Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 15.03.19  14:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak Kupřice jde přesně po roce z domu

A akú dostala sestra cenu na to GTI? Ja som si ho cvične nakonfiguroval na 15t eur (5 dv, autoklíma, vyhrievané sedadlá, parkovačky), čo je síce na všeobecne na auto segmentu A veľa, ale s povedzme 10% zľavou sme na 13500, čo je za slušne vybavený mini hotheč so 115 koníkmi asi prijateľné. A v meste to môže byť celkom zábava jazdiť, otočíš sa na päťkorunáčke, ale na semaforoch asi prekvapíš kadejaké silnejšie autá.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 15.03.19  12:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak Kupřice jde přesně po roce z domu

iu
    Leg je taková paní Kolombová, všichni o ní mluví, ale nikdo ji neviděl...
    Možná znovu přišel o přihlašovací údaje a potřetí už se tu registrovat nechce.
    Ségřina výměna bílého CrossUp!u za stříbrný Up! GTI proběhla úspěšně, ale zatím mám pouze statické dojmy. Ta stříbrná vypadá překvapivě líp, než bílá, ale je to taky pětidvířko, což je u GTI škoda.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 15.03.19  11:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak Kupřice jde přesně po roce z domu

w-a
    Když si někdo vybírá auto podobně "všeobjímajícím" způsobem (neví co chce), tak obvykle brzo dojde na další výměnu, což Thomasinova "promiskuita" příkladně potvrzuje. >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 15.03.19  09:45

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak Kupřice jde přesně po roce z domu

Thom: Super, tvůj výběr je vždycky jako argentinská telenovela. Rozpory, protiklady, spousta vášně a neuvěřitelné zvraty. >:-[]

Tvůj nástřel je tak trochu všeobjímající....komentovat to je spíš na nějaký slohový útvar než na krátký příspěvek ;-) ale jedna věc mě zaujala. Pažouty 3008 a 5008 osobně považuju za naleštěné prdy. Klasická ojebávka na efekt, žádná možnost AWD (když už teda SUV), na oko pěkný interiér, kterej tě vytočí do dvou minut. Od přizpůsobování posezu budíkům, přes idiotskej volant, idiotsky umístěné tlačítko výstražných blinkrů až po idiotské ovládání klimatizace a ještě idiotštější vypínání start stopu v menu. Těžko najdu auto, které víc nesnáším.
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 15.03.19  09:36

Thom, ja som ti hovoril, že ten základný RS si svojho kupca nájde >:D

Ale vidím to na duel 3dv GTI vs Ateca.
    Už si skúšal to 190 koňové TSIčko? Červenka sa o tom moc nerozpisuje, ale kvôli Millerovmu cyklu môže mať podstatne iný priebeh ako pôvodné 2,0 TSI.
    Zrýchlenie za 7,4 vyzerá dobre, zachovaný nepriamy vstrek tiež. Horšie to bude s olejom 0W-20, to je mor.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 15.03.19  09:04

Tms...když chceš zůstat věrný koncernu a rád bys ten 2.0 l TSI, tak se ti výběr zúžil na Atecu a Karoqa. A jestli trváš na dvoulitru, tak musíš jít do Karoq Sportline DSG 4x4 a ten s pár cinkrlátkama tě posune také k milionu.... :-( To už by ta X1 byla "in the race"..... ;-) X2 je ale menší (kratší) než X1, do města výhodnější..... :-) Atecu FR s dvoulitrem jsem také hodil na konf. a s "nutnou" výbavou jsem došel na 946000Kč. Takže když zůstaneš u koncernu a budeš trvat na dvoulitru, tak oproti BMW X1 moc neušetříš. Ano, já vím, něco se dá ukecat...... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 15.03.19  08:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak Kupřice jde přesně po roce z domu

wl: či sa tu Leg ešte niekedy objaví, je otázne, neodpovedal mi ani na SZ ešte z minulého roka. Česť slovenských majiteľov R6 tak budem musieť hájiť iba ja. ;-)
    Inak Tvoju veľkú novinku nechám tak, ale ako to vyzerá s avizovaným Upom GTI do rodiny? Aj to je pomerne zaujímavé auto, ktoré by ma zaujímalo viac, než hocaké bavorské či španielske SUV.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 15.03.19  00:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak Kupřice jde přesně po roce z domu

No, mých, jak kterých, např. G5 GTI.
    A taky jak kterých tvých kousků, viz třeba tvé aktuální bíemdabljú... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 14.03.19  19:38

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak Kupřice jde přesně po roce z domu

Drahou polovičku nijak moc X2 nezaujala, to už spíše prý X1. Ale já za to nedám o 200-300 tisíc více jen kvůli znáčku na kapotě, zvláště když interiér není o moc lepší než zrovna v tom Karoqu nebo Atece. Sice by se mi líbilo sjednocení ovládání infotaimentu, který má BMW super, ale zase vocamsád pocamsád !! A nerad to říkám, samotného mě to překvapilo, ale ten žabožrout Pažout 3008 má interiér nejhezčí. Ale zase je to jen předokolka, takže asi zůstanu věrný koncernu >:-[] Ke všemu ten koncernový motor 2,0 TSI je fakt povedený, ikdyž tady má menší turbo než v Golfu GTI např.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 14.03.19  18:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak Kupřice jde přesně po roce z domu

Tms....ano, teď to vidím. Vyhřívaná sedadla jsou součástí Edition xLine. Já se prve díval jen na Model xLine, kde o sedadlech není ani zmínka.
    Zmínil si něco o "důchodcovským autě", tak myslím, že by se měl výběr od toho odvíjet. To znamená, že musí být vyšší, aby se do něj pohodlně nastupovalo a pak z něj pohodlně "vylízalo"...a kratší s automatem pro drahou polovičku, která nemá ráda dlouhá auta a manuál.
    Takže to bude něco z tvého seznamu ...X1/Karoq/Ateca/P3008....co X2? Jestli zůstaneš u BMW a koupíš tu M2C, tak by to dávalo smysl. Speciálně jestli to bude vůz na "delší běh"....Už tvoje partnerka viděla X2? Myslím, že by se sDrive 20i dal ukecat pod mega.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 14.03.19  17:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak Kupřice jde přesně po roce z domu

iudex - no to jsem skoro jako tvůj kolega, když o tom tak přemýšlím. V roce 2015 jsem měl Meggie, na podzim přikoupil Golfa SV. Ve 2016 byla pauza, ale hned z kraje roku 2017 si objednal M2, která byla v létě. Pak 2018 v dubnu Cupra a teď v 2019 další zřejmě koncernová "mrdka" >:-[] >:-[] Ale asi dojde až na podzim, na motory 2,0 TSI se pár měsíců čeká... Takže za 5 let celkem 5 aut...
    P.S.: WL - Jenže cena tvých nových aut je jako mých 4-5 kousků !! >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 14.03.19  15:04

Leg tady chybí, škoda, že se sem nemrkne častěji.
    Kdyby dal Leg k dispozici nějaký jarní termín, na který by mohl přijet, tak bych zase nějaký minisraz udělal.

P.S. Nejsem tak bohatý, abych si každý rok kupoval nové auto, na pořádné musím šetřit minimálně 10 let a víc.
    :-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 14.03.19  14:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak Kupřice jde přesně po roce z domu

Tak každý má iný prístup, label si kúpi auto raz za dekádu, ale potom už vymazlené a hýčka si ho ako klenot, tak je logické, že nebude predávať po 2 rokoch. Fred nalieta za rok toľko, čo label za 10, ten logicky nebude držať auto tak dlho (a nemá čas na nejaké hýčkanie). Mám kolegu, ktorý mení autá už po roku (teda aspoň za posledné 4 roky, čo sledujem, má už 4 auto), pričom tiež nejde vždy priamočiaro od horšieho k lepšiemu, ale proste mení kvôli zmene (z prémiového SUV na mainstreamové, potom na off-road a teraz prekvapivo na Superb kombi, pričom ešte pred týždňom zvažoval 5er, nové mohol mať vraj za 42t).
    Ja aktuálne dlhšiu dobu nebudem meniť, o to radšej sledujem výbery iných (škoda, že wl sa nepodelil s výberom toho, čo už naznačil nižšie, ale to nechám na neho). Ešte že je tu Thomasino a pradeda, aspoň sa tu rozvíri nákupná debata. :-)
    Inak nejak sa odmlčal ďalší kandidát na výmenu Leg, jeho 130i už tiež pomaly bude youngtimerom zrelým na výmenu.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 14.03.19  14:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak Kupřice jde přesně po roce z domu

Minulý rok to tam bylo 8.- 9. 4.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 14.03.19  14:12

Nevím :-(
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 14.03.19  14:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak Kupřice jde přesně po roce z domu

Ty určitě budeš vědět, co je letos 18. 4. v Brně.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 14.03.19  13:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak Kupřice jde přesně po roce z domu

OK, tak pak cinkni, snad to vyjde časově :yes: :-)
    Já mám průměr tak 3 roky, ikdyž teď jsem si to asi trochu pokazil :-O Posledních pár let, jak jednou za dva roky nekoupím nebo neobjednám nějaké auto, tak jsem nesvůj >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 14.03.19  13:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak Kupřice jde přesně po roce z domu

Kupuji auta po delší rozvaze a pečlivě vybírám ta, která mi za to opravdu stojí, a vzhledem k tomu, že jsou zpravidla nová a předpokládám relativně malý roční nájezd, nechávám si je poměrně dlouho dobu.
    Ale neboj, z jara vyjedu (po delší době) s něčím dalším, a možná s tím budeme 18. 4. v Brně.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 14.03.19  13:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak Kupřice jde přesně po roce z domu

Sporstvan taky celkem v pohodě, koupil jsem za 550 a po 2,5 letech prodal za 430. To mi přijde akorát a bylo to kamarádce >:-[] Takže částečně jako dobrý skutek ;-)
    HnůjDay zůstal v rodině, jezdí kupodivu dodnes, i po pěti letech >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 14.03.19  13:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak Kupřice jde přesně po roce z domu

Zrovna na Meggieho jsem přímo nenarážel, myslel jsem jiné ztrátové projekty, jako např. Sportsvan...
    No, od jeho osmnácti let už jsem řídil dost různě zajímavých aut, aktuálně např. Panamera I Turbo S!, nebo 740d xD.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…