praděda7 09.02.19 20:49
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé
Ten SK mě už dlouho láká........... ;-) Důležité je, aby se z teho nestaly "preteky"........ ;-) Degustaci/grilovačku/pokec/test výfuků klidně, když bude zájem, zase uspořádám.... :-! -
speedfred 09.02.19 16:07
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé
Samozrejme som za čokoľvek ,ten NS bol iba taký vystrel to tmy čo ak náhodou (to je ale tiež “iba” okreska ).
Kľudne SK ring či Brno,ale dobré je aj Červenohorské sedlo.
Makov nebude rozbitý po zime ? -
iudex 09.02.19 15:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé
Dobrá grilovačka nie je zlá, ale ešte lepšie je si trochu zajazdiť. Som v princípe aj za okruh, ale na NS nedôjdem, to je pre mňa (a zrejme pre väčšinu) ďaleko, to už by skôr Moraváci mohli dobehnúť na Slovakiaring. Ale tam by zase viacerí nejazdili, nie každý si chce drať auto na okruhu. Takže z môjho pohľadu je ideál okreskové jazdenie, kde každý môže ísť tak, na čo sa cíti. Na to je výborná trasa Bytča-Makov-Bumbálka-Rožnov, resp. okresky okolo Rožnova.
praděda7 09.02.19 13:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé
Já to vidím spíš buď na pokec a grilovačku a snad i nějaký ten menší testík anebo ježdění a to potom jak fredie navrhuje ten track day. Ten by byl samozřejmě nákladnější... ;-) -
speedfred 09.02.19 12:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé
Tak dajme zraz niekde na okruhu a na nejakom track day,kto bude chcieť jazdiť tak bude jazdiť a kto nie bude pozerať. Pokecať môžeme v boxoch pri káve.
Ideál by bol nejaký Nordšlajf :-) -
Ronault. 09.02.19 00:31
« Re: Re: Fyzikální záhada?
WL: Vím, že když stojí auto delší dobu v režimu auto, tak si přeřadí na neutrál, ale jestli umí plachtit jsem nenašel. To TS850 proto, že s TS850 jsem měl menší spotřebu než s Nokiany WR D4 a obě gumy jsou směrové, takže jen směrovostí to nebude. Navíc těžko říci, jestli je ten nárůst spotřeby u Nokianu proti TS850 gumami, nebo tím, že jsou nové a TS850 byly už sjetější a za celou dobu se nesetkaly s takovou ostrou zimou jako je teď.
Emel: tak jsme to teď počítali a pořád si držím náskok asi 15 kg >:D >:D >:D Jinak jasně, ale chtělo by to znát i čelní plochu. Ad váha, Picasso je těžší, má větší potenciální energii, která se přemění v kinetickou, ale ten rozdíl se mi nezdá tak velký. -
Emel 08.02.19 22:36
« Re: Fyzikální záhada?
Ronault: nezapomínej, že index jen udává, kolikrát je odpor větší, než kdybys měl rovnou desku o stejné ploše... ale ten index se ještě násobí tou plochou. Takže Picasso má třeba menší index, ale po vynásobení čelní plochou bude mít jistě větší odpor vzduchu.
Něco určitě udělá hmotnost auta.
Hláška dne:
žena je těhotná v posledním měsíci, takže s dcerou a sedačkou skoro váží jako já.
>:-[] >:-[] >:-[] -
praděda7 08.02.19 20:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé
iu...ještě k tomu zvuku. Svého času jsem investoval do úprava motoru mojí ITR. Sání, vačky, hlava, ECU a výfuk. Výsledek, potvrzený na brzdě byl dramatický (236k při 9000 ot/mi.), alespoň pro 1.8 l na motor, který už v základu dával 200k pří 8000ot/min. Hodně k tomu přispěl Magnaflow catback výfuk. Ten ale produkoval takový kravál, že jsem za nějaký čas musel přidat na střední část výf. potrubí straight through resonator. A teď jsme u toho. I když resonátor měl jen minimální restrikci, po opětovném měření na brzdě byl výkon "jen" 228k. Tady jen ukázka toho, jak může jen malá restrikce ve výfuku ovlivnit výkon motoru. O tom, že GPF/PPF, s větší restrikci než pouhý resonator, ovlivní nejen zvuk ale i výkon motoru, nemůže být pochyb. Samozřejmě u turbo motorů se ztráta výkonu dá kompenzovat zvýšením tlaku turba, ale jen pokud má motor dostatečné rezervy a to nejen mechanické ale i v emisích. -
praděda7 08.02.19 18:39
iu...wl....svezení jsem vloni neplánoval, protože by to jednak časově nevycházelo a taky tady v blízkém okolí se nic vhodného na svezení nenabízí. Jen tak Buchlovské kopce, ale ty jsou už přece jen trochu z ruky. To by potom chtělo 2 dny anebo 1 denní sraz přímo tam. Ale bacha. V sobotu a v neděli, jak je hezky, to je tam fofr.... ;-) Když jsem tam byl naposled na podzim s Tomem a dalšími borci, tak jsem si ani netroufl vyjet. Nejlepší během týdne. Ale to se bude muset počkat až budete fšecí v důchodu.... ;-) Snad tady tento trojúhelník... 422 a pak na Kostelec a po Moravanské zpět by dal na svezení utilizovat. Ale opravdu jen na svezení s rozumem v hrsti....
iu...možná máš pravdu s tou AMG A classe, ale pak je tu ještě AMG GLA, ta už je kapku vyšší...
V každém případě bych se chtěl s A35 AMG alespoň svést.
iudex 08.02.19 16:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé
Zvukovo iste nie, ostatne asi pre všetky autá s GPF platí, že neznejú tak dobre, ako predchodcovia bez filtra; proste ten "štupeľ vo výfuku" sa žiaľ prejaví. 8-s
Ono škoda, že sme vtedy u deda nedali jazdy, viem si predstaviť, že by ma (aj ako odporcu SUV) MGTS nadchol. Ale ešte radšej by som to nižšie. ;-) Každopádne by sme mali dať na jar nejaké stretko a jazdy, nech sa kone prebehnú. :-) Tie moje teraz trpia zimným poskakovaním po meste, keď sa ani poriadne nezahrejú.
Dedo: ak Ťa to ťahá k trochu vyšším crossoverom (čo z tej zostavy je zrejmé a pri tom veku logické, že chceš trochu pohodlnejšie nasadanie), asi rovno môžeš vylúčiť A35/45 AMG, to budeš tam, kde si, len s menším (a menej charakterným) motorom za väčšie peniaze. Videl by som to na niekoho z trojice X2-SQ2-SQ3. RSQ3 bude už cenovo dosť mimo a ani ten potenciál nevyužiješ. Ja myslím, že by stačila aj SQ2, miesto vzadu nepotrebuješ a pri menších rozmeroch a zrejme rovnakom motore 2,0TSI ako SQ3 bude aspoň dynamickejšia. Ale najskôr to vidím na X2, k BMW máš najbližšie, plus aj nejakú tú zľavu ako stály zákazník. :-)