Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
iudex 09.11.18 17:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - přihlášení
Jo, Tvoje dojmy a porovnanie s minulou generáciou by ma zaujímali, tak píš. A ak si šoféroval aj základný MRS (bez Cupu), tak tiež porovnaj. Čo som ja šoféroval bola len základná verzia Sport a už tá sa mi veľmi páčila, tak verím, že Cup bude ešte lepší. -
Ronault. 09.11.18 17:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - přihlášení
Thomasino: Tak to se pak důkladně rozepis, dost by mě zajímalo srovnání od bývalého majitele bývalé generace... A taky kdyby někdo měl srovnání Cup a RS.
Ne že bych na to měl peníze, ale už mám ten dieselový kombík moc dlouho >:D -
Thomasino 09.11.18 17:07
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - přihlášení
Samozřejmě znám pravidlo třetinek a to že by mělo auto ideálně směřovat do fotky (což by tady zrovna nešlo, nebo by tam pak byl zadek auta a to mám sice taky nafocené, ale není to tak pěkné), na druhou stranu ne vždy je třeba to úplně dodržovat, ale to je asi už pak každého pohled a hlavně asi záleží celkově na tom co vše na té fotce je. Pak najdu i tu fotku kdy je auto opačně, jede nahoru do kopce a umístěné je dole vpravo. Mimochodem jsem takto kdysi fotil i Megouše, hned po převzetí na první projížďce.
[odkaz]
Možná napravo i dole mohlo být o trochu více místa. A taky jsem tu fotku pak použil k článku do Fasteru....
Mimochodem jsem dnes asi 45 minut řídil nový Megane R.S. ve verzi CUP s manuálem a samosvorem, pak napíši nějaké postřehy. Zkráceně zatím že příjemné překvapení, podvozek tuhý, ale neodskakuje zadek tak jako moje MEGGIE, trochu to prdí do výfuku i s manuálem při ubrání plynu a na to natáčení zadních kol se asi dá zvyknout
>:-[] -
iudex 09.11.18 08:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - přihlášení
Tom: ako píše Dany, základné kompozičné pravidlo je, že hlavný objekt sa nedáva rovno do stredu, ale do tretiny obrazu (tzv. rule of thirds, pravidlo tretín): [odkaz] To súčasne umožní pozorovateľovi vnímať aj okolie, kontext a v konečnom efekte to pôsobí pútavejšie, menej nudne: [odkaz]
[odkaz]
Samozrejme to neplatí, ak chceš ukázať iba auto samotné a okolie je nepodstatné: [odkaz]
Ale ako všeobecné pravidlo platí tá tretinová kompozícia, v prípade auta je naviac ideálne, ak predok auta smeruje dovnútra fotky (to je obdoba kompozičného pravidla, že pohľad človeka či jeho smerovanie by malo ísť dovnútra fotky).
Ale to už asi zbytočne mudrujeme, mne sa Tvoja fotka páčila i tak a preto som ju dal na druhé miesto. -
Dany 09.11.18 07:17
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - přihlášení
Thom: práve to, že je auto v strede, pôsobí kompozične nevyvážene. Skúsil som to orezať, aby si videl čo som myslel, ale z tohto pohľadu a ohniska by vždy volačo vypadlo. Je to iba môj pohľad na vec a drobnosť. Nakoniec si na bedni ;-) -
praděda7 08.11.18 19:30
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - přihlášení
wl....
Tms....Přihlašuji fotku do fotosoutěže na téma "Moje auto a čas":
[odkaz]
Pojal jsem to jako "podzimní čas" a v rámci dnešní projížďky v Moravském krase jsem udělal pár podzimních fotek
..............tak tohle stačilo, aby mě to zmátlo....jsem přece jen starší člověk....... ;-) -
Thomasino 08.11.18 18:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - přihlášení
iudex - téma jsem pojal jako "podzimní čas", protože téma bylo hodně široké :-)
Dany - těch fotek z daného místa jsem měl několik, protože to místo mám rád a jel jsem tam cíleně že něco také pofotím. Nakonec jsem to ale vybral a ořízl takto, protože mi přišlo kompozičně vyvážené, že auto je uprostřed, nalevo nahoře jsou stromy a napravo dole zase silnice. Ale každý to samozřejmě může vnímat jinak, to je pravda. Zajímal by mě tady názor i iudexe a WL.
Jo a nalevo nahoře už těch stromů více nebylo, takže kdybych to celé posunul a auto bylo napravo dole, ty stromy mi tam už chyběly a nevypadalo to tak dobře ;-)
[odkaz]

[odkaz]