Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 30.05.19  16:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pozdrav z Moravy

Lepší mít hučící Federaly na kolech, než houkající federály na krku... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 30.05.19  15:41

Kdosi tu měl nedávno výhrady proti natáčení zadních kol u MRS. Kua, když to i takové káry používají, tak to nemůže být špatná věc...............
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 30.05.19  00:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pozdrav z Moravy

Federaly som mal na 235 a hukot potvrdzujem. Pomer cena/výkon je u nich ale fajn.
    Teraz som ich objednal dozadu aj na bielu plečku pre občasné okruhy ale na inú sadu diskov ako na cesty.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 29.05.19  21:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pozdrav z Moravy

Speedfred - Federal 595 RS-RR, koupené po loňském Nordschleife od Jozefa jako napůl jeté z jeho modré M3 (budiž jí země lehká). Jako opravdu hučí dobře, ale na okruhu to s nimi celkem ujde. Vyhovují mě tvrdé bočnice, samozřejmě po více jak 2 kolech se trochu přehřívají, ale stejně kvůli autu jezdím stylem - první zahřívací, dvě ostrá, jedno necelé chladící, dvě ostrá, a na závěr jedno chladící >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 29.05.19  20:36

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pozdrav z Moravy

Možno ste videli: ako odchádza do dôchodku "generálny" Mercedesu: [odkaz] :-)
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 29.05.19  20:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pozdrav z Moravy

a tancujem čardáš. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.05.19  16:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pozdrav z Moravy

...nohama plete preclíky.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 29.05.19  15:39

fred......zajímalo by mě, co při tom "pletení vánočky" děláš s nohama.......... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 29.05.19  12:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pozdrav z Moravy

Tak v Brne som jazdil asi pred mesiacom so zadnými pneu KO (tam som ich už dorazil),a práve v tom stúpaní som si celkom užíval tú jazdu bokom a skúsil to prehadzovať. Samozrejme raz som to mal podobne ako Tom a skoro som si z rúk uplietol vianočku. :-) Od toho ale práve jazdíme na uzatvorené trate a hľadáme limity auta,pneu či svoje.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 29.05.19  11:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pozdrav z Moravy

Jj, zdá sa, že tá RS3 má podstatne lepší grip, môže sa viac oprieť a tie zákruty viac utiahnuť a ísť skôr na plyn (čo je prekvapivé s ohľadom na povesť Audín s motorom pred nápravou a i s ohľadom na fakt, že Tom mal lepivé semislicky), kdežto M2 očividne vyžadovalo pozvoľnejší a väčší oblúk, inak malo tendenciu začať zadkom ustreľovať. No a to je práve to na čo si pri zadokolke neviem zvyknúť, resp. mi to príde nepríjemné (a na tých zahriatych semislickoch v štýle on/off až zákerné). Proste s AWD či FWD môžeš už v polovici zákruty dať plný a ono to pekne vytiahne, resp. čitateľnou nedotáčavosťou dá najavo, že to je už moc. Kdežto to RWD komunikuje prílišný plyn v zákrute prudko až nečakane (z môjho amatérskeho pohľadu, Tom či Speedfred to asi vidia inak).
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 29.05.19  09:51

« Re: Re: Re: Re: Re: Pozdrav z Moravy

tms....díval jsem se na to video párkrát. RS3 volilo v zatáčkách jinou (utaženější) stopu a výjezd měla o hodně rychlejší. Hold čtyřkolka a S-tronic. Ale na brzdách jsi byl lepší. No a potom ta 911...že tam takové křápy vůbec pouští.... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 29.05.19  08:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Pozdrav z Moravy

Aké máš pneu?
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 29.05.19  00:13

« Re: Re: Re: Re: Pozdrav z Moravy

Ještě jedno kolo z okruhu kde byl celkem provoz, sice to nebylo o zajíždění času, ale zase jsme si zapředjížděli. Té šedé RS3 to jelo pěkně, ale borec tam má přes 500hp a vylepšené chlazení, v tom kopci mu to jelo slušně! Mě tam pak chvilku brzdila ta 911..
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 28.05.19  23:16

« Re: Re: Re: Re: Pozdrav z Moravy

To je pravda. Na zahřátých slickách je moment mezi drží/nedrží ještě kratší.... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 28.05.19  21:42

« Re: Re: Re: Pozdrav z Moravy

ono je taky rozdíl chytat smyk na semislickách, kde ten rozdíl mezi drží/nedrží je strašně malý a nebo když máš normální letní pneu, nebo ještě lépe když je mokro, příp. když máš zimní ;-) >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 28.05.19  21:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SQV

iu....video .....good stuff! So, MRST´s back in the race....
    Teď už jenom záleží na kvalitě řazení, o kterém borec nic neřekl, ale na videu bylo vidět i slyšet, že "slape" dobře. Tož v HH brigádě s manuálem nám zbývá už jen pát mohykánů. Nový GGTI a GR nečekám že budou v manuálu. Tak už zbývá jen CTR, MRST, i30N a FFST. Tož který?.... ;-)
    PS. U Andermattu jsem kdysi překonával Furka Pass. Soudružka žena mě celou dobu strachy brečela...takže passy už nezkouším...Zeman taky ne... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 28.05.19  20:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SQV

Test Mégane RS Trophy na švajčiarskych passoch, nádherné video, treba vidieť:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 28.05.19  17:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SQV

...účel světí prostředky.... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 28.05.19  17:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SQV

Věřím, že za tím je i cíl snižování závislosti EU na ropě třeba...
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 28.05.19  17:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SQV

Em....já bych to "emisní výpalné" spíš přirovnal k odpustkům, se kterými se hodně ve středověku kšeftovalo. Církev s nimi v novověku skončila, ale EU se jich chytla coby dobrý business a kšeftuje s nimi dodnes. Samozřejmě že jde o pokrytectví, protože nějaká ekologie je jim u zádele. Je to pouze jen další nástroj, jak si v Bruselu vylepšit blahobyt. Ale bacha! Nejsem proti EU myšlence jako takové. Jen mě se-re, jak se v tom poslední dobou současní "lídři" EU koupou.... >:-[]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…