Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 27.11.18 21:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy
Ano, moje MEGGIE na prodej. Ta cena mě pobavila, ta je hodně sebevědomá a je to za stejné peníze, za co to koupil před necelými 2 lety. Teda navrch dával 25 tisíc za ty kola OZ. A nejvíce mě pobavil s tím že auto je stále pod tovární zárukou >:-[] >:D >:D
WL - RS5 jsem před rokem řídil na okruhu v Brně na akci AUDI SPORT (vč. R8 V10+), tam mi právě přišlo zajímavé s tím zadním diferákem a ta S5 není zase o moc pomalejší, spíše je kultivovanější (ale tu jsem zatím neřídil, jen mám info od kámoše co je řídil obě a ne jen krátce). A na RS5 fakt nemám, nebo nejsem ochoten platit 2 mega a více za auto. -
Ronault. 27.11.18 17:17
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy
Hlavně ta S5 s tunou chromu na masce 8-s to musí přijít hodně i Číňanovi 8-s :no:
Thomasino, hele, přiznej si to, uvnitř volá srdce pro návrat k tomu nejlepšímu, podívej se, co se prodává, můžeš si ho koupit zpět: [odkaz]
Sám jsem o tom i chvíli ráno bychařil >:D
Jinak Thomasinovo stárnutí se projevuje především zkrácením časového období, kdy auto nevybírá
... poslední dobou kupuje nové auto sotva s tím současným přijel z showroomu >:D Skončí to tak, že objedná auto, zaplatí a v rámci prodejny ho preparkuje do nabídky ročních vozů >:D -
Thomasino 27.11.18 14:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy
Tak konkrétně S5 s příplatkovým zadním diferenciálem umí pěkně naložit i zadku, je fakt že z tohoto pohledu by to bylo znatelně zábavnější než Golf R. Ten to umí sice také, ale ne v takové míře (a spíše na mokru nebo sněhu), tam je to především předokolka. Jinak třeba nová Toyota Supra by taky mohla být fajn, pokud bude o kousek více GT než M2 s tou tvrdě uloženou zadní nápravou.
Drahá polovička prostě neumí řídit, bojí se toho. Ke všemu nemá ve mě úplně dobrý příklad >:-[] >:-[] -
iudex 27.11.18 13:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy
Ja sa tiež niekedy divím nad tým vývojom. Človek by povedal, že niekto, kto má na také to bežné vozenie 300k hot-kombi a na zábavu čistokrvné kupé s RWD, manuálom a 370-koňovým radovým šesťvalcom, tak už bude nadosmrti spokojný a nemá sa ani moc kam posunúť. Preto úvaha o návrate k predokolkovému hatchbacku so štvorvalcom (Golf R, CtR) zdá se býti poněkud nešťastnou: [odkaz] Obdobne tak 340i, samé osebe fajn, ale oproti M2 väčšie, ťažšie a menej agilné. A prestup z BMW k Audi v kontexte preferovanej zábavnosti a dôrazu na jazdné vlastnosti radšej nekomentujem. ;-)
P.S. je sranda, že polovička, čo ako spolujazdec odjazdila všetky stredoeurópske okruhy a teda sa predpokladá, že jej to niečo hovorí a aspoň trochu baví, nevie šoférovať. -
Thomasino 27.11.18 09:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy
áááále, asi stárnu :-O :-( Budu nejspíše dělat trochu změny ve vozovém parku. Jednak chci naučit moji drahou trochu řídit, takže jestli druhé auto, tak nějaké menší a s automatem. Neprodáváte to CrossPolo pokud je s automatem? ;-)
A pak v některých autech mi postavení pedálů u manuálu nevyhovuje, plus k tomu nastupování do 4-dvéřových nebo 5-ti dvéřových aut, takže mám trochu problémy se zádama. Navíc pokud jde o silné auto (např.RWD), tak je dobré mít na Nordschleife obě ruce na volantu a "řídit" >:-[]
Představa byla, že prodám M2 a Cupru a pořídím M2 Competition s automatem, příp. něco podobného, možná o kousek méně hardcore, např. nová M340i, nebo se mi líbí S5 Coupé, ale to jsem neřídil :-) Ale to jsou jen takové úvahy, máme na to celou zimu.. Klidně si nechám M2 s manuálem a pořídáme nějaké menší auto s automatem, ale u Pola mají to suché 7DSG, což je prý stále dost bída a se.re se to.. -
white label 27.11.18 00:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy
Hlavně se teď (zatím) nedá objednat do výroby a těžko říct, jak to bude vypadat, až to zase půjde. Zřejmě všechny T(F)SI přešly (po WLTP) na tzv. Millerův cyklus s pouze přímým vstřikem.
Pokud bude v Golfu R5T od Audi, tak podle mě až v jeho příští 8. g.
Co se vlastně stalo, že chceš najednou hh bez manuálu a zadního páru dveří? Ještě nedávno jsi měl zcela opačné požadavky. :-O ;-)
Německý katalog a ceník GR je na stránkách vw.de k dispozici stále:
[odkaz]
[odkaz]
-
Thomasino 26.11.18 23:43
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy
Díky. A nevíš náhodou, jestli mu zůstala kombinace přímého a nepřímého vstřikování, nebo má už jen přímé jako GTI 245 Perf.??
Ten GOLF R 420 s pětiválcem asi už nebude ve stávající generaci, nebo myslíš že by si to mohli nechat na FINAL Edition ?? ;-) >:-[] Protože jestli by byl ve třídvířku, jdu do něj!! >:D -
Thomasino 26.11.18 22:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy
WL - nevíš jak je to nyní s GOLFEM R, jestli půjde nadále objednávat ve 3-dvéřovém provedení? Vím, že psali, že v další generaci už 3-dvířko nejspíše nebude, ale nyní nefungují už nějaký čas konfigurátory na výkonnější verze u VW koncernu. Tak jestli máš nějaké bližší info od prodejců. Díky
P.S.: Jel jsi někdy mimochodem s AUDI S5 nebo S4? -
praděda7 25.11.18 20:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy
Ron....s nejnovějšími EU emisními předpisy se karta pomalu obrací. Austrálie vždy následovala US (Ford, GM Holden a Japonce) a všichni dohromady se musely přizpůsobovat Kalifornii, protože tam byl velký trh a nejpřísnější emisní předpisy. Evropa byla tenkrát (1970-2000) dost liberální. To se samozřejmě poslední dobou rychle mění, protože EU je teď leaderem v boji za "čistý vzduch". -
Ronault. 25.11.18 19:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy
Praděda: od začátku na všech místech se psalo, že se s 1.3 TCe v Capturu počítá, stejně jako v něm byla běžně 1.2 TCe. Předpokládám, že problém aktuálně je v homologaci, kde v Austrálii asi už prošel. U nás kdo ví... Jestli už pak nastaví výkon u limitních verzí výše, to asi problém není. V Meganu je k dostání i se 117 kW... Ono asi taky nespěchaji, drtivá většina klientů brala vždy 0.9 TCe, který sice jede sotva tak tak, ale je zatím bezproblémový... -
praděda7 23.11.18 23:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy
Tms.....to je pravda. Záleží na tom, jak bude X3 pohodlná v porovnání s X5. X3 nenabízí u sedadel masážní funkci. Díky bohu, že už jsou v nabídce ventilované. Ale na druhé straně u X3 je možnost i látkových sedadel, což u X5 není a proto je ventilace "a must". O masážní funkci jsem četl velmi pochvalné recenze. Bude třeba vyzkoušet. Samozřejmě X3/X5 jsou v tuto chvíli pouze plan B...... ;-) X5 je more sexy...... :-)

Pravda RS5 není z laciného kraje a za ten sport. dif. se dokonce i u ní doplácí (38.600,- Kč).
Na druhou stranu, kdybys ty auta neměnil jak ponožky, už si dnes mohl mít jednu RS5ku doma. >:-[] ;-)