white label 02.12.18 01:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy
Ron
Jasně, že 0,3-0,5 atmosféry proto není žádná míra. Sleduje to jen obvod kola. Já když dám zimní a zapomenu to resetovat, tak mi to hodí hlášku klidně až po sto km. A rychlý defekt na dálnici to nezahlásilo, ani když už jsem dojížděl ke krajnici s prázdnou pneu. Sada ventilků za 5 litrů těžko, zřejmě myslíš ventilky + senzory. Nevím jak u Renaultu, ale u Audi se kupují zvlášť ventilky a zvlášť senzory k nim.
Asistenční služba zní krásně (taky to mám v ceně pojištění), ale záleží na tom, kdy a kde píchneš a hlavně za jak dlouho reálně přijedou o opraví to. -
Ronault. 02.12.18 01:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy
WL: No ale ještě je otázkou, jak to je u tvého GTI, protože ty ho máš určitě čistě se systém, který odhaduje tlak jen dle otáček kol, ale podle všeho by měl být i nový systém TPM +, který splňoval podmínky i bez ventilků, proto je minimálně VW skoro vždy nemá a co jsem tak četl, měl by být přesnější než prvotní TPM. Ale tuhle výjimku nemá asi jen VW, protože Picasso z r. 2014 taky TMPS nemá a je z roku, kdy už povinné bylo.
... proto to co woody popisuje, by mě zajímalo, jestli bylo u Seata nebo GTI a ze kterého roku GTI bylo, jestli má nebo nemá TMP+ -
white label 02.12.18 00:40
w-a
Jo, je to tak. Ono původně mělo být povinné (u nových aut) přímé TPMS, nakonec stačilo nepřímé a tím to celé úplně ztratilo smysl. Já bych dal hlavně nabízet povinně přímé měření, klidně v příplatkové/volitelné výbavě.
Pokud je tam jen nepřímé (sériově) a není možné mít přímé, je to k ničemu. -
Ronault. 02.12.18 00:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy
Něco na tom nepřímém systému asi bude, protože to mám teď v Picassu a je pravda, že i když jsem přehazoval kola a určitě tam byl rozdíl v tlaku pneumatiky, protože mi to nafoukali všude na 2,5 a před tím jsem měl jiné tlaky, tak systém jsem "neresetoval" a tváří se jakože nic, takže 0,3-0,5 atmosféry žádná míra.
Zase z druhé strany, když sada ventilků výjde pořád na cca 5000 Kč...tak i přes to, že mi to (když systém prvních cca 6 let fungoval) na Laguně (auto z roku 2001!!) zachránilo liťák na dálnici, tak jsem rád, že Megane je poslední modelový ročník, co tu fičuru nemá.
WL: jinak at to měnění kola ve špatných podmínkách... díval jsem se na to, jak se sundává a hlavně vrací rezerva na Picassu zpátky pod auto, jak je auto velké atd. a na otázku manželky, jak se na tom mění rezerva jsem jí ukázal tel. číslo asistenční služby pojišťovny, která to má v ceně pojištění a basta >:D -
woody-alien 01.12.18 19:33
wl: To s tím nepřímým měřením mohu potvrdit, je to úplně na ho.vno. Poprvé falešný poplach na dálnici, když jsem byl malinko víc naloženej, takže jsem sjel na prvním sjezdu a kolo zkontroloval. Samozřejmě nic. Podruhé (to samé kolo) hlásilo únik tlaku při ostřejším průjezdu cca 2km dlouhého zatáčkovitého úseku okresky. No a taky bylo v pořádku. To je dobrý tak akorát na to, že kdyby to náhodu někdy opravdu defekt zaregistrovalo, tak tomu nebudeš věřit, dokud nebude pozdě. 8-s -
white label 01.12.18 14:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy
Jak víš, že není píchlá, když si ještě nebyl v pneuservisu?
Senzor sice poklesu tlaku nezabrání, ale víš o něm mnohem! dřív a na displeji můžeš stále vidět aktuální tlak (a teplotu) pneumatiky, to znamená, že s ní můžeš v klidu dojet až do pneuservisu, případně ji můžeš po cestě ještě přifoukat třeba na benzince.
Já jednou píchl v zimě na Bílé v zimních podmínkách, kdy by se zvedák nedal vůbec použít. Senzory hlásily částečný únik hned po startu, kdy to na kole ještě nebylo vizuálně vidět. Dojel jsem opatrně na nejbližší benzínku, tam kolo s defektem nafoukal a pak do pneuservisu, kde mi běžný defekt opravili. Díky senzoru, úspora starostí, času i nákladů a hlavně bezpečnost.
Na GTIčku je nepřímý systém bez senzorů, a ten naopak nefunguje vůbec. Ten umí jen falešné poplachy a když jsem píchl na dálnici, tak ani nepípl a pneu na odpis. To je pak lepší nemít nic a spoléhat se jen na sebe. -
iudex 01.12.18 11:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy
Tento týždeň som si všimol, že mi uniká vzduch z jednej pneu, čo som zistil až vizuálne, keď bola guma viditeľne mäkká. Pichnutú gumu nemám, teda to bude niečo iné, každopádne sa nevyhnem návšteve pneuservisu (čo mi v tomto predvianočnom zhone, keď nič nestíham, fakt nebolo treba). Tak tých 200 eur za senzory tlaku by nebola bývala taká zbytočná investícia, ako som si myslel. 8-s (aj keď na druhej strane poklesu tlaku by aj tak nezamedzili). -
praděda7 28.11.18 17:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy
Viděl bych to spíš na tu alternativu s 3er podvozkem, na kterém je konečně postavena i M2. Potom budou muset kastlu na kupátku celkově rozšířit, nejen blatníky, jak to museli udělat s M2. Tím by vznikl prostor pro nové 1er kupé na FWD platformě. :-) -
iudex 28.11.18 14:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy
2er kupé je pre BMW zaujímavý model, veď len v Európe predáva cca. 30000 kusov 2er ročne (a tento rok vyzerá, že to bude viac), čo je síce asi polovica "veľkého brata" 4er, ale v jeho predajoch je zarátané okrem kupé a kabria aj grand coupé, čo trochu skresľuje. Čo by dala taká Giulia za také čísla (cca. 24000 ročne), a to je praktický štvordverový sedan.
Každopádne bude zaujímavá tá koncepcia. Všade sa píše, že 2er neprejde na predokolkovú platformu UKL a bude stále RWD. Doteraz to malo ekonomický zmysel, keď ako celý rad 1, tak aj rad 2 (nerátajúc MPV) bol na RWD platforme. Teraz ale odpadne 1er a aj spomínané 2GC by mao byť FWD, takže robiť jeden model na dvoch platformách bude ekonomicky náročnejšie. Buď teda 2 kupé zostane na doterajšom podvozku len s malými úpravami, alebo bude musieť prejsť na platformu CLAR pre "veľké" BMW s RWD. -
praděda7 28.11.18 13:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy
Ano, 2GC by dávalo smysl na RWD platformě. Záleží ale na tom, co na to řekne účtárna. Na bmwblog se sice psalo, že 2kové kupé bude na RWD platformě, ale který další model by mohl tuto platformu sdílet? Jestli se 2er kupátko prodává celosvětově opravdu dobře, tak by to nemusel být problém. Ale tady u nás jich moc nevidím..ikdyž u mě styling za 1. [odkaz] -
iudex 28.11.18 11:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy
RS5(RS4) je neskutočne rýchla, na stovke je v okamihu, ale neuveriteľná je aj neustávajúca akcelerácia nad 200 kmh: [odkaz]
Proste strašne rýchla a efektívna, otázka ale je, či je to zábavnejšie ako M2.
Inak keď už sme pri "päťdverových kupé" ako je RS5, zaujala ma info, že budúca 2er bude mať aj variantu Gran Coupé, to by mohlo byť fajn a o triedu lacnejšie ako A5 či 4GC: [odkaz]
Uvidíme ako topmotorizácie (M perrformance), to bude záležať na tom, či bude 2GC na RWD platforme ako 2 kupé, alebo ude FWD ako 1er (článok pritom hovorí, že by malo mať FWD). -
white label 27.11.18 23:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy
Ten příplatkový zadní dif. funguje parádně i na dieselové A6, nebo na MGTS.
Pravda RS5 není z laciného kraje a za ten sport. dif. se dokonce i u ní doplácí (38.600,- Kč).
Na druhou stranu, kdybys ty auta neměnil jak ponožky, už si dnes mohl mít jednu RS5ku doma. >:-[] ;-) -
Thomasino 27.11.18 21:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy
Ano, moje MEGGIE na prodej. Ta cena mě pobavila, ta je hodně sebevědomá a je to za stejné peníze, za co to koupil před necelými 2 lety. Teda navrch dával 25 tisíc za ty kola OZ. A nejvíce mě pobavil s tím že auto je stále pod tovární zárukou >:-[] >:D >:D
WL - RS5 jsem před rokem řídil na okruhu v Brně na akci AUDI SPORT (vč. R8 V10+), tam mi právě přišlo zajímavé s tím zadním diferákem a ta S5 není zase o moc pomalejší, spíše je kultivovanější (ale tu jsem zatím neřídil, jen mám info od kámoše co je řídil obě a ne jen krátce). A na RS5 fakt nemám, nebo nejsem ochoten platit 2 mega a více za auto. -
Ronault. 27.11.18 17:17
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy
Hlavně ta S5 s tunou chromu na masce 8-s to musí přijít hodně i Číňanovi 8-s :no:
Thomasino, hele, přiznej si to, uvnitř volá srdce pro návrat k tomu nejlepšímu, podívej se, co se prodává, můžeš si ho koupit zpět: [odkaz]
Sám jsem o tom i chvíli ráno bychařil >:D
Jinak Thomasinovo stárnutí se projevuje především zkrácením časového období, kdy auto nevybírá
... poslední dobou kupuje nové auto sotva s tím současným přijel z showroomu >:D Skončí to tak, že objedná auto, zaplatí a v rámci prodejny ho preparkuje do nabídky ročních vozů >:D -
Thomasino 27.11.18 14:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy
Tak konkrétně S5 s příplatkovým zadním diferenciálem umí pěkně naložit i zadku, je fakt že z tohoto pohledu by to bylo znatelně zábavnější než Golf R. Ten to umí sice také, ale ne v takové míře (a spíše na mokru nebo sněhu), tam je to především předokolka. Jinak třeba nová Toyota Supra by taky mohla být fajn, pokud bude o kousek více GT než M2 s tou tvrdě uloženou zadní nápravou.
Drahá polovička prostě neumí řídit, bojí se toho. Ke všemu nemá ve mě úplně dobrý příklad >:-[] >:-[] -
iudex 27.11.18 13:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy
Ja sa tiež niekedy divím nad tým vývojom. Človek by povedal, že niekto, kto má na také to bežné vozenie 300k hot-kombi a na zábavu čistokrvné kupé s RWD, manuálom a 370-koňovým radovým šesťvalcom, tak už bude nadosmrti spokojný a nemá sa ani moc kam posunúť. Preto úvaha o návrate k predokolkovému hatchbacku so štvorvalcom (Golf R, CtR) zdá se býti poněkud nešťastnou: [odkaz] Obdobne tak 340i, samé osebe fajn, ale oproti M2 väčšie, ťažšie a menej agilné. A prestup z BMW k Audi v kontexte preferovanej zábavnosti a dôrazu na jazdné vlastnosti radšej nekomentujem. ;-)
P.S. je sranda, že polovička, čo ako spolujazdec odjazdila všetky stredoeurópske okruhy a teda sa predpokladá, že jej to niečo hovorí a aspoň trochu baví, nevie šoférovať.

Tak samozřejmě, dojezd na Bílou může být vážný problém, já bych se s tím asi nepáral a zamazal se a kolo vyměnil, ale nedokážu si představit manželku, že někde takhle uvízne s dětmi v autě a mění kolo, třeba teď v požehnaném stavu, to ať tam nechá označené auto a jde čekat na asistenčku někam do tepla.