Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 23.11.18  20:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy

Tms....ty nevíš? Já už jednou X5 měl. F15 40d v M paketu. Koupil v 2014 a prodal 2016. [odkaz]
    Moje soudružka manželka ráda vzpomíná. Moc pohodlný vůz s adaptivním podvozkem a komfortními sedačkami. Naneštěstí jsem podcenil potřebu ventilace u kožených sedaček a to nakonec rozhodlo o tom, že musí jít z domu. Jako dálniční křižník byla ale perfekt.
    Takže i taková G05 40d xDrive tentokrát s ventilovanými komfortními sedačkami, popřípadě i s masážní funkcí je "in the running".... ;-)
    RS Q3 Performance s pětihrnkem by měla atakovat 400 koní. Jinak stock RS 362 koní.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 23.11.18  19:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy

Cože? Pro tebe X5?? Proč??? Nedávno jsem řídil novou X3 a přišla mě zbytečně velká, nevím kdo by měl potřebu mít X5. Snad jen velká rodina co sebou vozí mraky věcí na sport, nebo tahají karavan. Velikost X2 je pro lidi do 185cm naprosto dostatečné, v pohodě pro 4 dospělé lidi, nemusíš lézt nikam vysoko... Ale nové AUDI Q3 je mooooc krasné, to by taky šlo (a nedaleký známý autosalon je silný argument). Uměl bych si ho představit s nějakým silnějším benzínovým motorem, min. 2,0T a 250-270 hp :-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 23.11.18  17:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy

Fredie.....já zakládám neziskovku "jedno auto do každé rodiny"....... :-) A tak musím špekulovat, aby to jedno dobře posloužilo nejen jako nákupní taška ale i jako dálniční tryskáč.
    X2 M35i je hodně vysoko na seznamu. Ale taková RSQ3 ji hodně šlape na paty. (Audi má v Kyjově velký autosalon) A nesmí se zapomínat ani na AMG GLA. Jsou to všechno auta která splňují moje požadavky.
    Ale já mám i plán B (opozice ho podle Hamáčka nemá...dobrá výmluva..... ;-))
    Chystám se brzy otestovat novou X5. Takže je šance, že garáž zůstane i nadále plná... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 23.11.18  16:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy

iu.....moc bych se divil kdyby BMW, v tomto případě její M divize použila nedávno používaný název pro nový M-Lite vůz. Ale možné je vše. No, necháme se překvapit.
    M-Lite je relativně "nový nápad".
    (A ano, u "full blood" M nových vozů je normální, že zůstává M a označení řady).
    BMW M-Lite vozy.
    M135i/M235i změna na M140i/M240i. M550d. M760Li. M850i. X2 M35i. X3 M40i.
    X4 M40i.
    G05 X5 M50d....tady se označení nezměnilo i když jde o novou modelovou řadu, ale stejný motor. (turbo navíc.... ;-)) Objevil jsem další M Lite...X3 M40d....
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.11.18  15:28

« Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy

BMW (v tomto případě) nemusí nic vymýšlet, copak v minulosti nebyly právě u BMW pod stejným označením různé konfigurace (včetně různého počtu válců) motorů? Např. 20i, 30i, 35i, 25d...
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 23.11.18  15:03

dedo : kašli na nejakú výmenu ,čo vôbec špekuluješ?
    Ak nevieš čo s €€€€ tak zakladám nadáciu "Poršä do každej rodiny" a môžeš prispieť. Samozrejme nebránim sa ani iným darcom :-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 23.11.18  13:35

deda: ale ja nehovorím o starom modeli M135i (teda generácii F20 so "speedfredovým" motorom 35i, t.j. šesťvalcom N55), ale o budúcej M135i. Keďže tá bude na predokolkovej platforme UKL s motormi naprieč, bude môcť mať maximálne štvorvalce a teda M performance model dostane ten istý dvojliter B48 ako už dostala X2 M35i, t.j. 2,0l - 225 kW (304k).
    Teda to bude trochu mätúce (ako svojou reakciou sám potvrdzuješ), ale M135i budúcej generácie nebude mať nič spoločné s M135i predfaceliftovej verzie F20, lebo to bude FWD so štvorvalcom 2,0T.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 23.11.18  12:37

« Re: Re: Re: Megane RS Trophy

iu....souhlas až na to, že tu operuješ s modelem M135i. M135i tu už byla a nahradila ji M140i. Jestli bude nějaká výkonná verze 1er FWD/AWD, tak to ji budou muset dát nový modelový kód. Snad M145i, jak už dole zaznělo..... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 23.11.18  12:25

Thm....tak to "konzervativní" křídlo by byla správná cesta. ( I když, jak jsem už zmínil dole, by Honda mohla "na přání" nabídnout i to větší),.........iu by se mohl konečně odhodlat ke koupi...... :-)
    Infotaiment? Pro mě je taková věc užitečná jako tepelné čerpadlo v hrobě...... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 23.11.18  11:48

« Re: Re: Megane RS Trophy

Tom: skôr Ty motáš, keď medzi hotheče pletieš čistokrvné kupé M2. Takže nie, BMW nemá konkurenta pre RS3 či A45AMG a budúca 1er v HH verzii ešte downgraduje (výkonovo i objemovo), takže kým doterajšia M140i bola tak niekde medzi, budúca M135i bude jasná konkurencia S3 a A35AMG, teda len tým slabším z dvojice hot verzií. Práve preto píšem, že verím, že BMW spraví nakoniec aj silnejšiu verziu než len M135i.
    Inak čítal si zvesti, že ani rada 2 nakoniec nemusí byť na RWD platforme? Podľa článku na bmwblogu (a tí majú dobré info o bavorákoch) minimálne štvorverová 2er bude mať predokolkovú platformu rovnako ako budúca 1er: [odkaz] O kupé sa nepíše, tak verím, že preň zachovajú RWD platformu, ako sa avizovalo doteraz, ale zase náklady sú náklady a robiť jedinú karosársku verziu (kabrio už nebude) na odlišnej platforme ako ostatné modely nie je ekonomické. Uvidíme.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 23.11.18  11:19

praděda - podobné křídlo nyní testovali u CTR na Nordschleife, je dost možné že se objeví u faceliftu na jaře >:-[] A hlavně mají vylepšit ten hroznej infotaiment >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 23.11.18  11:13

« Re: Megane RS Trophy

Pánové, vy tady trochu motáte polovysoké mini-SUV jako X2 M35i s běžnými HotHatchi jako RS3, A45 AMG apod 8-s :-O
    iudex - jak to že BMW nemá konkurenci k RS3 ?? Má přece M2, která je mnohem hezčí a zajímavější, než sedan nebo Hatchback RS3 !! A také stejně rychlá dle různých testů, nebo dokonce zábavnější díky RWD >:-[] Sice to není praktické rodinné polo-kombi jako RS3 Hatch, ale prostě BMW preferuje kupé, Audi zase kombíky a sedany - bohužel s horším řízení, spíše je to rychlý rodinný auto s mimimem emocí. Mě osobně teda RS3 moc nepřesvědčila, proti RS5 je to řízení fakt skoro mrtvé :-O ;-\
    Jediný pořádný výrobce s širokou nabídnou je u mě Mercedes, sice není v kategorii o třídu nižší (kromě nepěkného podivného předchozího A45 AMG), ale u "Céčka" má kupé, sedan i kombík :yes: :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 23.11.18  10:04

iu.....there´s a bit of boy-racer in every man.......... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 23.11.18  09:31

deda: sorry, to je dosť zlé, neforemné, tuzingové, boy-racer ako vyšitý.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 23.11.18  09:29

tak to by už šlo, ešte tak spraviť ako 3dv verziu.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 23.11.18  09:19

iu........tady CTR custom (model 2016) s "civilizovaným" zadním spoilerem....s tím by ses už nemusel stydět zaparkovat u SC. Ale na okruhu by asi chyběl přítlak.......i když přehodit spoiler by neměl být velký kumšt........

[odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 23.11.18  09:02

Vypadá to tak, že jsme si vybrali špatné povolání.....otevřít v mailu přílohu prosím........

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 22.11.18  21:05

« Megane RS Trophy

deda: samozrejme som myslel 1er s výkonnejším motorom ako konkurenciu pre A45AMG a RS3. Ako som písal, neverím, že sa BMW uspokojí s tým, že konkuruje iba druhej lige (S3, A35AMG) a prvú ligu nechá konkurencii bez boja. Takže nejaké M145i podľa m§a príde.
    Inak zaujal ma prvý test Meganu RS Trophy: [odkaz]
    V skratke: je to najlepší RS, ale rozdiely oproti Cupu nie sú veľké, podvozok rovnaký, trošku silnejší motor, bimetalické brzdy v sérii, hlučnejší výfuk s klapkou. Ale stále majú výhrady voči nečitateľnosti 4controlu, prechod od gripu do šmyku je vraj rýchly a ostrý, treba často korigovať. Z testu nepriamo vyznieva, že ich favorit CtR zostáva neprekonaný.
  • 00 Reagovat !

foto Market

Market 22.11.18  20:37

« HH test

• « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 22.11.18  16:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Když nejde sundat kolo...

iu...Zatím nejsou o X2 M ani napůl potvrzené zprávy. Co se týče X2 M35i, tak od 7 září je všude klídek. Jo, 9 listopadu se objevila na bmwblog zpráva, že v US mají už mají X2 M35i na konfigurátoru, což jsem si ověřil. [odkaz]
    Cena je velmi dobrá, ale jak víme, tak cena v US a cena v Evropě se mohou podstatně lišit.
    Ano, dvoulitr má při 225 kW ještě rezervu a BMW by bylo samo proti sobě kdyby ji nevyužilo. Ale konkurence na S3/RS3 a A35/45 AMG asi nepřijde od X2, ale od nové 1 řady. Jo, mohla by to být například M145i xDrive.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…