iudex 03.01.24 16:06
« Cupra
Zaujala ma cena Formentoru VZ5. Cenníková cena u nás je 71560 eur, čo je samozrejme úplný nonsens. Dá sa zjavne aj nejaká zľava, ale stále najlacnejší dostupný Formentor je u nás za 60t eur: [odkaz]
Kdežto v Nemecku vidím stovky oveľa lacnejších Formentorov, už za necelých 47t eur: [odkaz]
Prečo je to v Nemecku o toľko lacnejšie, kde je tam háčik? Bežne síce sú rozdiely v skladovkách SK-DE v jednotkách tisíc eur, ale toto je rozdiel min. 13t eur a to je dramatické. :-O -
pradeda777 03.01.24 10:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kia EV6 GT vs. BMW 330e
Leg.....C-HR nová versus stará. Jelikož jsem si ji dobře prohlédl i v ní seděl a už jsem o tom psal někde dole, tak jen zopakuji. Ano, nová vypadá lépe, ale trochu jinak. Stará naopak vypadá sportovněji....I think...A ano, nová je kompaktnější a předek modernější. Mě ale nejvíc zaujala výbava, silnější motory a možnost plug-in verze. -
Leg 02.01.24 22:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kia EV6 GT vs. BMW 330e
dědo, včera som videl na ceste novú chr a nevyzerá to vôbec zle. Prvý dojem bol, že B4X0Z (či ako sa volá tá elektrická šialenosť) vyzerá lepšie ako si pamätám, je menej ťažkopádna a predok má jak z Pria. Až potom mi cvaklo, že je to chr. Určite výrazne lepšie ako predchodca, ale že by som si z toho cvrkol, to tiež zasa nie. Tmavočervená metalíza (bordó)
dany: dobré dojmy, na to, že sa jazdilo po rovnej ceste medzi kruháčmi si toho nachytal dosť. Ja som sa napríklad o brzdách nedozvedel takmer nič, okrem toho že dokážu vydesiť spolujazdca. :-)
iudex: u mňa je to jasné, na zábavu M2 a vypichnúť oči, na každý deň EV6 bez prívlastku.
Všetci: šťastný Nový rok! -
Dany 29.12.23 12:07
« Re: Re: Re: Re: Kia EV6 GT vs. BMW 330e
EV6 je príjemné GT. Ja vám ani neviem, či ma ohúrila. Dynamika je podobná 400k autu nezaťaženého baterkami. Reaguje síce okamžite, ale slovo ktoré ma pri tom prenasleduje je pozvoľne. Je to celé akési uhladené, neemotívne, čo ešte podporuje absencia zvukov a vibrácií. Ku skoro 600k by som si predstavoval, trochu iné naladenie. Riadenie je dosť pomalé, brzdy aj v športovom režime majú taký hybridný charakter, najskôr rekuperácia a potom brzdenie. Keď som jazdil, tak pršalo a do zákruty som nevedel odhadnúť, ako to nabrzdiť. Plyn sa ovládal skvelo, na výjazde už nebol problém odchádzať pretáčavo.
Asi je len chybou od toho očakávať nejakú športovosť. Je to príjemne naladené výkonné presúvadlo. Ja by som ako Leg uprednostnil nejakú slabšiu verziu na zenové presúvanie do práce. Kľudne môže na to slúžiť aj GT, komfortné je dosť.
Za tie peniaze by mi ešte nevadilo, ak by bolo vo vnútri použitej trochu kožky, dreva, hliníku, karbónu a nie len recyklované fľašky.
Leg 23.12.23 23:36
« Re: Re: Re: 2023 recap
Iudex: ja viem. Btw na stránkach Porsche majú GT4 RS na ktorej niekto najazdil cez leto pár tisíc km a prihodili si odhadom 25000€ above sticker. Hádam sa tento Porsche hype postzpne trochu ukľudní a raz sa budú dať znova zohnať za rozumné prachy. :-)
Děda: ja viem ja viem, len ma trochu prekvapilo, že dve autá z dvoch koncov ponuky, výkon podobný a rozdiel v cene prekvapivo nízky (etron za 100 a jediná RS3 v ponuke za 80). -
Leg 23.12.23 21:44
« Re: 2023 recap
uff, boxster spyder, say no more. :yes:
presnoril som ponuky skladoviek väčšiny predajcov a zdá sa, že iba u nás sa váľajú stovky elektromobilov za zaujímavé ceny, napríklad asi 120 Enyaquov v slušných výbavách okolo padíka, Pekné ID3 po facelifte za 35 apod, Mache za 60 apod.
Niečo pre pradedu: [odkaz] 27 percent dole, prezlečené Porsche, len tá NV, celková dĺžka a us..ný bezhrnec. >:D Takže vlastne vôbec nie pre teba. Ale za mňa nie o moc drahšie ako RS3 a úplne iná liga. Čo liga, iný šport. :-!
Pekné sviatky všetkým -
speedfred 23.12.23 17:28
« Re: Re: 2023 recap
dedo: po Vianociach objednám a po Silvestri zruším.
iu: pekná rekapitulácia, ja môžem hodiť do placu len robotu (najhoršia, najlepšia, vydarená, spľuhavená a pod)
Na autá nejako okrem nákupu nebol čas.
PS uživajte voľno a kľudné krásne biele (aspoň na Orave) sviatky. -
iudex 23.12.23 14:55
« 2023 recap
A ešte moja malá automobilová rekapitulácia z toho, čo som tento rok jazdil.
Najvýkonnejšie auto: Kia EV6 GT 430 kW [odkaz]
Najmenšie/najslabšie: Toyota Aygo 1,0 R3 49 kW
Najdrahšie/najluxusnejšie: BMW i7 xDrive60 400 kW - cca. 180000 eur [odkaz]
Najväčšie sklamanie: Citroen C4 1,2T 96 kW [odkaz]
Najväčšie prekvapenie: Alfa Romeo Giulia 2,0T 206 kW [odkaz]
Najlepšia value for money: Ford Kuga hybrid 140 kW [odkaz]
Najlepšia jazda/najzábavnejšie auto: Porsche Boxster Spyder 4,0 B6 309 kW [odkaz]
Najviac by som chcel: Audi RS3 2,5 R5 294 kW. [odkaz]

+ - 60 000 euro mají v nabídce celkem dost. Ty pod 60 000 euro budou asi předváděčky se stočeným tachometrem..... ;-) >:D >:-[]
Taky bude dost záležet na výbavě, že? U RS3 SB holobyt se dá pořídit za 1 600 000Kč a když tam přihodíš všechny věci "bez kterých nemůžeš být", tak seš najednou na 2 100 000Kč...... ;-) >:D >:-[]