Thomasino 24.01.24 17:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2
To je podle mě hodně individuální. Každý výrobce to má asi jinak a hlavně záleží do jakého týdne ti zaplánují auto. někdy ti ho díky tomu mohou zdražit, někdy ne, je to různé. Ale na auto před faceliftem nebo koncem výroby zase umí většinou zajímavé slevy.
Nyní zlehka řeším BMW 223i Active Tourer, ale tam jsme jen kolem 8-9% 8-s :'-( Takže nevím jestli do toho jít. Nejdříve se musím projet tou Toykou C-HR, ale vypadá to na špatný výhled pro mě, upřednosťňuji asi zatím BMW, ikdyž nevypadá nic moc, ale dobře jezdí. A v šedé Skyscraper se stříbrnou maskou a černými lištami kolem oken a dole na náraznících a s 19" koly (225/45) to ještě ujde :-)
[odkaz] / [odkaz]
Případně v modro-fialové barvě Portimao, stejné prvky s černou, plus stříbrnou maskou, ale tam je ta maska na mě moc výrazná (černá maska může být, ale to je ještě horší), u toho stříbrno-šedého auta vypadá opticky menší (logicky). Já vím, stříbrná a šedá není barva, uvidíme zda to doma projde >:-[] >:-[] [odkaz]
Tady v modré s 18" koly 225/50 (což je o 26 tisíc levnější, ale vypadají moc malá k tomu vysokému autu, ale je tady lépe vidět barva: [odkaz]
Takže kdo je pro stříbrno-šedou a kdo pro modrou ?? ;-) -
iudex 24.01.24 08:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2
Otázka na tunajších skúsených objednávačov (teda hlavne Tom): ako pristupujú predajcovia k objednávke končiacich modelov, resp. modelov pred faceliftom? Myslím situáciu, keď objednáš auto a po objednaní príde nový/faceliftovaný model? Dá sa tá objednávka zmeniť, alebo človek dostane automaticky novší model? Alebo naopak sa objednávka zruší, lebo objednané auto sa nedá vyrobiť?
Lebo ako pozerám A3/RS3 dostane každú chvíľu facelift: [odkaz]
P.S. facelift GTI vyzerá celkom dobre: [odkaz] -
Leg 20.01.24 12:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2
Ja som zasa nedávno videl Boxster GTS v kriede s červenou kapucou a teda dojem bol veľmi rozpačitý. Červená strecha sa hodí asi jedine na striebornú (minule som videl bordové C43 AMG s červenou strechou a to bola vyslovene tragédia) a aj tam by som preferoval čiernu.
speedfred: je to tak, kamoš mal svojho času Boxster minulej generácie a najväčší dojem na mňa nespravilo ani riadenie, ani podvozok, ani brzdy a ani výkon motora (aj keď to, ako to celé "hralo" dokopy bolo famózne), ale to, že ten motor si pekne vrnel za chrbtom. To ti žiadny hothatch nedá a elektromotor už vôbec nie. Preto ma celkom prekvapuje, ako odvážne sa do toho elektroboxstera pustili. BTW štvorvalcové GTS-ko bolo na okruhu často rýchlejšie ako GT4 a aj tak ich donútili vrátiť sa ku šesťvalcu. -
Thomasino 19.01.24 15:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2
Možná jsem nemusel škudlit a dát 23 tisíc CZK za ty černý třmeny brzd a dalších 20 za parkovací kameru (mám jen čidla vpředu a vzadu), ale chtěl jsem se držet s cenou nějak při zemi. Původní plán byl do 100 tisíc EUR, nakonec to bylo 111 >:-[] >:-[] A rozhodně nelituji drahého příplatku (130T) za ten GTS alcantara/kožený interiér, to je prostě nááádhera!! :-) -
Thomasino 19.01.24 14:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2
Miami Blue byla původně barva, kterou jsem na Caymana zvažoval, byla mezi běžnými barvami za 60 tisíc CZK, ale pak zmizela a místo ní dali tu trochu tmavší Shark Blue. Tady je spousta fotek od Porsche v této barvě: [odkaz]
Jen bych nedal ty černý kola, který vypadají pak malá a ke všemu je na nich vše vidět. Opět bych zvolil ty moje "911 Turbo": [odkaz] -
ThomasinoSmith 18.01.24 20:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2
Naprosto souhlasím!! Právě že jsem nadšen z toho jak se Cayman projevuje, jak se to lehce třepe a vibruje, jak se dá vnímat řízení i celé auto přes ruce, zadek, záda, prostě nááádhera! >:-[] :yes:
Dneska jsme měli úklid v garážích, tak jsem musel nechat dopoledne Caymana venku na ulici a kryl jsem ho z obou stran Tigoušem a Jarýskem >:-[] Tak mám konečně foto našich aut pohromadě :-) Jen škoda, že je ta ulice mírně z kopce, takto ten Jarda vypadá skoro stejně vysoký jako Tiguan! [odkaz]
(plus 2 fotky ze sobotní projížďky do Litomyšli -
speedfred 18.01.24 14:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2
EV Boxster je udajne hodne rýchlejší na NS ako súčasná generácia ale pre mňa(nás) staromilcov to asi není ono. Potrebujem k tomu nejaké tie vibrácie, zvuk, hluk a najlepšie manuál k tomu. To všetko platí pre auto na voľný čas či zábavu.
Dylan z 90210 ahoj -
Leg 18.01.24 11:58
« Re: Re: Re: Re: Re: M2
iudex: zdá sa mi, že manuály v performance autách v Amerike vždy išli lepšie ako v Európe. Asi preto, že tu si manuály kupujú socky, tam fajnšmekri.
Ja mám jasno, ako vajíčko na presun A-B mi elektrika nevadí, priam vyhovuje. Naopak, nejaké auto na potešenie si v elektrike zatiaľ moc neviem predstaviť. Ioniq N vyzerá zaujímavo a ozaj by som sa v tom chcel previezť, či tie všetky fičúry z toho spravili sktočne zábavné auto alebo to človek po týždni aj tak postupne povypína. Takto od klávesnice si to vôbec neviem predstaviť (ale viem, že napríklad taký drift mode by som na svojom aute nikdy nezapol). Hmotnosť by ma až tak netrápila (BTW bežný Ioniq 5 váži niečo cez dve tony, tak neviem kde to nabrali), ako píše iudex, ak vedia spraviť X6 čo jazdí ako hothatch, tak toto nebude až taký problém, najmä ak vnútorným priestorom (dá sa užiť ako bežné rodinné auto) a výkonom má ioniq 5 bližšie skôr tej X3M ako k ľahkému hothatchu. A tiež si treba uvedomiť, že hmotnosť (baterka) je koncentrovaná na ideálnom mieste, v podlahe medzi kolesami, rovnako ako motory sú pekne nízko, jeden vpredu, druhý vzadu.
Som zvedavý ako sa s tým popasuje Porsche v novom Boxsteri, teda aute, ktoré je na hmotnosť asi najcitlivejšie. Vzhľadom na to, ako im dali vyžrať prechod od šesťvalcov ku štvorvalcom mi stávka na elektriku v tejto rade pripadá dosť odvážna. Ale zas, kto to zvládne ak nie oni.

Zítra to jedu dořešit.....mám na ni rezervaci.
(M140i včera odvezli na přívěsu do Kladna. Dostal jsem od borce nabídku, kterou jsem zkrátka nemohl omítnout..... ;-) )