white label 06.04.19 09:53
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Another Car In Paradise
Nejlepší by byla možnost volby mezi longem a klasickým intervalem (1rok/15tis.km) s tím, že i ten klasický interval by se kilometrově zkracoval dle způsobu užívání vozu.
Long (2 roky) interval je zajímavý pro ty, co běžně najezdí za rok cca 5 tis. km a nešlapou tomu často pořádně na krk. -
white label 06.04.19 01:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Another Car In Paradise
VII
GTIčka a spol dostávala 5W-30, ale teď už mají 0W-20/30.
911 GTS má 0W-40 a jako alternativy 5W-40 a 5W-50 u 5W-_ s poznámkou max. do -25 st. C. Porsche doporučuje Mobil 1: [odkaz]
A doporučený long interval výměny oleje klasicky tragický, 2roky/až 30.000km, přičemž dle stylu užívání se km interval zkracuje (obvykle až ke 20 tis. km). -
Thomasino 05.04.19 20:23
« Svezení v KTM X-Bow na okruhu v Brně :-)
Ty lehký auta mají něco do sebe !! Dneska jsem měl možnost otestovat KTM X-Bow na okruhu u brněnského týmu RTR Projects. Váha asi 870 kg, výkon 370 koní, manuální převodovka, žádné ESP. To auto funguje úžasně, jak umí projíždět zatáčky je prostě PECKA :yes: Na konci půlhodinového stintu v sedmém kole čas 2:20,8 - takže nový osobák v Brně ;-) >:D Ale auto umí samozřejmě mnohem lepší časy, byl jsem velmi opatrný, postupně jsem si zvykal a přidával. X-Bow dá Brno prý na slušných gumách v pohodě pod 2:10. Bylo to jen první krátké seznámení a doufám, že ne poslední...
Na konci je vývoj dnešních časů s X Bow, samozřejmě jen orientačně, úkol dne zněl jasně, nerozbít to !! ;-) První dvě kola postupné zahřívaní, v pátém kole jsem si dal chvilku pauzu, ale pak se chytnul závodního Clia a držel se ho. Po chvilce jsem zjistil že mě brzdí, ale nechtěl jsem riskovat předjíždění na brzdy, tak jsem ho vzal v první zatáčce venkem >:-[] Jedinečný zážitek :yes: :yes: :yes:
Dany 05.04.19 07:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Another Car In Paradise
Možno tam bude aj alternatíva 10W-60, ale kto vie, keď nám teraz automobilky húfne prechádzajú na vodu 0W-20. Tiež ma zaujíma , čo má v papieroch.
WL: fóliu ideš dávať hádam transparentnú. Bola by škoda premalovávať tak peknú farbu. -
VII 05.04.19 07:10
Jasně, tak nějak jsem si čekal, že to stálo na "špalcích".
Mimochodem ten olej mě zajímá, co je tam z výroby za specifikace?
Vím, že GTI, CUPRA, R atd. dostávají 5W-40. U Porsche bych očekával tu 5W-50 jako samozřejmost. -
white label 05.04.19 00:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Another Car In Paradise
Těch 200 koní je tam opravdu poctivých, v reálu spíš o cca +10% víc.
Přes zimu to stálo na letních pneu v garáži..., ale i to málo, co jsem s tím zatím najel (u nás jsou na cestách stále zbytky mechanického posypu ze zimy) stálo za to. Na nějaké rozepisování je ještě čas, je třeba to trochu zajet a udělat první (předběžnou) výměnu oleje, chci jít do 5W-50.

To už jste asi viděli, co říkáte na prakticky stejný čas s Yarisem GRMN?