ako je vidieť (počuť) na 1:58 a 2:08 min, kde už gumy prestávajú držať a pískajú.
    A pre porovnanie ešte jedno kolo: [odkaz] (tu som v 1:49 takmer šiel do štrku).
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 22.10.18  12:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

iudex: Insignia má 345mm a do 18" je to tak akorát... i když je fakt, že tam jsou spíš dost masivní brzdiče. Octa RS měla 340mm a mohla mít i 17".
    Teoreticky 18" = 46cm, takže asi dost záleží na designu ráfku... po pravdě nevím, jestli jsou nějaké limity, kolik musí být minimální vnitřní průměr 18" ráfku... ale vzhledem k rozšířené klasifikaci brzd jako 18" (myšleno pasující do 18" kol) asi jo.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 22.10.18  10:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

Tms....jo kamaráde velký rozdíl FWD a RWD....a pak ta váha. Já začal jezdit okruhy se 1977 Celica RWD (nebyla těžká) a pak přesedlal na 1985 Celica FWD (kapku lehčí) a rozdíl to byl nebe a dudy. FWD je opravdu "driver friendly".
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 22.10.18  10:26

iu....moc by zajímalo jaké časy jezdil ten Rakušák, co měl ty M brzdy.

Ano, vypadá to tak, že bys k tomu potřeboval ty 19" ráfky. Píší, že je to retrofit kit, což znamená, že je to BMW AM (aftermarket) part, takže žádný problém, ale instalace musí proběhnout v autorizovaném BMW servise. Ale podle toho co píšeš, tak by to asi byly vyhozené peníze. ;-\
    Já jsem to řešil tak, že jsme měli jedno auto rodinné, s kterým jezdila občas i manželka a pak to druhé (ITR) na okruhy, se kterým jsem jel občas do práce, když rodinné potřebovala manželka. V tom případě se mě vyplatilo do okruhového investovat. Jenže.....
    já byl členem klubu, který jezdil s dalšími kluby mistrovství Victorie v Super Sprintech a já byl na nějakém okruhu (ve Victorii byly 4) skoro každý měsíc. 10 závodů za rok. Dalo se jet i častěji jako host u nějakých jiných klubů. (Zima se sněhem tam nebyla... ;-)) Jeli se 3-4 jízdy za den, podle toho kolik bylo přihlášených jezdců. Přihlásit se mohli i 2 jezdci s jedním vozem. To byla finanční výhoda pro ty, co provozovali závoďáka společně. Slicky nebyly povoleny. Něco takového by se dalo jezdit i zde.
    Synovec (zemřel pred 4 lety), kdysi organizoval závody do vrchu. Jezdili Češi/Moraváci, Slováci, Rakušané a Poláci. Ale jezdilo se jen na Moravě a na Slovensku. [odkaz]
    Tímto způsobem by se daly jezdit i okruhy. To by se pak vyplatilo investovat do nějakého staršího GTI a hrát si s ním..... ;-) Ale bacha! Tato aktivita je family unfriendly.... ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 22.10.18  09:50

Kotouče 370mm a čtyřpístky mám na M2, která váží 1550kg. A přijde mi to takové minimum, stále mám pocit že s Meggie jsem mohl na brzdy později a agresivněji. Skvělé fungovaly ty 6-ti pístky AP na té upravené M2, to byla jiná dimenze. Ale taky brzdy za 100 tisíc.. Prostě základ je nízká váha..
    Jinak on i ten Type R má větší brzdy už v sérii, asi 360-370mm a Brembo.
    Jinak tě IUDEX "potěším", byl tam pak odpoledne jeden s šedou 420d :-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 22.10.18  08:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

Tms.....našel jsem nějaké info ohledně dosažených časů na SR. Když je beru jako orientační bod, tak mnou sugestovaných 2.35 pro modifikovanou 340i se zdá být poněkud optimistické.
    M brzdy na ježíška? To by byl bohatý Ježíšek. Záleží na tom, jak dlouho si chce iu vůz nechat a jak moc by ho chtěl trápit......

[odkaz]

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 22.10.18  08:28

Deda: jj, M performance brzdy majú 370mm a štvorpiestikové strmene, to je dosť rozdiel oproti mojim 340mm. Ale neviem, či by sa mne dali dať dodatočne, ono pri týchto 340mm nie je nejak extra moc miesta od disku a mám pocit, že by tam 370ky nevošli, neviem, či to nejde až s 19" diskami. Takže u mňa prichádzajú do úvahy len lepšie platničky (a brzdovka). Na okruh pôjdem (ak ešte pôjdem) až ak vymením platničky a brzdovku.
    EDIT: podľa toho dedovho odkazu som zadal VIN auta a napísalo mi, že Based on the information you provided, this item does not fit your vehicle. This could be due to the production date or other options and accessories present.
    Inak fakt, že na GTI slabšom skoro o 100 koní som spravil o 7 sekúnd (!) lepší čas na kolo svedčí o tom, že 340ka (a aj ja samozrejme) má ešte veľké rezervy. Ale boli tam aj dvaja borci so sériovými rodinnými autami, jedna Toyota Auris (ešte aj so strešným nosičom) a jedno naftové Toledo; takže ako ma "potešil" Tom, nebol som najpomalší na okruhu. :-) Ale ani tak nemyslím, že by lepšie brzdy spravili z môjho auta konkurenta type R, proste tá hmotnosť 1675 kg nepustí.
    P.S. Dal by som video, len ten súbor neviem nijako dostať z mobilu do PC (kábel, bluetooth, wifi, mail, nič nefunguje) 8-s Porovnaním videí by bolo jasné, že rýchlosť je rovnaká (na cieľovke cca. 220 kmh), ale proste Tom môže brzdiť o desiatky metrov neskôr a jeho prejazdová rýchlosť zákrutami je oveľa vyššia. Ale zase ja mám lepší zvuk. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 21.10.18  23:49

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

Těžko jezdil pod 2:40, když jsem mu zvládal celkem ujíždět.. Je to přece jen těžký...
    P.S: Ty brzdy by byla u mě asi první investice u 340i, na okreskách a v Alpách by se určitě hodily! :-) Takže iudex aspoň ví, o co napsat Ježíškovi ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 21.10.18  23:45

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

Tms ....Pátral jsem dál a musím se omluvit. Ty lepší brzdy pro 3er se skrývají pod názvem 18" brzdový systém, ale detaily jsem našel jen zde: [odkaz]

Hádám, že tahle věc plus semi-sliky by iu 340i dostaly někde k 2.35.....
    Za kolik to jezdil ten Rakušák? Měl i semi-sliky?
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 21.10.18  23:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

Jasně že semislicky. Ono bez nich tam nemá moc smysl jezdit (nebo aspoň něco jako měl iudex na GTI ty PS SuperSport či nástupce 4s). Stejně jako je základ jiná brzdovka a většinou jiné než seriové desky, které málokdy něco vydrží. S tím rakušákem se krátce bavil iudex, ty kotouče měl nějaké děrované a o dost větší než iudex. Skoro jako z M2. Ale taky záleží na deskách...
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 21.10.18  22:59

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

Tms ....dobrý....ale ty jsi měl podle iu obuté semi-slicky, že? Kolik vteřin na kolo dávají tam na SR k dobru?
    340i s Performance brzdama.......? Díval jsem se na BMW M Performance Parts katalog, ale tam žádné performance brzdy pro 340i nenabízí.....?
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 21.10.18  21:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

iudex - tady kolo s kamerou na helmě, hned to vypadá o deset vteřin rychleji !! >:-[] Ke konci zdržení za tou šedou rakouskou 340i s M Performance brzdama, plus malé zdržení v poslední zatáčce za závodním Clio RS
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 21.10.18  19:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

Rodinný kombík dneska taky žádná sláva, ale na druhou stranu na seriový kombík i těch 2:37 ujde. Ale pojel jsem aspoň jiné sériové Cupry, nebo Megana R.S. (pak se přišel ptát kolik to má koní, že jsem mu na cílovce trochu ujel). A tu rakouskou 340i s Performance brzdama :-) Hlavně že jsme si to užili, zničili trochu gumy a brzdy a byla sranda.. Ten Adam s CTR zajel 2:30, což je teda už slušný. A to tam má pneu jen 235/40 R18, misto 245mm šířky co je v sérii..
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 21.10.18  19:51

iu......thank´s for the prompt report........No, zrobil si dobre..... ;-) You in one piece and the car too. That´s what counts! Právě jsem dopsal dlouhý email mladší dceři, co žije v Austrálii a ta angličtina se mě nechce pustit....má dnes narozky.....39 roků.
    Ano, na okruhu se nejlépe poznávají fyzikální zákony. Jak jsem psal dole. 3er je dost těžké auto a na okruhu je v zatáčkách každé kilo znát......
    Zajímalo by, jak se "cítil" brzdový pedál na konci toho druhého ostrého kola. Zhoubičkovatěl nebo byl pořád při síle? Jak nakonec vypadaly gumy? Na jakých jsi jel? Na kolik barů jsi je napumpoval?
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 21.10.18  19:35

a to si zober že ani super sporty nie sú ktovie aké pneu. Ja mám teraz Michelin 4S a pri ostrejšej jazde sú zúfale.
    Časy neviem aké sa jazdia bo SK ring vôbec nepoznám. Tom tam jazdil aké časy ak to bol on ?
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 21.10.18  17:02

iudex: když tam byl kombík, je to jasné znamení, že tam můžu i já s MPV :-! >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 21.10.18  14:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

Tak 3ka prežila na SK ringu: [odkaz]
    Po všetkých katastrofických scenároch, ako odpálim platničky a zvlním kotúče som jazdil trošku opatrnejšie, zahrievacie kolo, dve ostré, jedno chladiace, ostré, chladiace atď. A brzdy to zvládli. Ale je pravda, že v zákrutách je tá hmotnosť auta sakra cítiť, brzdy nebrzdili tak dobre ako na GTI, aj gumy začali veľmi rýchlo plávať, oproti Super Sportom grip dramaticky horší. Na cieľovej rovinke som šiel 220, o 10 viac ako s GTI, ale proste v zákrutách som bol o hodne pomalší (jednak z objektívnych dôvodov, proste to tak nebrzdilo, možno som aj subjektívne nešiel tak na doraz), takže celkový výsledok bol, že čas na kolo oproti GTI bol o 7 sekúnd horší, a to stabilne (meral som si tri kolá a všetky boli cca. 2:55 min., teda nič, čím by som sa chválil, všetky hotheče na okruhu ma v zákrutách predbehli, resp. som radšej pustil (na rovinke samozrejme 326 koní cítiť, to je fajn, k tomu parádny zvuk vytočeného R6). Celkovo som si potvrdil, že sériová 340i nie je auto na okruh, ale som rád, že som si zajazdil a priblížil sa bezpečne k limitom.
    Btw. bol tam aj nejaký rodinný kombík z Brna, obutý na semislickoch Toyo: [odkaz] >:D
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 21.10.18  11:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

Když jsem v Austrálii jezdil super sprinty, tak jsem měnil destičky a odvzdušňoval brzdy před a po každém závodě. Měl k tomu i "udělátko" abych mohl odvzdušňovat sám. Závodní destičky jsem používal jen na okruh. Tím jsem si je jednak šetřil a také proto, že nebyly ke kotoučům zrovna šetrné. Ty jsem měl vrtané a nebyly také zrovna z levného kraje.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…