Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
pradeda777 16.05.19 12:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AC
Náhodně jsem zjistil, že nejen já a X2, ale i Maserati Levante má "odznáček" na C sloupku... ;-) Tím se Levante zařadilo do "dobré společnosti". ;-)
[odkaz] -
white label 14.05.19 18:54
« Fotosoutěž
Včera v devět večer se mi podařila zajímavá fotka (s mobilem):
[odkaz]
Na večerní fotku z mobilu (bez úpravy) mi to přijde hodně dobré.
Kdo by se chtěl přidat (to vpravo dole je odlesk A sloupku), může přihlásit svoji fotku na volné téma do konce června.
Když sem dáte do konce června aspoň aspoň šest fotek, tak přidám ještě nějakou s 991. -
white label 13.05.19 16:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AC
Mně určitá míra "krabicoidnosti" u praktické kompaktní karoserie hh nevadí, hlavně když má správný počet dveří a pořádné koule k tomu.
Tady u té první MPS, když si odmyslíš to nešťastné "opačné" prosklení C sloupku (ve stylu MPV ala Toyota Verso), tak je to takový japonský 5dv. Golf. -
white label 13.05.19 14:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AC
iu
Já ho nemám jako auto pro rohlíky, ale hlavně jako daily car na bazén, a to auto mě vážně pořád hodně baví, zejména, když v něm zrovna jedu sám po místních okreskách. ;-)
Myslím si, že každé z těch 11 top hh muselo být (mimo jíné), svým způsobem, ve správný čas na správném místě... a nedají se přímo srovnávat hh s různých časových období, jako třeba klasický G5GTI s edičními G7 GTI. Tohle aktuální číslo TG stojí za to si koupit, píší tam samozřejmě hodně i o G7R, jako o etalonu awd hh a taky o jízdně opěvovaném GTI Clubsportu S, u kterého jim "vadil" hodně omezený počet kusů (150ks) s volantem na "správné" straně a pouze dvoumístná konfigurace.
GTI TCR je obecně hodnocen slušně ("něco jako Performance +"), ale není tak dobrý/jiný jako byl "předchůdce" GTI Clubsport a v současné konkurenci není za danou cenu zrovna velkou lácí.
P.S. Na dnešní dobu už má G5 GTI proti svým následníkům méně GéTéčkový charakter, pocitově (nikoli samotnou rychlostí) je více hot, v novějších g. už je člověk znatelně víc izolován od vnějšího dění.
A když srovnám základní G5 GTI se základním (no perform.!) G7 GTI, tak pořád bych dal určitě přednost G5 GTI a pokud k tomu zohledním dobu vzniku, pak základní! G7 GTI nemá (jako hh) na G5 GTI šanci, zejména co se jízdní zábavnosti týče. -
pradeda777 13.05.19 14:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AC
Tož musíte uznat, že TCR moc krásy nepobralo. A ty polepy na dveřích, ty bych snad nevymyslel ani já a to su nejaký borec... Ale ano, jako "rohlíkové vozidlo" by bylo ok....
[odkaz] -
iudex 13.05.19 13:51
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AC
Myslím, že úspech G5GTI spočíva aj v načasovaní a porovnaní. Predovšetkým prišiel po 4. generácii, ktorá skoro pojem GTI zabila tým, že GTI bol v podstate len výbavový stupeň dostupný k viacerým motorom a nie plnohodnotný hotheč. Preto G5GTI ako opäť klasický hotheč bol návrat ku koreňom a v podstate záchrana pojmu. A súčasne v tom období nebol nijaký výrazný konkurent (Focus prišiel neskôr, ST ešte nebol úplne HH a RS prišiel až ku koncu života G5).
Takže síce nepopieram, že G5GTI bol (a stále je) výborným hothečom, ale dosť mu pomohlo, že bol v správnom čase na správnom mieste a že jeho predchodca bol takým sklamaním. Reálne je totiž lepším hothečom G7GTI vo verzii Clubsport, notabene Clubsport S (ktoré z môjho pohľadu práve malo byť v tom zozname skôr, ako G5GTI). Obdobne myslím, že aj aktuálne GTI TCR je lepší hotheč, len ten už aktuálne má ťažšiu pozíciu a silnejšiu konkurenciu (nikto asi neporazí aktuálny CtR).
Každopádne som presvedčený, že rolu onoho povestného pradedovho "auto pre rohlíky", notabene vedľa 911GTS ako hlavného športiaku, splní perfektne. :-) -
white label 13.05.19 13:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AC
Svoji tabulku si samozřejmě udělat můžeš, ale to je tak všechno, co s tím (11 top hh podle TG) můžeš dělat. ;-)
Je to velký úspěch především pro Renault v segmentu B, hned tři! zástupci + jeden v segm. C.
Ford a Honda tam mají po dvou zástupcích. VW, Peugeot a Lancia po jednom.
G5 GTI je tam jediný z celého koncernu VW. -
white label 13.05.19 13:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AC
A co konkrétně ocenili na G5 GTI:
"Základem této proměny byl nový podvozek, který nahradil nepříjemnou tuhou zadní příčku předchozí generace plně nezávislým zavěšením a překvapivě osobitý dvoulitrový T(F)SI s výkonem 200 koní. VW přišel v této éře také s dvojspojkovou převodovkou DSG, bravurním digitálním systémem, který naznačil , jakým směrem se věci ubírají..."
"... je to také auto, které se pohybuje s pečlivě promyšlenou harmonií . A bylo nečekaně schopné na okruhu. Báječně vyvážené, zkušeně vyřešené."
-
pradeda777 13.05.19 13:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AC
Já ti můžu udělat tabulku a budou tam samé MPS.............. >:D Mazda 3 nebyla tenkrát žádná Miss World, ale co ztrácela na kráse, kompenzovala výkonem (měla také mechanický samosvor) a jízdními vlastnostmi....[odkaz] -
white label 13.05.19 12:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AC
Vidíš a MPS tam není žádná. Není to primárně o výkonu/rychlosti v přímce, ani o počtu hrnků, to je na tom výběru jasně vidět.
Karoserie Ma3 (5dv. hb) s "MPV C sloupkem" (podobně jako Leon 5dv. hb) se mi nelíbila, navíc postupně jezevčíkovatěla + nic moc interiér.
Jeden z prvních hh, který se nabízel výhradně v 5dv. Tam někde ten trend započal.
V tom výběru jsou ještě (až na dvě výjimky) samá 3dv.

[odkaz]
:-O :*) >:D