Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• 10 Reagovat !

foto Dany

Dany 06.05.19  08:30

« Autosalon BA

Ako to tu tak sledujem, tak postupne vo mne silnie pocit, že na denné jazdenie potrebujem Macan GTS. Chvíľami sa nutne zamýšlam nad tým, k čomu sú mi obe ľadviny. Tej pocuchanej by som sa kľudne mohol zbaviť. Alebo Z4 a Macana žene?
    Vybral som sa na autosalón. Našťastie tam Porsche ani BMW neboli a ani tú ľadvinu nikto nechcel. Preliezol som aspoň šmrncovné praktické autá plebejského prúdu. V žiadnom liftbekovskom grandkupé nebolo vzadu dosť miesta nad hlavou. Až na jeden, Arteon a možno 508, ale tam to bola so strešným oknom len taká kopula. Namátkou: Insi GSi, Stinger, fastback N... všade zarazená hlava v tapecírungu. Priestorový dojem na mňa spravilo CLA kupé. Tam sa na predokolkovej platforme s priestorom fakt vyhrali. Baba ma skoro presvedčila a nechal by som jej aj ...kontakt. Možno sa zdá, že tu riešim kraviny, ale vozíme sa štyria dospelí a tí zadní by fakt brblali. No nič, nejaký ten páteček ešte vydržím...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 06.05.19  00:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Daily Macan

Pro mě je důležitější speed limit indicator.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 05.05.19  11:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Daily Macan

Tož v dnešní době, kdy na motoristy za každým keříčkem může číhat radar je pro ty, co jezdí kapku přes limit HUD dobrý pomocník. Zobrazení navigace je také "a big help". Neříkám, že se nedá bez něj žít, ale když bych teď kupoval nové auto a v cenové kategorii 2mil plus, tak bych HUD rád měl.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 04.05.19  23:43

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Daily Macan

Kdyby jim na tom hodně záleželo...
    Jezdil jsem s HUD na 740d, ...není to špatné, ale obešel bych se bez toho poměrně snadno.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 04.05.19  23:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Daily Macan

No, myslím, že ten HUD mohli s FL zmáknout. Technologii měli, chtělo to jen upravit přístrojovou desku a ECU,....škoda... ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 04.05.19  19:23

« Re: Re: Re: Re: Daily Macan

Ale Cayenne je úplně nová g., ne pouze fl, HUD apod., není pro Porsche nic zrovna typického, dostaly ho až teď poslední g. Panamery/Cayenneu s digitálním/beztlačítkovým interiérem.
    Porsche má jiné přednosti, Porsche je především o samotné jízdě.
    Ale zase když už něco takového posléze nabídnou, stojí to (provedením) za to:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 04.05.19  19:00

« Re: Re: Re: Daily Macan

Chachacha....pěšky? To jo, ale to bych musel vstávat před 8hod., abych stihl připravit snídani do cca 9hod. (Snídaně je můj job a dělám ji rád, protože mám garanci, že bude přesně podle mého gusta.... ;-) )
    HUD jsem tedy hledal marně....pořád jsem doufal, že bude součástí nějakého paketu, ale kde nic tu nic....v dnešní době a na takovém autě?....X5 ho měla v nabídce již v roce 2013. To mě opravdu překvapilo. Loni s FL šance byla....Cayenne HUD dostal....snad MGTS ho dostane také...je to dost užitečná věc...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 04.05.19  17:42

« Re: Re: Daily Macan

Pokud se neobejdeš (pěšky je to zdravější) bez mini nákupní tašky na rohlíky, tak si toho Yariska můžete klidně nechat.
    Křídová je na "umělecké nápady" neméně vhodná jako bílá, polep ve stylu Martini by byl na ní naopak zajímavější, než na profláklé bílé.
    HUD není (až v příští elektrické g. Macanu), tohle je jen facelift.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 04.05.19  12:23

« Re: Daily Macan

Tož po tom, co už roky jezdím s Yariskem cca 3x týdně ráno do města pro chlebík a rohlíky, si jaksi nedovedu představit že bych tam jezdil s Macanem. Parkování je často "na těsno" a nechat si domlátit lak od druhých aut, to bych asi těžce nesl. No, ono je taky šance, že "hrad" prodáme a vrátíme se do paneláku ve středu města, kde máme byt a poblíž i garáž. To by potom Macan na poskakování po městě nebyl potřeba.
    Jinak, "křídová" jako základ na moje "umělecké nápady" není to pravé ořechové. Ale snad by se i "podala"........ ;-)
    Článek jsem četl a znovu byl na konfigurátoru. Překvapilo mě, že v nabídce chybí HUD....?
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.05.19  23:29

« Daily Macan

p777
    Kdybych si měl vybrat jen jedno jediné auto na všechno, vybral bych si klidně právě MGTS.
    Třeba to jak u něj funguje 4x4 nemá (na poměry SUV/crossover) obdoby a podobně je na tom i PDK.
    Chová se jako čistá zadokolka a jen v případě nutné potřeby okamžitě přesune část výkonu na předek, ale ani o chlup víc, než je opravdu nutné. A PDK, v každém ze tří režimů je to jiná převodovka a přitom pokaždé perfektní.
    Co teď jezdím s 911, obdivuji schopnosti MGTS snad ještě víc, za tu cenu (na poměry Porsche skoro "za hubičku", viz Cayenne/Panamera) je to celkově opravdu skvělé auto-Porsche, byť ne ryze sportovní. Vůbec se nedivím, že je to dlouhodoběji nejprodávanější Porsche, a že aktuální facelift je víceméně spíš "kosmetický", než technický (nebýt nutnosti přechodu na motory s OPF).
    I Autocar, který také nový MS (křídový s 21" TD) chválí, o něm (mimo jiné) píše, jako o výborné volbě na každý den:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.05.19  19:49

« M2 vs MT

...chjo, tvůj boj...

Křídový Macan, bohužel včetně křídových kol + černé kliky:
    [odkaz]

A křídová Panamera ST("sportkombi"):
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 03.05.19  18:43

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2 vs MT

Protože bílá je nejvhodnější barva "for customising".......a ano, ani takové MS bych nenechal na pokoji.... [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.05.19  17:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2 vs MT

Proč zase v bílé...?
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 03.05.19  17:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2 vs MT

MS v bílé s těmito 20" koly hmmmmm... ;-)[odkaz]
    Výkonově je MS v cajku. Horší je to s tím, jak by zapadlo do mého životního stylu a požadavkům jednoho auta v rodině. Já vím, už se opakuju, ale toto je v aktuální fázi mého života hodně důležité. Nutně by to znamenalo zůstat u dvou aut. Proto se dívám po něčem menším, co by posloužilo nejen jako daily, ale také na trips.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.05.19  14:50

« 992 4S

Zajímavé video: 992 4S v konfiguraci: lak - nový odstín, zelená (spíš šedo-zelená) Aventurin ( [odkaz] )
    int./kůže - lanýžově hnědá, kola RS Spyder.
    [odkaz]

Musím říct, že naživo vypadá ten zadek 992 líp, než fotkách. Akorát ani ty sport. výfuky už nejsou úplně košer, koncovka je na půl "falešná", resp. napojená/nenapojená ke reálným výfukům (viz i video).
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.05.19  13:32

« Re: Re: Re: Re: Re: M2 vs MT

p777
    Výkon mají na chlup stejný, ale přesto, pokud víš co chceš, pak není co řešit, Macan s benzínovým V6 je stylový "hh-crossover", X3 M40i je hodně rychlé a přitom praktické (prostornější) SUV se vším, co k tomu patří.
    U MS se musí finančně dost přitlačit na konfiguraci, aby se přiblížil k MGTS, osobně bych spíš počkal na příchod faceliftovaného GTS.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 02.05.19  17:39

« Re: Re: Re: Re: M2 vs MT

Myslím, že dnes by bylo zajímavější porovnat Macan s X3. Takový nový Macan S a X3 M40i "fit the bill".... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 02.05.19  15:49

« Re: Re: Re: M2 vs MT

Ještě k tomu "argumentu", obecně a vážně, že někdo někoho nepředjede na okresce.
    To, že někdo někoho nemůže na okresce (relativně bezpečně) předjet, samozřejmě neznamená, že pokud by ho ten první pustil před sebe, tak že mu (ten původně druhý) za chvíli neujede.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 02.05.19  14:02

« M2 vs MT

Před příchodem Turba Performance bylo Turbo nejvýkonnější (400 PS) verzí a GTS nejsportovnější (snížený sport. podvozek/nižší hmotnost). Turbo Performance přidalo 40 PS k normálnímu Turbu a snížený sport. podvozek z GTS + sport chrono už v základu.
    MGTS má rychlejší podvozek, než klasické Turbo a o 30 kg méně (hlavně na předku), jenže mu chybí těch 40 PS, takže rychlejší by zřejmě mohl být jen na nějaké techničtější trati, ideálně na nějaké slušné prázdné okresce, kde bude těch 360 PS bohatě stačit.
    K Dinarově X5, se nedivím ,že tu jeho X5 žádný hh na okresce nepředjel, prostě se tam vedle X5 žádný nevlezl. >:D >:-[]

R4 pro Macan se tady původně nenabízel vůbec, ale dostal se (bohužel) nakonec do nabídky ještě před faceliftem. Po faceliftu byl ještě donedávna dokonce jedinou možnou motorizací a teprve nedávno k němu přibyl Macan S s novým V6 sdíleným s Audi.
    V reálu je Macan s R4 tragédie, podle mě vyhozené prachy. To i s tím V6 dieselem byl mnohem lepším autem.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 02.05.19  13:26

« Re: Re: M2 vs MT

Ak Ťa nezaujímajú "premiéry" typu Škoda Scala či Toyota Corolla, tak nie, je to taký provinčný autosalón.
    Ad Macan: až tak sa v tom nevyznám, myslel som, že poradie je Macan-Macan S - M GTS - M Turbo a teda Turbo že je topmodel, logicky by som preto predpokladal, že GTS by mal čas horší. Ale možno to je všetko inak. Každopádne som až dnes s prekvapením zistil, že základný Macan má štvorvalec 2,0 s 245k. :-O
    Vo vzťahu Macan - Cayenne je to práveže vcelku logické, že menší a nižší Macan bude jazdne schopnejší. Ostatne čítal si môj blog o jazdných vlastnostiach X5 vs X7, hmotnosť a rozmery neoklameš. Aj preto si myslím, že Thomasinov "Macan pre chudobných" môže jazdiť vcelku solídne.
    Btw. svojho času Dinar hovoril, že keď mal X5 (tuším s benzínom 3,0), že s ním ho na okreskách nepredbehol žiaden hotheč. Považoval som to trochu za "poľovnícku latinu", ale jednak som zistil, že dinar nie je žiaden šoférsky priemer a najmä dnes sú niektoré SUV jazdne dosť schopné (viď práve Macan ako najlepší príklad) a so silným motorom prekvapia aj na okreskách nejeden hotheč.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…