Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 04.12.18  11:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy

To keď sa dozvie Topten a tej A1 v TDI ...... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 04.12.18  11:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy

Tak já myslím, že tuhle debatu O dětech a autech nemůžeme brát nějak vážně. Nicméně přidám jednu věc k zamyšlení. V sobotu jsme s rodinou obědvali v oblíbeném motorestu u Litoměřic, opravdu výborně tam vaří a chytit tam místo v době oběda je umění. No a u vedlejšího stolu jedla vrchní státní zástupkyně pro Prahu Lenka Bradáčová. To je žena, která vše ve svém životě obětovala kariéře. Nemyslím to nijak špatně, to je každého věc. Každopádně děti nemá a její soukromý život je už dávno věc veřejná. Moje švagrová, taktéž státní zástupkyně, s ní kdysi pracovala v Litoměřicích. No a zatímco Lenka B. tam dlouho nepobyla a strmě stoupala vzhůru, pročež je potřeba říct, že zřejmě zaslouženě, tak moje švagrová zůstala v Liťáku, vychovala dvě skvělé děti, má skvělého manžela a jako koníčka cestování. Myslím, že se jí ani nemusím ptát, jestli by tohle všechno nevyměnila za skvělou kariéru ve svém oboru a veřejnou popularitu, ;-) Jenom, když už jsme u těch aut, tak na ta teda moc vkus nemá. Po letech trápení s P207 (sorry Rone, ale ten její kus koupenej jako novej byl neskutečnej střep) si aktuálně pořídila dva roky starou černou A1 1.4 TDI S tronic. Když mi to řekla, tak jsem málem spolkl vidličku. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 04.12.18  11:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy

Ty tři "kousky" se ženou splňujeme, když to dáme všechno dohromady.
    Tvoje a moje děti zase obtěžují naše dítě... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 04.12.18  11:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy

wl: Povinnost to určitě není, ale pokud máš v sobě kus zodpovědnosti za budoucí vývoj lidstva, víš, co máš dělat. >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 04.12.18  11:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy

A za milenku být nemusí? >:D ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 04.12.18  10:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy

Thom, myslím, že v tejto spoločnosti nemá nik deti z dôvodu neplánovania rodičovstva.
    Ak sa na to pozeráš takto cez peniaze, videl si už rozprávku o troch grošoch?

Ja mám deti tri. Tiež by som si najradšej vyvážal r.i.ť. v Porsche, ale ani jedno z nich by som za to nemenil. Ani to, na ktoré som 14 rokov platil výživné. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 04.12.18  09:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy

základ sú 3 deti :
    1 - za chlapa
    2- za ženu
    3- pre štát
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 04.12.18  02:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy

Pokud ti jde primárně o procenta, pak doporučuji absint(h), Stroh, nebo Tatratea (Zbojnický). Aspoň, že se k nám uprchlíci nehrnou, mají totiž strach, že by se k nim Bureš choval jako k vlastním dětem.
    P.S. Teď v pondělí jsem byl na divadlo Sklep a tam mu radili, ať si na_ere do hnízda a opakuje si čapíčapíčapí...
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 04.12.18  01:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy

No nejlepší investice je prý do alkoholu, kdo ti dá až 43%? >:-[]

A teď jsem slyšel takovou zákeřnou otázku.
    ¨
    Víte co je horší než krkavčí matka?

Čapí otec >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.12.18  23:20

Investice do dětí může být tou vůbec nejlepší..., někde dál budou pozemky a nemovitosti a auta (až na velmi vzácné výjimky) budou někde hodně na konci.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 03.12.18  21:29

Thomasino: Já ti děkuji za rady, bez nich bych fakt nevěděl co jsou děti a výživné, fakt ne ;-) Možná bys mohl ještě se mnou rozebírat třeba něco z medicíny, té určitě taky rozumíš více jak já, co? >:-[] >:D ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 03.12.18  20:51

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy

Hele a nechyběl jsi zrovna na vejšce když se bralo téma "antikoncepce - co je to a jaké jsou druhy" ??? >:-[] >:-[] >:-[]
    K tomu jen dvě faktické poznámky, ale každý ať si to dělá jak chce. Jak říkal kdysi můj právník a přidal k tomu tabulky používané soudy pro určování výživného: Výše výživného na 2 děti je až 45% čistého příjmu, na 3 děti už klidně 55% čistého příjmu 8-s (a hypotéka a náklady na bydlení nebo jídlo se před tím neodpočítávají samozřejmě).
    Druhá poznámka, jak kdysi řekl jeden můj kamarád, děti jsou drahý koníček, pak ti nezbývají finance na jiné koníčky ;-) A místo vysněného Boxstera či Caymana kupuješ rodinné sedmimístné MPV a platíš hypotéku na větší byt nebo dům >:D >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 03.12.18  18:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy

Thomasino: Myslíš si, že bych šel dobrovolně jen tak do sedmimístného Picassa? :-O 8-s >:D
    Jak jsem psal níže, ty ventilky tolik stáli v době, kdy monitoraci tlaku nemělo v podstatě žádné auto. Ale i dnes se ty ceny liší, viz tvá cena a Danyho cena, model od modelu, ročník od ročníku, někdy si auta ventilky načtou samy, někdy se musí přes diagnostiku... A při blbé kombinaci to nemusí být levná záležitost.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 03.12.18  08:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy

Thom - to je buď nesmysl nebo to nefunguje. ;-) V GTI mi to klidně nahlásilo únavu krátce po začátku jízdy a naopak v Leonu nedávno při cestě do Brna jsem jel v kuse určitě déle než dvě hodiny a nic. Ale jinak bych tomu, že to takhle "obech.cali" klidně věřil. >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 03.12.18  07:53

V Megane je priama metóda merania so snímačom pri každom kolese. Ono ešte existuje priame meranie, kde dáta zbiera iba centrálna jednotka. V tom prípade sa musia snímače po každom prezutí konfigurovať do systému. Takto to má (mal v čase 2 roky dozadu) vyriešené napr. Opel, minimálne v Astre. Snímače v Opli vtedy vychádzali 60 € kus.
    Ja som na druhú sadu kupoval snímače priamo v Renaulte za 30 € kus (snímač spolu s ventilkom). Len nejak zabudli, že treba k tomu objednať montážnu sadu - matky, podložky a tesnenia. V ten deň som bol objednaný do pneuservisu a tak začala tour de servis, zháňať montážnu sadu. Našťastie som narazil na chlapíka v pneuservise, čo sa vyznal. Hľadal sadu od oka v krabici plnej sáčkov. Rozbaľoval a skúšal až nakoniec našiel, nakoniec. Vtedy som bol pekne na..hnevaný.
    Až na dvojdňové oneskorenie načítania pri prezúvaní na zimné to funguje pekne. Stratu tlaku hlási pri poklese pod 2,1 at.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.12.18  00:14

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy

Viděl jsem, že senzory nabízejí (za přijatelné ceny) i přímo pneuservisy. Ono, kdyby bylo u všech nových aut povinné přímé měření, tak by ty ceny senzorů spadly ještě o další kus níž.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 02.12.18  23:43

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy

Woody - co jsem slyšel, tak senzor únavy řidiče u koncernu je jen hlídání překročení 1.5 hodiny (nebo 2 hodiny??) doby jízdy >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 02.12.18  23:39

Ronaulte - jakých 6000 za senzory tlaku?? Já je dokupoval ty čidla na druhou sadu pneu v Renaultě před 4 lety za 490 Kč za kus. A dnes počítám je to snad už levnější :-!
    P.S.: Rone, ty kanče, vy už zase čekáte !!?? >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 02.12.18  15:49

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy

w-a
    Ron to zřejmě myslel tak, jestli se teď taky dají koupit (u Renaultu) senzory a ventilky zvlášť, nebo to lze koupit jen dohromady.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 02.12.18  06:59

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy

Ron: GTI vyrobeno na konci roku 2014, tam mi to ale falešný poplach nahlásilo jenom jednou. Zato když jsem jednou omylem zapomněl jedno kolo dofouknout na správný tlak, takže rozdíl řekněme 0.3 at tam určitě byl, tak to nic nehlásilo.

To, co píšu v příspěvku, mi teď dělá Leon. Na druhou stranu GTI mi ze začátku až podezřele často hlásilo rozpoznání únavy řidiče, zřejmě si potřebovalo zvyknout na můj svěží mladistvý xicht. >:D >:D Seat mě ignoruje.

Přímé měření tlaku přes ventilky má od zavedení té povinnosti i Dacie, takže pochybuju, že Renault by na tom byl jinak.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…