white label 27.11.18 00:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy
Hlavně se teď (zatím) nedá objednat do výroby a těžko říct, jak to bude vypadat, až to zase půjde. Zřejmě všechny T(F)SI přešly (po WLTP) na tzv. Millerův cyklus s pouze přímým vstřikem.
Pokud bude v Golfu R5T od Audi, tak podle mě až v jeho příští 8. g.
Co se vlastně stalo, že chceš najednou hh bez manuálu a zadního páru dveří? Ještě nedávno jsi měl zcela opačné požadavky. :-O ;-)
Německý katalog a ceník GR je na stránkách vw.de k dispozici stále:
Thomasino 26.11.18 23:43
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy
Díky. A nevíš náhodou, jestli mu zůstala kombinace přímého a nepřímého vstřikování, nebo má už jen přímé jako GTI 245 Perf.??
Ten GOLF R 420 s pětiválcem asi už nebude ve stávající generaci, nebo myslíš že by si to mohli nechat na FINAL Edition ?? ;-) >:-[] Protože jestli by byl ve třídvířku, jdu do něj!! >:D -
Thomasino 26.11.18 22:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy
WL - nevíš jak je to nyní s GOLFEM R, jestli půjde nadále objednávat ve 3-dvéřovém provedení? Vím, že psali, že v další generaci už 3-dvířko nejspíše nebude, ale nyní nefungují už nějaký čas konfigurátory na výkonnější verze u VW koncernu. Tak jestli máš nějaké bližší info od prodejců. Díky
P.S.: Jel jsi někdy mimochodem s AUDI S5 nebo S4? -
praděda7 25.11.18 20:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy
Ron....s nejnovějšími EU emisními předpisy se karta pomalu obrací. Austrálie vždy následovala US (Ford, GM Holden a Japonce) a všichni dohromady se musely přizpůsobovat Kalifornii, protože tam byl velký trh a nejpřísnější emisní předpisy. Evropa byla tenkrát (1970-2000) dost liberální. To se samozřejmě poslední dobou rychle mění, protože EU je teď leaderem v boji za "čistý vzduch". -
Ronault. 25.11.18 19:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy
Praděda: od začátku na všech místech se psalo, že se s 1.3 TCe v Capturu počítá, stejně jako v něm byla běžně 1.2 TCe. Předpokládám, že problém aktuálně je v homologaci, kde v Austrálii asi už prošel. U nás kdo ví... Jestli už pak nastaví výkon u limitních verzí výše, to asi problém není. V Meganu je k dostání i se 117 kW... Ono asi taky nespěchaji, drtivá většina klientů brala vždy 0.9 TCe, který sice jede sotva tak tak, ale je zatím bezproblémový... -
praděda7 23.11.18 23:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy
Tms.....to je pravda. Záleží na tom, jak bude X3 pohodlná v porovnání s X5. X3 nenabízí u sedadel masážní funkci. Díky bohu, že už jsou v nabídce ventilované. Ale na druhé straně u X3 je možnost i látkových sedadel, což u X5 není a proto je ventilace "a must". O masážní funkci jsem četl velmi pochvalné recenze. Bude třeba vyzkoušet. Samozřejmě X3/X5 jsou v tuto chvíli pouze plan B...... ;-) X5 je more sexy...... :-) -
praděda7 23.11.18 20:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy
Tms....ty nevíš? Já už jednou X5 měl. F15 40d v M paketu. Koupil v 2014 a prodal 2016. [odkaz]
Moje soudružka manželka ráda vzpomíná. Moc pohodlný vůz s adaptivním podvozkem a komfortními sedačkami. Naneštěstí jsem podcenil potřebu ventilace u kožených sedaček a to nakonec rozhodlo o tom, že musí jít z domu. Jako dálniční křižník byla ale perfekt.
Takže i taková G05 40d xDrive tentokrát s ventilovanými komfortními sedačkami, popřípadě i s masážní funkcí je "in the running".... ;-)
RS Q3 Performance s pětihrnkem by měla atakovat 400 koní. Jinak stock RS 362 koní.
Thomasino 23.11.18 19:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy
Cože? Pro tebe X5?? Proč??? Nedávno jsem řídil novou X3 a přišla mě zbytečně velká, nevím kdo by měl potřebu mít X5. Snad jen velká rodina co sebou vozí mraky věcí na sport, nebo tahají karavan. Velikost X2 je pro lidi do 185cm naprosto dostatečné, v pohodě pro 4 dospělé lidi, nemusíš lézt nikam vysoko... Ale nové AUDI Q3 je mooooc krasné, to by taky šlo (a nedaleký známý autosalon je silný argument). Uměl bych si ho představit s nějakým silnějším benzínovým motorem, min. 2,0T a 250-270 hp :-) -
praděda7 23.11.18 17:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy
Fredie.....já zakládám neziskovku "jedno auto do každé rodiny"....... :-) A tak musím špekulovat, aby to jedno dobře posloužilo nejen jako nákupní taška ale i jako dálniční tryskáč.
X2 M35i je hodně vysoko na seznamu. Ale taková RSQ3 ji hodně šlape na paty. (Audi má v Kyjově velký autosalon) A nesmí se zapomínat ani na AMG GLA. Jsou to všechno auta která splňují moje požadavky.
Ale já mám i plán B (opozice ho podle Hamáčka nemá...dobrá výmluva..... ;-))
Chystám se brzy otestovat novou X5. Takže je šance, že garáž zůstane i nadále plná... ;-) -
praděda7 23.11.18 16:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy
iu.....moc bych se divil kdyby BMW, v tomto případě její M divize použila nedávno používaný název pro nový M-Lite vůz. Ale možné je vše. No, necháme se překvapit.
M-Lite je relativně "nový nápad".
(A ano, u "full blood" M nových vozů je normální, že zůstává M a označení řady).
BMW M-Lite vozy.
M135i/M235i změna na M140i/M240i. M550d. M760Li. M850i. X2 M35i. X3 M40i.
X4 M40i.
G05 X5 M50d....tady se označení nezměnilo i když jde o novou modelovou řadu, ale stejný motor. (turbo navíc.... ;-)) Objevil jsem další M Lite...X3 M40d.... -
iudex 23.11.18 13:35
« Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy
deda: ale ja nehovorím o starom modeli M135i (teda generácii F20 so "speedfredovým" motorom 35i, t.j. šesťvalcom N55), ale o budúcej M135i. Keďže tá bude na predokolkovej platforme UKL s motormi naprieč, bude môcť mať maximálne štvorvalce a teda M performance model dostane ten istý dvojliter B48 ako už dostala X2 M35i, t.j. 2,0l - 225 kW (304k).
Teda to bude trochu mätúce (ako svojou reakciou sám potvrdzuješ), ale M135i budúcej generácie nebude mať nič spoločné s M135i predfaceliftovej verzie F20, lebo to bude FWD so štvorvalcom 2,0T.

A pak v některých autech mi postavení pedálů u manuálu nevyhovuje, plus k tomu nastupování do 4-dvéřových nebo 5-ti dvéřových aut, takže mám trochu problémy se zádama. Navíc pokud jde o silné auto (např.RWD), tak je dobré mít na Nordschleife obě ruce na volantu a "řídit" >:-[]
Představa byla, že prodám M2 a Cupru a pořídím M2 Competition s automatem, příp. něco podobného, možná o kousek méně hardcore, např. nová M340i, nebo se mi líbí S5 Coupé, ale to jsem neřídil :-) Ale to jsou jen takové úvahy, máme na to celou zimu.. Klidně si nechám M2 s manuálem a pořídáme nějaké menší auto s automatem, ale u Pola mají to suché 7DSG, což je prý stále dost bída a se.re se to..