Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 05.12.18  12:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy

Woody, manuál a nafta bola zrejme cena rozumu.

S výberom je to ťažké, keď začínaš vyberať. Nakoniec sa to pekne vytriedi samé podľa preferencií, viď tá Insignia. K tej som sa ešte nedostal a podľa testov to vyzerá na synonymum pohodlia. Mondeo tiež nejazdilo zle. To som skúšal s 1,5 a bolo to na tú váhu také "dostatočné".
    Možno by ste sa mohli podeliť so zážitkami zo stretnutia. Predsa len, priame presadanie toho napovie najviac.
    Emel, ako si spokojný s Aisinom? V nových Volvách sa správa bez výhrad.
    Chystáš prípadne recenziu?
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.12.18  11:49

« Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy

Dany
    Ak na tom jazdí aj žena, pak může být rozdíl 7cm naprosto zásadní! >:D
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 05.12.18  11:29

Emel: Tak dal sis na čas, ale konec dobrý.... ;-) Ono se to hodí, ráno jsem vyjel z baráku a po včerejším teplém dni byla dneska regulérní klouzačka.
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 05.12.18  11:18

« Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy

No a mně konečně po měsíci od objednání dorazily podložky pod kola, takže se mi vejdou koupený zimáky přes brzdy a vesele jezdím :-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 05.12.18  10:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy

Nj, ono to natřásání obtěžuje hlavně v momentech, kdy nechceš jet, ale jenom se vézt. Naštěstí moje rodina je v tomhle super, manželka si nejspíš myslí svoje, ale moc to neventiluje....no a děti maj to zatlačování do sedaček a ke stranám za zábavu na jinak nudné cestě. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 05.12.18  10:41

Dany: Myslím, že po předchozích příspěvcích nebudou následující informace natolik překvapivé. Člověk, jehož revírem je dálnice a z Roudnice do Turnova to bere přes Prahu
    [odkaz] zatímco mě by ani nenapadlo vynechat křivoklátské silničky a okolí Bělé pod Bezdězem, tak tento člověk ti bude vyprávět, jak ho baví řadit manuálně a automat je konec zábavy. ;-) Abych to zkrátil, takže dvoulitrová nafta a manuál.

Taková Insignia byla v mém výběru taky a klidně přiznám, že ten podvozek a ticho si mě získaly. Jenže pak v ní 165k turbobenzín působí značně ospale a dvoulitr se zase vázal s automatem a 4x4, což cenově atakovalo pro mě zajímavější auta. Asi ti nemusím vysvětlovat, jak se při výběru člověk zmítá v soukolí potřeb a přání. Pokud aktuálně nemám auto na blbnutí, chtěl jsem spíš tu živost než pohodlí. Za pár let bude nejspíš výběr rodinného auta vypadat jinak.

• « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 05.12.18  10:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy

Ja som v podstate spokojný, len ma občas obťažuje to neustále "kopírovanie" terénu. Hlavne ostré priečne nerovnosti, ale to je oriešok pre viacero podvozkov, vrátane tých vzduchových.

ad polovičky. Žena sa ma pýta "čo ten hukot?". Já "Nič miláčik, to len bezpečne prechádzam zákrutou (horský prechod Kysuce - Oravská Lesná, tradične natlačené auto až po strop). "A nemôžeš trochu ubrať?" Já " Môžem". Po pár ďalších zákrutách "Však si neubral, mne už je zle". Já "Veď som nepovedal, že uberiem, iba že môžem" >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 05.12.18  10:14

Ron: no to sa dôrazne ohradzujem, že Slováci mrvia u nás vyrábané Peugeoty. Každý predsa vie, že v trnavskom PSA už robia skoro samí Srbi. >:D
    Tom: tak ono problém u Rona nebude s jeho prehnaným plodením, ale že prišiel k dvom(?) potomkom práve bez toho aktu. Teda má povinnosti bez tomu predchádzajúcej zábavy >:-[] tak holt zostáva len ten autobus.
    Dany, woody: tiež to mám tak, radšej auto trochu počuť a cítiť, aspoň to človeka baví. Ísť v niečom dokonale utlmenom a tichom, to už nemusím mať ani spaľovák a môžem ísť do EV. Stále tvrdím, že moja trojka bez toho motora by bola nezaujímavým autom, je to práve ten charakter a zvukový prejav motora, ktorý robí jazdu zaujímavou (no a trocha toho výkonu samozrejme :-) ), aj keď naše polovičky môžu tieto športovejšie deriváty vnímať ako otravne hučiace kostitrasy.
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 05.12.18  09:52

« Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy

No 7 cm je 7 cm. Viem si predstaviť, že S-Max sa do garáže vlezie a Mondeo už nie. Ak na aute jazdí aj žena, tak 7 cm môže byť rozdiel medzi LTT a "ja som ti hovorila, že je to príliš dlhé" >:D .
    Aký dal do toho motor, štvorkolka, automat?

Ja zatiaľ tiež dávam prednosť tomu intenzívnejšiemu zážitku, ale už by som prijal aj viac toho komfortu. Ale je to ako so všetkým. Kedy bude dosť? Navyše sú agilita a pocit z rýchlosti jasne proti komfortu. Mne najviac vadí ten nárast váhy a všetko s tým súvisiace. Cestou môže byť Mazda so svojou šestkou, ktorá je relatívne ľahká a dostatočne agilná. Ak v ďalšej generácii použijú turbo prípadne kompresor, tak ako plánujú v trojke, tak to môže byť zaujímavé v mainstreame. Ak by sa vrátili k predným lichobežníkom, tak by to bolo eňoňuňo. To sa ale asi nedá predpokladať pri použití torzky v trojke :'-(

Ten paradox je zaručene kvôli kvalitnejším komponentom. Mne sa páči ako sú vyladené TypeR a Megane RS. Normálne začínam rozmýšľať, či sa budú dať použiť RS-kové tlmiče na GT. Na rozdiel od ostatných si nemyslím, že pri RS robia gro komfortného správania hydraulické dorazy, ale práve kvalita tlmičov. Na dorazy nedošlo a komfort pri tej jazde bol prekvapivý.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 05.12.18  08:16

« Re: Re: Re: Megane RS Trophy

Dany: No já bych úplně neřekl, že Mondeo je se svými 7 cm navíc oproti S-Maxu nějakej rozdíl. ;-) Právě jsem myslel, že švagr vezme nějakou klasickou střední, na nějaký odvazy typu kupé, kabrio nebo H-H on není. Je to fajn chlap, ale o autech si moc nepokecáme. Vyprávět mu o nějaký pěkný okresce, kde se dá dobře projet, to je ztráta času. On je vyloženě dálniční typ, co není na autobahnu, to neexistuje. Na jeho obranu ovšem musím dodat, že si před dvěma lety koupil motorku. Jestli s ní ale taky jezdí jenom dálnici, na to se raději neptám. >:-[]

Jinak naprostej souhlas. Dobrá střední třída je co se týká komfortu o parník jinde. Odhlučnění, podvozek - nedávno jsme měli minisraz nových aut s Emelem (Insignie) a Ozzmanem (Mondeo) - trochu jsme to projeli, Ozzymu jsme teda malinko usmažili brzdy >:D a Leon samozřejmě vyhrál cenu pro nejhlučnější kostitřas. >:-[] Na druhou stranu rychlost v něm zase nejvíc vnímáš a já zatím tomuhle dávám přednost. Ten paradox sportovních derivací kompaktů může být způsoben použitím lepší techniky, kvalitnějších dílů atd.
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 05.12.18  07:58

« Re: Re: Megane RS Trophy

Thom, tak komu by sa takýto promiskuitný život nepáčil, že >:D . Len mám obavy, že to leze do peňazí viac ako tie deti.

Woody: Možno mu vyhovuje Forďácky podvozok a nechce dlhé Mondeo. Ja sa vždy snažím vpratať do čo najmenšieho auta aké potrebujem. Čas pred Meganom sme trávili so sedanom so 400l kufrom a nebol problém s kočíkom ani s tradičným sťahovaním národov za rodinou. Napratal som do ňho 200l sud aj 2,6m dlhú guľatinu na pergolu... Aj preto som sa pohrával s myšlienkou na Mazdu 3 sedan. Len keby mala viac toho elánu. Je ale vec, čo by ma donútila skočiť o triedu vyššie a tou je komfort. Nižšia stredná proste nevie taký komfort ako stredná, bez ohľadu na adaptívne tlmiče a iné fičúriny. Paradoxom je, že niektoré športové derivácie hatchov sú komfortnejšie ako ich civilnejší príbuzní.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 04.12.18  23:51

« Re: Re: Megane RS Trophy

thomasino: To je samozřejmě jen náhrada za to, že děti v podstatě nemáš, resp. minimálně. To ti pak nezbývá čas na to poznávat nová auta, protože není den, kdy bys nebyl překvapen něčím novým ;-) >:D

Woody: Tak třeba má klaustrofobii a potřebuje velký prostor. Doporučil bych mu i větší auta, ale zase chápu, že tohle je ta ještě zdravá velikost se kterou se dá zaparkovat. Navíc, když máš takové MPV, můžeš parkovat na místech pro rodiny s dětmi, nikdo nebude podezírat S-Maxe, že není rodinný. Pro jistotu vozit na zadním sedadla nepoužívanou sedačku a má vyhráno :yes: >:D Je ale pravdou, že my bychom na těchto místech mohli parkovat, ale reálně má manželka na těch místech zakázáno parkovat, protože to právě děti obíjejí dveřmi auta kolem, takže MPV parkuje klasicky na prázdné straně parkoviště.
    Ad 207, ne všechny kousky jsou stejné, třeba to byl pondělní nebo páteční kus. Nám sloužila velmi dobře celých 8 let, pouze ta klimatizace na konci a v záruce měnili čtecí lampičky, jinak vůbec nic. Ale kombíky byly vyráběny ve FR a HB na SK, tak možná to tam Slováci mrví >:-[] >:D

Jinak mě osobně příjde Picasso malé i v sedmimístném provedení, přijede teď ze studijního pobytu v GB nejstarší s přítelem a manželka chce se všemi dětmi, včetně nenarozených, vyrazit na výlet do Krakova...a já nevím kam narvu kočárek :-O >:D
    Eeee, není tu někdo, kdo mí půjčí autobus? >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 04.12.18  22:52

« Re: Megane RS Trophy

Tak to se teda švagr rozvášnil !! >:D Já mám opačný problém, baví mě poznávat nové auta, takže po 2 letech mám pocit, že nutně potřebuji nové. No teď se to ke všemu začíná zkracovat na 1-2 roky >:-[] >:D
    WL - tak Golf R ve třídvířku jde zatím objednat, ale asi neumí jiný než ty základní sedadla. Prý slibovali ty lepší co byly za příplatek v GTI Clubsportu, ale asi to ještě u nás nejde. Ale borec v Porsche Brno věděl prdlačky, musím k mému jinam.. Budu muset zjistit více info. Asi nemáš o tom nějaké zprávy, že? Vím že v Anglii se daly objednat, nevím jak je to v Německu.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 04.12.18  22:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy

Tiež si myslím že pre 2 je také auto zbytočnosť ale ak si zvykol....
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 04.12.18  18:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy

sf: To já chápu, že si zvyknul, ale přece jen - S-Max pro dva ale spíš jen pro jednoho, proč ? Ani dovolená nemůže posloužit coby argument, protože v naprosté většině lítaj... taky bych spíš čekal nějakou změnu.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 04.12.18  18:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy

Čakal som že napíšeš : švagra chytila kríza stredného veku a kúpil kupé/kabrio/HH.
    S-Max je ale ok ak si už zvykol, mám jeho praktickejšieho brášku a po jazde v ňom nechápem to "SUV šialenstvo". Je ďaleko praktickejší a má lepšie nastupovanie/vystupovanie. Možnosti 4x4 či automaty sú tak isto v ponuke, akurát do MPV asi nikto nemontuje nejaké 6 valce.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 04.12.18  17:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy

wl: Máš pravdu, tohle není o vkusu, spíš jen takovej divnej výběr. Proč na městské pojížďky ojetou malou naftovou Audinu ? Proč ne nové a klidně třeba i mainstreamovej kompaktní hatch ? V rodině žádnou "povinnost" kupovat prémii nemají. ;-)

Švagr mě pro změnu překvapil, když se po jedenácti letech s S-Maxem rozhodl auto vyměnit. Děti už jsou dospělé a mají svá auta, pátý člen rodiny - retrívr Nelina jim nedávno zemřel.....takže se hluboce zamyslel a koupil...........nového S-Maxe. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 04.12.18  14:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy

Jasně, ale motorizace je přece spíš věcí rozumu (než vkusu) a ženy obecně motorizace moc neřeší.
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 04.12.18  14:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy

WL, možno si prehliadol 1.4 TDI. To je tá tragédia ;-)
    A1 samotná je pre babu v pohode.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 04.12.18  13:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS Trophy

U ženy bych volbu A1 za nevkus nepovažoval.
    Třeba mojí ženě až tak malá auta nic moc neříkají, ale Q3, nebo A3 cabrio, to jo...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…