Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 20.03.19  13:14

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak Kupřice jde přesně po roce z domu

Dany: Blíží se deadline pro podání daňového přiznání. Takže pocit, že nevím za co tasím peníze, je u mě aktuální i bez mlžení výrobců aut. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 20.03.19  12:51

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak Kupřice jde přesně po roce z domu

No, sám VW T-Roc pozicioval na úroveň Arony. Zas som o niečo múdrejší.
    To neuvádzanie konkrétností ma začína štvať. Za chvíľu nebudeme vedieť, za čo tasíme peniaze. Tiež sa uisťujem, že DQ200 je iba do 250 Nm, ale kto vie či neposilnili nejaké to kolečko a spojky, tak ako postupne zodolňovali 250-ku.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.03.19  12:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak Kupřice jde přesně po roce z domu

Ne, není, platforma (MQB) je u T-Rocu stejná jako u Karoqu/Atecy, má jen o něco kratší rozvor a délku, ale na prostornosti to nějak moc neubírá.
    2.0 TSI 190PS/320Nm v Leonu musí mít (vzhledem ke krouťáku) mokré! (7st.) dsg,
    zatímco na 1,5 TSI 150PS/250Nm ještě stačí suché.
    Tady se tedy rozhodně vyplatí přidat těch 41 litrů, a to nejen za mnohem lepší motor, ale i za lepší (mokré) dsg.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 20.03.19  12:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak Kupřice jde přesně po roce z domu

wl: V diskuzi na hlavní jsi načal tříválcovou FieSTu, že bys ji příležitostně projel. Ale nedávno jsi, pokud si to dobře pamatuju, psal, že synovec (?) vyměnil SSS 1.6 atmo za novej 1.4T. To by mě zajímalo, jestli jsi s tím jel a co na to říkáš. Já novej SSS příležitostně projedu, ale u nás ho nemaj - nejblíž v Praze nebo v Liberci.

Pokud někdo chce, není to jen tak pro nic za nic, ale pomalu uzrává čas vyměnit našeho Swifta za něco nového a můžete házet návrhy. Nějaká kritéria výběru jsou stanovená - stále relativně malé auto - v úvahu tedy přichází segment B, malý crossovery a hatchbacky nižší střední. Ze segmentu B mě nezaujalo nic než právě novej SSS a zřejmě bych ještě počkal, co nové Clio. Crossovery a pidi SUV se snažím z myšlenek rodinných příslušníků vyhnat ;-) ale jde to dost těžko. Co se týká hatchbacků nižší střední, prostornost je výhoda ale nesmí být vykoupena přerostlými vnějšími rozměry. Tady by to viděl na nějakou přiměřenou základnější motorizaci. Musí se brát v úvahu, že to auto stráví život v městském a příměstském provozu a nemá smysl vytvářet konkurenci rodinnému kombíku. Navíc je tu cenovej limit - maximálně 500t. Automat je výhoda, ne však nutnost.
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 20.03.19  10:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak Kupřice jde přesně po roce z domu

WL, u T-roca som tak úplne nenarážal na veľkosť, ale na použitú techniku. Nie je T-Roc postavený na platforme pre malé autá?
    Teraz kolega vyberá auto a v tých technických údajoch je toho čoraz menej. Dopátrať sa aká 7. st. prevodovka v tom je, je stále ťažšie. Ty máš asi najlepší prehľad v koncernovskej technike. Nevieš ako to je s Leonom pri 2,0 TSI?
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.03.19  10:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak Kupřice jde přesně po roce z domu

Dany
    Určitě nejsi sám, komu se zadní lampy Karoqu nelíbí, budu zřejmě v menšině, ale já s nimi nemám žádný problém, dokonce se mi od začátku líbí víc, než ty na Kodiaqu.
    T-Roc je o trochu menší, něco mezi Atecou a Aronou (Arona by měla být jako T-Cross), ale to by zřejmě Th nevadilo, vzpomněl jsem si na něj hlavně k vůli designu.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.03.19  10:26

iudex
    Podle tebe sa to povedať nedá, podle mě naopak áno. Přesně na těch tvých dvou odkazech je ten rozdíl parádně vidět. Jsou to detaily, ale právě ty vytváří celkový dojem.
    Tak třeba Ateca má masku jak z 90. let (např. A4 I.g. apod.) a k tomu to "negativní" prosklení C sloupku na které jsem alergický už z 5dv. hb Leonu. Přední nárazník má Karoq také povedenější, včetně umístění RZ do lakované zóny.
    Celkově pak na těchto dvou fotkách působí Karoq jako minimálně o generaci novější auto.
    Tak to vidím pro změnu já, otázka ceny je pak samozřejmě jiný/další příběh.
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 20.03.19  09:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak Kupřice jde přesně po roce z domu

WL. U Karoqu sa mi nepáči zadná partia kvôli svetlám. T-Roc je vydarený, ale hardwarovo patrí skôr k Arone ako k Atece, nie? Mám to nejak takto zaškatulkované. Možno sa mýlim.Veľkosťou je tak na pol cesty.

Neviete niekto, aká prevodovka je spriahnutá s 2,0 TSI 190k v Leone? Nikde sa neviem k tomu dopátrať. Je tam DQ380?
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 20.03.19  08:30

Tak podľa mňa medzi nimi nie sú veľké rozdiely, rozhodne nie také, aby sa dalo povedať, že jedno je o poznanie krajšie, ako druhé:
    [odkaz]
    [odkaz]
    Obidve autá vyzerajú v základe fádne a chudobne a obidvom výrazne pomôže ten športový paket (FR/Sportline).
    Takže je to hlavne otázka ceny a kým Ateca 2,0TSI FR sa vojde pod 30t eur (29680), Karoq stojí viac (31880).
    Inak z druhého súdka pre Toma (aby to rozhodnutie, že vymení Cupru a M2 si nechá, nemal také ľahké): vyzerá to, že onedlho príde topverzia M2 nazvaná CS. Má mať 331 kW/450k, keramické brzdy, karbónovú strechu, manuál aj dvojspojku, výber zo 4 farieb: Black Sapphire, Alpine White, Hockenheim Silver, Misano Blue: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.03.19  01:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak Kupřice jde přesně po roce z domu

Nejen "v levnějším kabátě", ale taky na levnějším základu a s levnějšími střevy...
    Osobně se mi o poznání víc líbí Karoq ve Sportlinu, nebo T-Roc.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 19.03.19  23:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak Kupřice jde přesně po roce z domu

Přesně tak. Začínám to takto vidět a trefil ses i do té barvy ala Carmin Red ;-) Prostě koncernový Macan v levnějším kabátě ;-) >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 19.03.19  23:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak Kupřice jde přesně po roce z domu

Tož ano, X3 by byla lepší. Ale "polovička" chce něco menšího a nová X3 je skoro tak velká jako superseded F15 X5 a cenově zase někde jinde......
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 19.03.19  10:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak Kupřice jde přesně po roce z domu

V tomto sa plne stotožňujem s Thomasinom. Nevidím žiaden dôvod, prečo kúpiť holú X1 s trojvalcom za cenu vybavenej Atecy s dvojlitrom, resp. prečo dať za rovnako výkonnú X1 o štvrť milióna viac, ako za Atecu (okrem znaku na kapote, čo je virtuálna hodnota). X1 má konvenčnú mainstreamovú techniku, predokolková platforma s motormi naprieč, haldexová štvorkolka atp., proste žiadna pridaná technická hodnota.
    Ak už bavorské SUV, tak rovno X3, predsalen to je už platforma pre "veľké bavoráky", teda plnohodnotná prémiová technika (motory, pohon 4x4, automat). Ale to sme cenovo niekde inde.
    Takže vyberať takéto menšie SUV, ktoré ale aj má mať trochu výkonu, tak tá Ateca FR sa javí ako najlepšia voľba, za tie peniaze asi bezkonkurenčná, pritom to dobre jazdí a dobre vyzerá. [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 16.03.19  10:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak Kupřice jde přesně po roce z domu

Tms....no, ale X1 je svým způsobem také jedinečná. Je to první bavorácký FWD SUV... ;-)
    A moc jich také není u supermarketů vidět.... ;-) Jasný, spousta lidí to vidí prakticky jako ty. To beru.... :-!
    K tomu tříválcí. (Už sem to tu několikrát psal). Měl sem 218i AT (140k/AT) půjčenou na víkend a kdybych nevěděl, že je to tříhrnek, tak bych to nepoznal. Moc povedený. No, s X1 by to asi tak nehýbalo, ale i tak papírově dělá 0-100 za 9.7, což je na kompakt SUV rozumná cifra. Oproti čtyřválu je v základu o 100k levnější. (851k) No, nekup to..... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 16.03.19  08:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak Kupřice jde přesně po roce z domu

Macan Social Edition je pro Atecu a Karoqa ale dobrej název, to se mi líbí!! >:D Dám to na SPZ jako SOC MACAN >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.03.19  02:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak Kupřice jde přesně po roce z domu

I kdyby byl Macan (v rámci nabídky Porsche) pro "socky", tak přesto minimálně jízdně (s benzínovým V6) strčí do kapsy celou stejnotřídní D3 a spol., o mainstreamu ani nemluvě. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 15.03.19  23:51

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak Kupřice jde přesně po roce z domu

Ceníková cena Atecy vyšla na 853T. Žádný adapz.podvozek, ani Beast audio co hraje stejně jako slušné základní. Vlastně bacha, je v té slevě podpora 20T Škofin a ta mozná nebude, když bude jiný typ úvěru s menším úrokem..
    A proč BMW v této třídě? Já tam smysl nevidím. Něco jiného je M2, co je trochu jedinečná a je to RWD. A tříválec!?? Jenom to ne...
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 15.03.19  23:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak Kupřice jde přesně po roce z domu

Tms....Macan social edition.. ;-) No on Macan je vlastně pro Porsche taková "social edition"... ;-)
    Tož u té Atecy musels ukecat pěknou slevu....si borec! ....:-) Ale pokud já bych kupoval takové malé SUV na delší dobu, tak bych se určitě snažil dosáhnout na X1..... :-! Lehce jeté X1 jsou i za těch 750-800t, ale v naftě nebo 3 válce v benzinu.... ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 15.03.19  19:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak Kupřice jde přesně po roce z domu

Woody - posaz u P3008 je divný, to souhlas, volant je úlet, čudlíky taky. Asi zůstanu spíše zbaběle u koncernu.
    Praděda - nevím co vše zaškrtáváš, ale po slevě jsem u Atecy FR 2.0 TSI 4x4 7DSG 190hp na 750 tisic (FR technology paket, Navi, adapt.temp., vyhr.sedacky, autom.parking, příprava na tažné...) a proti milionu u X1 v předokolce je to celkem rozdil :-(
    Spíše řeším jestli Karoq nebo Ateca a jakou barvu. Buď červená Metla Velvet nebo šedá Rodium. Ty 18" kola nejsou nic moc, ale asi po příští zimě skončí jen jako zimní a za rok koupím např. BBS SR. Hodí se ty origo 18" spíše k šedé, ale zase bychom raději zajímavější barvu. Výběr barev u FR je zase velká bída! Ale jak se říká, na barvu to nejezdí a červená bude výraznější.
    P.S. Prostě takový MACAN SOCIAL EDITION ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 15.03.19  14:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak Kupřice jde přesně po roce z domu

Koupili to z druhé ruky, je tam najeto velmi málo a vypadá to jako nové, ale úplně nové to není. Dynamicky je to prý jiný level, než předchozí Cross s atmo.
    Má to o 5PS víc, než první GGTI, o krouťáku nemluvě.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…