Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 15.11.18  06:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Když nejde sundat kolo...

Nj, pokud se týká nové 3-er, okomentoval bych to cimrmanovsky, zkrátka si "malinko zapřeháněli". Nesdílím názory z diskuze při představení, že základní verze na rozdíl od dřívějších generací už je fajn. Není. Ta "efektní" téčka jsou totiž úděsná, to je styl "co bysme tak ještě načančali ?" Monstróznost ledvinek a jejich masivní orámování chromem (kdyby si jich náhodu někdo nevšiml >:D ) zdá se nezná hranic. To se na mě nezlobte, proti tomu je i vysmívané zvětšování znaku u Renaultů vyloženě decentní. :-) A stejně jako Danymu i mně na základním nárazníku hodně vadí cvičení z deskriptivní geometrie s pracovním názvem Průnik nakloněných rovin, které doposud bylo oblíbenou kratochvílí asijských designérů.

Abych to zkrátil, přes kritizovanou překombinovanost soudím, že nakonec bude zase nejlépe vypadat klasický M-paket, samozřejmě v kombinaci s vhodnou barvou. Tohle by za mě prostě šlo. [odkaz]
    I když.....já nekupuju, takže mi to žíly trhat nemusí. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 15.11.18  06:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Když nejde sundat kolo...

wl: Nechci machrovat, ale třeba mně přišly dokumenty od soudu z nehody mého Transita s kamionem po cca 4 letech......a v maďarštině. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 15.11.18  01:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Když nejde sundat kolo...

Řekl bych, že to šlo přímo bez žádosti na český centrální registr. Nezapomeň, že i díky rakouským elektronickým dálničním známkám už mají údaje o (některých) konkrétních majitelích aut i s českými RZ. A já tam letos kupoval na firmu (hlavně k vůli obejití prodlevy začátku platnosti) už dvě dálniční známky na dvě auta.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 15.11.18  01:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Když nejde sundat kolo...

WL: Jestli to ale náhodou není přesně naopak, jak si myslíš. Spíše budeme za Rakouskem pozadu.

Rakousko oslovilo české úřady s požadavkem na informace vlastníka vozidla, centrální registr se šestkrát restartoval, prošlo to kolotočem úředníků a konečně se do dostalo do Rakouska v těsné lhůtě 30 dní a ti se s tím dle hesla, že němčina je světový jazyk netento a poslali ti to...

Zatímco české úřady oslovily Rakouské, ti jim to rovnou přeložili od němčiny i s adresou a stihli to v ten den...

Vůbec bych se nedivil, kdyby to takhle probíhalo >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 14.11.18  23:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Když nejde sundat kolo...

Spolužačce mé ženy (provdané do Tyrolska), přišla letos pokuta z Valašska (taky za rychlost, ale v obci) do Tyrolska ani ne za týden a měla to rovnou v němčině.
    Mně to přišlo za měsíc a půl a po češtině ani památky, takže v tomto ohledu jsme tady evidentně napřed. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 14.11.18  20:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Když nejde sundat kolo...

WL: jde vidět, že ty mezinárodní poštovní zásilky trvají pořád dlouho >:-[] ám rád tyhle pozdravy z dovolené. Mě jednou přišel pozdrav z tunelu v Praze cestou do Chorvatska a o rok později z Mikulova z cesty do Maďaska :-| :-!
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 14.11.18  19:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Když nejde sundat kolo...

Včera mi přišel pozdrav z Tyrolské dálnice, 30. 9. naměřeno 113 km/h (+13km/h) = 60 euro.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 14.11.18  18:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Když nejde sundat kolo...

Mně přijde, že tam nějaký rozdíl je, zkus si to otevřít vedle sebe:
    [odkaz]
    [odkaz]

P.S. Ale pokud je to stejné, tím hůř i pro normální verzi
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 14.11.18  12:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Když nejde sundat kolo...

Mne sa zdá, že to robí iba tá biela farba
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 14.11.18  12:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Když nejde sundat kolo...

Klasická verze má ten hrb umírněnější:
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 14.11.18  11:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Když nejde sundat kolo...

WL, ano, lenže všetko ostatné je ešte horšie. To víko kufru majú spoločné všetky verzie, nie?
    Čo zostáva? Čakať na Kabaňa?

Edit: Z bočného pohľadu sa to ešte celkom dá. Horšie je to priamo zozadu a tie úzke svetlá tomu len pomáhajú.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 14.11.18  11:39

« Re: Re: Re: Re: Když nejde sundat kolo...

Mpaket na nové 3er se (designově) hodně nepovedl, a bohužel nejen přední nárazník, ale i ten přepálený "hrb" na hraně víka kufru. Obojí působí tak nějak "tuzingově".
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 14.11.18  10:48

« Re: Re: Re: Re: Když nejde sundat kolo...

Mě ten automat asi tak nějak přestal vadit, poznal jsem na NS, že mít obě ruce na volantu s hodně výkonným autem není vůbec na škodu :-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 14.11.18  09:46

« Re: Re: Re: Když nejde sundat kolo...

Dany: presne ako píšeš, ani jedna z tých verzií nie je úplne ono a paradoxne kým doteraz bol M Paket jasnou voľbou, ktorá veľmi pomohla výzoru, teraz tá M340ka nie je bohviečo, tuším ten štandardný M paket vyzerá lepšie: [odkaz] Najmä mám problém s tou strieborno-bronzovou maskou, to ešte zbytočne zvýrazňuje už i tak veľké obličky (ale to zrejme nebude jediná farba, snáď bude aj čierna, ktorá by to spravila). No a k tomu ešte taký detail, že sú až 3 verzie svetiel, každá s inou grafikou, pričom tie základné a aj stredné nemajú takú peknú grafiku ako tieto najdrahšie na promo fotkách. Pri F30 boli už základné LEDky dizajnovo parádne a príplatkové adaptívne na výzore nič nemenili.
    Podľa mňa teda M340i dizajnovo neprekonáva predchodcu: [odkaz]
    Tom: ešte RWD pripúšťam (aj keď situácii, keď sa zvažuje, že aj čisto športová verzia ///M bude len xdrive, pre cestovnejšie zameranú M340 by som sa iba štvorkolke nedivil a osobne by mi nevadila), ale s manuálom to určite nebude, stavím fľašu tokajského, že bude len automat. To je v súlade s aktuálnym trendom BMW, keď všade manuály vypúšťa, dokonca aj v roadsteri s týmto motorom (kde sa manuál pýta najviac).
    Takže za mňa celkovo zmiešané pocity z M340i, pozitíva sú vyšší výkon a dynamika, samosvor, lepšie brzdy a zaradenie medzi M modely, negatívami výzor a povinný automat.
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 14.11.18  07:20

« Re: Re: Když nejde sundat kolo...

s 340 prišla ďaľšia verzia nárazníkov. Márne sa snažím prísť na to, ktorá verzia sa mi najmenej nepáči. Najhoršia je základná s Tčkami a hranami. Ak by som videl iba túto časť, tak by som ju priradil asi k Toyote alebo Honde. Tie ostré zlomy v rohoch mi strašne pripomínajú toto, sorry:

[odkaz]

Toto pre mňa vyzerá najlepšie z celej ponuky:

[odkaz]

Otázne je, kam až sa pohne M340i s cenou
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 13.11.18  21:24

« Re: Re: Re: Když nejde sundat kolo...

Už při představení řady 3 se psalo o tom, že M340i bude i zadokolka. Teď se dokonce psalo i o tom, že možná bude i manuál :-)
    Každopádně snížení váhy a navýšení výkonu, plus možnost volby mezi RWD a 4x4, vypadá velmi zajímavě !! :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 13.11.18  20:35

Takže poučenie je nekupovať od Poliakov, alebo nesnažiť sa ušetriť za každú cenu? ;-)
    Inak dnes bolo predstavené BMW M340i a v niektorých ohľadoch vyzerá dosť zaujímavo: 275 kW a 500 Nm, čo je nárast o citeľných 35 kW a 50 Nm (americká verzia bez GPF má byť vraj ešte výkonnejšia, údajne 285 kW), stovka za 4,4s, americká verzia dokonca len 4,2s (čo už prekonáva M3). Správy o pohone sa rozchádzajú, EVO píše výlučne o štvorkolke, bmwblog píše aj o RWD, každopádne vždy výlučne s automatom. Poteší samosvor (vraj sériovo, ale tomu moc neverím), lepšie brzdy (vpredu 348mm štvorpiestikové, vzadu 345mm), podvozok bude o 10mm nižší aj pri xdrive a napokon aj samotný fakt, že verziu oficiálne zaradili medzi emkové modely (kdežto moja 340i je stále len "obyč" 3er).
    Akurát ten dizajn nevnímam ako krajší oproti 340 F30, skôr naopak: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 13.11.18  20:23

WL: vazelínu jsem nedával na šrouby ani na náboj, jen na hranu té středové díry. Ale je pravda, že v podstatě nebylo třeba, protože již tam byla dost velká vrstva patrně z autoriz. servisu asi měděné, dle barvy. Já tam s grafitem, jak mi na tato místa obvykle doporučuje taťka.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 13.11.18  20:04

« Re: Když nejde sundat kolo...

S tou "vazelínou" bych byl opatrný. Cos tam konkrétně dal?
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 13.11.18  19:28

« Když nejde sundat kolo...

Jinak dnes jsem se pěkně zapotil, zanadával a pak i sprdnul telefonem Poláky...

Včera jsem na ty opravené disky nechal nazout zimní Nokiany a odpoledne jsem se jal nandat na citrouše. Je dobře, že jsem to nenechal na pneuservisu...
    Vše šlo dobře až do chvíle než jsem na náboj dával první kole, prostě na té hraně nechtělo držet a do uchycení šrouby jsem musel kolo přidržovat koleny a jednou rukou... i dotažení šroubů šlo dost z tuha. U druhého kola mi to už přišlo divné a nabyl jsem podezření, že něco někde drhne. Samozřejmě, na středové díře kola uvnitř byla nová vrstva laku, která tam u leštěných kol běžně není a ten prostě v průměru milimetr udělá.
    Samozřejmě mě ihned napadlo, jestli půjde kolo dolů, když šlo blbě připevnit a jestli tem ještě relativně měkký lak na jaře třeba neztuhna a kola budu sundávat sbíječkou.
    Takže auto nahoru, povolit kola a samozřejmě již ta dvě připevněná kola drží jak luterská víra kolem Těšína (se u nás říká). Takže auto dolů, lehce jsem povolil šrouby a zkusil se (jak jsem někde tuhle radu slyšel) se trochu v rámci garáže rozjet a prudce zabrzdit. Nic, asi bych musel jet rychleji a to jsem se trochu bál.

Co teď?

Prvně jsem zavolal do té firmy, vynadal za rozbité krytky, pan se mi omlouval, že to mu kolega, co ta kola chystal, mu neřekl a že samozřejmě krytky zaplatí, Hned jsem dodal, že kola nejdou sundat... sypali si popel na hlavu, omlouval, že se to jim to ještě nestalo... Ono taky na to někteří třeba přijdou až na jaře, když budou kola sundávat, především ti, co jim kola nahazoval pneuservis. Ten na to veme utahovák a že to klade více odpor, to nepoznají. :-| Každopádně se mi omluvili, chtěli to kompenzovat, celkově ale nutno říci, že prostě se snaží a co už nadělám... říkal, že příště mi udělají kola gratis... no, jestli nějaké příště bude...

No a co tedy dál. Přední kolo se mi postupně kývavými pohyby podařilo sundat. Zadní vůbec, ani vbíjením klínu mezi disk a kotouč... nešlo. Pak jsem zkusil lehce točit tam a zpátky při zatažené ruční brzdě, něco křuplo a najednou se kolo točilo, ale na náboji stále drželo. Nakonec kolo povolilo a ihned vypadla ulomená hlavička šroubu, co spojuje náboj a brzdový kotouč. Ten šroub tam je v podstatě jen pro to, aby se netočil kotouč a náboj vůči sobě než se připevní kolo a šrouby kola, které náboj a kotouč spojí pevně. Takže bezpečnost OK, ale jak blbě se trefují díry šroubu... 8-s

Následně tedy všechny středové díry jsem musel nějakým udělátkem (v chirurgii se tomu říká raspatorium, jak se to jmenuje v garáži nevím, ale dal mi to taťka) očistit od laku, smirkovým papírem doladit, pro jistotu dodat vazelinu a nakonec připevnit a zkusit sundat, jestli je to OK.

Běžně vyměním celou sadu na zimu do hodiny i s umytím a zazimováním kol, s novým zvedákem, co jsme dnes zkoušel by to bylo klidně o 15 minut rychlejší.
    Výsledek - 3h 8-s

Takže si z toho kutilové vezměte ponaučení. 8-s
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…