Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
woody-alien 07.03.19 17:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Driftování v Lungau - pecka akce !!
iudex: Leona přezouvám příští pátek, ať se děje co se děje. Se Swištěm počkám do konce března - ne že bych očekával sníh, ale jdu na technickou a ještě nemám připravený nový letní. A zimáky vypadají, ehm, podstatně líp. ;-) -
praděda7 23.02.19 11:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Driftování v Lungau - pecka akce !!
V Austrálii jsem si olej každých 10k km měnil sám a do svých "závodniček" jsem lil toto "papáníčko"....
[odkaz]
Tady na Moravě jsem většinou měnil auta ještě před první výměnou oleje..... :-)
Jinak spoléhám na značkový servis..... -
Thomasino 23.02.19 08:42
« Re: Re: Re: Re: Driftování v Lungau - pecka akce !!
Pokud autu nedáváš čočku, stačí asi 5w-30. Ale maximální intervaly do 15 tisíc km. Nevěřte na longlife a 30-ti tisícové intervaly. Já dávám u Cupry 5w-40 a měním po 10-ti tisících.
Bohužel u nového GTI 245 Perf. nebo Kokty RS dávají jen 0w-20 a není již povolena alternativa. A ty řídké sra.čky se časem podepíší na životnosti motoru :'-( -
Ronault. 22.02.19 22:21
« Re: Re: Driftování v Lungau - pecka akce !!
Pánové, dotaz na olej. Čeká mě výměna u Picassa a kluci aby to udělali komplikovanější doporučují dvě možnosti (zlatý Renault, kde je jen jeden >:D ) s jediným vysvětlením, že 0w30 je ekologičtější a snižuje spotřebu... no jen aby. Možnosti jsou tyhle:
[odkaz]
[odkaz]
Auto udělá tak těch 12-15t za rok, žena s ním jezdí na nákupy do 5-10 km, občas mezi město cca 20 km v jednu stranu a občas ho vezmu do práce ať se provětrá nafta po dálnici (30 km v jednu stranu)... Pravda, že auto stojí v garáži přes noc, takže z tuhých mrazů nestartuje, takže 0W by až tolik nemuselo mít výhodu... Z druhé strany je doporučovaný pro vozy se start stop, ale ten já vypínám...
Ptal jsem se bývalého majitele a ten říkal, že bral v servisu (moc neřeší náklady, místo Picassa má Panameru) ,tam mi řekli, že naposledy dávali 5W30, takže jestli chci svůj, nemají problém, ale jakýkoliv 5W30...tak doufám, že mistří alespoň splňovali normu 8-s >:D
Fakt by měli dávat jen jeden na výběr >:D