Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 07.11.18 12:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - přihlášení
Dany
Tak to se potom nedivím, že se ti zdá Fredova pojistka relativně laciná.
Čím větší škoda, tím víc je pojišťovna opatrnější při vyplácení, ale pokud je to klient, který už do nich nasypal spoustu peněz a další nasypat může, pak si nedovolí dělat problémy, protože konkurence na trhu je velká. -
Dany 07.11.18 11:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - přihlášení
Woody: Je to dosť. Neplatil som auto v hotovosti, čiže je možné, že to trochu natiahli na poistke. Poisťovňa sa vybrať nedala a nemal som tam žiadne iné poistky. Čiste havarijná bola 3% z kúpnej ceny pred zľavou ;-\
Inde by sa určite dalo lepšie -
woody-alien 07.11.18 10:51
Dany: To je docela dost. Za obyčejnou nižší střední (pravda, o něco slabší) platím výrazně ale opravdu výrazně méně. Nemám tam úplně všechno možné, ale třeba GAP , skla, nějakou rozšířenou asistenci atp. ano. Je fakt, že mám celkem velkou slevu za bezeškodní průběh....a ani mně se nechce zkoušet, jestli je to dobrá pojistka nebo ne. Je ale u renomované pojišťovny. -
Dany 07.11.18 07:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - přihlášení
WL, tak ako je poistka a poistka, je udalosť a udalosť. Dve kolá pri dlhodobom bezškodovom priebehu je pre poisťovňu nič. Chleba by sa začal lámať pri väčších škodách. Až potom sa odhalí poistka v plnej nahote. Zažil som dvojročnú X5 buchnutú na predné koleso (nárazník, kapota, blatník, zavesenie...) bez poškodenia motorovej časti. Poisťovňa to vyhodnotila ako totálku. Pochopiteľne by vyplatili zostatkovú hodnotu. Vtedy to stálo veľa vybavovačiek a známostí, aby zaplatili opravu.
Ja platím jemne cez tisíc € za obyčajnú nižšiu strednú. Je v tom všetko možné vrátane GAP. To je cena, ktorá atakuje poistku na Fredovu Julku.
Či je to dobrá poistka sa mi ale skúšať nechce ;-\ -
woody-alien 06.11.18 22:54
« Fotosoutěž - ukončení přihlašování
Je vidět, že mě Emel už docela zná. >:-[] Zasekl jsem se u pěkných fotek v galerii nové X5. No nic, takže ukončuji přihlašování. Do soutěže za Říjen 2018 se přihlásili:
iudex
speedfred
Thomasino
white label
Dany
praděda
Emel
Ronault
Přihlášené fotky jsou k vidění zde: [odkaz]
Hlasování bude probíhat do pátku 9.11.2018 do 22:00 hod.
Připomínám, že hlasovat může kdokoliv, tedy nejen přihlášení účastníci soutěže. Pro účastníky je však hlasování povinné. Hlasuje se pro první tři a pozice nelze sdílet. Musíte se holt rozhodnout, kdo bude první, druhý a třetí. ;-)
-
Ronault. 06.11.18 22:44
« Re: Re: Re: Fotosoutěž
Woody: uuuž to funguje :-) jooo, prokrastinace, to je věc.
Mimochodem dnes cestou na hotel jsem pod prodejnou Oplu BS Auto viděl krásně osvětlenou garáž kde renovují veterány, mooooc pěkná podívaná. Nechtěl jsem si to přes okno fotit ať mě někdo nenařkne, že to jdu vykrást, přece jen byla tma... >:D
Tohle bude asi ono: [odkaz]
edit: prý "cnost"... ach ten můj češtin -
-
praděda7 06.11.18 22:27
Dnes jsem byl opět v Buchlovských kopcích pokochat se krásou podzimních listnatých lesů. Byl tam docela klídek a vozovka naprosto suchá i na severních svazích. Občas nějaký ten kamion, ale v porovnání s nedělí skoro pusto. I na Samotě jsme měli oběd naservírovaný do 10ti minut. Zkrátka moc povedený výlet, i když trochu foukalo....... :-) -
white label 06.11.18 13:47
iudex
Pojišťovna se logicky snaží ušetřit kde se dá, ale zase to neplatí úplně obecně/vždycky. Pokud máš dlouhodobě havarijně pojištěná auta, na kterých bylo relativně málo plnění, tak si pak při jedné události nedovolí dělat zbytečné problémy, protože mají dobře spočítané kolik už si jim dal vydělat a kolik jim ještě vydělat můžeš, pokud se nebudou zbytečně cukat u aktuálního plnění.
Osobně s nimi (v poslední době) nemám žádnou špatnou zkušenost, naopak. Naposledy jsem v noci levou stranou najel na podložku mobilního dopravního značení a narazil si oba levé disky. Na předním to zevnitř bylo normálně vidět a na zadním až po puštění na vyvažovačce. Ve finále mi bez problémů zaplatili oba nové origo disky. -
speedfred 06.11.18 13:14
Ja som mal snáď prvú takúto udalosť (dúfam že aj poslednú) a všetko viac-menej dopadlo OK a je to už všetko uzatvorené. Myslím že aj servis sa trošku omastil pretože keď som videl čo všetko sa menilo....
Inak je dobré mať asi aj GAP-ko.
Prémia pre istotu rezervu ani nemontuje >:D -
iudex 06.11.18 12:56
« Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - přihlášení
woody: na tú čínsku rezervu som úplne zabudol, predvčerom bola u nás návšteva na novej XC90ke, mohol som im v kufri ukázať tú prémiovú výbavu. >:D
Ad poistenie: nech máte poistku drahú či lacnú, isté je, že ak auto rozbijete, poisťovňa sa bude cukať vyplatiť plnú sumu a väčšinou si niečo zrazia. No a pri krádeži ani nehovorím, to bude človek automaticky podozrivý a budú to vyšetrovať, naťahovať a viniť vás, čo ste všetko zanedbali. Vedel by som rozprávať. -
white label 06.11.18 12:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - přihlášení
Je pojistka a pojistka, ten rozsah možné ceny (včetně různých slev) může být i na úplně stejné auto relativně velmi výrazný a nelze to brát podle jednoho příkladu . Naposledy jsme vybírali pojištění na MGTS a tam to lítalo od jednoho mantinelu k druhému jen to hvízdalo.
Jedna věc je cena, druhá co (přesně/konkrétně) za to... a pak možná sleva. -
Dany 06.11.18 12:16
WL, iste. Mal to vztiahnuté k nejakému mesačnému nájazdu. Poistky, palivo, gumy... Nepamätám presne ten nájazd, ale spomínal, že na tom behal aj dlhšie zahraničné trasy.
Pointa je, ak chceš opicu, musí byť aj na banány.
Na Julku je poistka prekvapivo nízka