pradeda777 15.04.19 17:14
« Re: První ranné dojmy + foto
Transparentní ochranná fólie je moc užitečná věc. Měl jsem ji na všech autech, co jsem v Česku (na Moravě) vlastnil a po kamíncích nikdy ani stopa. Na M-lite ji mám i na dveřích. Jo, a "zavražděný" hmyz se také lépe odstraňuje... ;-) -
white label 15.04.19 16:23
« První ranné dojmy + foto
Když se tady probírají brzdy, tak o brzdách (991.2 GTS) se vlastně taky dá napsat, že brzdí nenuceně a přitom perfektně, takže člověk o nich ani "neví". Když něco funguje přesně jak má, člověk si to ani neuvědomuje, až do chvíle, než přesedne za jiný brzdový pedál.
Kromě excelentní trakce (na poměry zadokolek) má ta "přežitá" koncepce výhodu i při prudším brzdění, auto se tolik nenoří na čumák/zadek se tolik nezvedá.
Dvě momentky ze sušení (na slunci) transparentní folie proti případnému "kamennému hmyzu", auto se teď pár týdnů nesmí klasicky mýt:
pradeda777 15.04.19 16:23
« Re: Re: Re: Re: SK ring
Tms....já, když ještě v Austrálii jsem jezdil s klubem mistrovství na okruzích, tak jsem měl dvě sady brake pads. Jedny metalické na okruh a druhé cestovní na silnici. Ty metalické byly za studena pískající, ale když se zahřály daleko líp brzdily a brzdy nevadly. (Pancéřové hadičky a závodní brzdová kapalina byly také moc užitečné). Ale při dlouhodobém používání v normálním provozu poškozovaly kotouče a nebyly zrovna z levného kraje. Proto jsem je na vůz dával jen na závody. Po závodech jsem je vždy vyměnil za cestovní a odvzdušnil brzdový systém. Brzdy jsem chladil po "kutilovsku" s pomocí elektrikářské chráničky, kterou jsem přiváděl k brzdám venkovní vzduch. Použil jsem ji také k přívodu chladného vzduchu k KN filtru vzduchu v motorovém prostoru.
Myslím si, že ty brake pads, co mám na M-lite, budou také z alespoň částečně metalického materiálu, proto pískají. Zajímavé, že po prvních dvou zimách, kdy bylo auto také odstavené, se pískání nekonalo. Až letos. -
iudex 15.04.19 11:43
« Re: Re: Re: Re: SK ring
Tom: konečne teda tuníš to správne auto (M2) a nie rodinný kombík. >:D
Inak čo sú to za brzdové platničky, oficiálneho predajcu ani výrobcu mi to nevygúgli. A ako sa takéto racingové platničky správajú v bežnej premávke, ako brzdia za studena?
Ad Slovakiaring: teraz bude Veľká noc, to určite nejdem a ďalšie víkendy už som mimo, resp. mám program, aj preto som využil tento voľný víkend. Inak tým, že bola pomerne zima, ani gumy sa v podstate vôbec nezodrali, žiadne nalepené kúsky spečenej gumy ako v lete, akurát podľa množstva čierneho prachu na diskoch usudzujem, že platničky som trochu ohobľoval. :-) -
Thomasino 15.04.19 10:37
« Re: Re: Re: SK ring
Protože tam dávám agresivnější desky (PFC-08) se kterými to konečně trochu brzdí, tak to pak po okruhu píská jako sviňa! >:-[] Ono se to časem zase ojezdí, nebo když zajedu k mechanikovi a trochu tu skelnou vrstvu na deskách narušíme (ohoblujeme), tak je to lepší.
Jen musím u Šenkýře nechat dodělat vstupy vzduchu, už na to má takové pěkné karbonové násosky, co to natáhnou pod předním nárazníkem a pak dovedou k brzdám :-! -
Thomasino 14.04.19 22:11
« Re: SK ring
iudex - příští neděli odpoledne se tam chystá moravská partička, Covenant (Leon Cupra) s Bullym (Lotus Exige) a pár dalších. Jestli pojedu taky ještě nevím, nějak jsem zase nachcípaný, nemohu se toho zbavit. A to ježdění v KTM před týdnem mě asi nepomohlo.
Jinak pěkně sepsané první dojmy od White Labela s GTS, jsem rád že si to užívá :yes:
Jooo a v neděli 26.5. je celodenní ježdění na okruhu v Brně, kdyby se chtěl někdo připojit. Tam bych rád provětral malé eMko, snad již budu ready. A pak už budu jezdit denně s pískajícími brzdami (po okruhu tradičně) snad jen pár týdnů. Vypadá to, že Ateca se bude vyrábět někdy v červnu... -
pradeda777 13.04.19 16:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První ranné dojmy
No, aby tě to nemrzelo, tak Porsche tu barvu používá jen na reklamu. Na produkční Cayenne coupé je výběr barev (doufejme, že jen dočasně) tristní, jak už jsem psal někde jinde. Jediná oranžová je ta "rtěnková" Lava Orange a takový odstín...hmmm.. snad jen pro milenky..... ;-) [odkaz]
V bílé je fajn. Z profilu u mě moc podařené... :yes:[odkaz] -
white label 13.04.19 10:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: První ranné dojmy
S tou oranžovou jsem nenarážel na 911ku, ale na Cayenne Coupé, nad kterým se tu nedávno olizoval děda.
Mimochodem všimli jste si někdo, jak se zepředu! nehezky podobá na Cayenne I. g.?
K fotce, je zajímavé jak se ti vždycky povede dostat do té oranžové tolik červené složky, v reálu na to takové štěstí nemívam. -
iudex 13.04.19 09:22
« Re: Re: Re: Re: Re: První ranné dojmy
A možno prekvapivo by som sa pridal k Danymu a volil carmine red, tvarovo výrazné auto ako 911 nemusí mať kriklavo oranžovú farbu.
Inak jedna fotka zo včerajšieho minizrazu s Danym:
[odkaz] Len rýchly cvak, mal som len pevný širokáč, ktorý zrovna tvarom auta nelichotí. Podstatné je, že sme fajn pokecali a aj krátko pojazdili. -
white label 13.04.19 01:02
« Re: Re: První ranné dojmy
wp
Pokud to bylo s G5GTI, tak jedině tuto středu odpoledne, z toho času je i ta fotka.
Je mi samozřejmě jasné, že tobě a hlavně Dinarovi se nemůže líbit žádné šedé auto, ale s tím jsem při koupi tak nějak počítal.
Zase to má výhodu, že si ty 911ky na srazech nebudeme plést.
Dinar přijede ve žlutém eSku, ty v červené GT3 a Thomasino v GT2 RS v Miami Blue!
>:D ;-)

Nešetřil jsem na tom a dal rovnou tohle (mrkni na celé video):