Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.05.19  14:01

« defekt

No, zasere to "pěkně". Hlavně u systémů s přímým měřením bych do toho nešel. Tam si zanesený ventilek (se snímačem) jen tak nevyměníš a může se to pak dost prodražit. Pokud je díra malá, raději dohustím bez sračky a kousek někam dojedu, a pokud je velká, musí se stejně vyměnit (za rezervu apod.).
    Takže kopmresor do auta ano, ale bez sraček.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.05.19  13:56

« RF

Dany
    Jo, komfort na baworáků na RF se poslední dobou rapidně zlepšil, ale klasika je (v tomto ohledu) klasika. Zvlášť u výrazně nízkoprofilových rozměrů, což se zrovna iudexe netýká.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.05.19  13:38

« AC

w-a
    Jj, s centrálními maticemi vyměníš sadu kol i při čekání na zelenou. ;-)

P.S. Všimli jste si, že zvedli pomocí pouhých dvou heverů celé auto, zřejmě měli předem přesně (i s řidičem) označené body, kam je dát, abys se zvedlo celé auto a nejen záď, nebo příď.
    Každopádně u běžného auta bych to raději nezkoušel.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 09.05.19  12:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Danyho ledviny

za ten štrajk >:D >:D >:D
    Sprej na defekty som už využíval a v pneuservise vás budú mať za to hodne radi. Naposledy som vyfasoval “vapku” a musel som si disk umyť sám (majiteľ pneu je ale známy).
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 09.05.19  10:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Danyho ledviny

Ad dedov superzoom: má to síce megaobjektív, ale snímač rovnako veľký (resp. malý) ako v mobile, pritom to má rozmery a hmotnosť zrkadlovky.
    Ako wl píše, ja som skôr na tie širokáče, práve pred chvíľou mi prišiel širokouhlý zoom 10-24mm (15-36mm ekviv.)
    Ale je pravda, že mám aj jeden telezoom, 55-200mm, ktorý som kúpil jednoúčelovo na fotenie ľadových medveďov na dovolenke. Ale let mi zrušili (srdečne zdravím štrajkujúcich pilotov Scandinavian Airlines, nech vás šľak trafí tam, kde ste), dovolenka padla a ja mám zbytočný teleobjektív, ktorý reálne nevyužijem a asi ho hodím na ebay.
    Ad tyre-fit: keďže na zimu som nekúpil run-flaty, tiež mám v kufri takýto sprej na zalepenie pneu v prípade defektu: [odkaz] Píšu, že nemá byť problém s následnou opravou defektu, ale rovnako ako Dany tipujem, že to dosť zasviní disk a v servise budú "nadšení".
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 09.05.19  09:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Danyho ledviny

Dedo, ja s tým tiež nemám skúsenosť. Zatiaľ som mal rezervu ako podmienku.
    Nie nadarmo asi robia všetci ostatní túto opravnú sadu oddelenú. Tá hmota tuhne a aj keď je náplň vymeniteľná, ťažko povedať ako sa to bude správať po použití.
    Zasere to komplet disk. Po použití aj tak musíš do pneuservisu, vyčistiť a opraviť dieru.
    To rozmedzie teplôt tuhnutia a oddelovania, ja ti neviem. Na Orave nepoužiteľné, na okruh tiež nie...
    Po poslednej skúsenosti s Iudexovou trojkou je komfort na runflatoch úplne v porádku. Pravda, že som presadol z toho svojho kostitrasu ;-)
  • « 20 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 09.05.19  07:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Danyho ledviny

pradeda: Já s tím žádnou zkušenost nemám a white label už vůbec ne. Ten gumy neopravuje ale rovnou přezouvá. Takhle ho natočili posledně v Praze. ;-)
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 09.05.19  06:55

« Re: Re: Re: sf

To môže byť vražedná kombinácia. Cukor je jed >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.05.19  15:25

« Re: Re: sf

A Jana ještě může překvapit s pekáčem buchet nad pekáčem. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 08.05.19  14:47

« Re: Re: Re: Re: sf

no dievčence a chlapci,tak táto debata stojí za to! >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 08.05.19  13:26

« Re: Re: Re: sf

Ja viem že áno. Vôbec nepochybujem, že by majstri viaczmyslu nechápali ;-)
    Nedalo mi ale nespočítať ti to trochu
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.05.19  13:19

Neboj, tvou narážku jsem samo pochopil. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 08.05.19  12:26

WA: nj, pekáč je v pánvi >:D
    Len čo na to Fando? Zavolaj rovno Jane ;-)

PS: je vidieť, že je streda
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 08.05.19  12:18

« Re: sf

wl: Jj, tak přesně tuhle pánev měl Dany na mysli. >:D Uvažuji, jak to asi tak zavolám známému na druhém konci vesnice. Hele, Fando, mohla by mi Jana z okna ukázat pánev ? Potřebuju si ji vyfotit. A když už bude v tom, tak třeba i pekáč. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 08.05.19  12:17

« Re: sf

WL, ja som skôr myslel pánev z anatomie. Niekde na jazere, napríklad. Vidím, že vekom sa predstava o panve rôzne mení. Dám si na to pozor ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.05.19  11:31

« sf

w-a
    speedfred na okruhu, to je vždycky jenom šmouha, akorát normálně je světlá. >:-[]

Dany
    Jasně, že to bude rychle klesat, naplno to má f 2.8
    Jj, není pánev jako pánev:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 08.05.19  11:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Danyho ledviny

Ve spamu mě přistála tato věc. Má s tím někdo nějaké zkušenosti? Zní to zajímavě....

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 08.05.19  10:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Danyho ledviny

WA: alebo nejakú inú pánev ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 08.05.19  10:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Danyho ledviny

To nebude len na konci. Svetlosť toho kanónu bude prudko klesať s narastajúcim vole zooomom. Jak to bude strielať na plnú dieru ťažko povedať. Bude to viac "kompromisné", kvôli veľkému rozsahu. Konečne to bude horšia, ťažšia, drahšia kravina ako čokoľvek iné.
    A keď bude treba fotiť deti v obyváku, tak bude treba ísť k susedovi cez cestu...
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 08.05.19  10:47

wl: Takže by se to hodilo spíš mně, kdybych měl chuť fotit z obýváku cca 60 km vzdálenou mosteckou pánev. >:-[] Anebo speedfreda na okruhu. >:D
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…