praděda7 22.01.19 15:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutez
Souhlas. Koncept Proceedu byl opravdu velmi povedený....
....produkčnímu už ta jiskra chybí.....mě obzvlášť nesedí zakončení 1/4 glass do špice. Na konceptu částečné useknutá koncovka mě vyhovuje víc. Ale bacha, pokud byl důraz na zvýraznění "směru" shooting brake, tak zakončení "do špice" tomu určitě pomohlo. [odkaz]
Němečtí žoldáci odvedli dobrou práci..... >:D :yes: -
Dany 22.01.19 15:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutez
Ku konceptu Proceedu ani ťuk. Je to čistá designovka a z tohto pohľadu nemá chybu.
Reálne Proceed nijak rozmermi nevybočuje z triedy. Zadný previs má tesne cez meter a že nemá takú masu plechu nad kolesom, tak vyzerá zadok trochu pretiahnutý. Mne sa ako alternatíva k strednotriednym kombíkom páči.
iudex 22.01.19 14:23
wl: tu sa nezhodneme, za mňa je to najsilnejšia stránka dizajnu a práve tou zadnou časťou auto vyčnieva z radu viac či menej utilitaristických kompaktných kombíkov. Proste shooting brake. No a ako bonus je tam na výber viacero zaujímavých farieb, ako dve červené (pre GT len jedna), tak i oranžová, sýtomodrá (aj keď tá sa trochu bije s červenými detailami) a dokonca i v bielej vyzerá vďaka tým červeným akcentom dobre.
A možno tá zadná "Porsche-časť" Proceedu je najbližšie, ako sa ja dostanem k Porsche. >:D >:-[] -
Emel 22.01.19 13:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutez
woody, iudex: Proceed taky tolik nemusím. Ještě si počkám naživo, ale z fotek mám pocit, že ty proporce úplně nesedí ke kompaktnímu kombíku a potřebovaly by výrazně širší a nižší karoserii... no, něco jako byl koncept [odkaz] -
iudex 22.01.19 11:21
fred: nie, a takéto auto by som si určite všimol.
Oravák ide do Álp? Čo tam hore máte málo snehu? >:D Btw. a ako sa natrepeš s lyžami do sedanu? Jedine ak by si kašľal na rodinu a išiel sám. Ja sa naopak chystám lyžovať hore na Kysuce. -
woody-alien 22.01.19 08:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutez
iudex: U nás je tedy Proceed zatím dražší, pro GT není žádná akční cena (pro GT line 20.000) - tedy s automatem za 725t. Zase zřejmě půjde líp vyjednávat.
Není to auto, které by mě nějak extra zaujalo, i když jak píšeš - dneska abys aspoň takto výkonný motor v kompaktu pohledal.
Mrknul jsem na Leona s 2.0TSI 140kW. Za prvé je povinně s automatem, ale i kdybych DSG odečetl (u Seatu tradičně nejlevnější z koncernu - 45t), tak stojí v FRku o 50t víc než za kolik byla 1.8TSI. Dokonce i 1.5TSI 150k má teď vyšší ceníkovku než měla 1.8TSI. Zřejmě ty filtry něco stojej. ;-)
Zkrátka momentálně se musím usmívat, když se v diskuzích třeba o Scale nebo o nové Mazdě 3 dozvídám, co je výhodná cena. Je to takový následný marketing, kdy je zákazník už po koupi nadále ujišťován, jak dobře koupil. >:-[]
Ale k věci. Leon ŚT 1.8 TSI 132 kW FR měl loni v dubnu ceníkovku 555t. Příplatky byly za 78t, tj. ceníkově 633t. No a reálně jsem zaplatil jednu Mazdu3 G122 v základu s běžnou metalízou - 534t. ;-) -
iudex 22.01.19 08:20
wl: takže vy máte SUV s pohonom 4x4... a používate ho len v lete? ;-) >:-[]
Ad automat: no to je moja cesta ako vnútiť polovičke nové auto, tak ju lákam na automat, ona svoje Mondeo nechce meniť, to len ja mám taký syndróm výmeny áut (ktorým som sa nakazil tu na MACZ >:D ) a keďže ja mám aktuálne vymaľované, tak tlačím na iných.
Btw. správne chápem Tvoje náznaky, že je čas konečne vymeniť veterána GTI za poriadne športové auto s motorom vzadu z Zuffenhausenu? Tak potom by som to dlhé otáľanie s výmenou youngtimera chápal. ;-) Vidím jedného Caymana GTS v Karminrot... :-) [odkaz] -
white label 22.01.19 00:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutez
Th
Čekal jsem poměrně dlouho na GR420, ale nakonec z toho nic nebylo a klasický G7R mě zas až tak nechytl a G8 už bude jen samé dveře..., takže jak jsem psal, nastal čas vrátit se ke kořenům.
Jinak jsem se na sněhu postupně naučil slušně hrát i s pětkovým GTI , i když je to jen fwd, tak díky klasickému rukávu a dsg mu to jde docela slušně, ale samotným plynem to samozřejmě neumí. U allraodu to jde plynem pěkně (umí preferenci zadku), ale na jezdění bokem (v provozu) mu chybí aktivní diferák a na délku je trochu (skoro 5m) přerostlý. S MGTS by to šlo určitě skvěle, jeho konfigurace má k tomu ideální předpoklady, ale na něj zatím nemáme zimní kola a musel by se dát na zimu do folie (aspoň předek).
Takže vpředu máš teď 5 let staré Nokiany a co vzadu? -
white label 22.01.19 00:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutez
Nová 911ka (992 CS) má být zřejmě autem i pro "blonďáky". V předních blatnících jsou dešťové senzory reagující na stříkající vodu od předních pneu a umí přepnout jízdní režim do módu WET, takže přes škrtící klapku omezí výkon, upraví režim ESP atd.
Asi kdyby si nesvéprávný řidič náhodou nevšiml, že prší...
Thomasino 22.01.19 00:10
iudex - naopak s RWD je v zimě na sněhu největší sranda !! >:-[] >:D
Ale pocítil jsem, že šetření na předních gumách nebylo úplně správné (ikdyž jsem to bral že je to jen na tuto zimu) a poznal jsem, že 5 let stará směs nemá moc gripu (ikdyž je to Nokian), takže zítra vyzvedávám v Ostravě (kde dnes spím) ty Contíky TS860S, protože na tom driftování v Rakousku na sněhu jsou prý dobrý zimní gumy na předku sakra potřeba u zadokolky. Tak pak poreferuji ;-)
WL - tak mě to začalo na tom sněhu v těch Orlických horách bavit, že se ti divím, že do těch Beskyd nepřemýšlíš spíše o Golfu R ve třídvířku ;-) Ale vím, na blbiny si občas můžeš půjčit Macana nebo máš Allroada.. -
white label 21.01.19 23:51
Chlapi, ty Vaše polovičky Vám v tom dělají pěkný hokej..., to u nás doma naštěstí nosím kalhoty já... >:D ;-)
Jestli ty sis nakonec neměl koupit 540i x-D a GTIčko si nechat...
Mně se právě líbí ta nemetalická track red na tvém odkazu (zadek v track red jsem tak rychle nenašel), tu infra red bych potřeboval vidět naživo, aby to nebyla taková ta líbivá pežoťácká perleť do vínového odstínu, tu moc nemusím.
Jedno oranžové auto snad doma stačí, ne? Ještě si k tomu kup KUKA vůz a máš to komplet. >:-[]
iudex 21.01.19 22:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutez
Ad zvyšovanie cien: zo srandy som si nakonfiguroval svoje GTI, dostal som sa na 34710 eur, potom som vytiahol starú faktúru a základná cena bola 31368 eur. Teda nárast o 3342 eur (cca. 84t Kč). Áno, mám v tom vyšší výkon o 11 kW, ale aj tak je zrejmé zdražovanie, a to ide o model starší o 5 rokov a tesne pred koncom životnosti (zdražovanie je vidieť aj v jednotlivých príplatkoch, napr. ja som platil za metalízu 540 eur, teraz stojí 590, obdobne 18" disky boli 647 eur, teraz sú 700 atď.).
Ad Proceed: práve tá zadná "Porsche" časť sa mi páči najviac: [odkaz] A farba Infra red metalíza (práve tá, na ktorú si dal odkaz, to totiž nie je track red, tá je pastelová, o niečo bledšia a je na mojom odkaze); žiaľ pre GT infra red dostupná nie je, len pre GT line (takže by som chtiac-nechtiac v prípade GT asi siahol po tej oranžovej >:D ). A automat? Polovička už nechce radiť, tak to pre ňu. Ale ako píšem Mondeo verne slúži, tak zatiaľ len teoretizujem (a prokrastinujem). >:D