white label 07.04.19 22:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Another Car In Paradise
w-a
Jel jsem loni s novým Polem GTI, nebylo špatné, ale rozhodně mě jízdně (jako hh) nijak zvlášť nenadchlo, za mé G5 GTI bych ho nevyměnil ani náhodou, i když má papírově stejný výkon a krouťák +40Nm, v reálu jsem tam ty "stejné" kW necítil a celkově bylo auto odtažitější + dsg naladěna "ekologičtěji".
Ale je pravda (viz R.Ch.), že pocit a reálná/měřená rychlost jsou dvě různé věci. -
woody-alien 07.04.19 22:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Another Car In Paradise
wl: Popravdě, neviděl. Až teď. No, prakticky stejný čas s TYGRMN (to je fakt kouzelný >:D ) je působivý, celým testík se ovšem ve mně zanechává pocit, že P-GTI bude schopné, rychlé a nijak zvlášť emotivní auto. Nebudu soudit, sám jsem ho nejel, ale vzpomínám, že podobný pocit jsem měl z předchůdce. Očekávalo se, že up-sizing v podobě 1.8 TSI plus možnost manuálu z Pola GTI najednou udělá divočáka a mně to tak vůbec nepřipadalo.
Btw: 1355 kg ? To je teda fakt dost, tuším že v Motoringu prověřovali udávané snížení hmotnosti aktuálního SSS a naměřili na váze nějak 992 kg. To se pak nedivím, že Swift Sport i přes o dost horší výkonové parametry zase tak moc za Polem nezaostává. Ale hlavně by to mohlo být hodně znát v zatáčkách. Uvidíme. Příští týden ho mám na půjčení, tak poreferuju.
PS: Ta červená palubka u P-GTI je otřesná. To bych si připadal jak ve Fiatu 500. Ale to se naštěstí dá změnit. -
VII 06.04.19 20:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Another Car In Paradise
WL
To mi přijde zvláštní, když 5W-30 mám i v 1.0TSI. Že by to lili do motoru co má 300hp??
Když jsem hledal oleje pro tenhle motor, skákaly mi tam ve většině případů 5W-40.
Někdy 5W-30 nebo 10W-40.
Vím, že do 2.0TSI 140kW už dávají 0W-20, ale to je vhodné nechat tak max na záběh.
Ve 2k km bych to měnil za 5W-30.
Každopádně 0W-40 mi přijde jako ještě "relativně" ok, zejména v zimě. -
Ronault. 06.04.19 16:06
Off topic, byl jsem ve čtvrtek na premiéře nového filmu Dana Přibáně ze série Trabantem napříč kontinenty Trabantem tam a zase zpáty a musím říci, že paráda. Samotný film je tentokráte udělaný spíše jako dobrodružný a méně cestovatelský, nikde žádná mapa nebo zeměpisné polohy. Navíc oproti Australii se daleko méně opravují auta a některé záběry jsou dechberoucí.
Takže pro fanoušky Tranbantů je to povinnost a pro ty, co neznají, vřele doporučuji:
WL: Viděli a zanechalo to ve mě docela hlubokou stopu, když prý nyní Clio RS nebude... ještě aby byly peníze 8-s >:D
Jinak psal jsem přímo na provozovatele auto.cz stížnost na funkčnost auto. cz:
Dobrý den,
jsem dlouholetým čitatelem auto.cz, autorem několika recenzí na moje.auto.cz a blogerem na auto.cz. Nebudu hodnotit kvalitu redakce, která za poslední léta je značně oslabená, to je možná můj subjektivní názor, nicméně musím si s rozhořčením stěžovat na nový vzhled a především funkčnost, resp. nefunkčnost nového designu stránek. Od začátku nefungují správně diskuze, texty se zobrazují přes sebe, vůbec není nový design provázán na "moje auto" a vůbec nelze zobrazit soukromé zprávy, jen mi ukazuje, že nějaká došla.
Nerozumím tomu, že největší mediální dům v ČR si může dovolit spustit do provozu tak nefunkční stránky plné chyb. Kdejaké stránky střední školy, které provozují studenti s minimálními náklady na provoz jsou kvalitnější, propracovanější a bez chyb, nabízí daleko více funkcí atd. Za něco takového by se v normální společnosti odstupovalo z funkcí.
Zvažuji, jestli budu vůbec dále tyto stránky navštěvovat a z komunity dlouholetých čitatelů nejsem rozhodně jediný rozhořčený. Označení "amatérismus" je pro tuto situaci eufemismem.
S pozdravem XYZ
A odpověděli mi stejně přímo Machala:
Dobrý den a díky za reakci,
můžu Vám říct, že i my se tady s novým systémem hodně pereme. A i pro mě je kolikrát dost těžko pochopitelné, jak může být přechod na nový systém tak komplikovaný a provázený porodními bolestmi. Na odstranění některých funknčních chyb pracujeme (soukromé zprávy, editace příspěvků, vkládání odkazů...), jiné si vyžádají víc času - třeba zmatený design nových diskuzí,
za komplikace se omlouvám, snad nám zůstanete věrný,
díky,
Martin
Je zvláštní, že i majiteli stránek je to jedno... -
pradeda777 06.04.19 15:46
Video moc dobrý. Čas na mini okruhu? No, mě vůbec nepřekvapuje. A proč by taky měl, když to jsou podobná auta. V něčem má navrch Yaris v něčem jiném zase Polo. Takže výsledek tomu odpovídá. -
white label 06.04.19 09:53
Nejlepší by byla možnost volby mezi longem a klasickým intervalem (1rok/15tis.km) s tím, že i ten klasický interval by se kilometrově zkracoval dle způsobu užívání vozu.
Long (2 roky) interval je zajímavý pro ty, co běžně najezdí za rok cca 5 tis. km a nešlapou tomu často pořádně na krk. -
white label 06.04.19 01:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Another Car In Paradise
VII
GTIčka a spol dostávala 5W-30, ale teď už mají 0W-20/30.
911 GTS má 0W-40 a jako alternativy 5W-40 a 5W-50 u 5W-_ s poznámkou max. do -25 st. C. Porsche doporučuje Mobil 1: [odkaz]
A doporučený long interval výměny oleje klasicky tragický, 2roky/až 30.000km, přičemž dle stylu užívání se km interval zkracuje (obvykle až ke 20 tis. km).