Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.04.19  18:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK ring

w-a
    To "dekódování" je jen forma okecávání toho, že jsem nakonec nešel do značky na přání. >:-[]
    A tady máš důkaz místo slibů:
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 16.04.19  18:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK ring

iu...tož lacnota nelacnota...když se v těch končinách už bude tms motat, tak by byla škoda to nevzít jedním vrzem.....vždyť jde jen o peníze a ty si do hrobu nikdo z nás nevezme...;-)
    S tím Proceedem to vidím tak, že až se s ním svezeš, tak si budeš své 3er víc vážit.... ;-)
    1
    RUN
    (25')
    €100

A drink for each driver and passenger is offered in the Pit-Brasserie.
    4
    RUNS
    (4 X 25')
    €299
    1 additional "run" of 25mins (depending on availability) = €80

A drink for each driver and passenger is offered in the Pit-Bras
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 16.04.19  17:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK ring

Teda nevím co vidíte vy, ale já mám info v rámci výletu s BRZ klubem, že 4x 25 min stojí 300 EUR (ale možná jsem to blbě pochopil). A ne jen za 1x 25 min. A samozřejmě že SPA je při jednom s NS, vždyť je to kousek od sebe >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 16.04.19  15:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK ring

deda: tak to Spa nie je žiadna lacnota, polhodinka za 299 eur, no nekúp to. Zlatý SK ring, kde to stojí desatinu (30 eur).
    woody: tiež mi to napadlo s tým "dekódovaním" registračnej značky, pri veľkej snahe nájdeš systém na výklad akéhokoľvek čísla. Ja si hovorí, že keď budem tak senilný, že si nezapamätám tri čísla, tak už nebudem ani spôsobilý šoférovať.
    Ad čas na kúpu Porsche: práve som išiel pracovne s jedným pánom v jeho Mercedese S a samozrejme debata bola aj o autách. O rok starší ako label, tiež skúšal Porsche, ale vraj by to nechcel ani zadarmo, z jeho pohľadu nepohodlné, ako z hľadiska komfortu podvozku a pruženia, tak z hľadiska na-/vystupovania a sedenia pár cm nad zemou, to už vraj nie je pre zdravotne neho. Takže sa poponáhľaj, aby to nebolo tak, že v dobe, keď na tú 911ku budeme mať peniaze, nebudeme mať už zdravie (aj keď je pravda, že spoza volantu S-Klasse sa javí nepohodlné asi všetko).
    Jo a videl som live Proceed GT v oranžovej metalíze, to auto vyzerá naživo rovnako dobre, ako na promo fotkách, žiadna obtlstlosť či disproporčnosť, pomáha aj tá oranžová metla, ktorá je na slnku úžasná. Proste čisto vizuálne mám vybraté. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 16.04.19  10:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK ring

Tms....jestli půjdeš do toho Recara, tak vybírej pozorně. Jednak aby bylo adaptivní do dalšího auta a hlavně pohodlné. Já měl Recaro v ITR z výroby a komfort žádná sláva. Nastupování a vystupování kapitola sama pro sebe. Naštěstí se časy mění a Recaro už myslí i na seniory s vachrlatýma plotýnkama.... ;-) [odkaz]
    NS a SPA naplánuj jedním vrzem. Dvakrát by se ti asi takovou dálku nechtělo.[odkaz]
    SPA má jen 7 termínů jak vidíš s přiložené stránky....
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 16.04.19  09:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK ring

wl: To tvoje dekódování RZ mi při vší úctě připomíná, kterak jsme se s kámošem ze střední snažili najít nějakou snadno zapamatovatelnou souvislost mezi našimi telefonními čísly. My měli 2519554 a on 3017114.

Vysvětlil mi to tehdy takto. "Hele, 30 je o 5 víc než 25, 17 o 2 míň než 19 a 114 je stejný jako 554, jenom dáš místo pětek jedničky." >:D >:D

Btw: Je to třicet let a já si pamatuju čísla pevných telefonních linek z Prahy. Ale třeba co jsem měl včera k obědu nebo co jsem šel teď zrovna dělat, to nevím. >:D Asi je nejvyšší čas koupit si Porsche. Dřív než zapomenu, že nějaká taková značka existuje. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.04.19  02:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK ring

w-a
    Dotaz na příšerné podložky pod RZ (už jsem si myslel, že si toho nikdo nevšimne) je naprosto aktuální... >:-[]
    Dal je tam prodejce a ta zadní byla právě dnes (včera podvečer) vyměněna a přední půjde pryč zítra (už dnes). Dám pak fotky.
    Jinak jsem (pouze v tomto případě) docela dost zvažoval značku na přání, v době přihlašování už měl být zaveden tzv. losovací systém pro RZ, i proto jsem zvažoval spoustu variant na přání, ale vymyslet něco smysluplného je velmi těžké, protože ten náš systém je (za ty háky) velmi omezující (daný počet a rozložení znaků, zakázané znaky/písmena, povinná číslice - alespoň jedna). Navíc při případné krádeži člověku zbudou jen oči pro pláč a pojišťovat si extra i značky mi přijde trochu úchylné. Nakonec vypadala jako nejprůchodnější varianta "991 C0UPE", ale protože se systém losování v plánovaném termínu nestihl, šlo si ještě vybrat, sice poměrně z mála, ale stačilo to.
    Takže nakonec je to:
    6 je počet válců
    Z jako Zorro mstitel >:D
    2 je zadokolka ("opak" čtverky) a taky symbol faceliftu (991).2
    11 dvě jedničky jsou z (9)11
    1 jedna jednička z (99)1
    0 a ta nula je "0slí můstek" mezi volantem sedačkou a pedály, příp. tzv. "rwd koláček"
    >:-[]
    Centrální matice je správná otázka. Problém při svépomocné demontáži kola v nouzových podmínkách není primárně v samotném povolení centrální matice jako takové, ale hlavně v tom, že už přitom prvním povolení by mělo být auto na zvedáku, protože vlastně je to, jako bys na normálním kole povoloval všech pět šroubů najednou.
    A pokud už máš auto zvednuté v nějakých provizorních podmínkách na nouzovém zvedáku, tak nemalá síla nutná k povolení centrální matice může být poměrně velkým rizikem.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 16.04.19  00:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK ring

wl: Nj, tohle už je ovšem pořádná opice a banány pro ni nekoupíš na kdejakým trhu. >:D ;-)

Btw: Co ta podložka pod SPZ ? Nechává tě to v klidu nebo ji sundáš ?
    A ještě jedna (asi hloupá ale nedá mi to) otázka. Má majitel Porsche s koly na centrální matici nějakou možnost vyměnit si kolo(a) sám ? Nebo musí vždy do servisu ?
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 16.04.19  00:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK ring

Minimálně tento rok zůstává a přívod vzduchu k brzdám považuji za důležitý. Na okruh párkrát do roka chci. Na konci května je to Brno, v červenci Nordschleife a možná i SPA... Takže jsem ochoten do toho tak 30-tku investovat. Když to ojebali soudruzi z NDR 8-s :-O A to ještě reálně přemýšlím nad další investicí do sedačky Recaro Sporster CS a 4-bodové pásy ;-)
    ...to víš, někdo to má rovnou v šedém broukovi, někdo musí postupně dodělat v autě za polovinu :-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 15.04.19  23:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK ring

Tms...jestli plánuješ si M2 nechat ještě nějaký ten rok a brát ji na okruh, tak do toho splitteru jdi.
    Ale na druhé straně já být "v tvých botách" a chtěl se vážněji věnovat motorsportu, tak bych si pořídil nějaký levnější závoďák. Ono by bylo M2 škoda ji humplovat na okruzích. I think.... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 15.04.19  22:49

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK ring

Th
    Do jisté míry je "samozacelovací" (viz videa), na slunku, pod fénem, nebo pod teplou vodou.
    Nj, každá sranda něco stojí, a když chceš mít opici, musíš mít i na banány... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 15.04.19  20:35

« Re: Re: Re: Re: Re: SK ring

Nakonec tam budu muset dát i karbonový splitter, aby ten vzduch bylo kde brát a kam to celé přidělat. Za rozumnou cenu beru od známého tento, vypadá úplně stejně jako se nyní dává na M2 Competition v M Performance příslušenství: [odkaz] (plus foto za tím)
    Tady origo na M2C: [odkaz]
    Brzdy a brzdové desky PFC jsou poměrně známé, to "08" je druh směsi. Je to na okresky a občasný okruh, nevadne to jako seriové, dá se na to více tlačit. Už jsem je používal na Meggie. [odkaz]
    Brzdovka a hadice jsou samozřejmost, to jsem měl vyměněné i na rodinném kombíku ;-)
    WL: tu fólii schvaluji, předpokládám, že je to již ta nová samozacelovací. Kamarád to dělá, je to drahý jako sviňa, ale na takový auta je to dobrá ochrana. Budu nyní dávat jen na přední kapotu na M2, plus přeleštění a umytí auta je to asi za desítku :-(
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 15.04.19  18:15

« Re: Re: První ranné dojmy + foto

p777
    Nešetřil jsem na tom a dal rovnou tohle (mrkni na celé video):
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 15.04.19  17:14

« Re: První ranné dojmy + foto

Transparentní ochranná fólie je moc užitečná věc. Měl jsem ji na všech autech, co jsem v Česku (na Moravě) vlastnil a po kamíncích nikdy ani stopa. Na M-lite ji mám i na dveřích. Jo, a "zavražděný" hmyz se také lépe odstraňuje... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 15.04.19  16:23

« První ranné dojmy + foto

Když se tady probírají brzdy, tak o brzdách (991.2 GTS) se vlastně taky dá napsat, že brzdí nenuceně a přitom perfektně, takže člověk o nich ani "neví". Když něco funguje přesně jak má, člověk si to ani neuvědomuje, až do chvíle, než přesedne za jiný brzdový pedál.
    Kromě excelentní trakce (na poměry zadokolek) má ta "přežitá" koncepce výhodu i při prudším brzdění, auto se tolik nenoří na čumák/zadek se tolik nezvedá.
    Dvě momentky ze sušení (na slunci) transparentní folie proti případnému "kamennému hmyzu", auto se teď pár týdnů nesmí klasicky mýt:
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 15.04.19  16:23

« Re: Re: Re: Re: SK ring

Tms....já, když ještě v Austrálii jsem jezdil s klubem mistrovství na okruzích, tak jsem měl dvě sady brake pads. Jedny metalické na okruh a druhé cestovní na silnici. Ty metalické byly za studena pískající, ale když se zahřály daleko líp brzdily a brzdy nevadly. (Pancéřové hadičky a závodní brzdová kapalina byly také moc užitečné). Ale při dlouhodobém používání v normálním provozu poškozovaly kotouče a nebyly zrovna z levného kraje. Proto jsem je na vůz dával jen na závody. Po závodech jsem je vždy vyměnil za cestovní a odvzdušnil brzdový systém. Brzdy jsem chladil po "kutilovsku" s pomocí elektrikářské chráničky, kterou jsem přiváděl k brzdám venkovní vzduch. Použil jsem ji také k přívodu chladného vzduchu k KN filtru vzduchu v motorovém prostoru.
    Myslím si, že ty brake pads, co mám na M-lite, budou také z alespoň částečně metalického materiálu, proto pískají. Zajímavé, že po prvních dvou zimách, kdy bylo auto také odstavené, se pískání nekonalo. Až letos.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 15.04.19  11:43

« Re: Re: Re: Re: SK ring

Tom: konečne teda tuníš to správne auto (M2) a nie rodinný kombík. >:D
    Inak čo sú to za brzdové platničky, oficiálneho predajcu ani výrobcu mi to nevygúgli. A ako sa takéto racingové platničky správajú v bežnej premávke, ako brzdia za studena?
    Ad Slovakiaring: teraz bude Veľká noc, to určite nejdem a ďalšie víkendy už som mimo, resp. mám program, aj preto som využil tento voľný víkend. Inak tým, že bola pomerne zima, ani gumy sa v podstate vôbec nezodrali, žiadne nalepené kúsky spečenej gumy ako v lete, akurát podľa množstva čierneho prachu na diskoch usudzujem, že platničky som trochu ohobľoval. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 15.04.19  10:37

« Re: Re: Re: SK ring

Protože tam dávám agresivnější desky (PFC-08) se kterými to konečně trochu brzdí, tak to pak po okruhu píská jako sviňa! >:-[] Ono se to časem zase ojezdí, nebo když zajedu k mechanikovi a trochu tu skelnou vrstvu na deskách narušíme (ohoblujeme), tak je to lepší.
    Jen musím u Šenkýře nechat dodělat vstupy vzduchu, už na to má takové pěkné karbonové násosky, co to natáhnou pod předním nárazníkem a pak dovedou k brzdám :-!
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 15.04.19  09:42

« Re: Re: SK ring

Tms....pískají ti brzdy? Mě taky a ani sem na okruhu nebyl.............. :-) Asi přes zimu chudáci zarezly..... :-) Budu jim muset dát (párkrát za sebou) trochu "za ucho"..... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 15.04.19  00:18

« Re: Re: První ranné dojmy

w-a
    Díky.
    Vidíš, nenucenost je to správné slovo, proto taky píšu, že nejsem tak velký spisovatel jako Ty, já jsem sice taky velký, ale zatím (bohužel) jen tělem... ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…