Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 29.05.19  12:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pozdrav z Moravy

Tak v Brne som jazdil asi pred mesiacom so zadnými pneu KO (tam som ich už dorazil),a práve v tom stúpaní som si celkom užíval tú jazdu bokom a skúsil to prehadzovať. Samozrejme raz som to mal podobne ako Tom a skoro som si z rúk uplietol vianočku. :-) Od toho ale práve jazdíme na uzatvorené trate a hľadáme limity auta,pneu či svoje.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 29.05.19  11:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pozdrav z Moravy

Jj, zdá sa, že tá RS3 má podstatne lepší grip, môže sa viac oprieť a tie zákruty viac utiahnuť a ísť skôr na plyn (čo je prekvapivé s ohľadom na povesť Audín s motorom pred nápravou a i s ohľadom na fakt, že Tom mal lepivé semislicky), kdežto M2 očividne vyžadovalo pozvoľnejší a väčší oblúk, inak malo tendenciu začať zadkom ustreľovať. No a to je práve to na čo si pri zadokolke neviem zvyknúť, resp. mi to príde nepríjemné (a na tých zahriatych semislickoch v štýle on/off až zákerné). Proste s AWD či FWD môžeš už v polovici zákruty dať plný a ono to pekne vytiahne, resp. čitateľnou nedotáčavosťou dá najavo, že to je už moc. Kdežto to RWD komunikuje prílišný plyn v zákrute prudko až nečakane (z môjho amatérskeho pohľadu, Tom či Speedfred to asi vidia inak).
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 29.05.19  09:51

« Re: Re: Re: Re: Re: Pozdrav z Moravy

tms....díval jsem se na to video párkrát. RS3 volilo v zatáčkách jinou (utaženější) stopu a výjezd měla o hodně rychlejší. Hold čtyřkolka a S-tronic. Ale na brzdách jsi byl lepší. No a potom ta 911...že tam takové křápy vůbec pouští.... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 29.05.19  08:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Pozdrav z Moravy

Aké máš pneu?
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 29.05.19  00:13

« Re: Re: Re: Re: Pozdrav z Moravy

Ještě jedno kolo z okruhu kde byl celkem provoz, sice to nebylo o zajíždění času, ale zase jsme si zapředjížděli. Té šedé RS3 to jelo pěkně, ale borec tam má přes 500hp a vylepšené chlazení, v tom kopci mu to jelo slušně! Mě tam pak chvilku brzdila ta 911..
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 28.05.19  23:16

« Re: Re: Re: Re: Pozdrav z Moravy

To je pravda. Na zahřátých slickách je moment mezi drží/nedrží ještě kratší.... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 28.05.19  21:42

« Re: Re: Re: Pozdrav z Moravy

ono je taky rozdíl chytat smyk na semislickách, kde ten rozdíl mezi drží/nedrží je strašně malý a nebo když máš normální letní pneu, nebo ještě lépe když je mokro, příp. když máš zimní ;-) >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 28.05.19  21:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SQV

iu....video .....good stuff! So, MRST´s back in the race....
    Teď už jenom záleží na kvalitě řazení, o kterém borec nic neřekl, ale na videu bylo vidět i slyšet, že "slape" dobře. Tož v HH brigádě s manuálem nám zbývá už jen pát mohykánů. Nový GGTI a GR nečekám že budou v manuálu. Tak už zbývá jen CTR, MRST, i30N a FFST. Tož který?.... ;-)
    PS. U Andermattu jsem kdysi překonával Furka Pass. Soudružka žena mě celou dobu strachy brečela...takže passy už nezkouším...Zeman taky ne... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 28.05.19  20:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SQV

Test Mégane RS Trophy na švajčiarskych passoch, nádherné video, treba vidieť:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 28.05.19  17:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SQV

...účel světí prostředky.... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 28.05.19  17:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SQV

Věřím, že za tím je i cíl snižování závislosti EU na ropě třeba...
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 28.05.19  17:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SQV

Em....já bych to "emisní výpalné" spíš přirovnal k odpustkům, se kterými se hodně ve středověku kšeftovalo. Církev s nimi v novověku skončila, ale EU se jich chytla coby dobrý business a kšeftuje s nimi dodnes. Samozřejmě že jde o pokrytectví, protože nějaká ekologie je jim u zádele. Je to pouze jen další nástroj, jak si v Bruselu vylepšit blahobyt. Ale bacha! Nejsem proti EU myšlence jako takové. Jen mě se-re, jak se v tom poslední dobou současní "lídři" EU koupou.... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 28.05.19  16:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SQV

iu...dívám se na ty sedačky a vypadá to tak, že když je budeš chtít s elektrickým ovládáním, tak "vyplázneš" dalších 950 E. U "starého" M140i bylo toto v ceně. Takže 1650 - 500 - 950 úspora = 200 E.
    A teď bacha. Viděl jsem to i u dalších nových vozů BMW. Dřívější 5 letá záruka už není zadarmo a chtějí za ni zaplatit. Myslím, že se to v konfigurátoru i u 1er brzy objeví. Takže ta úspora 200 E se může rychle změnit v 500 E cenové navýšení..... :-|
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 28.05.19  14:59

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SQV

iudex: tak zas je ta nová asi větší, s lepší technikou typu světla, bezpečnost, infotainment... a taky se víc zaplatí za emisní výpalné. Ale chápu, zdražení určitě nepotěší.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 28.05.19  11:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SQV

deda: čo tam po záruke, hlavná správa je, že predokolka stojí viac, ako zadokolka. Nová 118i stojí 28200 eur, kdežto stará 118i stála 27700. Toľko k úspore a lacnejším riešeniam. 8-s Pritom niekde som čítal, že prechodom na FWD sa nákladovo ušetrí 660 eur oproti RWD. Takže nielenže celú úsporu na lacnejšej technike zhrabne BMW, ale ešte aj auto zdraží. :no:
    M135i je síce o chlp lacnejšie, ako stará M140i xdrive A/T (48900 eur vs 50550), ale to je len zanedbateľných 1650 eur, pričom stratíš 2 valce, 25 kW či xdrive s preferenciou zadku. ;-\ A napríklad M športové sedačky nie sú v sérii (prečo v M Performance modeli nie sú M sedačky?!!), ale sú za príplatok 500 eur.
    Proste "dáme vám menej za viac". ;-\
  • 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 28.05.19  09:22

« To jsou věci

Jé, tady to žije... já po změně designu nějak vypustil fotosoutěž... a tady se zatím kupují Porsche a tak :-)

Tak v první řadě gratuluju všem novým majitelům... já to třeba časem pročtu >:D
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 28.05.19  09:07

« Re: Re: Pozdrav z Moravy

...jo ustřelilo, protože šel na plyn kapku brzy.......kdyby byl na biku, tak by z toho byl krásný highsider...[odkaz]

Congr k Atece....těším se na recenzi..... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 28.05.19  08:44

« Re: Pozdrav z Moravy

Tom: v prvom rade blahoželám k novej káre.
    A na tom okruhu si si pekne zalietal. >:-[] No a teraz nech mi niekto rozpráva o pekne čitateľnej zadokolke, mám pocit, že si išiel do tých zákrut strašne opatrne a s predokolkou by si tam bol rýchlejší a aj tak Ti to nečakane ustrelilo. Presne takto som z ničoho nič začal lietať na webpajovom F-type, len s tým drobným rozdielom, že to bolo na normálnej ceste a lietal som do protismeru od jarku k jarku. Najhoršie je, keď si myslíš, že ten prvý šmyk si zvládol a ono sa to začne prehadzovať zo strany na stranu. Ale zvládol si to pekne.
    Inak vidím, že Ťa to stále ťahá k tomu okruhovému pretekaniu, prečo sa nespojíš s webpajom a nevyskúšaš ten Radical?
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 27.05.19  23:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SQV

Hodil sem čučku na ten německý konf. Jedna zajímavost. Nenabízí žádnou verzi prodloužené záruky. Jinak, moje verze by mě vyšla v přepočtu na cca 1 450 000CZK. Tož, zdá se, že čtyřvál bude o nějakou tu kačku dražší než šestivál.....
  • 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 27.05.19  21:16

« Pozdrav z Moravy

Zdravím bando! Hlásím se po náročném víkendu. V pátek po obědě jsem byl převzít ATECU, pak hned na okruh, kde se jela od 16 hodin 12-ti hodinovka vytrvalostní série Creventic "24h Series", s účastí tří českých týmů. Jednak Scuderia Praha s 488 GT3 a Pepou Králem, pak Šenkýř Motorsport s M4 GT4 a ve stejné třídě pak přátelé z týmu RTR Projects s KTM X-Bow GT4. Ti jeli se dvěma auty, v jednom byl hvězdou Tomáš Enge a ve druhém závodnice Gábina Jílková (mimochodem když jsem sledoval její časy, jezdí dost pěkně a rychle). Byl jsem hostem týmu RTR, byl s nimi v boxu, ledoval tam onboard LIVE z Engeho auta, něco se i přiučil :-) V pátek se jeli 3 hodiny, pak v sobotu v 10h restart a zbylých 9 hodin. Druhé auto mělo nějaké opravy, také díky nezaviněné kolizi s Porsche. Ale první nakonec po boji vyhrálo svoji třídu GT4, Šenkýř pak na 4.místě. Celkově ale vyhrálo Ferrari Scuderia Praha! Pěkné závody, a takto z blízka v boxech u závodního týmu to bylo fajn (viz.moje fotky na FB Driversweb.cz). [odkaz]
    V neděli bylo pak ježdění na okruhu pro veřejnost. Přes noc dokonce uklidili trať, to poklona, to jsem nečekal. Dal jsem jen dvě půlhodinky, hned v prvním jsem zkusil APLIKOVAT některé věci z toho jak jsem jezdil s KTM a podobně jezdil i Enge a ostatní, a povedlo se o 3 vteřiny vylepšit čas na 2:32,9 >:-[] Jezdím zatím vždy s posunutým ESP, nějaké lehké zavrtění zadkem dovolí, ale na výjezdech občas zasáhne a výkon na chvilku zamezí. Tak když mě to tak šlo, tak jsem na poslední 2 kola ESP komplet vypnul, no a takto to dopadlo :-) :-) Do té doby o 1,5 vteřiny lepší čas, ale každý den není posvícení ;-) >:D [odkaz]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…