Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 26.01.19  20:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutez

Už je to tady........

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 25.01.19  20:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutez

Přesně tak. Sport+ je jen posunutá stabilizace. Musíš podržet a úplně vypnout. A pak tomu pořádně přidržet plyn ;-)
    Jinak Contíky TS860S jsou již doma, časem nasadíme >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 24.01.19  11:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutez

Zrovna minulý týden jsem tu na parkovišti dělal "frgály" se 740d x-D.
    Musíš tu stabilizaci vypnout, nejen přepnout do S+, podržet cca 10 sekund.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 24.01.19  09:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutez

iudex: Nechápou nás, prostě nás nechápou.... >:-[] Já mám taky veselou příhodu z rána. Dovolil jsem si na výjezdu z města ještě před cedulí konec obce předjet auto vlekoucí se 40 tacho a jen jsem to udělal, v protisměru jedoucí černá Octavie se rozzářila modrými světýlky. Srdce mi v hrudi poskočilo a už jsem si chystal peněženku, když jsem zjistil, že ta Octávka měřila auto před ní, které mě už minulo. Muselo jim být jasné, že jsem taky nejel úplně podle předpisů ale oběť už měli. ;-)

Jinak ještě k nedávné debatě ohledně el.parkovací brzdy a autoholdu. Psal jsi, že je to blbost, zejména otravná třeba v kolonách a že to má prodlevu a kdesi cosi. Tak tedy po pár tisících kilometrech to mám stále zapnutý, prodleva je naprosto nepostřehnutelná a hlavně pokud chceš a brzdíš citlivě, tak se vůbec neaktivuje. Musíš ji přišlápnout trochu víc. Neříkám, že bych se bez toho neobešel ale pokud se funkce samotné týká, tak zatím nemám výhrady.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 24.01.19  09:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutez

Malý offtopic: včera trochu nasnežilo, tak som skúsil nájsť nejakú voľnú plochu, kde by som si vyskúšal správanie xDrivu. Aspoň v mojom okolí je to dosť problém, ale keď som konečne našiel malé parkovisko, ktoré bolo prázdne, tak som dal Sport+ (kde je vypnutá či obmedzená stabilizácia, neviem presne) a začal krúžiť. No a asi po 5-6 kolách sa tam (neviem odkiaľ) zhromaždilo pár ľudí a s nevôľou na mňa zazerali, niektorí si ťukali na čelo >:D tak som to zabalil a odišiel. Ale pár dojmov mám, popravde žiadne driftovanie a pohadzovanie zadkom sa nekonalo, systém je naladený prísne neutrálne, ak som šiel trochu bokom, tak rovnomerne obomi nápravami, proste snažilo sa to držať smer čo najviac.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 23.01.19  12:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutez

Aha, no vidíš. Dnes jsem ho ani nepoznal. O tolik se zlepšil.... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 23.01.19  12:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutez

Souhlas. Jako daily drive to bude asi fajn. Měl jsem 2 MPS po sobě jako daily drive, ale moc driving po městě jsem nepodnikal, takže bych kecal, kdybych napsal, že MPS byla na město ok. Aktivní podvozek ale neměla. Gen II byla kapku "měkčí", byla lépe odhlučněná a krouťák byl na 1-2 elektronicky upraven. Gen I měla na 1-2-3 opravdu brutální torque steer... >:-[] Jen jednou jsem zkusil vytočit 1 a rychle přeřadil na 2, a vůz skákal po celé šířce vozovky jak zběsilý a málem mě to polámalo ruce. Takže mech. samosvor na silném FWD není zrovna ten nejlepší nápad... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 23.01.19  12:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutez

Šulko je ten mladý dlháň od Rasťa Chválu z prvého videa. Brblal si naňho pri Alfách. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 23.01.19  11:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutez

Právě jsem se dodíval na video s Čabákem. Chlapec byl z Nka FB úplně na větvi.... ;-)
    Mě zaujalo nejvíc řazení, kde bylo vidět jak to šlo lehce. Kapku delší dráhy, ale jinak chlapec chválil.... ;-) Jen těch 300 koní mu chybělo...
    Přesvědčil mě, abych na jaře booknul test drive. Nejvíc mě zajímá to řazení. (Ale kupec nejsem). ;-)
    Dany, kdo je Šulek? Ať vím kdo mě sere.... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 23.01.19  11:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutez

Dedo, ak sa na to pozeráš z jedného pohľadu, tak asi áno, posun 0,0 prd.
    Dnešné HH sú ďaleko univerzálnejšie a dokážu fungovať aj v komfortnom režime. Dokáže to odriadiť aj žena, bez toho, aby je to vyrvalo volant z ruky.
    Mňa u denne užívaného auta zaujíma práve táto univerzálnosť viac, ako špičkové hodnoty.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 23.01.19  10:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutez

M3 MPS akcelerovala 0-100 za 6.1s už v roce 2006. Měla míň koní, ale větší krouťák než i30N. Kapku větší motor Mazdě něco pomohl.
    [odkaz]

Takže za 13 let posun = 0. To je opravdu slabota. Jo, my víme proč, ale nemá cenu se vztekat... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 23.01.19  10:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutez

Je tu ešte Fastback od Hčka v Nku. Bude to mierne tesnejšie, hlavne asi v kufri, ale dynamika už bude na úrovni HH.
    Sorry Dedo, viem, že nemusíš Šulka

[odkaz]

Čabák sa trochu viac venuje zmenám na technike:

[odkaz]

Ja viem, tie sprosté reklamy ;-\

• « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 23.01.19  08:45

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutez

Jj, tiež by som si vedel predstaviť (hlavne v kontexte tej dynamicky strihnutej karosérie) nejakú hot verziu, napr. s dvojlitrom od sesterskej i30N, to by bol fajn konkurent pre Leon ST Cupra a sčasti aj pre Golf R Variant. Ale v dnešnej dobe buďme vďační aspoň za tých 204 koní, aj to je v danej triede skôr výnimka než pravidlo.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 22.01.19  17:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutez

Tož takový kus auta by si zasloužil dvoulitr a 240 hřebečků.... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 22.01.19  17:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutez

Jenom foukané čtyřválce... teď teda nevím, jestli to je dobrá nebo špatná zpráva :-)

1.4TGDI 140k a 1.6TGDI 200k.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 22.01.19  17:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutez

Aha, tak to 1/4 glass už dává smysl......ale ten Forte je kuwa povedený....
    [odkaz]

A co motory? Něco solidního nebo jen nějaká odkašlávátka?
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 22.01.19  16:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutez

wl: Jo, Forte je sedan od Ceedu, který ale v Evropě asi nebude.

Hele uvidíme naživo, třeba to zafunguje... bude asi nutný to vzít na těch 18" co jsou na většině fotek, ale zase 18" nejsou dneska žádný extrém a 225/40/R18 by mohlo být ok, původně jsem si myslel, že to jsou nějaký 19"... design kol se každopádně povedl.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.01.19  16:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutez

Nevadí, tady se shodnu spíš s Emelem. Záleží samozřejmě na úhlu pohledu, což nemyslím obrazně.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.01.19  16:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutez

To není concept Proceedu (ten sem dal Emel), ale KIA Forte, máš v tom hokej.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.01.19  16:14

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutez

Ale to má jen jeden pár dveří a tím pádem i pořádné koule, to je úplně jiný příběh, než rodinný 5dv. Proceed. ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…