Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 23.05.19 00:03
« Macan S facelift
[odkaz]
Jak tam zaznělo, ideálně počkat na GTS.
Pro mě u Porsche obecně platí, proč S, pokud je i GTS (resp. mohu si dovolit na něj počkat).
Sko se obvykle dá nakonfigurovat tak, aby se hodně přiblížilo GTS, jenže pak stojí minimálně stejně jako GTS, a GTS to pořád není.
Navíc u 911ky je GTS(rwd) nejrychlejší možnou zadokolkou v konfiguraci Coupé 2+2.
Zrovna v 991 je místo vzadu relativně použitelné, za mnou samozřejmě ne, ale za ženu se naše 12 letá dcera vejde překvapivě slušně (na kratší trasy), takže se dá říct, že pro nás je 991 prakticky třímístná. V 992 už je vzadu místa znatelně méně, zejména k vůli stěhování chladičů vzduchu a vzduchových filtrů ("díky" OPF) a o palec většímu obvodu kol vzadu. -
pradeda777 22.05.19 19:01
« Re: Re: Re: SQV
Ok. Pokud se naskytne příležitost, tak se se Stelviem svezu. Ale tady dole ten comment about a hard core ride......makes me somewhat worried....
The Stelvio Quadrifoglio is a first-order performance creation of breathtaking pace and uncompromising temperament, as absorbing to drive as almost anything Turin has made in decades.
You’ll probably have assumed that, because it’s an SUV, it might be something of a half-measure in most of those respects. Well, guess again. This car has speed, soul, poise and verve to burn. But was it a mistake to have its credentials as an everyday-use family car hamstrung by such a hardcore ride, and by handling that can, at times, feel like too much to stomach? Not least given that the Stelvio’s dynamic temperament seems even more uncompromising, at times, than the Giulia Quadrifoglio’s does. :-! -
pradeda777 22.05.19 12:44
« Re: Re: Re: RS Q3
Freddie, Stelvio...v tomto případě mě stačí, když si přečtu několik recenzí, a většina z nich označuje podvozek za tvrdý. Ověřil jsem si to za ty roky u mnoha aut. Vždy jsem byl ve shodě s autory..... :-! Jinak, jak jsem už psal. Stelvio QV je zbytečně silné a 2 litr zase nic moc na tak těžké auto...(1660kg).... -
-
white label 22.05.19 12:07
« SQV
p777
Jestli se na Stelviu QV zřejmě nedá něco kritizovat, tak je to právě motor a podvozek (včetně brzd). Navíc je na poměry menších/středně třídních SUV relativně lehké, SQV váží 1830 kg. pro srovnání F-Pace SVR má 2070 kg, Macan Turbo 1925 kg.
Zbytečně silná? Je to 4x4 (jasně preferující zadek!) s automatem, tak v čem je problém? Plynový pedál není vypínač se dvěma polohami (on/off).
Na interiéry (včetně IT) náročný nejsi a pokud se ti Stelvio QV líbí, jel bych se sním projet, slevu lze na něj dostat hodně velkou.
V aktuálního čísle časopisu EVO dostalo SQV plný počet 5*, a to hlavně za jízdní schopnosti (mimochodem na ringu je rychlejší, než Gallardo).
"...auto, které nikdo nepotřebuje, ale každý ho chce."
"...ale možná až moc velké náklony vozu. Na druhou stranu je fajn, že hliníkový podvozek úspěšně maká na tom, aby z vás na nerovnostech nevymlátil kůži. Skutečně mu to jde."
Takže přehnaně tvrdého podvozku se předem bát nemusíš. -
pradeda777 19.05.19 18:01
« Re: Re: X2 vs Q2
iu....musím jen opakovat, co jsem už napsal tady dole. Udělám si obrázek až si X2 M35i pořádně odzkouším. Samozřejmě beru "on board" všechny výtky, o kterých se v testech zmiňují a je jich teď dost. Nejproblematičtější stále vidím ten "natvrdlý" podvozek a na ten se v road testu nejvíc zaměřím..... :-! -
pradeda777 19.05.19 17:43
« Re: X2 vs Q2
VII.....nemám....při posledním sčítání jsem vybíral z 25 různých modelů..... ;-)
Ok. Seriously. Tak já hodně dám na J.A, který má kopu zkušeností s BMW a i na videu X2 M35i celkem chválí. Ano, já vím, J.A má dobré styky s BMW a také BMW vlastní, takže musí být opatrný.... :-)
Jedno je jasné. Pokud se s X2 M35i pořádně nesvezu, tak žádné rozhodnutí nedělám. Po shlédnutí videa se SQ2 posunula o pár příček dolů na pořadníku. I tato není zatím k máni. A také se čeká na RSQ3, která by nakonec mohla být to pravé ořechové.... ;-)
BMW také (možná zatím?) nenabízí 170kW motor v X2 řadě. V X1 ho již nabízí. Že by tu šlo o nějakou hru?
Ale jinak, kromě tikotu hodin, mě nic netlačí. :-! -
iudex 19.05.19 14:03
« Re: X2 vs Q2
Keď si už načal X2 M35i, na Autoexpresse je prvý test. No a pre X2 to nedopadlo moc slávne, v podstate ju dosť zvozili v zmysle že to nie je M Performance auto, ale len rýchejšie bežné auto: "the X2 appears muted and a bit too sensible. It feels like little more than a faster version of the standard car, rather than an M Performance model"
Proste že konkurenčná Cupra Ateca je lepším autom: je zábavnejšia, jej motor znie lepšie, je priestrannejšia a samozrejme lacnejšia.
"it ultimately lacks excitement. Where the Ateca inherits much of the hot SEAT Leon’s scrabbly, unhinged character, the X2 feels muted and less engaging than the old M140i ever did. Part of that is down to the downsized four-cylinder engine, granted, but even compared with the identically endowed Cupra, the BMW feels a little too sensible for its own good."
Keď k tomuto názoru pridám svoju statickú skúsenosť, kde bola pre mňa X2 sklamaním, tak by som si X2 M35i nikdy nekúpil. Notabene nie ako majiteľ šesťvalcovej M140i.

Je našlapané:
911 CS 4.5*, Lexus ES 4*, DS7 Crossback 3.5*, P 508 3.5*, Kia ProCeed 3.5*, Mitsu Outlander 3*, Cupra Ateca 4* , AR Stelvio QV 5*, Subaru Levorg 4*, BMW M850i XD 4*.
Konečné pořadí osmi finalistů AUTO ROKU 2018:
8. Mégane RS
7. VW UP! GTI
6. Ferrari 488 PISTA
5.BMW M2C
4.FieSTa! (já jsem vám to říkal)
3.911 GT2 RS
2. Alpine A110
1. McLAREN 600LT
GT roku - AM DBS Superleggera
Sportovní sedan roku - Stinger GT S
SUV roku- AR Stelvio QV