Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.02.19  10:45

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé

Dany
    Pokud si vycházel z toho nového konfigurátoru pro 911/992, tak se ti vůbec nedivím, ten příšerně zkresluje odstíny, zrovna ta karmínová tam vypadá skoro jak vínová metla od Peguotu z 90. let, nebo ještěrčí zelená, jak hrášková metla. Hrůza, zlatý konfigurátor pro 991...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.02.19  10:39

sf
    Jj, jen to slovo "spotřebič" mívá v případě manželky (následně) "trochu" jiný rozměr... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 12.02.19  10:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé

iu.....barevné disky.....někdy se sladění povede, někdy ne. Je zajímavé, že společnost takovou věc víceméně akceptuje, když s ní vyjde fabrika. Ale jak se chce někdo individuálně odlišovat od dané normy, tak už je to složitější...... ;-)
    Proč automobilky nemají rády lakované disky? Technologie lakování disků je dost složitá a udržování standardu kvality ještě složitější. BMW by mohlo vyprávět o problémech s lakováním disků pro M140i a následnýmí reklamacemi od zákazníků. (2 pofiderní disky mám i já). Já pamatuji, když Toyota nějakou dobu lakovala disky pro Coronu CSX a pak pro Corollu SX. Quality Control HORROR...... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 12.02.19  09:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé

iudex: CSG na GTI není úplně dobrej příklad z prostého důvodu, že stála úplně stejně jako ostatní metalízy. Čili ta vyjímečnost nebolela, tedy finančně. To ty dvě barvy (Sirius, Tonic) na M-RS už jsou jiná káva. Dát stejně peněz za barvu jako za techniku (podvozek Cup, samosvor) už vyžaduje velké nadšení.....nebo sníženou příčetnost. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 12.02.19  08:51

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé

Woody, ale to je úplne iná záležitosť. To ladili výkon ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 12.02.19  08:48

Iudex
    jasné. Na to, aby som konfiguroval Porsche bez ohľadu na cenu, som nedorástol >:D
    S karmin červenou to mám podobne ako ty. Je to krásna farba, ale na 911 mi príde tmavá. Chcelo by to vidieť naživo a možno by som ju zobral na milosť.
    S tým príplatkom za farbu to vidím podobne ako WL. Ak by som mal 10 mio+ a objednával Porsche za 3 - 4, tak nejakých 75t By ma nerozhodilo a doprial by som si tú naj.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 12.02.19  08:40

iudex: Tak občas někdo jiný disky zkusí.... ;-) [odkaz]
  • « 10 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 12.02.19  08:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé

to ma napadol jeden : prečo sa ženy vydávajú v bielych šatách ? Pretože další domáci spotrebič.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 12.02.19  08:23

Dany: vieš ako hovoria v Rolls Royce: keď sa musíš pýtať na cenu, tak na to nemáš. >:-[] (ale inak ceny sú pri jednotlivých národných konfigurátoroch, napr. na českom webe Porsche). M plebs sa musíme utešovať tým, že aj tak by sme dvojdverové kupé bez kufra nechceli, to je úplne nepraktické.
    Inak tiež som myslel, že karmínová je metalíza, zrejme preto, že je viacvrstvová, trochu klame telom a vytvára dojem hĺbky, naviac ten samotný odtieň je veľmi vydarený. Ale zrovna na 911ke by som zniesol aj svetlejšiu, ostrejšiu základnú guards. Za mňa osobne by však bol ideál nejaký stredný odtieň medzi nimi, trochu svetlejší ako karminrot, ale sýtejší ako guards.
    Wl: je to silne individuálne, niekomu sa páči nevýrazná pastelová farba, niekomu biele disky. Tiež nie som zástancom bielej (nielen z dôvodu, že budú stále špinavé), ale napr. k tej Integre type R mi to vcelku sedelo. Ja osobne nechápem, prečo automobilky neskúsia aj nejaké farebné disky; keď už po rokoch takmer úplného monopolu strieborných diskov prišla iná farba, tak tá úplne najhoršia - čierna. Možno by nebolo zlé mať disky zladené s farbou karosérie; samozrejme je tam veľké riziko gýčovosti, ale aspoň k niektorým decentnejším farbám, resp. v malom rozsahu by to mohlo sedieť: [odkaz] A napr. zlaté disky na modrej Impreze sa mi vždy páčili, tam to proste sedelo: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 12.02.19  07:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé

WL, ja som bol celý čas v tom, že karmínová je metalíza.

Mierne ma znepokojuje, že v konfigurátore Porsche sa nezobrazujú ceny. Ani v sumarizácii. Asi nechcú konfiguračom spôsobovať traumu.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.02.19  00:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé

Připadá mi to jak z plastu na hračce... a praktické to nebude, když náhodou někde vidím (vzácně) bílá kola na autě, tak nikdy nevypadají úplně čistě.
    Nelíbí se mi ani když je auto úplně celé bílé (bez jakýchkoli tmavých/kontrastních doplňků) a ještě k tomu bílá kola, ...to si pak auto klidně spleteš s ledničkou. Ale proti gustu...
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 11.02.19  23:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé

Bílá kola byla nějakou dobu originál i na Corolle SX a slušelo ji to.
    [odkaz]
    Tady je 1er co prodával svého času MZ. Bílá kola vypadají báječně. Jednu chvíli jsem též zvažoval. Teď je už pozdě.
    [odkaz]
    A tady MPS někde z US.
    [odkaz]

Já měl ITR 5 let a s údržbou bílých kol jsem neměl žádný problém.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 11.02.19  20:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé

Jak už jsem psal, z nebarev křídová, z barev karmínová. Ale zatímco karmínová by se třeba na RS modely moc nehodila, tak tu křídovou si dovedu představit na 911ce od Téčka až po GT2 RS.
    Takhle vypadá křídová v reálu když stojí v interiéru a dopadá na ni denní světlo:
    [odkaz]
    A takhle nějak na slunci:
    [odkaz]
    V tmavší "poloze":
    [odkaz]
    No a bez přímého světla je ještě o kus tmavší.
    Ta Guards Red (ze tvého odkazu) jde na mě moc do oranžova, ze tří červených, které Porsche nabízí, se mi tahle červená líbí nejméně.
    911 GT3 RS je okruhově zaměřená/vytuněná verze vycházející z 911 GT3.
    GT3:
    [odkaz]
    GT3 touring paket*:
    [odkaz]
    GT3 RS:
    [odkaz]
    [odkaz]

Ten touring paket* šel u g. 991 objednat až po faceliftu a byl podmíněný manuálem a celkově výrazně omezenými možnostmi konfigurace, byla to taková 911R pro "chudé".
    Pře faceliftem si manuál nedostal do žádné GT3, po něm jen do GT3 (bez RS).

• « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 11.02.19  20:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé

wl za teba teda ktorá farba ide najlepšie na tú 911 ? Sivá krieda ?[odkaz] totok vypadá celkom fajn,len by to chcelo iné kolá.

Inak aký je rozdiel medzi GT3 a GT3RS ?
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 11.02.19  20:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé

Osobně jsem odpůrce bílých kol na autě (teda pokud to není nějaký závodní speciál), podle mě je to kýčovité a navíc velmi nepraktické.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 11.02.19  16:32

iu....zmiňuješ oranžovou/žlutou na Megane RS,
    [odkaz] (v galeriích vede), což mě připomnělo dobu, když jsem kupoval ITR v CW s bílými koly [odkaz]
    a v nabídce byla tenkrát i žlutá, [odkaz]
    která se mě líbila víc, ale hůř by se prodávala jako ojetina, tak to nakonec vyhrála "bílá kola"..... ;-)
    Ve žluté dobře vypadá i nová AMG A35
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 11.02.19  14:28

Vícevrstvé ty speciální barvy jsou, a že to není vyloženě metalická barva mi nevadí vůbec (možná spíš naopak, byla by z ní zřejmě relativně normální stříbrná), viz Karminrot, ač nemetalická, za mě top odstín červené vůbec.
    Jinak vybírat barvu primárně/jen podle toho, ať ji má co nejméně lidí, by byla samo blbost, v prvé řadě se ti v ní dané auto musí líbit.
    74 litrů (i když ceníkových s dph) za barvu je hodně, ale je rozdíl rozhodovat se pro to u auta za milion, nebo u auta za 3-4 miliony a víc, kde stejně a víc stojí i spousta jiných/dalších příplatků.

Ještě ohledně designu nové Panamery, jak jsem byl nadšený z jejího designu (té klasické, ne "kombi") ve srovnání s předchozí g., tak když ji člověk vidí vedle 911, najednou
    to nadšení úplně zmizí, takže jsem v tomto ohledu musel dát za pravdu Legovi.
    Ani v Karminrot to není žádný designový zázrak, nejpřijatelněji vypadá ve vyloženě tmavých odstínech, ideálně v ristrettu se sedlově hnědou kůží a 21" Turbo design.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 11.02.19  14:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé

Máš úplnú pravdu, že ak už človek má priplácať také prachy (skoro 3000 eur!) za farbu, tak nech je to na nej vidieť. A tým nemyslím len, nech je výrazná (viď oranžová/žltá na Megane RS), môže byť aj achromatická (nefarba), ale nech je niečím zaujímavá, jedinečná, ako bola carbon steel grey na GTI (metalíza, ktorá mala hĺbku, plus bola len pre GTI). Ale dať také prachy ako za nejakú trojvrstvovú metalízu/perleť za pastelový nemetalický lak vyzerajúci trošku ako základná farba... asi (určite) nie. Ale ako si písal tvary 911ky sú samé osebe dokonalé, takže chromatickú farbu nevyhnutne nepotrebujú. A naviac keď to berieš tak, že mať farbu, akú nemá nik, tak to asi bude fungovať, z tohto pohľadu mission accomplished.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 11.02.19  13:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé

iu
    Ta zelená nebyla pro Carreru 991 vůbec v nabídce, ta je až teď pro g. 992.
    Křídová byla posledním novým odstínem g. 991, do nabídky se dostala až cca někdy od r. 2017.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 11.02.19  13:35

« Re: Re: Frgály podruhé

Zřejmě to máte tak, že když už dost připlácet za spec. barvu, tak ať je to pořádně vidět, což má svou logiku.
    Ten větší příplatek vytváří pro spec. barvy určitou exkluzivitu (samozřejmě jen do určité míry), a u křídové se k většímu příplatku přidává i určitá barevná nevýraznost/neatraktivnost, což dál snižuje pravděpodobnost, že za ni někdo tolik připlatí (viz i vaše reakce). Tím spíš v ČR/SR, na zahraničních webech má křídová (na 911ku) relativně velkou popularitu.
    Třeba Macana GTS jsem v Karminrot zatím nepotkal ani v Rakousku, Německu, nebo Itálii. Naposledy jsme stáli u motorestu v Rakousku a vedle nás přijel MGTS dokonce i na stejných kolech, jen byl achátově šedý (tmavě šedý metalický lak), což byla barva, kterou jsme měli původně jako alternativu ke Karminrot a bylo dobře vidět, že jsme se nakonec rozhodli dobře. V té křídové už jsem viděl i novou Panameru ("kombi") a dokonce i Macana po faceliftu. Nevypadalo to špatně, ale zrovna na tyhle "nesportovní" modely bych si ji taky nevybral, ty naopak potřebují nějakou tu berličku (každý trochu jinou) v podobě barvy, proti nim sedí křídová 911ce jak prd.el na hrnec.
    Pro mě má 911ka klasicky tak dokonalé tvary, že velmi výrazná barva může být spíš kontraproduktivní (myslím hlavně u no RS verzí), naopak křídová nechává vyniknout tvary 911, která pak vypadá víc jako "socha", křídová je vlastně obyčejná a přitom je zároveň retro i moderní, což se ke stylu 911 náramně hodí, tím spíš k designově minimalistickému pojetí GTS s černými koly a černými doplňky. Samozřejmě je to můj subjektivní názor, nic víc, nic méně.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…