pradeda777 22.04.19 17:53
« X2 M35i/X3 M
Na konf. pro X2 M35i přistála krásná 20" kola. I když borec na videu říká, že s 20" koly je vůz na hranice komfortu a doporučuje zůstat u 19", tak se "vynořil" i další zádrhel. S 20" koly totiž nelze objednat adaptivní podvozek. A to je velká škoda, protože bych i něco z komfortu obětoval pro taková parádní kola. Takže na 19"kolech s adaptivním podvozkem, náhradním kolem a střešním oknem plus pár nezbytností se cena vyšplhala na 1.743,326Kč-m. (Zajímavé je, že borec na videu ty kola na voze má i s adaptivním podvozkem. Že by to v UK měli jinak?).
X3 M conf. je již také plně funkční a s podobnou výbavou tady hovoříme o 2,822.040Kč-m
X3 M40i v podobné configuraci nám ukazuje na 2,148.536Kč-m.
Nový Macan S (6vál.) v podobné konfiguraci lze za 2,265.650Kč-m
Tady je jasně vidět jak si BMW "fandí"......
Je tu třeba podotknout, že X3 se vyrábí v US a dováží se do EU a Macan vyrábí koncern v bývalém východním Německu. Těžko říct jak velký vliv to má na cenovku, ale nějaká "kačka" v tom určitě bude.
Každým dnem by se mělo také objevit SQ2, které je přímá konkurence X2 M35i. Bude zajímavě vidět, jak si jej Audi "nacení". Normální Q2 se již nyní v top provedení dotýká
1 mil... :-!
AMG A35 je konkurenčně schopné @ 1,647.940Kč-m
AMG GLA zmizelo z konf. Čeká se na A45....
M2C pro porovnání, mě vyšlo na 1.944.046Kč-m -
pradeda777 21.04.19 12:43
« Re: X2 statické dojmy
iu...barvy...s bílou/stříbrnou/černou mám spojeno BMW. Porsche spíš nějaké živější barvy, ale jak wl psal, neměl v danou chvíli moc na vybranou.
X2...exteriér se mě líbí, ale je to hlavně velikost, která ji dává body. Zajímavé, že vizuálně mě interiér vozů nikdy moc nezajímal. (Už jsem o tom kdysi psal). Pro mě je důležitá sedačka a řadička.... :-) Ano, u X2 už řadička nebude hrát takovou důležitou úlohu, ale o to větší úlohu bude hrát pohodlí. Tady mám obavy, protože X2 M35i má podvozek zase o něco snížený, což se určitě projeví negativně na pohodlí.
Ano, dá se říct, že by to byl v mém případě "krok zpět. Ale během života je někdy nutno udělat krok zpět, aby se člověk posunul kupředu....;-)
iudex 21.04.19 10:27
« X2 statické dojmy
Tak na tej fotke s M2 farba je taká nijaká, verím, že na živo to bude oveľa lepšie. Na zvuk som sám zvedavý, keď už Macan s "bežnou" V6kou má faktastický zvuk, tak verím, že šesťvalcový boxer bude fantastický.
Inak v rámci testovania novej 3er (písal som koment pod webpajovým blogom) som staticky na salóne vyskúšal novú X2. A popravde: bol som totálne sklamaný. Zvonku síce zaujímavé, ale hlavne tou výraznou zlatožltou farbou, celkové proporcie také generické, mohlo by to kľudne mať znak Hyundai a bolo by to OK. Ale exteriér je ešte celkom fajn, viac som bol sklamaný z interiéru. Je pravda, že som doň presadol z 3er a X2 je auto o triedu nižšie, príbuzné z (budúcou) 1er, ale cenovo sú si dosť blízke. No a interiérovo X2 nemá popri 3er šancu. Je to skrátka ešte ten "starý" štýl interiéru, ako moja 3er či dedova 1er, ktorý kritizujem ako nie zrovna prémiový a kým 3er odskočila kvalitatívne a celkovým dojmom dosť výrazne, X2 zostáva na rovnakej úrovni. Teda nie je to nejak zlé, ale proste je to auto na úrovni kompaktných hatchbackov priestorovo a najmä kvalitatívne. To by bolo OK, je to vlastne len zvýšený hatchback, ale v kontexte tej dosť vysokej ceny to už nie je adekvátne.
A aj priestor vzadu je taký stiesnenejší. A keď viem, že X2 je len zvýšená budúca 1er na platforme FAAR, s fakticky rovnakou technikou a predpokladane veľmi podobným stvárnením interiéru, tak to vo mne moc veľké očakávania budúca 2er nevzbudzuje.
Osobne by som do X2 nikdy nešiel, nevidím tam nijakú hodnotu za tie peniaze a pri presadnutí z M140i to z môjho pohľadu nebude žiaden progres (a motoricky jednoznačne krok späť). -
Dany 18.04.19 08:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK ring
WL. S tou podložkou je to ako s peknou ženskou s bujarým poprsím. Kto jej už len bude pozerať na "podložky"? Ten predok si vyriešil pekne. Zadok, neviem celkom posúdiť v telefóne, má len mierne iný typ podložky a popis? Nedalo by sa to poriešiť minimalisticky, tak ako vpredu? -
Ronault. 17.04.19 23:36
« Re: minivýlet
WL: no, já mám spojenou tu béžovou světlou s klasickým taxíkem z Německa 8-s >:D Říkal bych tomu 911 TAXI >:-[] >:D
Jinak když jsme u těch úžasných žen... Picasso čeká karosárna a lakování dveří a blatníku... to je tak, když někdo při vjíždění do vrat má strach, že přejede kočku a raději odře auto... 8-s
Naštěstí na MPV to člověka tak nějak méně bolí >:D -
white label 17.04.19 18:49
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK ring
p777
Ano, v porovnání se mnou skoro jo (taky je výrazně menší)..., ale v porovnání s tebou rozhodně ne, naopak je vyšší, než ty a ještě podstatně starší, než ty... a nestěžuje si na to. Proto jsem ho vzpomněl. ;-) -
pradeda777 17.04.19 18:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK ring
wl.....nenapsal jsem to srozumitelně. Nastupování/vystupování se mělo týkat jen M135i. A jak píšeš, příležitostně je to OK. Proto i v případě M140i, která sedí hodně níž než Yaris, se to dá. I na dovolené jsme to loni zvládali..... ;-) X2 M35i by mělo být fajn. Odhaduji, že to bude podobné jako z Yarise, protože M je oproti řadové X2 zase o něco sníženo. (Problém to bude spíš komfort za jízdy....)
Ale bacha. Tvůj otec, jak ho pamatuju, je v porovnání s tebou tak poloviční váha. Proto nemá s tím příležitostným nasedáním/vysedáním problém. Kdyby byl "postavený" jako ty, tak by to bylo o něčem jiném. To musíš uznat.... >:-[] ;-) -
Thomasino 17.04.19 18:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK ring
Navíc má LEON nějak zvláštně uspořádané ty dveře, já sedal za B sloupek kamsi dozadu dolů, kus za něj, prostě fakt divný pro větší lidi. No to byl taky jeden z důvodů, proč šel z domu >:-[] A protože už nejsem nejmladší a záda mi také tak neslouží, proto jsem zbaběle "na stará" kolena zvolil menší SUV ATECA FR :-) Teď jezdím daily v M2 a je to docela zátěž na záda, ten zadek s pevným uchycením náprav je fakt znát, je to docela nepoddajné a tvrdé :-! Ale zase ten zvuk, ten je prostě peckááááááá !!!! -
white label 17.04.19 14:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK ring
w-a
Co ty RZ, lepší (viz foto včera 18:11)?
Jinak je to právě tak, jak píšeš. Ještě bych dodal, že kombinace vyššího prahu a nízko položené sedačky je problém spíš při vystupování, než při nastupování. Při nastupování musí být sedačka úplně vzadu a v nejnižší poloze, tedy tak, jak ji mám i při řízení.
P.S. Takže při nasedání do Leonu si možná občas vzpomeneš, jak "nenuceně" se nasedalo do 3dv. GGTI.
;-)