Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
speedfred 29.05.19 12:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pozdrav z Moravy
Tak v Brne som jazdil asi pred mesiacom so zadnými pneu KO (tam som ich už dorazil),a práve v tom stúpaní som si celkom užíval tú jazdu bokom a skúsil to prehadzovať. Samozrejme raz som to mal podobne ako Tom a skoro som si z rúk uplietol vianočku. :-) Od toho ale práve jazdíme na uzatvorené trate a hľadáme limity auta,pneu či svoje. -
iudex 29.05.19 11:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pozdrav z Moravy
Jj, zdá sa, že tá RS3 má podstatne lepší grip, môže sa viac oprieť a tie zákruty viac utiahnuť a ísť skôr na plyn (čo je prekvapivé s ohľadom na povesť Audín s motorom pred nápravou a i s ohľadom na fakt, že Tom mal lepivé semislicky), kdežto M2 očividne vyžadovalo pozvoľnejší a väčší oblúk, inak malo tendenciu začať zadkom ustreľovať. No a to je práve to na čo si pri zadokolke neviem zvyknúť, resp. mi to príde nepríjemné (a na tých zahriatych semislickoch v štýle on/off až zákerné). Proste s AWD či FWD môžeš už v polovici zákruty dať plný a ono to pekne vytiahne, resp. čitateľnou nedotáčavosťou dá najavo, že to je už moc. Kdežto to RWD komunikuje prílišný plyn v zákrute prudko až nečakane (z môjho amatérskeho pohľadu, Tom či Speedfred to asi vidia inak). -
pradeda777 29.05.19 09:51
« Re: Re: Re: Re: Re: Pozdrav z Moravy
tms....díval jsem se na to video párkrát. RS3 volilo v zatáčkách jinou (utaženější) stopu a výjezd měla o hodně rychlejší. Hold čtyřkolka a S-tronic. Ale na brzdách jsi byl lepší. No a potom ta 911...že tam takové křápy vůbec pouští.... >:D -
Thomasino 29.05.19 00:13
« Re: Re: Re: Re: Pozdrav z Moravy
Ještě jedno kolo z okruhu kde byl celkem provoz, sice to nebylo o zajíždění času, ale zase jsme si zapředjížděli. Té šedé RS3 to jelo pěkně, ale borec tam má přes 500hp a vylepšené chlazení, v tom kopci mu to jelo slušně! Mě tam pak chvilku brzdila ta 911..
[odkaz] -
pradeda777 28.05.19 21:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SQV
iu....video .....good stuff! So, MRST´s back in the race....
Teď už jenom záleží na kvalitě řazení, o kterém borec nic neřekl, ale na videu bylo vidět i slyšet, že "slape" dobře. Tož v HH brigádě s manuálem nám zbývá už jen pát mohykánů. Nový GGTI a GR nečekám že budou v manuálu. Tak už zbývá jen CTR, MRST, i30N a FFST. Tož který?.... ;-)
PS. U Andermattu jsem kdysi překonával Furka Pass. Soudružka žena mě celou dobu strachy brečela...takže passy už nezkouším...Zeman taky ne... >:D -
pradeda777 28.05.19 17:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SQV
Em....já bych to "emisní výpalné" spíš přirovnal k odpustkům, se kterými se hodně ve středověku kšeftovalo. Církev s nimi v novověku skončila, ale EU se jich chytla coby dobrý business a kšeftuje s nimi dodnes. Samozřejmě že jde o pokrytectví, protože nějaká ekologie je jim u zádele. Je to pouze jen další nástroj, jak si v Bruselu vylepšit blahobyt. Ale bacha! Nejsem proti EU myšlence jako takové. Jen mě se-re, jak se v tom poslední dobou současní "lídři" EU koupou.... >:-[] -
pradeda777 28.05.19 16:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SQV
iu...dívám se na ty sedačky a vypadá to tak, že když je budeš chtít s elektrickým ovládáním, tak "vyplázneš" dalších 950 E. U "starého" M140i bylo toto v ceně. Takže 1650 - 500 - 950 úspora = 200 E.
A teď bacha. Viděl jsem to i u dalších nových vozů BMW. Dřívější 5 letá záruka už není zadarmo a chtějí za ni zaplatit. Myslím, že se to v konfigurátoru i u 1er brzy objeví. Takže ta úspora 200 E se může rychle změnit v 500 E cenové navýšení..... :-| -
iudex 28.05.19 11:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SQV
deda: čo tam po záruke, hlavná správa je, že predokolka stojí viac, ako zadokolka. Nová 118i stojí 28200 eur, kdežto stará 118i stála 27700. Toľko k úspore a lacnejším riešeniam. 8-s Pritom niekde som čítal, že prechodom na FWD sa nákladovo ušetrí 660 eur oproti RWD. Takže nielenže celú úsporu na lacnejšej technike zhrabne BMW, ale ešte aj auto zdraží. :no:
M135i je síce o chlp lacnejšie, ako stará M140i xdrive A/T (48900 eur vs 50550), ale to je len zanedbateľných 1650 eur, pričom stratíš 2 valce, 25 kW či xdrive s preferenciou zadku. ;-\ A napríklad M športové sedačky nie sú v sérii (prečo v M Performance modeli nie sú M sedačky?!!), ale sú za príplatok 500 eur.
Proste "dáme vám menej za viac". ;-\ -
iudex 28.05.19 08:44
« Re: Pozdrav z Moravy
Tom: v prvom rade blahoželám k novej káre.
A na tom okruhu si si pekne zalietal. >:-[] No a teraz nech mi niekto rozpráva o pekne čitateľnej zadokolke, mám pocit, že si išiel do tých zákrut strašne opatrne a s predokolkou by si tam bol rýchlejší a aj tak Ti to nečakane ustrelilo. Presne takto som z ničoho nič začal lietať na webpajovom F-type, len s tým drobným rozdielom, že to bolo na normálnej ceste a lietal som do protismeru od jarku k jarku. Najhoršie je, keď si myslíš, že ten prvý šmyk si zvládol a ono sa to začne prehadzovať zo strany na stranu. Ale zvládol si to pekne.
Inak vidím, že Ťa to stále ťahá k tomu okruhovému pretekaniu, prečo sa nespojíš s webpajom a nevyskúšaš ten Radical? -
pradeda777 27.05.19 23:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SQV
Hodil sem čučku na ten německý konf. Jedna zajímavost. Nenabízí žádnou verzi prodloužené záruky. Jinak, moje verze by mě vyšla v přepočtu na cca 1 450 000CZK. Tož, zdá se, že čtyřvál bude o nějakou tu kačku dražší než šestivál..... -
Thomasino 27.05.19 21:16
« Pozdrav z Moravy
Zdravím bando! Hlásím se po náročném víkendu. V pátek po obědě jsem byl převzít ATECU, pak hned na okruh, kde se jela od 16 hodin 12-ti hodinovka vytrvalostní série Creventic "24h Series", s účastí tří českých týmů. Jednak Scuderia Praha s 488 GT3 a Pepou Králem, pak Šenkýř Motorsport s M4 GT4 a ve stejné třídě pak přátelé z týmu RTR Projects s KTM X-Bow GT4. Ti jeli se dvěma auty, v jednom byl hvězdou Tomáš Enge a ve druhém závodnice Gábina Jílková (mimochodem když jsem sledoval její časy, jezdí dost pěkně a rychle). Byl jsem hostem týmu RTR, byl s nimi v boxu, ledoval tam onboard LIVE z Engeho auta, něco se i přiučil :-) V pátek se jeli 3 hodiny, pak v sobotu v 10h restart a zbylých 9 hodin. Druhé auto mělo nějaké opravy, také díky nezaviněné kolizi s Porsche. Ale první nakonec po boji vyhrálo svoji třídu GT4, Šenkýř pak na 4.místě. Celkově ale vyhrálo Ferrari Scuderia Praha! Pěkné závody, a takto z blízka v boxech u závodního týmu to bylo fajn (viz.moje fotky na FB Driversweb.cz). [odkaz]
V neděli bylo pak ježdění na okruhu pro veřejnost. Přes noc dokonce uklidili trať, to poklona, to jsem nečekal. Dal jsem jen dvě půlhodinky, hned v prvním jsem zkusil APLIKOVAT některé věci z toho jak jsem jezdil s KTM a podobně jezdil i Enge a ostatní, a povedlo se o 3 vteřiny vylepšit čas na 2:32,9 >:-[] Jezdím zatím vždy s posunutým ESP, nějaké lehké zavrtění zadkem dovolí, ale na výjezdech občas zasáhne a výkon na chvilku zamezí. Tak když mě to tak šlo, tak jsem na poslední 2 kola ESP komplet vypnul, no a takto to dopadlo :-) :-) Do té doby o 1,5 vteřiny lepší čas, ale každý den není posvícení ;-) >:D [odkaz]