Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
praděda7 31.01.19 23:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé
wl...teď jsem brouzdal na tom DE konfigurátoru a s tím adaptivním podvozkem to vypadá nadějně. Ano, bude to se sníženým podvozkem, ale i tak by to mělo být "snesitelné". Když totiž odkliknu adaptive suspension, tak M sport suspension tick zmizí. Takže je to podobné, jako na stávající M140i. Zatím ale nevíme, jestli budou 3 nastavení - comfort, sport a sport +, nebo jen 2 stupně jako u Mini Cooper S. Tvrdé a "kameň".... ;-)
Zajímavé, že "sú potichu" ohledně toho xDrive......ale není tam nikde ani to S....což může znamenat, že xDrive bude standard na všech M35i. Snad.... ;-) -
white label 31.01.19 21:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé
Na bmw.de už X2 M35i v konfigurátoru je, adaptivní podvozek má (za symbolických 160 euro), ale je podmíněn zaškrtnutím bezpříplatkového sníženého (-10mm) M podvozku.
Takže podobně jako třeba v Polu GTI tam budou jen dvě polohy - Comfort, což znamená normální snížený, lehce přitvrzený, M podvozkek... a Spor t- výrazněji přitvrzený. Slovy klasika tvrdší, nebo ještě tvrdší. ;-)
[odkaz]
Poslední příplatková položka s fotkou, dále viz podrobnosti.
Ale nejsou tam žádné technické údaje a o pohonu náprav/y se zatím zarytě mlčí.
-
Thomasino 31.01.19 21:26
U prodejce by to jistě uměli konfigurovat >:-[] Ale taky čekám a nějaké testy.
Jinak někde se psalo, že tady ty M Performance modely (neplnohodnotné eka, ale na půli cestě k eMkám) budou mít vždy adaptivní sportovnější podvozek a samosvory. To samé M340i >:-[] Asi bych se nebál, že to bude přehnaně tvrdé.
Jinak kdyby někdo přemýšlel o zajímavém HotHatchi nebo HotKupé, tak na M140i/M240i se dají dát asi 25-28% slevy ;-) Akorát přišly o kombinaci látka/alcantara, protože je jí nedostatek. U koncernu o tom mluvili už před rokem. Takže tam dostaneš tu hnusnou kůži jako mám v M2 :'-( :'-( Ale myslím, že i verze M140i xDrive (s výraznou preferencí zadku) ve třídvířku je zajímavý a pěkný svezení a za pár let to bude stále zajímavý auto! -
praděda7 31.01.19 21:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé
Ano, X1, X2 benziny jsou na CZ konfigurátoru zatím jen s sdrive.
Ale X2 M35i bude s xDrive. S test drive X2 počkám až bude k dispozici M35i. Musím si být jistý, že podvozek nebude moc tvrdý. Na britských stránkách pod specifikací je uveden jen M podvozek a adaptive podvozek nelze. Bude M podvozek adaptivní? Z toho mám strach....
Car Tec. Těžko měnit konfiguraci, když není k dispozici konfigurátor.
Na těch britských stránkách mají jen povídání a specifikace, ale na konfigurátoru X2 M35i také není... ;-\ -
Thomasino 31.01.19 20:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé
X2 M35i bude 4x4, jinak by to ani nedávalo smysl, vzhledem k pitomé koncepci FWD u X1/X2. Mě se líbí X2 svojí pozicí za volantem a tím jak jezdí. Designově je zepředu asi hezčí X1, ale sedí se tam už o něco výše skoro jako v SUV.
Viz. ta konfigurace na CarTecu, je tam napsané že je možnost změny, takže mají kvótu do výroby a zatím se dá konfigurace změnit, kdyby ji někdo chtěl rychleji :-) -
-
praděda7 31.01.19 16:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé
iu...nová 1er v M135i verzi bude určitě dražší než současná M140i. M140 MY2019 už podražila. Dnes bratru "pouhých" 1.237,600.- za "holobyt" RWD. xDrive 1,290,900.-. (+ 40k oproti 2017) Manuál už není dlouho v nabídce a už ani nebude. Tipuji novou 1er M135i na těch 1.350,000.- Manuál???????? Spíš ne... ;-\ -
praděda7 31.01.19 15:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé
wl...S/RSQ3 mám také v zaměřovači, jak už jsem previously poznamenal. Vypadá to tak, že 5pot dostane jen RS a S-ko dostane nějaký vylepšený 4 vál.
Ale i ten 4 vál. by byl dostačující.... ;-) X2 i AMG A35/45 jsou nakonec taky jen "usrraanné" čtyřhrnky.
Věřím, že nová X5 bude parádní svezení. (40i má ten samý motor jako moje 1er, minus 50Nm, asi kvůli zkurrvveenému GPF). Už F15, kterou jsem měl, byla super. (Až na ty kožená sedadla... :no:) Tentokrát bych si dal pozor. Dakota už šla naštěstí "*" nabízí teď nějakou Vernascu...a i perforovanou. Jestli je to něco na způsob Alkantary, tak by ani nebyly potřeba ventilované sedadla. Šel bych ale do komfortních sedadel. Ale tady zase nevím, v jakém jsou čalounění...... :-(
Nová X5 vypadá o hodně líp než předešlá F15. Obzvlášť z profilu. Moc tomu podle mě pomohla ta styling "S linka", která se zvedá v polovině zadních dveří. X5 už nevypadá tak jezevčíkovatá...... ;-) [odkaz] -
iudex 31.01.19 13:58
Tak v porovnaní X2 vs 1er súhlasím, tam X2 vyzerá lepšie, ale ja som mal na mysli X2 vs X1 a tam je to u mňa v prospech X1.
Btw. som viac zvedavý na novú 1er, najmä na M135i (a či bude vôbec lacnejšia ako doterajšia M140i s R6). -
white label 31.01.19 12:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé
Tady je vidět, že by to chtělo kompromis, v prvním případě jsou ještě poměrně malé, ve druhém už naopak poněkud přerostlé, i když proti X7 je to ještě relativně v pohodě.
Nová X5 není vůbec fotogenická, v reálu vypadá podstatně lépe, než na fotkách a taky podstatně lépe, než předchozí g. X5. Akorát ten interiér lehce zaudinovatěl, je tam už totiž taky dost tmavých černých lesklých ploch, které vyžadují hadřík na utření/přeleštění. Tenhle trend se šíří jako mor, jako by nestačily samotné větší displeje, ještě musí kolem nich udělat "lány" ploch v klavírovém laku. Audi je v tomto ohledu zatím "lídr". -
white label 31.01.19 12:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé
iudex
Mně se zase, také "odmysliac od technického a motorického downgradu", X2 opticky líbí víc, než 5dv. 1er, a taky víc, než X1.
U X2 M35i nikde nezmiňují pohod (sDrive/xDrive), jediné co jsem našel je zmínka o "samosvoru" na přední nápravě, což by odpovídalo spíš FWD, ale jinde jsem zase četl, že by měl být později v nabídce xDrive, tak že těžko soudit. Čekal bych spíš automaticky xDrive.
Každopádně bych ještě počkal na pětiválcové SQ3/RSQ3.
Jo, na tom videu je to taky vidět, natočená přední kola a nebát se prošlápnou plynový pedál. samozřejmě, že mnou zmiňovaná 740d xD, potřebuje o poznání více prostoru, než třeba pradědova 140i. -
praděda7 31.01.19 11:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé
Thm....vypadá to tak jak píše wl. Zatím otevírají objednávky. Určitě počkám, až do té doby než bude možnost otestování, protože mám i další želízka v ohni. Na BMW configurátoru zatím "klídek"..... Cena v nabídce je kapku vyšší než bych očekával a jde asi jen o základku plus pár cinkrlátek....
Jo, kdyby byla v nabídce X1 se stejnou motorizací, tak bych také zvažoval. Snad i bude, ale kdy se neví a zatím jsem nikde na žádné info nenarazil. Nafta mě nebere.... ;-)
iu....no, nikde není psáno, že z domu nepůjde Yaris. V květnu mu bude 7 let. A X2 nebo X1 poslouží coby nákupní taška stejně dobře jako Yaris...... ;-)
Ale moje dilema je hlavně v tom, že M140i není zrovna nejpohodlnější vůz, takže aby neskončila jako nákupní taška a na delší cestování pak X2 nebo X3 M40i nebo i X5 xDrive40i v M paketu. Záleží na tom, kolik toho delšího cestování budeme podnikat. S přibývajícím věkem ubývá na cestování chuť. Plus, jak víš, máme doma pohodlíčko a tak do cestování se tím pádem moc nechce.... ;-) -
iudex 31.01.19 08:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé
Popravde ja nemôžem prísť X2ke na chuť a nevidím žiaden dôvod, prečo by majiteľ hatchbacku s trojlitrovým šesťvalcom mal prechádzať na zvýšený hatchback s dvojlitrom za vyššiu cenu. Ale i odmysliac od technického a motorického downgradu, X2 mi príde ako auto, ktoré nevie, čím chce byť, ani hatch, ani SUV a aj vyzerá tak nijako. Oranžová sunset síce pomáha :-) ale nezakryje tú tvarovú nerozhodnosť. Ak už malý Xkový bavorák, tak ako píše Tom rovno X1, rovnaká technika, ale vyzerá lepšie a ako bonus je lacnejšie.
wl: asi mi proste chýba cvik a hlavne väčšie parkovisko, kde by sa človek nebál stúpiť na plyn naplno, na malom parkovisku som bol stále nebezpečne blízko obrubníkom. Určite to ide lepšie, viď [odkaz]

Podrobnosti k tomu (překladač z němčiny):
"Adaptivní podvozek umožňuje nastavení charakteristik tlumení na aktuální jízdní situaci, který kombinuje komfort a jízdní dynamiku s nejvyšší možnou bezpečnost.
Řidič má možnost nastavit odezvu tlumiče k jejich individuálním potřebám a dále optimalizovat jízdní dynamiku. Kromě standardního nastavení COMFORT je k dispozici také režim SPORT. V tomto případě jsou tlumiče pevnější a upřednostňují sportovní a dynamický styl jízdy. Příslušné nastavení je aktivováno prostřednictvím spínače zážitek z jízdy na středové konzole.
Adaptivní závěs je kombinován se snížením hmotnosti vozidla o deset milimetrů."
[odkaz]