iudex 07.12.18 17:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosúťaž 12/2018
Inak zaujímavá info z vedľajšej diskusie na hlavnej: v Čechách sa predalo doteraz 484 ks 3er, z čoho 320 bolo xdrive. Takže štvorkolky tvoria 2/3 všetkých predaných 3er (a tipujem že v iných štátoch to nebude moc odlišné), to je dosť prekvapivá info pre mňa. A pri 5er je to ešte viac, až 90% štvorkoliek. To je zrejme i argument, prečo BMW vo viacerých modeloch opúšťa RWD: aj tak si väčšina kúpi štvorkolku. -
iudex 07.12.18 16:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosúťaž 12/2018
Ono do našej hlavnej dediny sa ani moc rýchlejšie nedá, jednak je tam 110 kmh, väčšina ide tak 118 a pri tej mase áut je dosť jedno, či po vjazde do Blavy stojíš v ľavom či pravom pruhu. Aj merajúce orgány sú tam furt. Ale je pravda, že nudou si ideš ukúsať nechty, ľutujem Danyho, že to musí absolvovať denne. -
speedfred 07.12.18 15:51
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosúťaž 12/2018
Takú spotrebu nerobím ani s 1.5 ecobúst (táram ,raz som mal 6.4)
No čvô Vám povedia,minimum som mal asi 8.6 tempomat 140-145 , potom svižnejší koniec a skončilo to myslím na 8.8L. Inak 11-13-15L. Nordšlajfe 46.4L 8-s
Tempomatových 114 by som musel ísť asi na trojke >:D -
iudex 07.12.18 13:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Fotosúťaž 12/2018
Dany: musel som si v ten deň zobrať Mondeo, lebo som niesol vianočný stromček a do 3er akosi nevojde (v tomto ohľade zlatý liftback). A spätne hodnotím ponechanie Mondea ako dobré rozhodnutie, predsalen často človek potrebuje veľké auto s veľkým a praktickým kufrom. Do budúcna uvažujem ako nástupcu opäť liftback, prípadne aj kombi (to by už nemuselo byť strednej triedy, možno by stačila aj nižšia stredná, samozrejme ale s niečím silnejším ako máš Ty). Zaujal ma napr. Proceed GT, vyzerá výborne a vo verzii GT s 204k to asi aj pôjde.
Mimochodom dnes som s trojkou cestu z BA som spravil so spotrebou 6,9l, myslím že super na trojliter (čo na to oravské Alfy s menším objemom?). >:D -
praděda7 07.12.18 11:30
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosúťaž 12/2018
Právě jsem se vrátil z Hradu......ehmmm..z Prahy, kam jsme se se soudružkou manželkou vypravili ve věci obnovení aust. passportu a při té příležitosti taky navštívit vánoční trhy.
Byly z toho 3 noci v Hiltonu, který je nedaleko aust. konzulátu a navíc je tam solidní příjezd po magistrále, plus dobré parkování pod hotelem.
Aust. konzulát se konečně "posunul" do 21 století a vyřízení bylo tentokrát bleskové. Posledně (cca před 2 léty), když jsme řešili manželčin passport to byla hotová kalvárie.
Počasí bylo po oba dny (úterý/středa) ukázkové. Sluníčko jako na jaře......a túristů plno jako v létě.......
Trhy, výzdoba a nabídka dobrot byla solidní, ale to už je dnes "norma" po celé republice. Nic co by mě tam ohromilo.....
Cesta tam D1 v pondělí byla na moravské straně Vysočiny ve znamení mrholení a místy velmi husté mlhy, ale na české straně suchá vozovka a místy vysvitlo i slunéčko.... ;-)
Zdržovačka....jen ten dlouhý úsek u Humpolce a jinak "no problem"......... :-!
woody-alien 07.12.18 07:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Fotosúťaž 12/2018
iudex: Jak píše wl a Dany. Nechal jsem zatím lepit sklo dvakrát. U H1 (ta to přímo přitahovala a potřetí už se mi sklo měnit nechtělo) a u Dokkera. Zvlášť u toho Dokkera bych ten ďubanec už nenašel, pokud bych nevěděl kde je. :yes: -
Dany 07.12.18 07:04
« Re: Re: Re: Re: Fotosúťaž 12/2018
Iudex, ak chceš v Bratislave skákať cez električky, tak musíš "znát mapu". Je to džungla. Ešteže to bolo Mondeo. Sklo daj určite zalepiť. Ak tam nie je prasklina, tak sa to naleptá a spojí. Nebude sa to ďalej šíriť. Niektoré ťukance sa zalejú tak, že nie sú skoro vidieť.
Ja som bol minulý týždeň meniť sklo na firemnej XC60 (bol tam ťukanec aj s 2 cm prasklinou a to už lepiť nechceli) a hneď po 5 km vidím ako kameň letí padáčikom rovno do stredu. Prituhlo mi. Našťastie zanechal len takú odreninu.
Takže doma ste sa rozhodli nechať Mondeo? Spomínal si, že žene by sa viac pozdávalo GTI ;-) -
speedfred 06.12.18 21:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosúťaž 12/2018
Červený Kodiak v sportline vypadá celkom k svetu,a ani ten Aerton tiež nie špatný v nejakej peknej farbe. Ani jeden by som si asi ale nekúpil.
To vieš kolegovi sa to asi páči tak to skrátka kúpil ,teraz mám pocit sa hodne kupuje auto iba preto že ho človek chce alebo sa mu páči. -
Ronault. 06.12.18 19:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosúťaž 12/2018
Speedfred: tak jistě, to jen že ta reklama sedí. Ale jeden již bývalý kolega ho má...a primář dnes oznámil Kodiaq sportline v červené... lehce jety... sedmimístný.... nafta ... vůbec nechápu... Děti odchované, problém se zády nemá, najede málo...