Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
praděda7 08.11.18 19:30
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - přihlášení
wl....
Tms....Přihlašuji fotku do fotosoutěže na téma "Moje auto a čas":
[odkaz]
Pojal jsem to jako "podzimní čas" a v rámci dnešní projížďky v Moravském krase jsem udělal pár podzimních fotek
..............tak tohle stačilo, aby mě to zmátlo....jsem přece jen starší člověk....... ;-) -
Thomasino 08.11.18 18:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - přihlášení
iudex - téma jsem pojal jako "podzimní čas", protože téma bylo hodně široké :-)
Dany - těch fotek z daného místa jsem měl několik, protože to místo mám rád a jel jsem tam cíleně že něco také pofotím. Nakonec jsem to ale vybral a ořízl takto, protože mi přišlo kompozičně vyvážené, že auto je uprostřed, nalevo nahoře jsou stromy a napravo dole zase silnice. Ale každý to samozřejmě může vnímat jinak, to je pravda. Zajímal by mě tady názor i iudexe a WL.
Jo a nalevo nahoře už těch stromů více nebylo, takže kdybych to celé posunul a auto bylo napravo dole, ty stromy mi tam už chyběly a nevypadalo to tak dobře ;-)
[odkaz] -
-
Dany 08.11.18 08:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - přihlášení
Iudex: skúšal :-) . Je to pre mňa čarovná komnata, do ktorej sa mi asi nikdy nepodarí vstúpiť. To by som sa asi musel zbaviť rodiny :-!
Bol to tak trochu poskladaný showcar, kabrio, karbónový polep, červená koža, automat... ale aj tak je to úžasné auto. Ten osemvalec, ten osemvalec.
Fotky som pridal pri debate s Pajom o nových Volvách. Vo firme máme momentálne politiku, že nie "prémiový" výrobcovia, aby to nepôsobilo nabubrelo. Tak frčíme na Volvách. XC60 s T5 už mám pojazdené. Teraz novinka 90CC ocean race s D5. Tá je riaditeľská, tak som zvedavý kedy sa k nej dostanem. -
iudex 08.11.18 08:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - přihlášení
Tak stručné zdôvodnenie môjho poradia:
1. Dany - páči sa mi tento štýl, je tam jednak nápad aj téma, jednak to vyžaduje trochu premýšľania pri realizácii a vyššiu mieru zvládnutia fototechniky, čo vždy ocením.
2. Tom - tu som viac zohľadnil vizuálnu stránku a ako na mňa pôsobí výsledok, proste páčivá jesenná fotka, aj keď tému tam možno nájsť len vďaka možnosti širokého výkladu.
3. Ron - presný opak Tomovej fotky, vizuálne nie moc pôsobivá, ale ocenil som práve ten nápad, jednoduchý, vtipný a na 100% tematický.
white label - mohlo to byť kľudne tretie i druhé miesto, možno keby som nehlasoval tak narýchlo a viac to zvažoval, tak by si bol na bedni, ale takéto bolo moje prvotné rozhodnutie. Inak tá druhá fotka je z môjho pohľadu lepšia, netreba tam tú tému tak hľadať ako na súťažnej, tú by som zrejme ne bedňu dal bez rozmýšľania.
Fred, Emel, dedo - tiež dobré a každá má niečo do seba, pri slabšej konkurencii by to stačilo, ale v tomto kole boli silnejší súperi.
wl: ad oranžová sunset: na tých fotkách sa aj mne ten odtieň (takmer červená) páči, vyžaduje to ale vhodné svetlo, reálne je tá farba väčšinu času taká tehlovo-oranžová, nejak takto: [odkaz]
Dany: v tom albume máš aj zaujímavé autá, jednak to Volvo, ale aj starú M3: [odkaz] tú si skúšal? -
Dany 08.11.18 08:04
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - přihlášení
hlasujem:
1. Iudex
2. white label
3. Thomasino
Iudex, najvyváženejšia fotka a je to vidieť aj na hlasovaní. Má to šmrnc, farby, je tam jeseň, pohyb, kompozične vyvážené :yes:
white label, páči sa mi nápad ako dostať čas do auta. Je to fotené o pol noci?
Thomasino, tradične dobrá technická kvalita. Kompozične by som trošku pohol foťákom doprava, tak aby zákruta nevyšla zo záberu a v pravom dolnom rohu sa dostal okraj cesty rovno do rohu. Ale po boji je každý múdry, že
Ron, Dedo, Emel, Fred, oceňujem nápady a snahu prispieť za každú cenu.
Špeciálne ešte Dedovi, za to že vymenil fotku z garáže za fotku s nápadom :yes:
Ron, ktorý z tých cukrov je malá ručička?
K mojej fotke: Znak je presne tam kde je plánovaný, tak aby rozohral fantáziu aj zvrhlejším povahám ;-) a pridal ďaľší rozmer. Tiež mi to nevyšlo tak, ako som si predstavoval. Vapkou som pohyboval príliš rýchlo, čo sa už nezobrazilo na fotke. Tiež časovanie bolo komplikované, aby som vo výsledku akoby pobehoval okolo auta. Chcelo by to viac tmy, viac času.
Prvý nástrel:
[odkaz] -
woody-alien 08.11.18 06:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prezúvanie
wl: Jj, a pak se moje žena vzteká, když nemůžu ve skříni najít svojí modrou bundu. Jenže já přece žádnou modrou bundu nemám. Jo ty myslíš tuhle téměř černou, ale rozhodně ne modrou ? No tak to máš říct. 8-s >:D -
white label 08.11.18 00:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prezúvanie
Ale jo, cihlově červenou bych ti uznal.
Tak to jsem asi (v tomto ohledu) ženská...
S házením růžové a oranžové do jednoho pytle už jsem se setkal, dokonce i u některých žen. Pro mě je to něco naprosto nepochopitelného, v principu je to jako házet do jednoho pytle třeba zelenou a fialovou, ty mají přece taky jednu barvu (obě mají společně základ v modré) společnou.
Já mám spíš zkušenost, že ženy vidí některé barvy, resp. jejich odstíny, jinak. To co je např. pro mě výrazně spíš šedé, než modré, je pro moji ženu spíš modré, než šedé apod.
Co se týká samotného tyrkysu, tak tam to může být poměrně široká škála odstínů, od modré, přes modrozelenou, až po zelenou:
[odkaz]
-
Ronault. 08.11.18 00:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prezúvanie
WL: muži rozeznávají omezené množství barev, můj otec třeba nerozeznává růžovou a oranžovou, pro něj je každá oranžová růžová. Nemyslím si ,že je to forma barvosleposti, protože cíleně je odlišit dokáže, ale prostě to považuje za zbytečné názvy navíc... takže buď rád, že jsem trefil alespoň to, že jde o barvu blízkou >:D
To je totéž, jako holky tvrdí, že můj Zázrak - Fanouš I je tyrkysově modrý, já tvrdím, stejně jako výrobce, že jde o zelenou, karibskou zelenou, tyrkysově modrý byl tenhle: [odkaz]
A jsme zase u těch barviček aut. 8-s
PS: A zase zbytečně prokrastinuju 8-s -
white label 07.11.18 23:53
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - přihlášení
Ron
Díky, původně jsem chtěl něco v tomto stylu: [odkaz]
a tu soutěžní jsem cvakl jen tak, ale pak ve finále mi to (na monitoru) přišlo zajímavější..., i když zase (jako obvykle) jak pro koho, počkám ještě na komentář iudexe...
P.S. Ona ta iudexova 340i je oranžová (viz i název barvy), i když zrovna mně se na ní nejvíc líbí ta ohnivě červená poloha, kterou umí (za správných okolností) taky:
[odkaz]
U té soutěžní bych řekl, že je to spíš taková cca/cčá - cihlově červená/oranžová. -
Ronault. 07.11.18 21:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - přihlášení
hlasuji:
1. Iudex
2. White label
3. Dany
Iudex - líbí se mi barevné a technické zpracování, krásně ta červená vyniká
WL: výborný nápad a pěkné zpracování
Dany: Prvně jsem přemýšlel, jestli na to auto jako močíš, pak jsem si říkal, jestli to jako nemá znamenat, že tě logo Renaultu vzrušuje a jsi připraven k činu... a pak mi to došlo jak jsem prozkoumal okolí >:D