Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 21.01.19  16:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutez

iudex
    Však já to hodnotím subjektivně, jen se přitom opírám i o objektivnější srovnávačky.
    Pokud přemýšlíš o tom, jestli bys tenkrát dobrzdil, kdybys měl jiné zimní pneu (třeba ty Dunlopy), tak buď v klidu, určitě bys to taky nedobrzdil, leda bys měl nějaké pneu s hroty, nebo řetězy.
    Jinak Ondra už jezdil i G7R po WLTP a byl z něj docela nadšený, údajně celkově nejdotaženější G7R, takže co se 2.0 TSI týče, tam zřejmě koncern zvwládl přechod na WLTP mnohem lépe, než třeba u (ospalého) V6 TDI.
    Asi jsou to poslední možnosti jak získat rychlý Golf s jedním párem dveří, ale už je ta 7. g. za zenitem a 8. g. mě díky absenci 3dv. verze nebere. Navíc jsem teď dal G5 GTI technicky do pucu,
    takže jezdí a hlavně brzdí líp, jak nové a jako bonus jsem s ním retro (...ještě jsem nebyl in, a už jsem retro...). :-)
    Právě v době, kdy se Golf loučí s jedním párem dveří nastává čas vrátit se ke klasickému "Brouku" s jedním párem dveří a hlavně se správně špatně umístěným motorem. ;-)
    K tomu ProCeedu, doufám, že si teď nevybíráš auta s podmínkou oranžové barvy v nabídce. >:D
    A copak, že chceš najednou automat (dct), když je v nabídce i manuál (navíc za méně peněz)?
    V Track Red nevypadá špatně, zezadu mi dokonce trochu připomíná Macana...
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 21.01.19  11:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutez

Dany: ako píšeš dobre (keď autá boli len lacnejšie) už zrejme bolo, od minulého roka (a zjavne vplyvu WLTP) paušálne všetci viac či menej nápadne zdražujú. Síce sa bránia výbavou či novými generáciami, ale teraz zdražujú autá aj v rámci jednej generácie a výbava to nevysvetľuje (nahovoriac o tom, že sa vnucuje výbava, ktorú by človek ani nechcel, napr. povinné automaty). Aj ten Proceed GT za 26590 je (na Kiu a nižšiu strednú všeobecne) drahý, na druhej strane 200k kombík s automatom a komplet výbavou (sériovo 18ky, full LED, parkovacia kamera či vyhrievané sedadlá či volant) nikde nie je lacnejší. Nehovoriac o tom, že konkurencie ubúda, ako píšeš ten Megane s 1,6T už odpadol a najsilnejší je aktuálne s 1,3kou (síce dostatočných 160k, ale proste žiadne hot-kombi). A Leon ST (s novým dvojlitrom 190k, čo vyzerá slušne) je po dovybavení na úroveň Proceeda drahší (je ale jasné, že Seat vie zľavy, na rozdiel od Kórejcov).
    Xdrive som moc neotestoval, najviac čo som šiel v zlom počasí bolo na Zochovu chatu v snehovej brečke a to dala 3ka s prstom v nose. Keď nasnežilo, tak som si aj chcel niekde na parkovisku zablbnúť, ale všade boli len tunely so stenami snehu po krajoch, takže nič na bezpečné blbnutie.
    A na lyžovačku aj tak pôjdem Mondeom (lebo do 3er lyže nedám). Takže zatiaľ ako pridanú hodnotu štvorkolky vnímam väčší duševný kľud a istotu, že proste môžem ísť hocikam (naopak s RWD by som bol v tejto zime dosť nervózny).
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 21.01.19  10:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutez

Iudex, Proceed sa im vydaril. Cenníková Meganu bola cca 26t. Bolo to už s alcantarou, vyhrievanie, navi, kamera, farba... Kupoval som za 22 600. Teraz vyberá kolega auto a keď pozerám tie cenníky, tak to všetko išlo smerom "síce drahšie, ale o to horšie".
    Napr. taká Mazda 6 začínala na cca 21 500 čo si pamätám a teraz od 26 790. Síce má po facelifte nejakú tú výbavu v základe, ale aj tak sú tie skoky riadne. Na 20t bude začínať nová trojka ;-\
    Megane, ak nepočítame RS, momentálne končí s benzínovou 1,3. Seat má v ponuke 2,0 TSI 190k. To je ten s Millerovym cyklom? Jazdil ho už niekto?

Ako sa žije so štvorkolkou? Už si jej dal napiť na snehu?
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 21.01.19  09:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutez

Ja dlhodobo testujem zimné na príjazdovej ceste k svokrovcom. Oravská Lesná, výjazd na Pribišskú Mrzáčku. Príkry svah s esíčkom. Netrúfam si odhadnúť sklon, ale z miestnej krčmy (R.I.Ť.) sa chodí do kopca štvornožky. Momentálne hlásia 240 cm snehu. Minulý rok sa teploty prehupli cez -40. Väčšina domácich na kopci má štorkolky. V reále viac záleží na type povrchu, váhe auta a na type a hĺbke vzorku. Najhorší je vyšmýkaný povrch a keď je odmäk. To nedajú žiadne gumy a pomôžu iba reťaze. Naposled keď bol odmäk a nedostal som sa naloženým autom hore, tak sused, čo ma nové WR D4 sa bil do pŕs, že on to dá
    (Passat B6 2,0 TDI). Tak som zhodil reťaze a išli sme to ešte raz. Tam kde skončili Matadory skončili aj Nokiany.
    V konečnom dôsledku, ako vraví WL, záleží na mixe vlastností. Čo ma na Matadoroch prekvapilo je, že ma po prémiových produktoch ničím neprekvapili. Vlastne áno. To že budú komfortnejšie oproti letným športovým Contíkom som čakal. Že však budú aj tichšie, to ma prekvapilo hodne. Nabudúce asi pôjdem do Contíkov, aby som si overil rozdiel na jednom aute. Už teraz viem povedať, že za tú cenu sú Matadory viac ako ok.
    Tým nechcem tvrdiť, že patria na M2. Tá si zaslúži to najlepšie.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 21.01.19  08:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutez

Wl: je pomerne ťažké u nás amatérov povedať objektívne porovnanie pneumatík, je to všetko dosť subjektívne, keďže nevieš porovnať súčasne dve gumy na jednom aute, teda za rovnakých podmienok. Mne sa tiež subjektívne zdajú Conti TS860 ako super gumy, najmä na suchej a mokrej ceste, kde majú výborný grip a sú aj veľmi tiché. K absolutóriu na snehu mi ale bráni minuloročný ťukanec na parkovisku na zľadovatelom snehu, kde mi nedali prednosť a po skočení na brzdy auto išlo rovno, absolútne žiadny grip a popravde čakal som viac od fungl nových špičkovo hodnotených gúm. Subjektívne sa mi javí (ale opäť: iné auto, iné podmienky), že Dunlopy WS 5 si so snehom rozumejú o chlp lepšie, brzdenie a strata adhézie je progresívnejšia a čitateľnejšia.
    Ad TCR: tak ono TCR ani nemá byť niečo iné ako Clubsport II, proste najsilnejšie GTI. Z môjho pohľadu je len jeden problém, že tam nie je manuál, inak ale prvé testy sú dosť pochvalné, netradične na auto s GPF chvália aj zvukový prejav. Inak ale Clubsport mi tiež prišiel ako (v kontexte svojej doby )zaujímavejšie auto, jednak ten manuál, ako aj výkonový "sleeper" s oficiálne 195 kW, ale s overboostom 213 kW. TCR vlastne len spravil z overboostu trvalý stav. Btw. z Tvojho pohľadu by to ale mala byť super kúpa, zrejme posledný výkonný Golf v trojdverovej verzii. Nekupuješ? ;-)
    Inak čo sa týka kupovania, ja mám teoretického nástupcu rodinného auta. Aktuálne to nie je, ale keby sa náhodou Ford jedného dňa odporúčal (čo mi pri motore 1,6EB všetci prorokujú), tak môj aktuálny favorit je (možno prekvapivo) nová Kia Proceed. Kombík som už síce nechcel, ale tento štýl shooting brake sa mi javí ako pekný kompromis dizajnu a praktickosti. Práve u nás zverejnili cenník a konfigurátor, cena 1,6T, nie je malá (26590 eur), ale podobne výkonné a vybavené kombi s automatom zrejme moc lacnejšie nie sú. Dany, woody: aká bola pred zľavou cena vašich kombíkov?
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 21.01.19  02:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutez

Nokiany na sněhu/ledu možná horší (než 860ky) nebudou, ale třeba ten grip na suchu a komfort, který mají 860ky, je na poměry zimních pneu neskutečný, přitom na sněhu a ledu taky špica, věřím, že v komplexu je aktuálně neporazí nikdo.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 21.01.19  02:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutez

Jo, ty "semiskořepiny" tam nejsou.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 20.01.19  22:47

Lehce off topic, resp. k diskuzi pod nedávným článkem k přítomnosti zákazníka na dílně v servisu.

Jeli jsme minulý weekend s ženou Picassem a najednou rachot zpod auta. Zastavil jsem, kouknu pod auto a kryt motoru na zemi, držel jen vpředu. Všude břečka, nářadí jsem sebou neměl, Naštěstí to bylo domů jen kousek, tak jsem to otočil a jel pomalu zpátky. Doma jsem auto zvedl a kryt držel na jednom ze sedmi šroubů. Kryt jsem sundal, hodil do kufru a zajel do servisu ke známému. Všechny šrouby pryč, ani jeden nebyl zlomený, závity v pohodě. Naposledy bylo auto před 10t km v servisu v Citroenu ve Frýdku, takže hošánci nandali kryt a buď z lenivosti nedotáhli šrouby nebo tam nedali všechny. Minulý majitel si ten servis pochvaloval, ale mě zatím moc nepřesvědčili. Takže asi takhle ke kvalitě servisu.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 20.01.19  22:27

Já se přidám s hodnocením pneumatik po měsíci.

Na Fabii jsou Batum Polaris 5 215/45 R16 90V XL. Na sněhu si je otec docela pochvaloval, na cestu bez problémů vyjel, jak těch 20 cm rozbředlo, plaval jako všichni. Hlučnost se mi zdála dneska v normě.

Na Meganu mám nové Nokian WR D4 205/55 R16 91 H. Musím tedy pochválit chování na sněhu. Zkoušel jsem na prázdném, ale menším parkovišti nějaké blbosti a ručku atd a moc se mi je nedařilo rozhodit. Stejně tak jsem párkrát jak u nás hodně sněžilo trochu spěchal do práce a po dálnici jsem vjel v cca 90-100 do levého zasněženého pruhu nebo přes břečku a v pohodě. Jednou jsem z mokré cesty ve 110 vletěl do zaváté cesty (to jsem fakt nečekal že v Ově u Nové Huti bude zavátá čtyřproudovka, když celé město bylo s mokrými silnicemi a ještě to bylo za zatáčkou...). Co ale hodnotím negativně, tak je vyšší hlučnost proti Conti TS850. Sice nepískají na vodě nad 110 jako Conti, ale setrvale jsou hlučnější. A taky mi šla spotřeba tak 0 3-5 deci nahoru. Možná je to těmi opravdu zimními podmínkami, které Megane dosud nezažil a tedy nemohu hodnotit TS 850 za pořádné zimy.

Na Picassu jsou cca 2 leté Nokiany WR A4 a oproti letním Nexen N-Blue se mi hlučnější nezdají, ale zároveň ve vysokém a tajícím sněhu je Megane jistější. Ale je pravda, že roli hraje i automat, který přecejen nedovoluje tak si vyhrát s dávkováním výkonu jako manuál.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 20.01.19  21:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutez

WL - díky za info ohledně TS860, asi do nich půjdu. Na předku je taky potřeba nějaký grip, jak jsem nedávno zjistil >:-[]
    S tím TCR to ale vypadá, že oproti Clubsport tam nepůjdou objednat ty lepší sedačky :-(
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.01.19  00:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutez

iudex
    Nevím jak ty, ale já jsem měl/mám teď možnost otestovat je v opravdu zimních podmínkách a i v těch fungují až překvapivě dobře.
    Ondra už s TCR jezdil a je to Clubsport po face, nic více, nic méně.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 19.01.19  19:36

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutez

Takisto mám zimné Conti TS860 (rozmer 215/55 R16) a nemôžem povedať jediné zlé slovo. Takže predpokladám, že verzia S bude rovnako dobrá, ak nie lepšia a kľudne by som do nich išiel.
    Mimochodom aj Dunlopy Winter Sport 5 (rozmer 225/4 R18) sa ukazujú výborné, porovnateľné s Contíkmi.
    Btw. konečne GTI TCR vo finálnom stave: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 19.01.19  12:45

Vím, že to sem nepatří a omlouvám se, ale nemohl jsem se po přečtení tohoto článku ubránit tomu, abych se o něj s vámi nepodělil....

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 19.01.19  01:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutez

Th
    Pokud budou i eSka tak skvělé jako 860ky bez eSka (snad jo), pak bych ti je doporučil určitě.
    Třeba tady má zatím neskutečně pozitivní hodnocení.
    Vypadá to, že i 860S je aktuálně zimní TOP pneu.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 19.01.19  01:17

Vzhledem k tomu rozměru co uvádíš (R15 195), to zřejmě nebudou TS860S, ale jen 860.
    Ty mám teď v rozměru 225/45/17" a jsou skvělé.
  • « 00 Reagovat !

foto VII

VII 18.01.19  22:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutez

Mám je na autě druhý rok, ale v rozměru R15 195, což ti asi moc nepomůže, každopádně za mě perfektní. Drží dobře na suchu a hlavně na vodě (podstatně líp než letní eco mr... continental, co jsou na autě z výroby), a po letošní nadílce můžu říct, že i na sněhu a ledu s nimi zatím žádný problém.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 18.01.19  21:38

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutez

Borci, někdo zkušenosti s novými Contíky TS860S ?? Tipuji, že WL jako fanda Contíků má testy v malíku a nějaké na autě. Podle toho co jsem hledal jsou na sněhu špička :-)
    Asi pojedu na driftování do Lungau a v rozměru 245/35 R19 co potřebuji na předek jsou k mání buď za rozumnou cenu Hankooky W320, nebo Contíky 830P a nebo 860S >:-[] Nebo Michelin PA4 a Nokian A4..
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 15.01.19  15:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutez

Do Nového roku přeji všem jen "nízké létání" a žádné přemety...........

[odkaz]
  • « 10 Reagovat !

foto Dany

Dany 15.01.19  08:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutez

Ahoj všetci.

Vyzerá, že tu skapal pes. Asi to máme viacerí tak, že čím viac voľna, tým menej času.
    Teraz začínam ščítať a pozerať medzisviatkové testy a videá. Do diskusií nemá cenu zasahovať, keďže žijú krátko a v niektorých prípadoch je to tak dobre.

Čo si priať do nového roka?
    Želám nám všetkým, viac príjemne stráveného času, či už v náručí svojich blízkych, alebo pri svojich záľubách. Želám nám lacnejší benzín, viac snehu, keď sa to hodí a menej keď ho netreba. Želám nám viac citu v riadení, presnejšie manuály, dobré automaty, lepšiu odozvu na plyn a bezbrehú priľnavosť. V diskusiách nám želám viac slušnosti a menej Sakry. V novom fotoroku viac nápadov a dobré oko. Želám nám skrátka to najlepšie. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 08.01.19  23:54

« Re: Re: Re: Re: Fotosoutez

Do ledna... to by snad šlo.

Insi na křest ohněm ještě čeká. Zato RS to dávala pravidelně...
    [odkaz]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…