Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 13.05.19 02:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AC
Aktuální číslo TG je výrazně zaměřeno na hh, včetně méně typických aktuálních, zejména crossoverovějších, verzí. Je tam dokonce i KIA PROCEED GT.
Např. A 35 AMG celkově porazila SQ2, a to i přes handicap motoru, kterému v Ačku dochází dech znatelně dřív. Zajímavější by bylo srovnání A35 s S3.
Nejvíc mě ovšem zaujalo 11 nejlepších hh všech dob, dle redakce TG:
Seřazeno dle časové osy:
Renault 5 Turbo 2 (1983-86)
P 205 GTi (1984-94)
Lancia Delta Integrale EVO2 (1993-94)
Clio Williams (1993-96)
CTR 7g. (2001-05)
Focus I RS (2002-03)
G5 GTI (2004-09)
Clio 182 Trophy (2005)
Megane R26.R (2009- 10)
FieSTa (2013-2017)
CTR 10g. (2017-__ )
A pak se někdo může divit, proč se toho "veteránu" nechci zbavit, když je tu v tak vybrané společnosti. A není to první podobné oceněné právě pro pátou g. GGTI. ;-) -
pradeda777 12.05.19 14:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AC
Fredie....ano, Stelvio mám taky na "Schindlerově seznamu", ale QV je zbytečně silné a drahé. 2 l už je cenově ok, ale to potom už raději X2 M35i. Kdyby měli v nabídce takovou V6 verzi s cca 350k a za cca 2 mil, tak to už by bylo zajímavé.... ;-) -
iudex 12.05.19 10:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AC
wl: tak s európskou predstavou kupé to práve nemá spoločné nič, je to fakticky dvojdverový sedan (ale sú aj tu ľudia, ktorí radi vidia len jeden pár dverí aj na karosériách robených pre dva páry ;-) ).
Ad mladá baba: veď to je aj v tunajšej komunite obvyklé, vymeniť starší model za mladší. >:-[]
Jokes aside, dal som to sem len na spestrenie, aspoň pre mňa kategória amerických veteránov je dosť nezvyčajná a nemal som žiadnu skúsenosť. A tiež ako ukážku fotiek s novým širokáčom (10-24mm f4) i portrétnym sklom (56mm f1,2)
Ešte k tej A35 AMG? Ako to jazdí, podvozok, naladenie štvorkolky, zvuk a charakter motora... Trochu sa rozpíš. -
iudex 11.05.19 19:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AC
Ja som mal dnes trochu odlišný motoristický zážitok: 2dverové 5metrové kupé, bezrámové okná, motor 3.8 V6 atmo. To asi nikto neuhádne, ale keď poviem výkon 77 kw, 3stupnový automat a made in USA, to už by mohlo napovedať, že to nebude Euro 6Dtemp auto.
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Pontiac Le mans Sport coupe r.v. 1977, veľmi zachovaný veterán, zaujímavá skúsenosť. -
pradeda777 11.05.19 18:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Danyho ledviny
Dany....ano souhlasím že tu bude problém se zassrraanným diskem. Ale co může být horšího, než být "chycený" bez rezervy někde daleko od domu? V tu chvíli už člověk moc nepřemýšlí nad zasviněným diskem, že? BMW primitivní sadu na opravu pneu má v každém voze bez RF a s tím zasviněním to bude asi podobné. Jen jsem myslel, že ta věc z reklamy bude účinnější a praktičtější.
RF jsem měl na X5 a v nastavení "comfort" a nakonec i "sport" jsem žádný markantní discomfort nepociťoval. Ale i tak jsem si tenkrát za rezervu připlatil.... ;-) Podařilo se mě totiž jednou pneu při defektu rozšmelcovat tak, že nějaká sada na opravu pneu by mě nepomohla. A jak víme....náhoda je blbec..... ;-) Jo, a na nevhodnost RF mě před koupí 1er dost lidí varovalo.... -
iudex 11.05.19 00:06
« Re: Re: Re: Re: Re: AC
Dnes som si krátko skúsil mainstreamové francúzske srdce v prémiovom nemeckom tele, rozumej Mercedes A200 (1,3T 120 kW). A musím povedať, že ten motorček je prekvapivo slušný, nielen v kontexte toho, že je to "ussrraný čtyřhrnek", naviac downsizovaný, ale proste to jazdí ako 120 kW motor. A samozrejme ten nemecký obal je hodne solídny tiež, najmä interiér je na nižšiu triedu špičkový, konečne niekto prekonal interiér Golfa (a to výrazne), dokonca mnohé autá strednej triedy nestíhajú (moja 3er rozhodne). Podvozok tiež solídny, tvrdší, ale stále dostatočne komfortný.
Drobné výhrady sú k prevodovke, ako klasická dvojspojka je trošku moc hrrr na nízkych rýchlostiach, aj zvuk v šport móde je dosť syntetický reprákový, celkovo ale špička triedy, rozhodne niekde inde, ako predchodca. Vo verzii A35 AMG by som si to vedel vcelku predstaviť. :-) Nová 1er bude musieť hodne zamakať, aby sa dotiahla.
-
white label 09.05.19 20:20
« Re: Re: AC
Ale ty máš kvalitní italský sedan s tuhou karosérií... ;-)
Jedna strana (auto je pořád na třech bodech) a celé auto (jen na dvou bodech) je rozdíl. Ono to video je tak divoce sestříhané, že to vypadalo jakoby měnili všechny kola najednou, mají dva zvedáky (na každé straně jeden), ...ale i když to udělali rychle, tak zřejmě zvedli nejdřív pravou stranu a pak hned levou, a těmi dvěma zvedáky jen ušetřili čas na (ne)přemístění zvedáku.

(A ano, byl to jen ussrraanný čtyřhrnek...... ;-) ...)