Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 29.05.19 21:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pozdrav z Moravy
Speedfred - Federal 595 RS-RR, koupené po loňském Nordschleife od Jozefa jako napůl jeté z jeho modré M3 (budiž jí země lehká). Jako opravdu hučí dobře, ale na okruhu to s nimi celkem ujde. Vyhovují mě tvrdé bočnice, samozřejmě po více jak 2 kolech se trochu přehřívají, ale stejně kvůli autu jezdím stylem - první zahřívací, dvě ostrá, jedno necelé chladící, dvě ostrá, a na závěr jedno chladící >:-[] -
speedfred 29.05.19 12:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pozdrav z Moravy
Tak v Brne som jazdil asi pred mesiacom so zadnými pneu KO (tam som ich už dorazil),a práve v tom stúpaní som si celkom užíval tú jazdu bokom a skúsil to prehadzovať. Samozrejme raz som to mal podobne ako Tom a skoro som si z rúk uplietol vianočku. :-) Od toho ale práve jazdíme na uzatvorené trate a hľadáme limity auta,pneu či svoje. -
iudex 29.05.19 11:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pozdrav z Moravy
Jj, zdá sa, že tá RS3 má podstatne lepší grip, môže sa viac oprieť a tie zákruty viac utiahnuť a ísť skôr na plyn (čo je prekvapivé s ohľadom na povesť Audín s motorom pred nápravou a i s ohľadom na fakt, že Tom mal lepivé semislicky), kdežto M2 očividne vyžadovalo pozvoľnejší a väčší oblúk, inak malo tendenciu začať zadkom ustreľovať. No a to je práve to na čo si pri zadokolke neviem zvyknúť, resp. mi to príde nepríjemné (a na tých zahriatych semislickoch v štýle on/off až zákerné). Proste s AWD či FWD môžeš už v polovici zákruty dať plný a ono to pekne vytiahne, resp. čitateľnou nedotáčavosťou dá najavo, že to je už moc. Kdežto to RWD komunikuje prílišný plyn v zákrute prudko až nečakane (z môjho amatérskeho pohľadu, Tom či Speedfred to asi vidia inak). -
pradeda777 29.05.19 09:51
« Re: Re: Re: Re: Re: Pozdrav z Moravy
tms....díval jsem se na to video párkrát. RS3 volilo v zatáčkách jinou (utaženější) stopu a výjezd měla o hodně rychlejší. Hold čtyřkolka a S-tronic. Ale na brzdách jsi byl lepší. No a potom ta 911...že tam takové křápy vůbec pouští.... >:D -
Thomasino 29.05.19 00:13
« Re: Re: Re: Re: Pozdrav z Moravy
Ještě jedno kolo z okruhu kde byl celkem provoz, sice to nebylo o zajíždění času, ale zase jsme si zapředjížděli. Té šedé RS3 to jelo pěkně, ale borec tam má přes 500hp a vylepšené chlazení, v tom kopci mu to jelo slušně! Mě tam pak chvilku brzdila ta 911..
[odkaz] -
pradeda777 28.05.19 21:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SQV
iu....video .....good stuff! So, MRST´s back in the race....
Teď už jenom záleží na kvalitě řazení, o kterém borec nic neřekl, ale na videu bylo vidět i slyšet, že "slape" dobře. Tož v HH brigádě s manuálem nám zbývá už jen pát mohykánů. Nový GGTI a GR nečekám že budou v manuálu. Tak už zbývá jen CTR, MRST, i30N a FFST. Tož který?.... ;-)
PS. U Andermattu jsem kdysi překonával Furka Pass. Soudružka žena mě celou dobu strachy brečela...takže passy už nezkouším...Zeman taky ne... >:D -
pradeda777 28.05.19 17:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SQV
Em....já bych to "emisní výpalné" spíš přirovnal k odpustkům, se kterými se hodně ve středověku kšeftovalo. Církev s nimi v novověku skončila, ale EU se jich chytla coby dobrý business a kšeftuje s nimi dodnes. Samozřejmě že jde o pokrytectví, protože nějaká ekologie je jim u zádele. Je to pouze jen další nástroj, jak si v Bruselu vylepšit blahobyt. Ale bacha! Nejsem proti EU myšlence jako takové. Jen mě se-re, jak se v tom poslední dobou současní "lídři" EU koupou.... >:-[]